Zomaar wat getallen

Schaijk, dinsdag 30 augustus 2011.
Precies één jaar geleden plaatste ik een item over de statistieken van deze website omdat het toen alweer 1 jaar geleden was dat ik overstapte naar een andere webhost. Vandaag is dat dus inmiddels alweer 2 jaar geleden, en dus een mooie gelegenheid om de jaarcijfers te presenteren. Kon ik vorig jaar vol trots mededelen dat het gemiddelde bezoekersaantal op deze site per maand neerkwam op 341, dan kan ik nu vertellen dat hierin nog steeds een stijgende lijn gaande is. Over het afgelopen jaar hebben niet minder dan 5315 unieke bezoekers mijn site bezocht, wat neerkomt op een gemiddelde per maand van ruim 442. Dat is een toename van meer dan 100 bezoekers ten opzichte van het vorige jaar. Omgerekend komt dat neer op een gemiddeld bezoek over het afgelopen jaar van 14 keer per dag. Klik op de inzet voor een vergroting . De maand Oktober 2010 werd het vaakst bezocht met in totaal 563 kijkers. Het grootste aantal bezoekers per dag was op 27 mei 2011 met 72 “visits”. Dit zijn aantallen die mijn verwachting ver te boven gaan. Ik wil dan ook alle trouwe bezoekers van deze site heel erg bedanken, jullie zorgen ervoor dat ik nog steeds met veel enthousiasme, plezier en inspiratie doorga.

Groots koppel-toernooi in Reek

Reek, zondag 4 september 2011.
Ingezonden stuk door:
Frenky Heurkens, voorzitter dartsvereniging ‘t Koetshuis Reek
Klik op de inzet voor een vergroting.

Koppeltoernooi-darts Gasterij 't Koetshuis 4 september 2011

Op zondag 4 september organiseert Dartsvereniging 't Koetshuis Reek voor de eerste keer een groots koppeltoernooi. Na 8 succesvolle kerst-toernooien vonden wij als vereniging dat we een nieuw toernooi het leven in moesten blazen. Namelijk dit nieuwe koppel-toernooi dat een jaarlijks terugkerend evenement moet worden.

Het toernooi moet voor iedere darter aantrekkelijk zijn! Daarom beginnen we met een poule systeem, waarnaar we verder gaan met een knock-out fase.
Dit zal zijn in een winnaars- en verliezersronde.
Het totale prijzengeld bedraagt 1000 euro.
Inschrijven kan alleen op de dag zelf vanaf 12.00 uur.
Het toernooi begint om 13.00 uur. Inschrijfgeld bedraagt 12 euro per koppel.

We hopen jullie in grote getale te mogen verwelkomen in Gasterij 't Koetshuis in Reek!!

Gasterij 't Koetshuis
Heijtmorgen 1
5375 AL Reek
0486-472317
Op de website van onze vereniging kom je terecht door op de volgende link te klikken: www.koetshuisdarts-reek.com

Kidsday dartstoernooi 2011 in Erp

Schaijk, zaterdag 27 augustus 2011.
Nog één weekje slapen en dan is het zover.
Op zaterdag 3 september 2011 wordt er door Stichting Organisatie KidsDay een dartstoernooi gehouden. Deze organisatie stelt zich ten doel om geld in te zamelen voor goede doelen. Dit jaar is het hoofddoel KIKA. Dit dartstoernooi zal gehouden worden in een grote feesttent gelegen op het evenementen terrein in Erp en wel aan de Steengraaf. Volg de gele bordjes “Kids Day”. Tevens zal deze dag op dit terrein een grote rommelmarkt gehouden worden. Voor meer info verwijs ik je graag naar hun eigen website, te vinden onder: www.kidsday.nl waarop nog veel meer te lezen is over dit geweldige initiatief wat jaarlijks terugkeert.
Dus heb je als darter zin in een toernooi en heb je het hart op de juiste plaats zitten met aandacht voor de zieke kinderen, kom dan ook op zaterdag 3 september 2011 in Erp een pijltje gooien voor het goede doel. Tevens zal mastercaller Stuart Clarke aanwezig zijn om de finales te leiden op een echt podium.

Winnend finalist in Reek

Schaijk, donderdag 25 augustus 2011.
Terwijl Phil Taylor gisteren stond te gooien in Lunteren en won, zo ook stonden er gisteren in Reek een aantal fanatieke darters te spelen, en ja ook Roy won, voor de derde week op rij. Met een deelnemers aantal van 10 personen werden er twee poules gevormd. Vanavond was ook de look-a-like van een bekende schotse darter aanwezig in Reek, zie de inzet. (klik op de foto voor een vergroting). In de poule waarin ik ingedeeld was stonden ook de volgende darters, te weten Janco de Schouwer, Rob Ariens, Rene Verwijmeren en Joan van Orsouw. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Rene, waarin Rene een beste partij stond te spelen en de partij in zijn voordeel besliste met 3-1. In partij twee mocht ik het opnemen tegen Rob en hierin had ik het betere van het spel en won derhalve de wedstrijd met 3-1. Mijn tegenstander in wedstrijd nummer drie was Janco. Tijdens deze partij was Janco scorend prima en ook de dubbels waren geen probleem voor hem, gevolg een 3-0 overwinning op mij. De laatste pot in de poule ging tussen Joan en mij. We stonden beiden knap te spelen en hielden elkaar mooi in evenwicht. Met een tussenstand van 2-2 was er dus een beslissende vijfde leg nodig. Helaas voor mij was Joan hierin erg scherp op die laatste dubbel en won zodoende deze partij. Hierna werd er doorgegaan met de winnaars- en verliezersronde. Het moge duidelijk zijn dat ik met mijn prestaties in de poule doorging in de verliezerskant. Mijn eerste tegenstandster in deze ronde was aanstormend talent Corrie van der Lee. Corrie had de gehele avond al bij menig tegenstander het angstzweet doen uitbreken, ze stond gisteren bijzonder goed te gooien. Ook ik had de nodige moeite om deze partij te winnen, het was dat Corrie in de eerste leg die laatste dubbel niet raakte anders had ik tegen een achterstand gekeken. Met een 2-0 overwinning op Corrie ging ik door naar de finale van de verliezersronde. In deze finale kwam ik wederom Rob Ariens tegen. Scorend liep het bij mij in deze finale erg lekker, regelmatig scores van 100 of meer. Bij Rob verliep het scorend vermogen niet zo best totdat Rob besloot om een beurt met de linkerhand te gooien en spontaan een 100-score liet noteren. Voor alle duidelijkheid, Rob gooit normaal met rechts. Misschien kan Erik Clarys voor advies terecht bij Rob. Helaas voor Rob bleven daarna de hoge scores weer in de toverhoed zitten. Met gelijk de eerste pijl in de D-20 in de derde leg maakte ik een einde aan deze partij en won de finale met 3-0. Was het dan toch de magie van het shirt ?
De namen van de finalisten in de winnaarsronde waren Rene “the railman” Verwijmeren en Roy “matglas” Leenders. Al gelijk vanaf het begin werd er scorend goed gegooid. Vanwege het feit dat Roy in de eerste leg teveel pijlen miste op de dubbel en Rene hiervan optimaal profiteerde, gebeurde het dat Roy tegen een achterstand aan keek. Maar Roy toonde zijn veerkracht en won vervolgens de tweede en derde leg zonder al te veel problemen. In de vierde leg vond Roy het nodig om ons te trakteren op een maximale score van 180, maar dat was nog niet alles. Roy eindigde de partij door met de eerste pijl gelijk de dubbel bull te raken. Met een uitslag van 3-1 in het voordeel van Roy Leenders eindigde deze finale. Met de eervolle vermelding dat Roy Leenders voor de derde week op rij de woensdagavond gezelligheids toernooien in Gasterij ’t Koetshuis in Reek op zijn naam geschreven heeft.

Darten tegen Phil “The Power” Taylor of ………….

Schaijk, dinsdag 23 augustus 2011.
Welke darter wil er nou niet een keer gooien tegen Phil “The Power” Taylor. Morgen avond loop je die kans als je naar het Open Lunteren gaat. Voor diegene die de uitdagingen iets dichter bij huis zoeken is er morgen avond een gezelligheids darts toernooi in Gasterij ’t Koetshuis te Reek. Voor iedereen die altijd al graag een leg tegen mij heeft willen gooien is dat morgenavond een mooie gelegenheid. En de kans dat je eerder van mij wint dan van Phil Taylor is zeker het proberen waard. Bijkomend aspect is dat wanneer je tegen mij gooit je een eervolle vermelding krijgt op deze site, wat niet het geval is bij The Power. Dus heb je morgen avond zin in een gezelligheids toernooi dan ben je in Reek van harte welkom. Tevens is deze avond een mooie gelegenheid om te oefenen voor het groots opgezette koppel toernooi op Zondag 4 September a.s. wat eveneens gehouden wordt bij ’t Koetshuis in Reek. Hierover later meer op deze site.

Roy Leenders wint weer in Reek

Schaijk, donderdag 18 augustus 2011.
Op de woensdagavond van de 17de augustus vond er in gasterij ’t Koetshuis in Reek weer het wekelijkse dart trainings-toernooi plaats. Met een deelnemers aantal van 16 fanatieke darters werd er aan het toernooi begonnen. Er werden 4 poules gevormd waarbij mijn poule-genoten luisterden naar de namen Marijn van Summeren, Joan van Orsouw en Kevin Boons. Tijdens mijn eerste partij tegen Marijn vielen de hoge scores goed, de beslissende dubbel daarentegen liet wat langer op zich wachten. Ondanks de problemen op de dubbel wist ik toch deze partij met 2-1 in mijn voordeel te beslissen. Mijn tweede wedstrijd ging tegen Joan en ook hier stonden wij beiden lekker scorend te gooien, maar ook hier was de dubbel een hindernis. Nadat we beiden in alle twee de legs voldoende kansen hadden gehad om de partij te winnen, was het geluk deze avond aan mijn zijde en won derhalve deze partij met 2-0. De laatste pot in de poule mocht ik het opnemen tegen Kevin. Bij het bullen gooide ik de dubbele bull en mocht beginnen. Deze dubbele bull was, naar later zou blijken, geen goed teken voor mij. In de partij tegen Kevin stond ik wederom scorend prima te gooien, maar ditmaal was het geluk voor mij over. Doordat Kevin wel die laatste dubbel geraakt kon krijgen ging de winst met 2-0 naar Kevin toe. De twee overwinningen in de poule bezorgden mij een plaats in de winnaarsronde. De tegenstander hierin was Gijs van den Elzen, nee geen familie maar wel ook een fanatieke darter. Ook in deze partij mocht ik beginnen omdat ik voor de tweede keer de dubbele bull raakte bij het bullen. Dit zou overigens ook het enige lichtpuntje zijn in deze partij. Gedurende de eerste twee legs was het scorend vermogen goed te noemen, de dubbels zeker niet. In de derde en laatste leg stond Gijs lekker te gooien, getuige een 180-score en bij mij was ook scorend de koek op. Met een 3-0 winst ging Gijs een ronde verder en eindigde voor mij hier de deelname.
De finale in de verliezersronde ging tussen Marijn van Summeren en Dia Verwijmeren. Winnares in deze finale werd Dia door met 3-0 te winnen en in de laatste leg een finish te noteren van 90 via T18-D18, een prima prestatie.
De finalisten in de winnaarsronde waren Roy Leenders en Geert van den Berg. Voor aanvang van de finale hadden beide spelers al menigmaal de maximale score gegooid, Roy 4x en Geert 3x, dus het beloofde een spektakel te worden. Roy won de bull en mocht beginnen. Gelijk in de eerste leg noteerde Geert een 180-score, daar waar Roy niet verder kwam dan 140-ers. Het was een gelijk opgaande strijd waarbij Roy telkens de eerste mogelijkheid benutte om uit te gooien. In de derde leg laat Geert keurig tops op het bord staan, maar krijgt geen kans om dit uit te gooien omdat Roy via 10-T16-D18 een 94-finish maakt. In de laatste en vierde leg neemt Roy het heft in handen en geeft de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen. Zodoende wint Roy Leenders deze avond de finale met 4-0. Ook vorige week was Roy de sterkste in Reek.

Darttoernooi in het Koetshuis

Schaijk, donderdag 11 augustus 2011.
Na een korte vakantie gisteren toch maar weer de dartpijlen ter hand genomen om deel te nemen aan de woensdagavond toernooien bij gasterij ’t Koetshuis tijdens de vakantie periode. Met een deelnemers aantal gisteren van 16 waaronder een delegatie van Keetje on Fire uit Nistelrode, met wel een héél bijzonder iemand die geld verslind. Voor meer info hierover vraag de “The Lizzard”. Ook “Schattig slachthaantje” van Spitfire 3 uit Nistelrode was aanwezig. Kortom de bezetting op dit toernooi was kwalitatief hoog en de gezelligheid zo mogelijk nog hoger. Er verder 4 poules gevormd en ik werd ingedeeld tezamen met Eimardo van Engelen, “Lasereye” Vincent van Gemen en good old Jan Raaymakers. De eerste wedstrijd in de poule ging tegen Eimardo die met goed spel, waaronder een 180-score, makkelijk de partij in zijn voordeel besliste met 2-0. In de volgende partij mocht ik het opnemen tegen Vincent. Ook in deze partij produceerde Vincent een 180-score. Met een uitslag van 2-0 voor Vincent eindigde deze partij. In de partij tegen Jan waren de verhoudingen gelukkig weer op niveau. Nadat ik de eerste leg won, ging de tweede leg naar Jan toe waardoor er een beslissende derde leg gespeeld moest worden. Ondanks dat Jan goede tegenstand bood lukte het mij om deze leg te pakken en zodoende de partij winnend af te sluiten. Verdergaand in de verliezersronde kwam ik Rob Ariens tegen. Deze partij wist ik te winnen met 2-0. Mijn volgende tegenstander was niemand minder dan Spitfire speler Leon Lagarde. In deze pot stond Leon bijzonder goed te spelen en had derhalve weinig moeite om mij met 2-0 aan de kant te zetten. De finalisten in de verliezersronde waren twee personen uit Nistelrode in de personen van “The Lizzard” Maikel Smits en Leon Lagarde. Winnaar in deze finale werd Maikel via een overwinning met 3-1. De finale in de winnaarsronde was er eentje met een zeer hoog spelniveau. “Matglas” Roy Leenders en Eimardo van Engelen stonden hierin tegenover elkaar. Eimardo won de bull en mocht beginnen. Tijdens de eerste vier legs kon niemand zijn eigen leg behouden, iets wat Eimardo wel lukte in de vijfde leg. Ook Roy pakte zijn eigen zesde leg, waardoor er een beslissende zevende leg gespeeld moest worden. Tijdens deze finale gooide Roy 2 keer een 180-score, wat overtroffen werd door Eimardo die 3 keer een 180-score liet zien. Ook was het Eimardo die tot twee keer toe net geen 170-finish maakte. In beide gevallen was de dubbele bull de spelbreker. In de laatste leg had Eimardo het betere van het spel, maar kreeg de dubbel niet geraakt. Met D4 maakte Roy een einde aan deze partij en mag zich derhalve winnaar noemen van dit toernooi. Heren bedankt voor deze kwalitatief hoogstaande finale.