Foutje, bedankt !

Schaijk, donderdag 29 september 2011.
Dat in het leven niet alles verloopt zoals je het graag zou hebben is een feit. Soms is het overmacht, en soms is het een foutje. Dit laatste is het geval bij de aflevering van mijn nieuwe dartshirt. Heb ik jullie vol trots in mijn vorige bericht het logo getoond wat ik op mijn nieuwe shirt zou laten drukken, krijg ik vandaag mijn shirt thuis en wat blijkt. Ze hebben niet geheel geprint volgens mijn aangeleverd logo. In dit geval is het een foutje van een ander waar ik mee te maken krijg. Maar waarschijnlijk was het aangeleverde logo net iets te ingewikkeld en te dicht bij elkaar om een mooi geheel te krijgen. In grote lijnen is het logo gelukkig wel volgens mijn idee uitgevoerd. Dus neem ik hiermee genoegen en zeg dan maar: foutje bedankt. Voor de oplettende lezer zal ik niet verklappen welke wijziging aangebracht is door de drukker, maar bekijk de foto en oordeel zelf.
Tevens wens ik iedereen die de komende week deelneemt aan het bekertoernooi van de Brabantboel heel veel succes toe.

Nieuw logo op dartshirt

Schaijk, dinsdag 27 september 2011.
Het is inmiddels al weer 3 jaar geleden dat ik een eigen logo ontworpen heb en dat op de rugzijde van mijn dartshirts heb laten drukken. Inmiddels kent iedereen dat logo met die grote gele Z in de midden en vond ik het tijd worden voor iets anders. Omdat ik op dit moment de toekomst weer zonnig tegemoet kijk, leek het mij mooi om hiermee iets te doen. En omdat ik altijd alles vanuit de zonnige kant bekijk, en altijd de dingen vanuit een positief standpunt benader, was een logo met daarin een zonnetje het meest voor de hand liggende. Klik op de inzet voor het logo, wat binnenkort op de achterzijde van mijn dartshirts te zien zal zijn.

Tegenstander voor de beker is bekend

Schaijk, maandag 19 september 2011.
Inmiddels is door de Brabantboel Darts Bond de loting verricht voor de bekerwedstrijden. Dit jaar zal er voor het eerst in de geschiedenis van de BBDB een splitsing gemaakt worden tussen de ere- en eerste divisie aan de ene kant, en de tweede- en derde divisie aan de andere kant. Dit om het voor een ieder spannend te maken door gelijkwaardige tegenstanders te treffen. Wij, als team Koetshuis 4, spelend in de tweede divisie B krijgen in de eerste bekerwedstrijd het team van Get in There tegen wat speelt in de tweede divisie A. De loting bepaalde dat wij de uitspelende partij zijn. Vol goede moed en met de beste bedoelingen om een ronde verder te komen zullen wij aantreden in café The Hertog in Oss, alwaar het team van Get in There hun thuisbasis heeft.
Vanaf deze plaats wens ik iedereen heel veel succes toe in de bekertoernooien.

Website analizes

Schaijk, zondag 11 september 2011.
Sinds 8 juni 2011 heb ik mij aangemeld bij een site die websites analyseert en waaruit heel veel verschillende weetjes te verkrijgen zijn. Vanaf 8 juni 2011 tot aan nu zijn er 1071 bezoeken gerapporteerd. Ruim 1/3 deel hiervan heeft deze site rechtstreeks bezocht via www.hans.vdelzen.net, de overige bezoeken, te weten 2/3 deel, zijn tot stand gekomen via andere websites. Het leeuwendeel van deze bezoeken is gekomen via het gastenboek van de Brabantboel Darts Bond, te bereiken via: www.brabantboel.nl. Vanaf deze plaats bedank ik dan ook de Brabantboel voor de geboden mogelijkheid om gebruik te maken van hun gastenboek.
De gemiddelde tijdsduur dat er naar deze site, per bezoek, gekeken wordt is 2 minuten en 48 seconden. Echter de regelmatig terugkerende bezoekers van deze website hebben een bezoekersduur van maar liefst 3 minuten en 50 seconden.
Op dit moment behoort 58% van alle bezoekers tot de groep regelmatig terugkerend.
Leuk is ook dat je kunt volgen vanuit welk land naar deze site site gekeken wordt. Voor de geïnteresseerden: klik op de inzet links boven en oordeel zelf. Hieruit mag ik de conclusie trekken dat zelfs op vakantie in het buitenland door jullie, als trouwe bezoekers, naar mijn website gekeken wordt.
Al deze gegevens en weetjes geven mij een verwarmend en zeer tevreden gevoel waardoor het stoppen met deze site nog lang niet aan de orde is.
Inmiddels is ook de poule-indeling bij de Brabantboel Darts Bond gemaakt, kortom het nieuwe dartseizoen staat weer voor de deur. Vanuit Schaijk wens ik iedereen die deelneemt aan de komende wintercompetitie van de Brabantboel heel veel succes toe.

Open Koppel darttoernooi Reek

Schaijk, maandag 5 september 2011.
Op zondag 4 september 2011 organiseerde dartvereniging ’t Koetshuis uit Reek van het gelijknamige café voor de eerste keer een groots opgezet Koppel darttoernooi. Mijn koppelmaat voor dit toernooi was Frenky Heurkens, the Joker, zie de inzet waarop het shirt van Frenky te zien is (klik op de inzet voor een vergroting), die net als ik speel in het team van Koetshuis 4 wat uitkomt in de Brabantboel. Met een totaal aantal van 26 koppels werd er een begin gemaakt aan dit toernooi. Wij waren ingedeeld in een poule van vijf. Onze eerste partij mochten wij spelen tegen het koppel Kevin Visser/Maikel Dijkhuis wat speciaal voor dit toernooi vanuit Den Helder naar Reek gekomen was. In de eerste leg staan onze tegenstanders prima te spelen. Het was ook in deze eerste leg dat wij een 180-score om de oren kregen, en geheel kansloos deze leg verloren. In de tweede leg staan ook wij scorend goed te gooien, we blijven bij en wanneer Frenky een finish overlaat van 32 is meteen mijn eerste pijl op de D16 raak. In de beslissende derde leg gaat het mooi gelijk op en met een finish van 10 via 2-D4 gooit Frenky ons naar de eerste zege. In wedstrijd twee moeten we het opnemen tegen het duo Peggy Mols/Wesley Smits. Zij waren helemaal vanuit Geleen en Maastricht deze middag naar Reek afgereisd, en zeker niet voor niets. Met buitengewoon knap spel van beide spelers uit Limburg hadden wij in deze pot geen schijn van kans. Met een 2-0 nederlaag werden wij afgestraft. Onze derde partij ging tegen het koppel Michael Verhofstad/Mike van Boxtel, die in tegenstelling tot de vorige tegenstanders niet zo’n verre reis hadden gemaakt om in Reek te belanden. In deze wedstrijd gebeurde het tot tweemaal toe dat wij keurig netjes een finish overlieten van 40 en tot tweemaal toe kregen wij geen mogelijkheid om deze finish te gooien. Recht voor onze neus werden de legs gepakt door het koppel Michael/Mike. Een nederlaag met 2-0 was hiervan het gevolg. Onze laatste wedstrijd in de poule ging tegen het koppel Marco Verhofstad/Levy Frauenfelder. De eerste leg ging naar ons toe middels een D2 finish door mij. In de tweede leg kwamen onze tegenstanders langszij, waardoor er een beslissende derde leg aan te pas moest komen. Met een finish van 40 via 5-3-D16 zorgt Frenky ervoor dat wij de partij winnen.
Met twee overwinningen en twee nederlagen komen we terecht in de verliezersronde. Onze tegenstanders in deze ronde zijn voor ons geen onbekenden. Het koppel Rob Ariens/Cecile van de Peppel zijn ook net als wij fanatieke spelers van dartvereniging ’t Koetshuis, met dien verstande dat zij spelen in het team van Koetshuis 5, wat ook speelt in de Brabantboel. Tijdens de eerste leg staat Cecile een puike partij te gooien, waaronder een 174-score, en even daarna nog een 140-score. En omdat Rob daarna loepzuiver met D13 de leg pakt staan wij met de mond vol tanden. In de tweede leg houden we elkaar in evenwicht en is het Frenky die voor ons via een finish van D2 de stand gelijk trekt. In de derde en allesbeslissende leg is het nogmaals Frenky die voor ons de winst bewerkstelligd door alweer D2 uit te gooien. Door deze winst zijn wij aanbeland in de kwartfinale van de B-ronde. De volgende tegenstander die wij treffen wordt gevormd door het koppel wat helemaal vanuit Sittard de weg naar Reek heeft gevonden, te weten Dennis Feitsma/Michel Verstappen. Dit gezellige Limburgs koppel staat beduidend beter te gooien dan wij gedurende de eerste leg wat resulteerde in een verdiende voorsprong voor hun. In de tweede leg kunnen wij nog één punt pakken, Frenky gooit tops uit, maar daarna in leg drie en vier komen wij duidelijk te kort en verliezen zodoende deze partij met 3-1 van onze Limburgse tegenstanders. Dit verlies betekende het einde van onze deelname aan dit toernooi. Frenky bedankt voor het koppelen deze middag. We hebben ons best gedaan. ”And the Joker had a smile on his face”.
Foto’s van dit koppeltoernooi staan op de foto-pagina onder het album: Koppel toernooi Reek 2011.

Voor de volledigheid, de finalisten in de verliezersronde waren de koppels Eimardo van Engelen/Rene Schaefers en Nino Adriolo/Diego Bertholet. In deze finale wist het duo van Engelen/Schaefers te winnen.
De finale in de winnaarsronde ging tussen de koppels Gino Vos/Jordy Terburg en Dave van der Lee/Roy Leenders. Deze finale werd gewonnen door het duo Vos/Terburg.

Kidsday darttoernooi 2011

Schaijk, zondag 4 september 2011.
Jaarlijks wordt er in Erp door Stichting Organisatie Kidsday een dart-toernooi gehouden waarbij de horeca opbrengst geheel ten goede komt aan goede doelen, dit jaar Kika. Een geweldig initiatief van Patrick Kweens, voorzitter van deze stichting. Zo ook gisteren zaterdag 3 september was het weer zover. Met een deelname van 28 darters werd begonnen aan dit toernooi. De wedstrijdleiding was in handen van Corrie en Anthony van der Lee, die dit perfect uitvoerden. Het toernooi begon met poule wedstrijden. In onze poule stonden naast mijzelf de volgende personen: Arjan Vollenberg, Dirk de Grift en Freddy Manders. Mijn eerste partij tegen Arjan verliep moeizaam, de hoge scores bleven weg en het uitgooien was ook niet goed. Uitzondering hierop was de 75-finish via T17-D12 in de laatste beslissende derde leg. In de partij tegen Dirk ging het scoren beter en ook de dubbels vielen uiteindelijk wel, gevolg een 2-0 overwinning. De laatste partij in de poule tegen Freddy was enorm spannend. Aan beide zijden werd er goed spel afgeleverd, wij hielden elkaar mooi in evenwicht. In de laatste beslissende derde leg pakte ik de winst door 4 via 2-D1 te gooien.
Met drie overwinningen op zak in de poule fase ging ik door naar de winnaarsronde. Hierin kreeg ik gelijk in de eerste ronde een bye. Dus zonder één pijl gegooid te hebben doorgedrongen tot de kwartfinales. Hierin mocht ik het opnemen tegen Michel van Rooij. Scorend verliep het aan mijn zijde wisselvallig, Michel daarentegen stond een degelijke partij te spelen en had weinig moeit met het finishen. Ondanks dat ik de tweede leg had moeten pakken, tops missen met drie pijlen, ging de winst verdiend met 3-0 naar Michel toe. Hiermee was dit toernooi voor mij als actieve darter ten einde, maar niet als schrijver.
De finales, gegooid op het hoofdpodium en gecalled door Stuart Clarke, werden geschreven door Anthony van der Lee en mij. De finale in de verliezersronde ging tussen Edwin van de Hoek en Wilco van de Biggelaar. Winnaar in deze finale werd Wilco door met 3-0 te winnen.
De finalisten in de winnaarsronde waren André Steenbakkers en Gijs van den Elzen. André won de bull en mocht beginnen. Met beter spel pakt Gijs de eerste leg. De tweede leg is een prooi voor André. In leg drie en vier toont Gijs zijn kwaliteiten door in beide legs een 180-score te noteren en de legs te winnen. Helaas was Gijs in leg vijf en zes slordig op die laatste dubbel waardoor André langszij kon komen. Met een tussenstand van 3-3 werd begonnen aan de beslissende zevende leg. In deze laatste leg was de concentratie bij Gijs weer volledig terug en zodoende pakte Gijs deze laatste leg met een 40-finish. Hiermee werd Gijs van den Elzen winnaar van dit Kidsday darttoernooi.
Foto’s van dit toernooi zijn te vinden op de foto-pagina onder het album: Kidsday darttoernooi 2011.

Halve finale eindstation voor mij in Reek

Schaijk, donderdag 1 september 2011.
Ook gisteren, woensdag 31 augustus, heeft er in het Koetshuis een trainings dart avond plaatsgevonden. Er waren 8 darters naar Reek gekomen om daar gezellig onder elkaar een toernooi af te werken. Er werden 2 poules van 4 gemaakt. Samen met mij zaten de volgende spelers in dezelfde poule, te weten Remi Hendriks, Anthony van der Lee en Rene Verwijmeren. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Remi. Hierin ging het scorend goed, regelmatig werd de T20 gevonden. Ook met het finishen ging het goed waardoor ik deze partij winnend afsloot met 2-0. De tegenstander in de tweede partij was Anthony. Ook hierin ging het scorend goed, dit was ook het geval bij Anthony waardoor het een spannende partij werd. Met 2-1 won Anthony deze pot. Mijn laatste partij in de poule ging tegen Rene Verwijmeren. Ook in deze partij ging het mooi gelijk op met degelijk spel aan beide kanten. Omdat ik in de derde leg scherper was op de dubbel ging de winst met 2-1 naar mij toe. Met deze resultaten werd ik tweede in onze poule en dus op naar de halve finale in de winnaarsronde. Ik moest dus in de winnaarsronde tegen de nummer één van de andere poule. Laat dat nu net de man in vorm zijn, oftewel Roy Leenders, die afgelopen weekend nog samen met Dave van der Lee de finale won in de B-ronde bij het Hemeco Open Koppeltoernooi 2011. Ook tijdens deze partij stond ik ze lekker te raken wat zelfs resulteerde in een winst van één leg in deze partij. Via D1-18-D20 maakte ik een finish van 60. Ondanks mijn tegenstand ging de winst verdiend naar Roy toe met een uitslag van 4-1 die ook deze avond weer prima stond te gooien.
De finalisten in de verliezersronde waren Remi Hendriks en Rene Verwijmeren. Deze finale had veel weg van een éénrichtingsverkeer. Met een uitslag van 4-0 won Remi zeer terecht deze finale.
De finale in de winnaarsronde werd deze avond gespeeld tussen Roy Leenders en Anthony van der Lee. Jammer genoeg vandaag geen 180-scores, maar spannend was het zeer zeker. Roy wint de bull en mag beginnen. Brutaal pakt Anthony de leg waarin Roy is begonnen. Helaas kan Anthony zijn eigen leg ook niet behouden. Sterker nog, tot en met de vierde leg gaat alles tegen de draad in. Met een tussenstand van 2-2 weet Roy zijn eigen vijfde leg te behouden. Ook Anthony slaagt erin om zijn eigen leg te winnen. In de alles beslissende zevende leg krijgen beide spelers kans om de winst te pakken. Het is uiteindelijk Roy die de winst in deze leg pakt en daarmee voor de vierde keer op rij winnaar wordt van de woensdagavond trainings-toernooien in Reek.