Benefiet darttoernooi "1000 kaarsjes voor Juultje"

Schaijk, vrijdag 13 september.
Onlangs bereikte ons het bericht dat Jordy Vissers, zoon van Wilchard Vissers, lijdt aan de zeldzame ziekte LCH. Gelukkig is er een stichting genaamd “1000 kaarsjes voor Juultje” te vinden onder deze link: www.1000kaarsjes.nl, die geld inzamelt om het onderzoek naar deze zeldzame ziekte te financieren en de continuïteit hiervan te garanderen.
Ook Wilchard deed een oproep om voor deze stichting geld te doneren. Zelf organiseert Wilchard een 24-uur dartmarathon tezamen met 3 teammaten, waarbij iedereen voor € 2,50 tegen hun mag darten, waarbij de opbrengst geheel naar de eerder genoemde stichting gaat. Deze 24-uurs dartmarathon vindt plaats op 16 november bij café Cheers in Nuland van 12 uur ‘s nachts tot 12 uur ’s nachts.
Omdat ik Wilchard al jarenlang ken (zie de inzet. Deze foto is genomen tijdens het PDC toernooi in Nuland in 2009) binnen het dart circuit en hem een geweldige gezellige kerel vind, ontstond bij dartvereniging Koetshuis Reek, link: www.koetshuisdarts-reek.com, waarin ik zitting heb in het bestuur, het idee om gehoor te geven aan de oproep van Wilchard.
Door middel van het organiseren van een benefiet darttoernooi op zondag 27 oktober 2013 hopen wij als vereniging ook een positieve bijdrage te leveren voor stichting 1000 kaarsjes voor Juultje. Van iedere deelnemer aan dit toernooi zal 4 euro rechtstreeks naar de stichting gaan. Om 13.00 uur zal dit benefiet toernooi beginnen in Gasterij ’t Koetshuis, Heytmorgen 1 te Reek. Tijdens dit toernooi zullen ook nevenactiviteiten plaatsvinden, zoals een 9-darts game en een loterij om zoveel mogelijk geld op te halen. Dus dart je graag en wil je een bijdrage leveren aan de oproep van Wilchard om geld te doneren aan de stichting 1000 kaarsjes voor Juultje, dan ben je van harte welkom op het benefiet darttoernooi op zondag 27 oktober 2013 in Gasterij ’t Koetshuis te Reek.

Rivierenland Ranking 1

Schaijk, zondag 8 september 2013.
Vandaag heb ik een primeur beleefd. Voor de eerste keer in mijn leven heb ik deelgenomen aan een ranking van Rivierenland. Het betrof de eerste Ranking van Rivierenland dit seizoen. Door een wijziging door te voeren ten aanzien van deelname aan deze rankings door de ranking commissie mocht ik vanmiddag dus meedoen. "Zo is er besloten om de ranking open te stellen voor alle darters, dus zowel RDB-leden als niet-leden mogen meedoen en maken kans op de dagprijzen. Het is wel zo dat alleen RDB-leden uitgenodigd kunnen worden voor de eindranking", aldus de RDB. Aangezien ik géén lid ben van de RDB ben ik blij verrast met deze regelgeving, waardoor ik ook bij de RDB een pijltje kan werpen. In de poule wedstrijden worden tijdens iedere partij altijd 3 legs gespeeld. Vanmiddag hadden 42 darters de weg gevonden naar café zaal Elmeran in Nijmegen. Mijn eerste wedstrijd in de poule fase ging tegen Danny van Klompenburg. Zelf stond ik geeneens slecht te gooien, maar daar waar ik regelmatig scores liet zien van 81, 85 of zelfs 100 was het Danny die 180 en 140-ers liet noteren. Dik verdiend ging de winst met 3-0 naar Danny toe. Mijn tegenstander in de tweede poule wedstrijd was Joost Derksen. Ook in deze partij ging het scorend goed, maar omdat Joost zeer scherp was bij het finishen verloor ik ook deze wedstrijd met 2-1. De laatste wedstrijd in de poule ging tegen Janet Jansen. In de eerste leg maak ik een 141-finish via T20-T19-D12. In de tweede leg maak ik net geen 114-finish, na 18-T20 werd de D18 net gemist, maar weet daarna alsnog de leg te pakken. De laatste leg in deze partij gaat naar Janet toe met een Tops-finish omdat ik mijn dubbels niet geraakt kreeg, kortom de eerste winst partij was binnen met een zege van 2-1 op Janet. Met maar één winstpartij in de poule fase kwam ik terecht in de verliezersronde. Vanaf dit moment gaat de partij over "best of 3". Hierin tref ik Kees Huppelschoten aan als tegenstander. De eerste leg pak ik met een 104-finish via T18-Dbull. De tweede leg daarentegen win ik door D2 te checken. Met een 2-0 winst op Kees ga ik verder in het toernooi. Het is Sylvia Makken tegen wie ik het moet opnemen in de volgende ronde. De eerste leg gaat met hoge scores en een goede finish naar mij toe. Tijdens de twee daarop volgende legs zijn bij mij de scores nog steeds prima te noemen, ik sta telkens veel eerder op een uitgooi dan Sylvia, maar krijg die laatste dubbel niet gevonden. Gevolg is een verliespartij met 2-1 tegen Sylvia waardoor hier voor mij deze eerste ranking van Rivierenland eindigt. Terugkijkend op deze middag ben ik zeker niet ontevreden, 2x 180 gegooid tijdens het ingooien, hoge scores gegooid tijdens mijn partijen en 2x finishes boven de 100, te weten 104 en 141, waarbij die laatste meteen de hoogste finish van de dag was. De volgende Rivierenland Ranking nr. 2 vindt plaats op zaterdag 5 oktober 2013 en begint om 20.00 in Gasterij ’t Koetshuis te Reek. Voor mij zogezegd een "thuiswedstrijd", wellicht tot dan.
Voor meer info over deze ranking alsmede de stand, klik op deze link: www.rivierenlandranking.nl

Winnaar B-ronde Kids Day Darts toernooi in Erp

Schaijk, zondag 1 september 2013.
Op de laatste dag van augustus, zaterdag de 31-ste, vond in Erp op het evenementen terrein aan de Steengraaf alweer de 7de edite plaats van het Kids Day Darts toernooi. Voor mij persoonlijk was dit een jubileum avond want het was voor mij de 5de keer op rij dat ik als deelnemer op dit toernooi aanwezig was. Een geweldig initiatief van organisator Patrick Kweens om via dit darttoernooi, de horeca opbrengst, geld in te zamelen om er op de zondag een geweldige dag voor de kinderen van te maken die kampen met ziekte. Voor meer info omtrent de stichting Kids Day klik je op deze link: www.kidsday.nl.
Helaas voor de organisatie viel de opkomst enigszins tegen. Met een deelnemers aantal van 14 kon er door mastercaller Stuart Clarke, die deze avond de wedstrijdleiding voor zijn rekening nam, 2 poules van 5 en 1 poule van 4 darters gevormd worden. Ondanks de magere opkomst was de gezelligheid er zeker niet minder om. Tezamen met Mark Berg, Richard de Bie, John Delissen en Arie Hanegraaf zat ik in een poule van 5. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Richard de Bie, en daar waar Richard zeer goed stond te spelen was het mij bij het tegenover gestelde. Verdiend ging de winst met 3-0 naar Richard toe. Tegenstander in de tweede wedstrijd was Arie Hanegraaf. Wat mij in de eerste partij niet lukte, namelijk het winnen van een leg, ging in deze partij wel. Echter daar bleef het ook bij en dus weer een verloren partij met 3-1, maar de stijgende lijn was ingezet. In de derde partij was mijn tegenstander Mark Berg. In deze partij kwam ik beter in mijn spel maar het was nog steeds niet genoeg om te winnen. Met 3-2 ging de winst naar Mark toe. Voor aanvang van mijn laatste partij in de poule liep ik Gert van den Elsen tegen het lijf en die informeerde naar mijn prestaties. Hierop zei ik dat het betere nog moest komen, en met de opbeurende woorden van Gert op zak begon ik vol goede moed aan mijn laatste pot. Deze laatste poule wedstrijd ging tegen John Delissen. Het was geen hoogstaand spel wat ik vertoonde, met 2 finishes van 2 via D1 en een finish van 64 via 16-16-D16, maar het was wel voldoende om met 3-0 te winnen. Aanbeland in de verliezersronde, oftewel zoals Stuart het noemde de B-ronde, trof ik wederom John Delissen in de halve finale nadat ik eerder een bye gekregen had. In deze partij ging het scorend erg wisselvallig, hoge scores werden gevolgd door lage scores. Gelukkig vielen de dubbels wel. Met D8 en D4 wist ik deze pot met een 2-0 overwinning af te sluiten. Aansluitend de finale van de B-ronde gespeeld waar Arjan Vollenberg mijn tegenstander was. Het is Arjan die in deze partij de voorsprong pakt, maar daarna mij ziet finishen met 2 via D1, met 25 via 1-D12 en 9 via 1-D4, en zodoende de finale weet te winnen met een 3-1 zege. Of het daadwerkelijk aan Gert heeft gelegen dat ik daarna alleen nog maar overwinningen boekte weet ik niet maar toch een bedankje aan Gert voor de opbeurende woorden. Mijn lustrum deelname aan dit toernooi afgesloten met een winnende B-finale, mooier kan haast niet. De finale in de winnaarsronde, volgens Stuart de A-ronde, ging tussen Hermie van Orsouw en Jos Rovers. In een spannende strijd is het Hermie die met 4-3 de zege opeist en hiermee winnaar wordt van het Kids Day Darts toernooi 2013.
Iedereen van de organisatie Kids Day, en in het bijzonder Patrick, bedankt voor de gezellige avond en ook Stuart Clarke bedankt voor de wedstrijdleiding en tot volgend jaar.