Season Kick-off Tournament 2014

Schaijk, zondag 31 augustus 2014.
Vandaag vond het jaarlijks terugkerend darttoernooi plaats in gasterij ’t Koetshuis in Reek wat beter bekend staat als het Season Kick-off Tournament, wat het begin inluid van een nieuw dartseizoen. Met een deelname van 38 personen ging dit toernooi van start. Ik was ingedeeld in een poule van 5. Mijn eerste partij ging tegen Bjorn Fransen. Bjorn wint de bull en mag beginnen aan de partij. In mijn eerste beurt maak ik een score van 140, maar kan dit niveau niet vasthouden tijdens de wedstrijd. Verdiend gaat de winst met 2-0 naar Bjorn toe. In mijn tweede partij is Stef van Rooij mijn tegenstander. Ook in deze pot maak ik enkele hoge scores afgewisseld met diverse mindere scores. Met een 2-0 nederlaag beëindig ik deze wedstrijd wat een goede weergave is van de pot. In de derde wedstrijd in de poule mag ik het opnemen tegen Tonnie van Binsbergen. Het gaat in deze partij mooi gelijk op, maar bij het finishen is Tonnie een stuk scherper dan ik. Gevolg is de derde nederlaag op rij met 2-0. Het is de broer van Bjorn Fransen, namelijk Lars Fransen, die mijn tegenspeler is in de laatste wedstrijd van de poule. In deze pot sta ik scorend goed te gooien, het uitgooien was de grote spelbreker. Het wordt eentonig, maar ook deze wedstrijd verloor ik met de cijfers 2-0. Dat was mijn poule, waarin ik 4x met 2-0 onderuit ging. Aanbeland in de verliezersronde mag ik spelen tegen Robert Kusters. Robert pakt de eerste leg, maar in de tweede leg maak ik een 40-finish met mijn eerste pijl en trek zodoende de stand gelijk. Een derde leg zal de beslissing moeten geven. In deze derde leg is het voor mij wederom problemen op de dubbels. Robert daarentegen weet wel die laatste dubbel te raken en gooit mij met een 2-1 winst uit het toernooi. Samenvattend kan ik zeggen dat deze middag voor mij niet gebracht heeft wat ik had gehoopt, anderzijds moet ik tevreden zijn met mijn spel, scorend was het niet slecht, de afwerking, het uitgooien moet beter. Wellicht dat de volgende keer het finishen beter gaat waardoor er ook weer gewonnen gaat worden. Hoop doet leven, maar dat geld voor alles in het leven.

Voor meer info omtrent dit toernooi, ga je naar de website van dartvereniging Koetshuis reek welke te vinden is via deze link:(Koetshuisdarts-Reek.com)en kijk onder het kopje "Wedstrijd verslagen".

10e Zomer ranking De Gouden Leeuw Sambeek

Schaijk, zondag 17 augustus 2014.
Na een lange rust periode tijdens de vakantie weken, heb ik gisteren weer deelgenomen aan de 10e editie van de zomer ranking van café De Gouden Leeuw in Sambeek. Op deze zaterdag avond namen 28 personen deel aan deze rankingsavond. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Jolanda Hermsen, die zonder al te veel moeite door mij gewonnen werd met 2-0. De tweede wedstrijd in de poule was beduidend moeilijker dan de eerste partij, hierin was namelijk Robert Kuijs mijn tegenstander. Evenals de eerste partij eindigde deze pot in een 2-0 eindstand, maar ditmaal in het voordeel van Robert Kuijs. De laatste wedstrijd in de poule fase ging tegen Tamara de Heuvel. De eerste leg ging in mijn voordeel met een 16-finish via D8, niet erg spectaculair. De tweede leg, en dus ook de overwinning, pakte ik met een 2-darts finish van 80 via tops-tops. Met twee overwinningen in de poule werd ik tweede in onze poule en ging dus door naar de winnaarsronde. Hierin trof ik Olaf van Beek aan als tegenstander. De eerste leg gaat naar Olaf toe, in de tweede leg trek ik de stand gelijk door te finishen met D16. De derde leg gaat weer naar Olaf toe. In de vierde leg waarin wij beiden scorend prima staan te gooien, ondervinden wij alle twee problemen met het uitgooien. Nadat ieder diverse malen de kans had laten liggen om de leg te pakken, was het dan uiteindelijk toch Olaf die via D1 de legwinst en dus de partij won met 3-1. Hiermee eindigde voor mij deze zomer ranking. Terugkijkend op deze avond kan ik constateren dat ik het darten nog niet verleerd ben, maar hier en daar zal het nog zeker verbeterd moeten worden, zeker de scherpte op de dubbels.