Thijs en Anthony winnend koppel in Reek

Schaijk, donderdag 30 september 2010.
Op woendagavond 29 september 2010 was het weer gezellig druk in gasterij t Koetshuis te Reek. Ook deze avond waren 14 fanatieke darters naar de kroeg gekomen om zich onderling te meten aan het dartbord. Zelfs Berrie was speciaal hiervoor vanuit Maarssen naar Reek gekomen. Ditmaal werd er gekozen voor een blind-koppel toernooi. Mijn koppelmaat voor deze avond was Martin Kocken, spelend in team Koetshuis 2 uitkomend in de eredivisie van de Brabantboel, evenals Berrie, die deze avond aangrepen als trainingsavond. Wij werden ingedeeld in een poule van 3. Onze eerste wedstrijd ging tegen het duo Thijs Hendriks/Anthony van de Lee. Het was een spannende strijd, met goed verzord spel aan beide kanten, die door ons met 2-1 werd gewonnen. Het koppel wat gevormd werd door Frank Ariens en Wesley van Orsouw was onze volgende tegenstander. Ook hierin ging het mooi gelijk op, en ook deze partij wisten wij met minimaal verschil te winnen. Hierna mochten we aantreden tegen de nummer twee van de andere poule voor de halve finale. Dit koppel bestond uit Joan en Johan. Met een mooie finish van 76 door Joan namen zij de leiding. De tweede leg werd door ons gewonnen, dus moest de derde leg de beslissing brengen. Ook hierin stonden wij aardig te gooien wat ons de overwinning opleverde. In de finale stonden we wederom tegenover Thijs en Anthony. Het werd een spannende finale, wij kwamen met 1-0 achter, vervolgens met 2-1 voor om daarna met 3-2 te verliezen. Een terechte uitslag want onze tegenstanders stonden beter te gooien in die laatste leg. Thijs en Anthony gefeliciteerd met deze overwinning. Martin bedankt voor de fijne samenwerking en de mooie partijen die wij samen gespeeld hebben. Het was weer een geslaagde trainingsavond.

5e Ranking Bens / Lagerhuis 2010

Schaijk, zondag 26 september 2010.
Vandaag stond de 5de ranking van Bens / Lagerhuis op het programma. Ook deze keer vond de ranking plaats in cafe dn Bens in Langenboom. Met een deelnemers aantal van 36 ging de ranking van start. Hierdoor konden er 9 poules van 4 gemaakt worden. In dezelfde poule als ik stonden ook ingedeeld Berry Frederiks, Hans Achten en Dave van de Lee. Ik mocht mijn eerste wedstrijd gooien tegen Hans Achten. In deze partij stond ik lekker te spelen met regelmatig hoge scores en ook de dubbels vielen vrijwel meteen. Met prima verzorgd spel van mijn kant was de winst in deze partij met 3-0 dan ook een terechte uitslag. Helaas duurde deze overwinningsroes maar even want in mijn tweede partij tegen Dave van de Lee stond ik weer met beide benen op de grond. Tijdens de eerste leg als ik op 120 sta, gooit Dave een knappe 132-Finish. In de tweede leg staat Dave fantastisch te gooien, inclusief een 180 score, en wint overtuigend deze leg. In de laatste leg kan ik nog wel enige tegendruk geven, maar ook niet meer dan dat. Dave wint verdiend met 3-0. De derde wedstrijd gaat tegen Berry Frederiks. In de eerste leg raakt Berry geen dubbel zodat ik deze leg kan pakken. Maar de drie legs hierop volgend kent Berry geen problemen met de dubbels en ook niet met de scores, getuige een 180-score, en wint derhalve de partij van mij met 3-1. Met deze resultaten mocht ik verder gaan in de B-ronde. Hierin trof ik Mike van Boxtel aan als tegenstander. Wij waren aan elkaar gewaagd en het ging mooi gelijk op. De eerste leg gaat naar mij toe, de tweede waarin Mike een knappe 180-score neerzet gaat naar Mike toe, zodat er een beslissing moet komen in de derde leg. Hierin sta ik lekker te scoren, daar waar het bij Mike even niet lukt, en ook die laatste dubbel word door mij geraakt. Inmiddels aanbeland in de kwartfinale van de B-ronde is Jeroen van Velzen mijn tegenstander. De eerste leg gaat naar mij toe, mede door hoge scores en door direct de dubbel te raken. In de tweede leg komt Jeroen ijzersterk terug en pakt deze leg. In de laatste leg staan wij beiden goed te gooien, krijgen beiden kansen om de wedstrijd te pakken, maar het is dan toch Jeroen die als eerste die laatste dubbel gooit en hiermee de wedstrijd wint. Dit verlies betekende voor mij het einde van deze ranking. Terugkijkend op deze middag houd ik er een goed gevoel aan over, het ging zeker niet slecht, maar het was gewoon niet goed genoeg vandaag. Voor een compleet overzicht van de verdeelde rankingpunten, verwijs ik je graag naar de website van DC Langenbom:. www.langenbomdc.nl.

Trainingsavond in het Koetshuis

Schaijk, donderdag 23 september 2010.
Zoals de gehele zomertijd al het geval was, en nu nog steeds in de herfst is het op de woensdagavonden in gasterij t Koetshuis te Reek een samenkomst van Koetshuis-Reek darters die onderling hun partijtjes spelen. Zo ook gisteren, en met een aantal van 8 darters konden er twee poules gevormd worden. Ditmaal was ikzelf verantwoordelijk voor de loting van de poule indeling. In dezelfde poule als ik stonden ook Anthony, Wesley en Rob. De spelers van de andere poule waren: Marijn, Cecile, Joan en gastspeler deze avond was Lau om het viertal compleet te maken. In mijn eerste wedstrijd tegen Anthony gingen de scores redelijk, de uitgooien daarentegen liepen voortreffelijk. Wat te zeggen van een 93-Finish (T3-T20-D12). Mede doordat Anthony problemen kende op de dubbels ging ook de tweede leg naar mij toe. De tweede partij ging tegen Wesley en ook deze partij won ik met 2-0. Tot slot in de poule tegen Rob gespeeld. Ook in deze partij goed spel en wederom een hoge uitgooi, namelijk een 114-Finish (T18-20-D20). Deze partij ging ook met 2-0 naar mij toe. Als winnaar van onze poule mocht ik het opnemen tegen de nummer twee van de andere poule en dat was Marijn. In deze partij waren wij beiden aan elkaar gewaagd waardoor het enorm spannend bleef. Mede door goede uitworpen ging de winst met 2-0 naar mij toe. De andere halve finale ging tussen Anthony en Cecile, die met 2-0 door Anthony werd gewonnen. Zodoende kwamen Anthony en ik elkaar vanavond voor de tweede keer tegen. In de finale was het Anthony die revanche nam en met prima scores en snelle dubbels overtuigend van mij won met 3-0. Het was vanavond weer een geslaagde trainingsavond.

Dutch Players Championships 2010

Schaijk, zaterdag 18 september 2010.
Vandaag vond de eerste dag plaats van de Dutch Players Championships 2010 bij Hotel van der Valk in Nuland. Is SBS6 momenteel bezig de dartsport in Nederland kapot te maken door nagenoeg geen enkel groot darttoernooi meer live uit te zenden, dan heeft vandaag ook de PDC ertoe bijgedragen dat de bezoekersaantallen op de toernooien zelf minder zullen gaan worden. Was het vorig jaar in Nuland nog mogelijk om zelf de wedstrijden van je favoriet op de vloer uit te kiezen en te bekijken, was dat helaas vandaag al niet meer mogelijk. We werden als enthousiaste toeschouwers naar n grote zaal gedelegeerd, en moesten maar kijken naar de wedstrijden die de PDC voor deze zaal gepland had. Hierdoor heeft de PDC vandaag vele bezoekers eerder boos dan blij gemaakt.
Samen met mijn zoon Rik ben ik naar Nuland gegaan, en we hebben de volgende wedstrijden kunnen gadeslaan: Kim Huybrechts-Braulio Ronceros 6-4, Scott Rand-Anastasia Dobromyslova 6-2, Co Stompe-Bernd Roith 6-1, John Part-Milos Bedy 6-0, Vincent van der Voort-Gary Mawson 6-1, Dennis Smith-Jerry Hendriks 6-3, Mensor Suljovic-Roland Scholten 6-1, Andy Jenkins-Steve Hine 6-3, James Wade-Mark Walsh 6-5, James Wade-Colin Osborne 6-2, Terry Jenkins-Wes Newton 6-4, en tenslotte de finale tussen Terry Jenkins en James Wade. In de finale wint James Wade de eerste leg door een 167-Finish te gooien. In de 8ste leg is Terry Jenkins op weg naar een 9-darter door 2x 180 te gooien, maar verzuimt die laatste dubbel te gooien en verliest deze leg. Het is uiteindelijk James Wade die na een spannende strijd de wedstrijd met 6-4 wint, en hiermee winnaar van de zaterdag wordt.
Ok, we hebben vandaag mooie dartpartijen gezien, maar ik had persoonlijk ook graag de wedstrijden van andere Nederlandse topdarters willen bijwonen, en mogelijk met hun op de gevoelige plaat willen gaan, maar dat werd dus door de PDC onmogelijk gemaakt, heel erg jammer. Ondanks deze teleurstelling ben ik wel met die darters waarvan het wel mogelijk was op de foto gegaan, deze zijn te zien op de foto-pagina onder het item: PDC in Nuland 2010.

Geboorte van een nieuw Rankingtoernooi

Schaijk, vrijdag 17 september 2010.
Het kon natuurlijk niet uitblijven, ook dartvereniging Koetshuis Reek organiseert tesamen met cafe 't Fabeltje uit Oss een rankingtoernooi. Mede door het grote aantal fanatieke darters van bovengenoemde vereniging was het idee voor het opzetten van een eigen rankingtoernooi en de uitwerking hiervan snel geregeld. In samenwerking met cafe t Fabeltje in Oss worden 8 rankingtoernooien plus een eindranking gehouden. Deze rankings zullen allemaal op een zondagmiddag gespeeld worden. Voor de data van deze rankings en voor meer info verwijs ik je graag naar de website van www.koetshuisdarts-reek.com , die zeker het bekijken waard is. De eerste speeldag van deze rankings is op zondag 24 oktober 2010 en zal gehouden worden in gasterij t Koetshuis te Reek. De tweede zal plaatsvinden in cafe t Fabeltje in Oss, enz. enz.

Koetshuis 4 moeiteloos over eerste hindernis

Schaijk, zaterdag 11 september 2010.
De afgelopen week is de loting verricht voor het bekertoernooi van de Brabantboel Darts Bond voor het seizoen 2010/2011. Na grondige bestudering van de loting blijkt dat Koetshuis 4 zonder de voorronde te hoeven spelen al bij de laatste 64 zit. Evenals Koetshuis 4 is ook Koetshuis 1 uitverkoren om niet in actie te hoeven komen in de voorrondes. Zodoende hebben wij, als Koetshuis 4, al een klein eerste succesje geboekt dit komende bekerseizoen, namelijk een ronde verder in het bekertoernooi, al hebben we er zelf helemaal niets voor hoeven doen. En zoals het spreekwoord luidt: wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Vandaar dat wij met deze moeiteloos genomen eerste hindernis ontzettend blij zijn, en wij met belangstelling uitkijken naar wie onze eerste tegenstander in de beker gaat worden. Alle teams die wel in de voorronde van de beker moeten spelen heel veel succes toegewenst.

Gezelligheids toernooi Witte Paard te Volkel

Schaijk, zondag 5 september 2010.
Vandaag ben ik aanwezig geweest bij een gezelligheids toernooi gehouden bij cafe het Witte Paard in Volkel. Met een aantal van 12, waarvan het merendeel wederom bestond uit darters van dartvereniging Koetshuis Reek (www.Koetshuisdarts-reek.com), konden er 3 poules van 4 gemaakt worden. Ook vandaag was de wedstrijdleiding in handen van Mark Raaijmakers die dat bij nagenoeg alle gezelligheids toernooien gehouden bij het Witte Paard deed. Jammer genoeg heeft Mark vandaag aangegeven dat dit zijn allerlaatste optreden is geweest, zowel als wedstrijdleider en als darter. Mark hartstikke bedankt voor alles wat jij gedaan hebt in de dartswereld, we zullen je missen, het ga je goed.
In mijn poule stonden ook opgesteld, Geert van den Berg, Rianne van den Berg en Gert-Jan Raaijmakers. Mijn eerste wedstrijd tegen Gert-Jan ging verloren met 2-1. In de partij tegen Rianne ging de winst naar mij toe met 2-1. De laatste wedstrijd in de poule tegen Geert ging verloren met 2-0.
Doordat ik maar n partij in winst had omgezet in de poulefase ging ik door naar de verliezersronde. Mijn eerste tegenstander in deze ronde was Jan Raaijmakers, die ik nipt won met 2-1. Hierna mocht ik het opnemen tegen Joan van Orsouw, en ook deze partij wist ik winnend af te sluiten met 2-1. Door deze overwinningen plaatste ik mij voor de finale in de B-ronde. Tegenstander in deze finale was Twan Nijland. Het spel in deze finale was niet super, maar omdat ik scherper op de dubbels was, ging de winst met 3-1 naar mij toe, zodat ik mij winnaar van de B-ronde mocht noemen.
De finale in de A-ronde ging tussen Eimardo van Engelen en Geert van den Berg. Met een 3-0 overwinning van Eimardo, (www.eimardovanengelen.com) werd ook dit toernooi op zijn naam geschreven.

Kids-day 2010 te Erp

Schaijk, zondag 5 september 2010.
Gisteren, zaterdag 4 september werd er in Erp de jaarlijkse Kidsday georganiseerd. Doel van deze stichting www.kidsday.nl is om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor een goed doel. Dit jaar was het goede doel KiKa. Om geld binnen te halen werd er een grote rommelmarkt gehouden. Ook werd er zoals voorgaande jaren een darttoernooi gehouden in de grote feesttent in Erp. Ik heb net als vorig jaar dit evenement bezocht, en meegedaan aan het darttoernooi. Helaas voor de organisatie viel het aantal deelnemers enigszins tegen, er waren in totaal 20 darters naar Erp afgereisd, waarvan er 10 lid waren van dartvereniging Koetshuis uit Reek. Hieruit mag de conclusie worden getrokken dat de leden van eerder genoemde dartclub fanatieke darters zijn, met betrokkenheid om te spelen voor de goede jeugddoelen.
Tesamen met Geert van den Berg, Joan van Orsouw en Gert van den Elsen zat ik in n van de vijf poules. Mijn eerste wedstrijd tegen Geert ging verloren met 3-1. De tweede partij tegen Joan wist ik te winnen met 3-1. De laatste partij in de poule tegen Gert verloor ik met 3-1. Door deze resultaten kwam ik in de verlierzersronde terecht. Mijn tegenstander in deze ronde was Mike van Boxtel. In de vorige partij had Mike zijn laatste leg gewonnen met een 14-darter, ik wist dus dat het moeilijk zou worden. Mike zette zijn goede spel door en won dik verdiend met 3-0 van mij, waarbij Mike de laatste leg afsloot met een 148-Finish (T20-T20-D14). Keurig gedaan Mike. Hiermee was voor mij dit toernooi ten einde. Winnaar van het toernooi is Jordy Terburg geworden