4e Open Grave 2009

Schaijk, maandag 28 september 2009.
Gistermiddag zondag 27 september 2009 vond alweer de 4de editie plaats van het Open Grave darttoernooi. Het toernooi werd gehouden in cafe den Brouwketel in Escharen. Ik werd ingedeeld in een poule van 4. In mijn eerste wedstrijd was Peter Ruiken de tegenstander. Het was een matige wedstrijd van ons beiden, het kwartje kon alle kanten opvallen. Het was Peter die met 3-1 de winst pakte. Gelukkig kon ik in mijn tweede partij tegen Lino Uijen het niveau verbeteren. Met aardig spel won ik deze partij met 3-0. De laatste wedstrijd in de poule mocht ik aantreden tegen Geert van den Berg. Geert begon goed aan de partij, maar naar mate de partij vorderde bleef hij onder zijn niveau gooien. De eerste leg ging naar Geert, de tweede naar mij, de derde naar Geert, de vierde naar mij. De vijfde leg moest de beslissing brengen. Het was Geert die het eerste op een uitgooi stond, maar wist de dubbel maar niet te raken. Met een uitgooi van 48 pakte ik de winst in deze partij. Door dit resultaat werd ik tweede in onze poule, achter Geert, die eerste werd in onze poule. De eerste twee van de poule gingen verder naar de winnaarsronde. Hierin trof ik Maikel Smits als tegenstander. Ik gooide scorend een stuk beter dan de vorige partij, maar moest toch ervaren dat Maikel nog beter stond te gooien. Een verdiende overwinning van Maikel op mij met 3-0 was het gevolg. Hiermee viel voor mij het doek in het 4e Open Grave. Winnaar van dit toernooi is Gijs van den Elzen geworden, die in de finale won van Geert van den Berg.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Zondag 6 september 2009 werd er weer een gezelligheidstoernooi gehouden in gasterij 't Koetshuis te Reek. Dit was weer het eerste toernooi in een grote reeks voor het nieuwe seizoen. Dat het darten bij 't Koetshuis leeft getuige wel van het feit dat fanatieke darters de weg vandaag naar Reek hadden gevonden. Gezien het feit dat ik mezelf ook daartoe reken, heb ik dus ook meegedaan. Ik zat in een poule van 4 darters. Hiervan verloor ik een wedstrijd met 3-1 (Lars), ik won een partij met 3-0 (Heavenly) en won een partij met 3-2 (Joan). Dit bleek genoeg te zijn voor de tweede plaats in onze poule. Dus door naar de winnaarsronde. Hierin trof ik Mark aan als tegenstander. Het was een spannende partij, waarbij Mark aan het langste eindje trok, door met 3-2 te winnen. Hiermee was voor mij het toernooi ten einde. Maar ik heb deze middag wederom genoten van het spelletje darts en zal zeker bij het volgende gezelligheidstoernooi bij 't Koetshuis aanwezig zijn. Het volgende toernooi staat gepland op zondag 18 oktober a.s.

Kidsday darttoernooi Erp 2009

Schaijk, 5 september 2009.
Vandaag werd er in Erp een darttoernooi gehouden door stichting Kidsday. Deze stichting wil geld inzamelen voor (ernstig-langdurige) zieke kinderen. Het doel deze dag was Kika en de Ronald McDonald huizen. Voor de kinderen werd er deze dag ook een darttoernooi gehouden. De finale van de kinderen ging uiteindelijk tussen Lars Franssen en Levy Frauenfelder. Deze finale werd onder grote belangstelling op het podium gegooid. Mastercaller Stuart Clarke was speciaal voor de finales aangetrokken door de organisatie. Lars won deze finale van Levy. Voor de volwassenen werd er ook een darttoernooi georganiseerd. Ook ik heb aan dit darttoernooi deelgenomen. In de voorrondes kwam ik in een poule van 4. Van de drie wedstrijden verloor ik er twee met 3-0, maar ik won ook een partij met 3-0. Hierdoor kwam ik in de verliezersronde terecht. Door het geringe aantal deelnemers, werden er zowel in de winnaars- als in de verliezersronde wederom poules gemaakt. In deze poule won ik drie wedstrijden met 3-0 en ik verloor er eentje met 3-2. Dit was voldoende om poulewinnaar te worden. De nummers 1 en 2 van de poules speelden een kruisfinale om uit te maken wie de finale zou gooiden. Ik moest aantreden tegen de nummer 2 van de andere verliezerspoule, te weten Hans Cornelissen. Deze wedstrijd wist ik met 3-2 te winnen. Ik was dus finalist van de verliezersronde. De finales werden gegooid op het podium, met mastercaller Stuart Clarke als scheidsrechter. In deze finale van de B-ronde was mijn tegenstander Tim Fonteyn. Ik won de bull en mocht dus beginnen. De wedstrijd ging over 4 gewonnen legs.Tim won deze eerste leg met een fantastische uitgooi van 170, een prima prestatie. In leg twee had Tim wederom de hoogste scores per beurt, maar kreeg problemen met die laatste dubbel. Ik raakte die laatste dubbel wel, waardoor de stand gelijk werd. De derde leg ging weer naar Tim toe. De vierde leg hetzelfde verhaal als leg twee. Hoge scores door Tim, geen dubbel. In de vijfde leg was het niet anders dan de voorgaande, Tim stond al lang op een dubbel te gooien, maar raakte hem niet. Ik daarentegen pakte gelijk de eerste mogelijk op een dubbel, waardoor ik voorkwam met 3-2. De zesde leg werd weer door Tim gewonnen, waardoor de stand weer gelijk was. Tim won dit maal de bull voor de beslissende leg. Ditmaal gooide Tim scorend wederom goed en ook die laatste dubbel viel goed. Verdiende winnaar van deze finale is dus Tim Fonteyn geworden. De hoofdfinale van de winnaarsronde ging tussen Michel van Rooij en Bjorn Franssen. Deze finale, begeleid door mastercaller Stuart Clarke, werd gewonnen door Bjorn Franssen met 5-2. Hierdoor mag Bjorn ook de titel winnaar Kidsday 2009 Erp aan zijn erelijst toevoegen.

Hemeco Open Rosmalen 2009

Schaijk, dinsdag 1 september 2009.
Afgelopen zondag 30 augustus werd er in Rosmalen het Hemeco Open Rosmalen darttoernooi gehouden. Ook ik ben hierbij aanwezig geweest als toeschouwer. Heb diverse bekende spelers gezien, zoals Phil Taylor, Vincent van der Voort, Jelle Klaassen, Toon Greebe, Gino Vos en nog vele andere beroemde darters uit binnen- en buitenland. Ik heb Phil Taylor drie maal eenvoudig zien winnen, heb Mark Roefs een partij zien winnen, evenals Christian van Ballegooij. Heb ook gezien hoe Teun van Iperen net verloor van een belg. Heb ook staan kijken bij een partij van de jongste deelnemer aan dit toernooi, Levy Frauenfelder, die helaas niet liet zien wat wij allen gehoopt hadden, jammer maar hij is nog jong en heeft talent genoeg, dus die overwinningen zullen zeker volgen. Kortom, ik heb genoten van het kijken naar darts. Winnaar van dit toernooi is geworden, hoe kon het ook anders, Phil Taylor.