Koetshuis 4 wint oefenpartij tegen team NEE

Schaijk, zaterdag 31 augustus 2013.
Ter voorbereiding op het komende dartseizoen hebben we gisteren een oefenwedstrijd gespeeld. Wij kregen een uitnodiging van team NEE uit Oss, die hun thuiswedstrijden spelen in het gezellige café De Tien Deugden, om een wedstrijd te gooien. Vol enthousiasme hebben we hieraan gehoor gegeven. Het team NEE is een nieuw team in de Brabantboel en wilde middels deze avond proeven aan het wedstrijd element. De eerste wedstrijd ging tussen Wesley Zonneveld en mijzelf. Wesley nam de leiding maar daarna waren de rollen omgekeerd. Met een 30 finish via D15, een 87 finish via T17-D18 en een 40 finish via D20 ging de winst met 3-1 naar ons toe. In de tweede wedstrijd mocht Wilke het opnemen tegen Rens van de Rakt. Met prima verzorgd spel wist Wilke zonder al te veel moeite deze partij met 3-0 te winnen. Onze nieuwkomer John mocht in de derde partij spelen tegen Lars Visser. Ondanks het feit dat John niet het achterste van zijn tong liet zien, won hij deze partij met een 3-2 uitslag. Als laatste was Frank aan de beurt om zijn singel te gooien tegen Erik van Bragt. Ook Frank wist deze pot af te sluiten met een 3-1 overwinning. De tactics, waarbij aan onze kant de koppels gevormd werden door Frank & Wilke enerzijds en John en ik anderzijds, gingen allemaal op één na, onze kant op. De afsluiting van deze leuke en gezellige avond gebeurde door de teamronde te gooien. Met een 46 finish via 6-D20 pakte ik het laatste punt voor ons deze avond. Kort samengevat wonnen wij deze wedstrijd met 8-1. Omdat het team NEE een leuk, aardig, gezellig en sportief team is, hebben wij hun direct een revanche partij aangeboden die zij gelijk aannamen. Deze avond krijgt dus nog een vervolg in Reek. Heren van team NEE bedankt voor de gezellige avond en tot ziens in gasterij ’t Koetshuis te Reek.

Kidsday darts 2013 te Erp

Kidsday darts:
Dit jaar voor de zevende maal op een rij:
Het “Kids Day Darts” tournament…!!!
Naast het kinderevenement op zondag 01 september 2013 zal er op zaterdag 31 augustus voor de 7e keer Kids Day Darts plaatsvinden. Dit jaar wederom op het evenemententerrein van Erp aan de Steengraaf. Volg in Erp de gele bordjes “Kids Day”.

Vanaf 18.00 uur kan men al terecht in de tent. Het toernooi zal aanvangen om 19.00 uur.
Het inschrijfgeld is 8 euro, dit geldt voor zowel voorinschrijving via info@kidsday.nl of aan de wedstrijdtafel.
Inschrijfgeld is prijzengeld. Horeca opbrengsten komen ten goede aan Kids Day en KiKa.
Mits voldoende inschrijvingen zal er een aparte dames– en herenpoule zijn. Indien te weinig dames, zullen zij bij de heren worden gevoegd.
Dames: spelen 505/3 poulesysteem. Na de poulewedstrijd enkel ko 501/3.
Halve finales en finale 501/5 en 501/7
Heren: spelen 501/5 poulesysteem. Na de poulewedstrijd enkel ko 501/5.
Halve finales en finale 501/7 en 501/9
Finales zullen worden gespeeld op het podium, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden.
Bekende darters die deze dag eventueel aanwezig zullen zijn, en het toernooi meegooien, dingen ook mee naar het prijzengeld.
Inschrijving gebeurd dmv het sturen van een mail naar de organisatie, info@kidsday.nl. Schrijf je dus snel in!!!
Hieronder een verslag van Mastercaller Stuart Clarke over Kids Day Darts 2009:
“Kids Day Darts 2009, for the third year running the event took place this time in Erp. Unfortunately the entry field was not what had been expected, PDC in Austria and BDO in England, however the atmosphere was just as before fantastic. You would expect the level of darts to have suffered but this was not the case, from the start of the youth final, where one young man had to use a stool to retrieve his darts, to the winning double in the mens final there were darts of high quality. The youth final saw Levi Frauenfelder take on Lars Fransen, that Lars nearly a foot taller was did not bother Levi in the least and he came out all guns blazing, a fast and high scoring final, who says darts is not a sport when you see two young boys competing against each other, working out their finishes and then throwing what they require. Lars went on to win, however all credit to Levi, he gave his all and I am convinced his day will come. In the B final Tim Fonteijn set the level with a 170 finish in the very first leg, “He never does that at home” came from the spextators, this 170 earned him a motor bike lesson from verkeersschool “Harry van Hout”, great hillarity from his supporters throughtout the match, did nod however take away from the game, played with a laugh by both players who still did everything to win the game. Hans van den Elzen finally had to conceed that Tim the better man was on the day. In the mens final Bjorn Fransen, family?? took on Michel van Rooy, Michel I know very well as he plays in the same competition as me and is a very good player. Bjorn i did not know, however he can throw a decent darts as well, a high scoring final ended up 5-2 for Bjorn, but credit to both players.
Next year Kids Day will once again organise this event, so if you want a good day out, well organised event, serious but relaxed darts and support a charity, well I will see you there.

Stuart Clarke.”

Season Kick-off Tournament 2013

Schaijk, zondag 25 augustus 2013.
Vandaag had in Reek bij gasterij ’t Koetshuis het jaarlijks terugkerend darttoernooi plaats wat het begin inluid van het nieuwe dartseizoen. Dit toernooi wat het leven doorgaat als het Season Kick-off Tournament bracht vandaag 51 fanatieke darters naar Reek toe. Ingedeeld in een poule van 5 mocht ik vier partijen spelen in de poule fase. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Brian Bartels. Deze partij verloor in met 2-0 simpelweg omdat Brian beter was dan ik. Mijn tegenstander in de tweede poule wedstrijd was Vincent Hullen. Ook deze partij verlies ik met 2-1, mede omdat het finishen in de laatste leg bij mij niet goed was. In de derde partij mag ik het opnemen tegen Andre Steenbakkers. Als ook in deze pot de tussenstand 1-1 is moet de beslissing vallen in de laatste leg. Als ik in deze leg op 128 sta gooi ik 18-T20-en Bull, tegen de draad van de dubbele Bull. Helaas voor mij krijg ik geen kans meer om deze 25 uit te gooien want Andre check uit in zijn beurt. Wederom een verliespartij met 2-1. Mijn laatste tegenstander in de poule fase is Lorenso van de Besselaar. Met een verdiende overwinning van 2-0 op mij is de zege voor Lorenzo in deze wedstrijd. Met deze teleurstellende resultaten zet ik het toernooi voort in de verliezersronde. Hierin tref ik Joey van de Venne aan als opponent. De eerste leg gaat naar Joey toe. De tweede leg, waarin ik een 180-score maak, gaat naar mij toe waardoor ook hier weer een beslissende derde leg gespeeld moet worden. In deze laatste leg staat Joey scorend beter te gooien dan ik, en heeft ook weinig moeite met het finishen. Kortom met een verliespartij van 2-1 verlaat ik dit toernooi.
Voor een uitgebreid verslag van dit toernooi inclusief de winnaar ga je naar de website van de organiserende dartvereniging Koetshuis Reek en kijk onder het kopje Wedstrijdverslagen.
Klik op deze link om naar die site te gaan: www.koetshuisdarts-reek.com

Halve finale bereikt tijdens 4e Bens zomerranking

Schaijk, zondag 18 augustus 2013.
Eindelijk na 3 maanden heb ik dan weer gedart. Mijn laatste optreden was tijdens onze laatste competitie wedstrijd op 16 mei 2013. Vandaag vond in café d’n Bens de vierde ranking plaats van de Bens zomerranking georganiseerd door dartvereniging Langenbom. Voor mij persoonlijk was dit na de drukkende zomerwarmte van de afgelopen tijd een mooie gelegenheid om weer eens de pijlen ter hand te nemen. Maar ook omdat ik wedstrijdritme wilde opdoen voor het komende weekend. Op zondag 25 augustus ben ik van de partij tijdens het Season Kick-off Tournament wat gehouden wordt in gasterij ’t Koetshuis in Reek.
Terug naar vandaag waar 22 darters de weg hadden gevonden naar d’n Bens in Langenboom. Ingedeeld in een poule van 5 begon ik aan de eerste poule wedstrijd tegen Tonnie van Binsbergen. Ondanks het feit dat het zolang geleden was dat ik een wedstrijd heb gegooid, ging het mij vrij goed af. Scorend was het prima verzorgd en ook het finishen mocht er zijn. In de eerste leg maak ik een finish van 80 via 20-20-D20. De tweede leg werd gewonnen met een 2-darts finish van 60 via 20-D20. De vierde leg werd ook door mij gewonnen met D2, waardoor ik deze partij tegen Tonnie winnend afsloot met een 3-1 zege. Mijn tweede poule wedstrijd ging tegen Maik Beikes. Als ik tijdens de partij met 2-1 voor sta leg ik aan voor een 158 finish. De eerste pijl treft de T20, ook de tweede pijl komt in de T20 terecht, helaas treft pijl nummer 3 de enkele 19, dus net geen 158 finish. Maik trekt de stand gelijk en dus is er een beslissende vijfde leg nodig. Hierin gaat het mooi gelijk op, maar Maik is trefzeker op de dubbel en pakt zodoende de winst in deze partij met 3-2. In de volgende poule wedstrijd mag ik het opnemen tegen Robert Kusters. Ook in deze partij sta ik lekker te spelen en win de partij met 3-1 nadat ik in de laatste leg een finish maak van 59 via T7-D19. Mijn laatste poule wedstrijd gaat tegen de Duitser Bernd Lechleiter. Over deze partij valt maar één ding te zeggen, de dubbels vielen niet. Scorend ging het lekker, regelmatig scores van boven de 100, stond ook telkens als eerste op een uitgooi, maar daar ging het mis. Met 3-0 verloor ik deze partij, weliswaar tegen de verhouding in, maar als je die laatste dubbel niet raakt win je nooit. Met twee overwinningen en twee verloren partijen ging ik door naar de winnaarsronde. Hierin kreeg ik allereerst een bye en mocht bij de laatste 8 gooien tegen Peter van Bergen. Ook deze pot weet ik in mijn voordeel te eindigen door in de vierde leg te finishen met D18 en zodoende een uitslag van 3-1 te maken. De halve finale is bereikt. Tijdens deze halve finale krijg ik als tegenstander John van de Weerd, die in alle drie de voorgaande Bens zomerranking de finale wist te halen. Ook ditmaal slaagde John erin om ten koste van mij de finale te behalen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat bij mij het vuur gedoofd was terwijl John de sterren van de hemel stond te spelen. Met een zeer verdiende uitslag van 4-0 was de zege voor John. Hiermee eindigde voor mij dit toernooi als speler. Toch een mooie halve finale plaats in de winnaarsronde gehaald. Na mijn verloren halve finale mocht ik toch nog deelnemen aan de finale maar dan als schrijver. De finale ging tussen Roy Leenders en John van de Weerd. Na drie keer verliezend finalist te zijn geweest tijdens deze Bens zomerranking was het vandaag voor John van de Weerd hierin de ommekeer. Met duidelijke cijfers van 5-1 was het John van de Weerd die de zege opeiste en hiermee winnaar werd van de 4e Bens zomerranking.

Dartvereniging Koetshuis Reek gaat internationaal

Schaijk, donderdag 15 augustus 2013.
De dartverenigingen Koetshuis Reek en Langenbom hebben de handen ineen geslagen en gaan samen met dartvereniging DSC Goch uit Duitsland een internationale ranking houden. Mede omdat een aantal nederlanders, onder andere John van de Weerd, Ruud Nicolasen, Jordy Terburg, Bjorn Fransen en Geert van den Berg, lid zijn van DSC Goch en het voorgaande jaar al regelmatig deelnamen aan de Bens-Koetshuis rankings, was het niet meer dan een logisch gevolg om ook DSC Goch bij de rankings te betrekken. Gezien het feit dat het darten in Duitsland op dit moment enorm in opkomst is verwachten alle drie de verenigingen dat er vanuit beide landen veel deelnemers op deze nieuwe ranking zullen komen. De locaties van de rankings zijn Gasterij ’t Koetshuis, Heytmorgen 1 te Reek, Café zaal d’n Bens, Dominicanenstraat 34 te Langenboom en Gartenstrasse 9 te Goch (Duitsland). Met deze opzet hopen de organiserende dartverenigingen een internationaal evenement neer te zetten waarbij het gezellig samenzijn en de daarbij behorende prestaties hand in hand gaan. Op iedere locatie zullen drie rankings worden afgewerkt. De eindranking zal plaatsvinden in Goch Duitsland, ergens in mei 2014. Voorwaarde voor deelname aan het eindranking toernooi is dat je aan minstens 5 rankings hebt deelgenomen. Voor meer info omtrent de data en locatie alsmede het inschrijfgeld zie de inzet bij dit bericht. Heb je als darter altijd al eens internationaal willen gooien dan zijn deze rankings de uitgelezen kans om dat in vervulling te laten gaan.

Binnenkort: Season Kick-off Tournament 2013

Schaijk, 10 August 2013.
Nog heel even wachten en dan kan er weer gedart worden op een groot s opgezet darttoernooi . Ieder jaar aan het begin van de competitie organiseert dartvereniging Koetshuis Reek het Season Kick-off Tournament. Dit toernooi is een “open” toernooi wat inhoudt dat het voor iedereen toegankelijk is. Wie wordt de opvolger van Gino Vos die vorig jaar dit toernooi op zijn naam schreef. Het toernooi start met een poule-systeem waarna het verder gaat in een winnaars- en verliezersronde. Voor iedereen die na de vakantie weer graag zijn pijltjes in de hand wil nemen is dit de kans om er weer lekker in te komen. De datum van dit toernooi is zondag 25 augustus 2013. Plaats van dit grote toernooi is Gasterij ’t Koetshuis, Heytmorgen 1 in Reek. Voor meer info zie de inzet links boven aan dit bericht. Klik op de inzet voor een vergroting. Voor iedereen die graag zichzelf wil testen waar hij of zij staat voor aanvang van het dartseizoen is dit een mooie gelegenheid. Mede door het verlagen van het inschrijfgeld mag dit toernooi door niemand gemist worden. Wellicht zien we elkaar dus op zondag 25 augustus 2013 tijdens het Season Kick-off Tournament.