Season Kick-off Tournament 2012

Schaijk, zondag 9 september 2012.
Vandaag organiseerde dartvereniging Koetshuis Reek, als aanvang van het dartseizoen, het Season Kick-off Tournament 2012. Dit toernooi had plaats in de grote zaal van gasterij t Koetshuis, die voor dit evenement weer omgetoverd was tot een schitterende darttempel. Deze middag kwamen 37 fanatieke darters op dit toernooi af. Bij de poule indeling zat ik in een poule van 4 samen met Andre Steenbakkers, Kaylee de Priester en Joan van Orsouw. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Andre, hierin was voor mij weinig eer te behalen, met een afgetekende uitslag van 3-0 ging de zege naar Andre toe. In de tweede poule wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Kaylee de Priester. Het was een mooi gelijk opgaande strijd, waarin ik in de 3de leg nog een 100-finish realiseer via T20-20-D10. Bij een tussenstand van 2-2 zou de beslissing in de laatste vijfde leg vallen. In deze leg ben ik het die het betere van het spel laat zien, en eis de overwinning op. De laatste poule wedstrijd gaat tegen Joan van Orsouw. De eerste leg kenmerkt zich door matig spel van ons beiden, maar gaat mijn kant op omdat ik scherp ben op de dubbel. Gedurende de tweede leg sta ik scorend prima te gooien, scores van boven de 100 werden regelmatig genoteerd. Met het uitgooien ging het niet helemaal soepel, maar dat lukte uiteindelijk ook. In de derde leg is het Joan die vanaf het begin hoge scores laat noteren, maar ziet mij dat zelfde doen halverwege de leg. Met een eindsprint lukt het mij om ook deze leg in winst om te zetten. Met deze twee overwinningen wordt ik 2de in onze poule, wat inhoud dat ik het toernooi verder mag vervolgen in de winnaarsronde. Hierin tref ik een ontketende Tonnie van Binsbergen aan. Zowel in de eerste alsmede in de tweede leg gooit Tonnie een 180-score en wint dik verdiend deze partij met 3-0 van mij. Hiermee eindigde dit Season Kick-off Tournament 2012 voor mij.
Voor meer info omtrent dit toernooi, evenals fotos gemaakt tijdens dit toernooi verwijs ik je graag naar de website van dartvereniging Koetshuis Reek, welke te bekijken is via: www.koetshuisdarts-reek.com

Kidsday darttoernooi 2012

Schaijk, zondag 2 september 2012.
Op zaterdag 1 september vond alweer voor de 6de keer het Kidsday darttoernooi plaats. Evenals vorig jaar in een grote tent gelegen aan de Steengraaf in Erp. Dit darttoernooi is onderdeel van de groots opgezette Kidsday dag. Dit evenement is op de eerste plaats bedoeld voor (ernstig-langdurig) zieke kinderen en hun familie. Maar ALLE kinderen zijn uiteraard van harte welkom.
Daarom is Kidsday dan ook GRATIS toegankelijk voor ALLE kinderen.
De bedoeling hierachter is zieke en gezonde kinderen samen te brengen en onbezorgd te laten spelen en genieten en dit proces te integreren in hun dagelijks leven.
Plezier voor de "zieke" kinderen, een dag "om te vergeten dat zij ziek zijn" staat voorop. Voor meer info omtrent deze stichting kijk je op hun eigen website, zie www.kidsday.nl.
Op het darttoernooi, waarvan de opbrengst van de horeca tijdens dit toernooi geheel ten gunste komt van deze stichting, deden in totaal 20 darters mee. De wedstrijdleiding was in handen van Mastercaller Stuart Clarke, die 4 poules van 5 maakte. Naast mijzelf stonden in onze poule Wilco van de Biggelaar, Ruud Janssen, Kaylee de Priester en Danny Verhoeven. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Wilco, ik neem nog wel even de voorsprong in deze partij, maar moet toezien hoe Wilco de winst pakt met een 2-1 zege. Tegenstander in partij 2 is Ruud. Deze partij weet ik te winnen met 2-1. In mijn derde partij van de avond is Kaylee de Priester mijn tegenstandster, en dat Kaylee wel degelijk een goed potje kan darten liet ze ook in deze partij zien. Met regelmatig hoge scores, waaronder een 180-score, en goede finishes, ging de winst in deze partij verdiend met 2-0 naar Kaylee toe. In mijn laatste poule wedstrijd was Danny mijn tegenspeler. Met beter spel van Danny ging ook hier de winst naar tegenstander Danny toe met 2-0.
Aanbeland in de kwartfinale van de verliezersronde kreeg ik als tegenstander John Deliese toegewezen. Gedurende deze pot sta ik scorend prima te gooien, scores van 100 en 140 werden regelmatig gegooid, het enige wat tegenzat was het finishen. Met een 2-1 nederlaag was dit voor mij het einde aan dit toernooi. De finales in de A en B ronde werden gegooid op het hoofdpodium met als mastercaller Stuart Clarke. De finale in de verliezersronde ging tussen Theo Opheij en Mark van de Berg, die gewonnen werd met 3-2 door Theo Opheij. De finale van de winnaarsronde ging tussen Danny Verhoeven en Andre Steenbakkers. Met een 4-0 zege ging de overwinning naar laatstgenoemde toe. Bij de prijsuitreiking door organisator Patrick Kweens werden nagenoeg alle prijzen direct teruggegeven aan Stichting Kidsday, een prachtig gebaar van de darters die hiermee Kidsday een bijzonder warm hart toe dragen.