Statistieken van deze website

Schaijk, dinsdag 31 augustus 2010.
De tijd vliegt wordt er vaak gezegd, en dat is ook zo. Het is alweer n jaar geleden dat ik met deze site ben overgestapt naar een andere webhost. Hierdoor is het voor mij op een eenvoudige manier mogelijk om de bezoekersaantallen per dag te bekijken, maar ook per maand. En omdat ik zelf graag stoei met getallen en het leuk vind om er statistische gegevens op na te houden, dan nu de feiten over deze website van het afgelopen jaar. Kijk voor de exacte cijfers naar de inzet in de linkerbovenhoek, klik met de muis erop voor een vergroting. Over het gehele jaar genomen is het gemiddelde aantal unieke bezoekers per maand op deze site maar liefst 341. Het hoogste aantal was 549 wat in de maand mei 2010 behaald werd. Gemiddeld per jaar komt dit neer op 11 unieke bezoekers per dag. Een aantal waarop ik zeer trots ben, maar wat vooral door jullie als lezers verkregen wordt. Het geeft mij een enorm goed gevoel, wetende dat jullie met enige regelmaat deze site bekijken. Dat is ook niet verwonderlijk als je nagaat dat ik het afgelopen jaar gemiddeld 5 items per maand gepubliceerd heb. Ik vind het nog steeds leuk om mijn passie voor het darten met jullie te delen. Tot zover de gegevens van mijn site over de periode van september 2009 tot en met augustus 2010.

En omdat het nieuwe dartseizoen voor de deur staat is dit een mooie gelegenheid om iedereen die dart, op welk niveau dan ook, weer een fantastisch seizoen toe te wensen met mooie persoonlijke prestaties, en in teamverband. Maar bovenal blijf genieten van de dartsport.

4e Bens / Lagerhuis Ranking 2010 in Langenboom

Schaijk, zondag 29 augustus 2010.
Vandaag vond in Langenboom de 4e editie plaats van de Bens/Lagerhuis Ranking 2010. En wat kun je beter doen op zon zeer natte zondagmiddag dan een keer meedoen aan deze ranking. De cafes Dn Bens uit Langenboom en Lagerhuis uit Mill organiseren gezamenlijk een rankingtoernooi, de ene keer in Mill, de andere keer in Langenboom. De rankings worden georganiseerd door Dartclub Langenbom, (www.langenbomdc.nl) die dat voortreffelijk doet. Vanmiddag werd deze ranking gehouden in Langenboom. In totaal waren 34 darters naar Dn Bens gekomen. Ik werd ingedeeld in een poule van vier. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Marco Verhofstad, die ik met een matige prestatie van mijzelf verloor met 3-1. De tegenstander in mijn tweede partij was Mike van Boxtel. Tijdens deze partij werd er aan beide kanten lekker gescoord, alleen het finishen ging ietwat moeilijker. Na een tussenstand van 2-2 moest de vijfde leg de beslissing brengen. Ook in deze laatste leg werd er lekker gedart door ons beiden en omdat ik die laatste dubbel raakte, ging de winst naar mij toe. Ook in mijn laatste poule wedstrijd, waarin Bas Abels mijn opponent was, stond ik lekker te gooien, met diverse keren zeer hoge scores, maar tegen Bas was zelfs dat niet goed genoeg. Later op de middag zou blijken hoe goed Bas stond te gooien. Het werd een verdiende overwinning met 3-0 door Bas, vooral ook omdat Bas zeer scherp op de dubbels was.
Inmiddels aanbeland in de verliezersronde kreeg ik als tegenstander Johnny Dinnissen. Deze wedstrijd wist ik met 2-0 te winnen, mede omdat ik beter was op die laatste dubbel. Een ronde verder kwam ik oog in oog te staan met Hans Achten. In deze partij was het overduidelijk dat mijn tegenstander het betere van het spel had, en dus verdiend won met 2-0. Achteraf gezien was het zeker geen schande om van de latere winnaar van de verliezersronde ten onder te gaan. Terugkijkend op mijn eigen spel deze middag mag ik niet ontevreden zijn, ik heb goed staan te gooien, maar het was in dit sterke deelnemersveld niet goed genoeg.
Zoals vermeld ging de finale in de verliezersronde tussen Junny Ruiter en Hans Achten. In deze finale liet Hans Achten zien dat hij in vorm was door eenvoudig met 4-0 te winnen. De finale in de winnaarsronde was een stuk spannender en ging tussen Bas Abels en Oswin Streden. Gedurende de gehele wedstrijd hielden beide spelers elkaar mooi in evenwicht, zodat met een tussenstand van 4-4 de negende leg de beslissing zou brengen. Na een zeer spannende leg was het Bas die de dagoverwinning pakte.

Gezelligheids blind-koppel toernooi te Reek

Schaijk, donderdag 26 augustus 2010.
Zoals gebruikelijk in de zomermaanden vind er wekelijks op de woensdagavonden een gezelligheids blind-koppel dartstoernooi plaats bij Gasterij t Koetshuis te Reek. Zo ook gisteren, woensdag 25 augustus. De opkomst was minder dan voorgaande weken, maar dat had ook te maken met het feit dat er deze week alweer wedstrijden gespeeld werden in de BBDB zomercompetitie. Aanwezig waren in alfabetische volgorde: Rob Ariens, Geert van den Berg, Anthony van de Lee, Corry van de Lee, Joan van Orsouw, Cecile van de Peppel, Jan Raaijmakers, Marijn van Summeren, Danny Verhoeven en ook ik was uiteraard aanwezig. Met dit leuke gezelschap konden er 5 koppels gevormd worden, die allen in n poule ondergebracht werden, zodat iedereen elkaar op sportief vlak tegenkwam aan het bord. De samenstelling van de koppels waren: Anthony & Marijn, Joan & Jan, Danny & Corry, Cecile & Rob en last but not least Geert & Hans.
Geert en ik wonnen alle partijen waardoor wij ons verzekerden van een plaats in de finale. Als tweede in de poule, en dus onze tegenstander in de finale, was het koppel Anthony & Marijn geworden. In een werkelijk prachtige finale, waarin regelmatig scores van dik boven de 100 gegooid werden door alle vier de spelers, ging de zwaar bevochten winst naar het koppel Geert & Hans toe met 3-1. Geert bedankt voor de mooie en fantastische partijen die wij samen mochten spelen deze avond.
Voor wie ook een keer deel wil uitmaken van deze gezellige groep darters staat de deur van het Koetshuis volgende week woensdagavond uitnodigend open. Voor meer info omtrent dartvereniging Koetshuis Reek verwijs ik je graag naar de volgende website: www.koetshuisdarts-reek.com.

Internationaal darttoernooi in Reek

Schaijk, zondag 22 augustus 2010.
Vanmiddag heeft er in Reek bij gasterij t Koetshuis een singel darttoernooi plaatsgevonden, georganiseerd door dartvereniging Koetshuis Reek. Deze middag waren er welgeteld 30 personen op af gekomen. Dat deze toernooien zeer in trek zijn in de dartswereld mag blijken uit het feit dat er vanmiddag zelfs 2 Belgische darters de weg naar Reek hadden gevonden, alsook 1 Engelsman. Hierdoor kreeg dit toernooi vandaag zelfs een internationaal karakter. Mogelijk dat de Lakeside over enkele jaren in Reek gehouden gaat worden. Naast deze internationale darters was ook de subtop van Nederland aanwezig. Aanwezig waren onder andere Jordy Terburg, Roy Leenders, Eimardo van Engelen, Anthony Bouwmans, Geert van de Berg, Michael Verhofstad, Bart Baggen, Marco Verhofstad, Nick Livius, Niels Mauel, Sam van Velzen, Anthony van de Lee, Jan Raaymakers, Levy Frauenfelder, Wilke Heinemans en Mendy Kuppen. Wellicht vergeet ik nu nog enkele namen te noemen.
Er werden 6 poules gemaakt van 5, en naast mijzelf stonden in onze poule: Danny van Orsouw, Bart Baggen, Joan van Orsouw en Geert van de Berg. Mijn eerste partij ging tegen Danny en werd winnend afgesloten met 2-0. Van Bart, Joan en Geert verloor ik de partij met 2-0. Inmiddels aanbeland in de verliezersronde trof ik als tegenstander Levy Frauenfelder aan. In beide legs had Levy de beste scores van ons beiden, maar in beide gevallen lukte het Levy niet om die laatste dubbel te gooien, en juist die laatste dubbel bepaalt of je wint of verliest. Door deze overwinning op Levy was ik aanbeland in de kwartfinale. Hierin moest ik het opnemen tegen Anthony van de Lee, die vanmiddag in deze partij beduidend beter stond te gooien dan ik. In de tweede leg gooide Anthony net geen 160 Finish, na tweemaal T20 werd net de D20 gemist, maar de eerste pijl in de volgende beurt was raak en dat betekende voor mij het einde aan dit internationaal darttoernooi.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, donderdag 19 augustus 2010.
Gisteravond 18 augustus 2010 werd er wederom door dartvereniging t Koetshuis een gezelligheids blind-koppel toernooi georganiseerd. Met een deelnemersaantal van 14 konden er 7 koppels gevormd worden, die verdeeld werden over 2 poules. Deze keer mocht ik samen gooien met Rianne van de Berg, die in eerste instantie alleen kwam kijken naar de verrichtingen van manlief. Met mijn reserve setje heeft deze avond Rianne gespeeld, en hoe !!!! (zal wel aan de pijlen gelegen hebben). Wij werden ingedeeld in de poule van vier. Onze eerste wedstrijd ging tegen het duo Wesley van Orsouw/Robin Eggenhuijzen. Het was een super spannende partij die uiteindelijk met 2-1 verloren ging omdat we die laatste dubbel niet geraakt konden krijgen. In de tweede partij moesten we het opnemen tegen Eimardo van Engelen/Corry van der Lee. Ook in deze partij ging het mooi gelijk op, en met een tussenstand van 1-1 moest ook hier een beslissende derde leg gespeeld worden. Helaas voor ons viel ook deze keer het kwartje de verkeerde kant op. De laatste partij in de poule ging tegen het koppel Joan van Orsouw/Anthony van der Lee waarbij wij wel tegenstand boden, maar toch met 2-0 verloren. Aangekomen in de verliezersronde kregen we gelijk een bye, waardoor we zonder te spelen al direkt in de finale stonden. Hierin troffen we het koppel Jan Raaymakers/Danny van Orsouw aan. Met een knappe finish van 60 bracht Rianne ons op voorsprong. Sportief als wij waren lieten we onze tegenstanders voor hun eer ook nog een leg winnen, maar daarna stormden wij door naar de overwinning met 3-1. Rianne bedankt voor de fijne samenwerking in de partijen die wij samen deze avond hebben gespeeld. Winnaar worden met maar n overwinning, het kan dus. Voor de volledigheid nog even hetvolgende, winnaar in de hoofdronde is geworden het koppel Geert van de Berg/Marijn van Summeren.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, donderdag 5 augustus 2010.
Gisteren, woensdag 4 augustus heeft er weer een gezelligheids blind-koppel toernooi plaatsgevonden in gasterij t Koetshuis te Reek. Ondanks dat we midden in de vakantie periode zitten waren er toch nog 16 fanatieke darters aanwezig. Er werden 2 poules van 4 koppels gemaakt. Ditmaal werd ik gekoppeld aan Corry van de Lee. Onze eerste wedstrijd in de poule ging tegen het koppel Jan Raaijmakers/Tamara Frauenfelder. In deze pot stonden wij scorend lekker te gooien, maar het uitgooien in de eerste leg duurde iets langer. In de tweede leg ging ook het finishen sneller zodat we deze partij winnend afsloten met 2-0. Tijdens onze tweede partij waarbij het koppel Cecil van de Peppel/Rob Ariens onze tegenstander was, ging het er spannend aan toe. Bij een 1-0 achterstand wist ik een finish te maken van 91 (T17-20-D10), dus zou de derde leg de beslissing moeten brengen. Ook in deze laatste leg werd er door alle 4 lekker gegooid, maar wij waren scherper op die laatste dubbel. Als laatste in de poule fase moesten we nog gooien tegen Marijn van Summeren/Robin Eggenhuizen. Ook dit duo had de voorgaande twee partijen gewonnen, dus het ging om de eerste plek in onze poule. Met goed spel van Marijn/Robin pakten zij de eerste leg, en ook in de tweede leg stonden zij keurig te gooien. Gelukkig kon ik voor ons de stand gelijk trekken door een knappe 109-Finish te produceren (T19-20-D16). Dus ook hierin weer een beslissende derde leg. Scorend ging het lekker tegen elkaar op, maar onze tegenstanders liepen iets voorop totdat ik een 180-score gooide, en ons wegzette op 47. Corry gooide de beurt erna 27 waardoor ik de kans kreeg op D10, die ik ook gelijk met de eerste pijl raakte. Zodoende pakten wij deze wedstrijd en ook de eerste plaats in onze poule. Aanbeland in de halve finale mochten we het opnemen tegen het koppel Anthony van de Lee/Cindy Royendijk. De eerste leg ging nog wel naar ons toe, maar daarna waren onze tegenstanders net even iets beter. Wat te zeggen van 3x tops in n beurt van Cindy, gewoon prima pijlen. Met een uitslag van 3-1 in het voordeel van Anthony/Cindy was het voor hun een verdiende overwinning. Corry bedankt voor deze avond, we hebben samen goed staan te gooien, maar het houd een keer op, en bij ons was het eindstation de halve finale van de winnaarsronde, zeker geen slechte prestatie. De finale in de winnaarsronde ging tussen het koppel Anthony/Cindy tegen de gedoodverfde winnaars Eimardo van Engelen/Geert van den Berg. Met alles wat ze in huis hadden vocht het duo Anthony/Cindy terug, maar met een uitslag van 4-1 ging de overwinning naar Eimardo/Geert toe. Het winnende koppel van de finale in de verliezersronde werd gevormd door Wilke Heinemans/Joan van Orsouw.