Nieuw persoonlijk record

Schaijk, zaterdag 25 augustus 2012.
Terwijl er op deze zaterdag in Rosmalen tijdens het Hemeco Open door menigeen een poging gedaan wordt om dit toernooi op zijn naam te schrijven, ben ik zelf thuis bezig met darttraining. Tijdens deze oefenpartijtjes lukt het mij om één leg uit te gooien in 11 pijlen. Een verbetering van mijn persoonlijk record, want mijn beste prestatie in één leg was 13 pijlen. Deze 11-darter kwam tot stand door in de eerste beurt een 180-score (T20-T20-T20) te gooien, in de tweede beurt een 135-score (T20-T5-T20), in de derde beurt een score van 140 via T20-20-T20, en in de vierde beurt 46 te checken door 6-D20 te gooien. Dat ik hiermee enorm blij ben moge duidelijk zijn, het zal dan ook waarschijnlijk nog erg lang duren , of misschien wel nooit, voordat ook dit persoonlijk record verbroken zal worden. Ik houd jullie op de hoogte.

9 September: Season Kick-off Tournament

Schaijk, donderdag 23 augustus 2012.
Voor velen begint het alweer te kriebelen, om na deze vakantie-periode de dartpijlen weer in de hand te nemen. Vandaar ook dat dartvereniging Koetshuis Reek op zondag 9 september a.s. een darttoernooi organiseert met de toepasselijke naam Season Kick-off Tournament. Met dit toernooi willen we symbolisch het dartseizoen 2012/2013 inluiden. Dat dit voor iedereen de ideale gelegenheid is om te kijken hoe men er persoonlijk voor staat, ligt aan het feit dat dit toernooi begint met een poule-systeem en daarna verder gaat in een winnaars- en verliezersronde. Je gooit dus minimaal 5 wedstrijden deze middag, een goede voorbereiding dus voor het komende seizoen. Dit toernooi wordt gehouden in dartcafe ’t Koetshuis te Reek, gevestigd aan de Heytmorgen 1. Het Season Kick-off Tournament zal een jaarlijks terugkerend evenement worden direct voor aanvang van het nieuwe dartseizoen. Voor meer info omtrent dit toernooi klik je op de inzet, links boven. Voor alle nieuwtjes en weetjes van dartvereniging Koetshuis Reek ga je naar de website van deze vereniging via www.koetshuisdarts-reek.com die zeer uitgebreide en gedetailleerde informatie laat zien.

Geslaagde trainingsavond in Koetshuis

Schaijk, donderdag 9 augustus 2012.
Het was op de woensdag avond van de 8ste augustus dat ik afreisde naar gasterij ’t Koetshuis in Reek, want daar vond de wekelijkse darttrainings avond plaats. Zoals bij menigeen reeds bekend is, gooi ik met d’art 9 pijlen met pear flights. Gisteren wilde ik echter een avondje uitproberen met “gewone” standaard flights. Reeds bij het ingooien maakte ik een 180-score, dus dat ging goed. Het enige verschil met de pear flights en deze flights is dat mijn pijlen met de pear flights kaarsrecht in het bord komen, terwijl de pijlen met de standaard flights omhoog staan.
Met een mooi gezelschap van 12 personen, te weten Joan van Orsouw, zoon Danny van Orsouw, Frenky Heurkens, de gebroeders Rob en Frank Ariens, Kevin Boons, Jan Middel, Pierre Blonde en vriendin Joyce, Kevin Haerkens en Anthony van der Lee en ik uiteraard, begonnen we aan deze avond. Er werden 3 poules van 4 gevormd. Na het afwerken van de poule wedstrijden stond ik op een gedeelde 1ste plaats in onze poule, samen met Joan, maar omdat Joan in een rechtstreeks duel mij verslagen had werd Joan eerste en ik tweede. In de kwartfinale van de winnaarsronde trof ik Frank Ariens aan als tegenstander. Met een 2-0 winst ging ik verder naar de halve finale. Tegenstander in deze halve finale was Anthony van der Lee. Tijdens deze partij gooi ik mijn tweede 180-score, en met prima finishes win ik ook deze pot met 2-0. Aanbeland in de finale is het niemand minder dan Joan van Orsouw die nogmaals deze avond mijn tegenstander is. Ook nu neemt Joan de voorsprong, maar daarna lopen de hoge scores ook bij mij lekker en ook het vinden van de dubbel blijkt weinig problemen te geven. Met 3-1 win ik deze finale.
Samenvattend kan ik spreken van een geslaagde trainingsavond, het veranderen van flights had zeker geen nadelig effect op mijn spel, de pijlen vielen goed.

27 December : 10e Open Reek 2012

Schaijk, dinsdag 7 augustus 2012.
Voor de meeste dingen geldt: je kunt er niet vroeg genoeg over beginnen. Ook voor de aankondiging van het 10e Open Reek 2012 geldt deze stelling. Aangezien tegenwoordig iedereen een overvolle agenda heeft die over het algemeen al enkele weken in het voren vol gepland staat, dus nu de datum van het 10e Open Reek 2012. Zoals elk jaar is dit standaard de dag na 2de Kerstdag. Dit jaar is dat Donderdag 27 december 2012. Noteer deze datum alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent. Gaan we dit jaar dezelfde winnaar krijgen als vorig jaar, toen Eimardo van Engelen de beste was, of gaat de titel dit jaar naar een ander. Hoe dan ook, er kan er uiteindelijk maar één de beste zijn. Wil jij graag deelnemen aan een groots opgezet darttoernooi, met internationale deelnemers, waarbij de Brabantse gezelligheid duidelijk aanwezig is, dan zien wij je graag op Donderdag 27 December 2012 in Gasterij ´t Koetshuis, Heytmorgen 1 in Reek.