Fun toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, donderdag 28 juli 2011.
Op de woensdagavonden in de zomertijd worden er in gasterij t Koetshuis te Reek darttoernooitjes gehouden, puur voor de gezelligheid maar ook om regelmatig nog wedstrijden te kunnen spelen. Zo ook gister avond woensdag 27 juli. Dat gezelligheid en kwaliteit samen hand in hand kunnen gaan bewijst het volgende. Met een deelnemers aantal van 19 personen konden er 4 poules gevormd worden. Ik werd ingedeeld in een poule van 5 tezamen met Mike van Boxtel, Anthony van der Lee en de familie van Orsouw in de personen van vader Joan en zoon Danny. Mijn eerste partij in de poule ging tegen Danny, met aan mijn zijde wisselvallig spel en het niet kunnen raken van de dubbels, ging de winst met 2-1 naar Danny toe. Revanche zou ik later op de avond krijgen. De tweede partij ging tegen Mike. Hierin liet Mike zien wat kwaliteit is door middel van 2 x een 180-score tegen mij te produceren. Met een 2-1 overwinning van Mike werd deze partij beindigd. Mijn derde wedstrijd ging tegen Joan. Tijdens deze partij liep het bij mij niet zoals ik het graag zou zien, de hoge scores bleven uit en ook de dubbels vielen slecht. Joan daarentegen toonde ook zijn kwaliteiten door eveneens een 180-score te gooien. Het zal dus ook niemand verbazen dat ik ook deze partij verloor met 2-1. De laatste partij in de poule ging tussen Anthony en mij. Wat de hele avond al niet wou lukken ging ook in deze partij niet, de hoge scores bleven uit. Anthony had hier minder moeite mee en won de partij met 2-0. Dus met 4 verloren partijen en 3 x een 180-score om de oren gehad te hebben mocht ik het verder gaan proberen in de verliezersronde. De eerste wedstrijd in de verliezersronde ging tegen Jan Derks. In deze pot had Jan het betere van het spel maar kon de dubbel niet geraakt krijgen, wat bij mij gelukkig wel het geval was. Met een 2-0 winst kwam ik een ronde verder. Mijn volgende tegenstander was Danny van Orsouw, de revanche partij van de poule eerder op de avond. In tegenstelling tot het voorgaande vielen in deze partij de hoge scores wel, waaronder een echte 180-score door mij. Over kwaliteit gesproken. Met een winst van 2-0 ging deze partij naar mij toe, waardoor ik aanbeland was in de halve finale. Hierin trof ik Pedro van Lieshout, die in deze pot een aardig pijltje stond te gooien en weinig problemen kende met de dubbels. Met een 2-0 overwinning maakte Pedro voor mij een einde aan dit toernooi. De finale in de verliezersronde ging tussen Pedro van Lieshout en Mike van Boxtel die door Mike gewonnen werd met 3-0. De finale in de winnaarsronde was een treffen tussen Geert van de Berg en Michael Verhofstad. Winnaar van dit toernooi werd Michael die in de finale Geert versloeg met 3-1. Samenvattend was deze avond weer een ideale gelegenheid om op een gezellige manier met elkaar de strijd aan te gaan, waarbij het niveau hoog was.

Aankondiging Koppel Toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, dinsdag 19 juli 2011.
Was het in mijn vorige verslag, zie hieronder, de bedoeling om darters te werven voor het toernooi van Kidsday in Erp op zaterdag 3 september 2011, dan is dit verslag alvast een aankondiging van het volgende darttoernooi wat op de agenda staat. Op zondag 4 september organiseert dartsvereniging t Koetshuis in Reek een Koppeltoernooi met een gegarandeerd prijzengeld van 1000 euro. In navolging van het jaarlijks terugkerend Open Reek op de vaste 27ste December wat ieder jaar een daverend succes is, was het organiseren van een Koppeltoernooi een logies vervolg hierop. Zowel Gasterij het Koetshuis, met een grote zaal die uitermate geschikt is voor het opzetten van een groots darttoernooi, alsook de dartsvereniging Koetshuis Reek zullen dit toernooi wederom tot in de puntjes verzorgen zodat ook dit koppeltoernooi een vaste plaats gaat krijgen op de dartsagenda. Voor de details van dit toernooi klik je op de inzet links bovenaan dit verslag, waardoor de poster vergroot zal worden en waardoor alles nog duidelijker zichtbaar zal worden. Dus darters van heinde en verre laat deze kans niet verloren gaan om in een zeer gezellige Brabantse sfeer elkaar te ontmoeten op dit koppeltoernooi op zondag 4 september 2011 bij Gasterij t Koetshuis, Heytmorgen 1 - 5375 AL Reek. Voor iedereen die het darten een warm hart toedraagt is dit weekend van zaterdag 3 in Erp en zondag 4 september in Reek een fantastische manier om het uit te dragen.

KidsDay Darts 2011

Schaijk, zondag 17 juli 2011.
Op zaterdag 3 september 2011 wordt er door Stichting Organisatie KidsDay een dartstoernooi gehouden. Deze organisatie stelt zich ten doel om geld in te zamelen voor goede doelen. Dit jaar is het hoofddoel KIKA. Dit dartstoernooi zal gehouden worden in een grote feesttent gelegen op het evenementen terrein in Erp en wel aan de Steengraaf. Volg de gele bordjes Kids Day. Tevens zal deze dag op dit terrein een grote rommelmarkt gehouden worden. Voor meer info verwijs ik je graag naar hun eigen website, te vinden onder: www.kidsday.nl waarop nog veel meer te lezen is over dit geweldige initiatief wat jaarlijks terugkeert.
Dus heb je als darter zin in een toernooi en heb je het hart op de juiste plaats zitten met aandacht voor de zieke kinderen, kom dan ook op zaterdag 3 september 2011 in Erp een pijltje gooien voor het goede doel. Tevens zal mastercaller Stuart Clarke aanwezig zijn om de finales te leiden op een echt podium.

Woensdagavond dartavond in het Koetshuis

Schaijk, donderdag 14 juli 2011.
Gisteravond was het weer gezellig in het Koetshuis te Reek voor een trainingsavondje darten in een ontspannen sfeer. Omdat er 11 darters aanwezig waren konden er 2 poules van 4 en 1 poule van 3 gemaakt worden. Het lot bepaalde dat ik terecht kwam in een poule van 4 tezamen met Roy Leenders, Anthony van der Lee en Joan van Orsouw. De bedoelingen van deze woensdagavonden is om op een ontspannen manier een avondje te oefenen op het dartbord. Iedereen is op deze woensdagavonden van harte welkom om mee te doen.
Mijn eerste wedstrijd van de avond ging tegen Roy. Het was gelijk een mooie partij met aan beide kanten prima spel. In de eerste leg gelukte het mij om voor de eerste keer met mijn nieuwe pijlen een heuse 180-score te maken. Maar omdat Roy ook knap stond te spelen en geen moeite kende met de dubbels, verloor ik toch nog de partij met 2-0. Hierna mocht ik het opnemen tegen Anthony, en ook hier werd er door ons goed spel vertoond. Deze partij werd door mij gewonnen met 2-1. De laatste wedstrijd in de poule ging tegen Joan. Deze partij werd gekenmerkt door het niet raken van de dubbels. Ondanks dat we alle twee voldoende kansen kregen om de partij te winnen ging toch uiteindelijk de winst met 2-1 naar Joan toe. Door deze resultaten werd ik 3e in onze poule wat betekende dat ik het toernooi verder moest gooien in de verliezersronde. Hierin kreeg ik direct een bye zodat ik gelijk al in de halve finale kwam te staan tegenover Jorg Frauenfelder. Het was vooral door het feit dat ik ditmaal geen problemen kreeg op de dubbels dat ik de partij naar mijn hand zette. De tweede leg pakte ik met een 70-finish via 18-20-D16. Door deze overwinning had ik de finale bereikt. Mijn tegenstander in deze finale was wederom Joan van Orsouw. In deze finale ging Joan zeer voortvarend van start met regelmatig hoge scores. Voordat ik op een dubbel stond had Joan al menig pijltje vergooid. Finishend met 13 via 1-D6 pakte ik tegen de verhouding in deze eerste leg. In de tweede leg vielen bij mij ook de hoge scores en met een mooie finish van 74 via 14-20-D20 ging ook deze leg naar mij toe. In de derde leg kregen we beiden te maken met double trouble. Terwijl voor mij nog 4 op het bord stond en voor Joan 2 hadden we ieder nog diverse kansen om de leg te pakken. Met een zuivere pijl in de D2 maakte ik een einde aan deze wedstrijd. Met een 3-0 winst werd ik winnaar van de verliezersronde.
De finale in de winnaarsronde ging tussen Anthony van der Lee en Roy Leenders. Deze wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor Roy, die hiermee winnaar werd van deze trainingsavond

Darttoernooi Witte Paard Volkel

Schaijk, zondag 10 juli 2011.
Vandaag was er een gezelligheids darttoernooi bij caf t Witte Paard in Volkel. Voor mij was dit een mooie gelegenheid om mijn nieuwe pijlen, zie het vorige bericht op deze site, uit te proberen. Er waren vandaag 10 personen die zich voor dit toernooi inschreven. Hierdoor werden er twee poules van 5 geformeerd. In dezelfde poule als ik bevonden zich ook nog de volgende personen, Gerald Riepe, Marly Nijland, Roy Peters en Hans van de Burgt. Mijn eerste partij ging tegen Gerald. In deze partij was het voor mij nog even wennen aan mijn nieuwe pijlen. Aan de andere kant stond Gerald een prima partij te darten en won verdiend met 3-0 van mij. De tweede wedstrijd van mij ging tegen Roy, die het afgelopen seizoen speelde in het team van mooi weer darters die uitkwamen in de ere-divisie en hierin op de derde plaats eindigden. Roy had geen kind aan mij en zette mij met een nederlaag van 3-0 aan de kant. Mijn derde wedstrijd was een treffen tussen mij en Hans van de Burgt. Het gevoel met mijn nieuwe pijlen werd beter, scorend ging het zo nu en dan zelfs prima, maar de dubbels wilden niet zo goed lukken. Met 3-2 ging ook deze partij verloren. De laatste poule-wedstrijd ging tegen Marly Nijland. Hierin ging het wisselvallig, maar de dubbels vielen wel waardoor ik deze partij met een 3-0 winst afsloot.
Terecht gekomen in de verliezersronde kwam ik Jan Raaijmakers tegen. Tijdens deze pot liepen bij mij de scores goed, regelmatig werd de T20 gevonden en ook de dubbels waren ditmaal geen spelbrekers. In de tweede leg maakte ik een 80-finish via 5-T13-D18. Met een goed gevoel over mijn nieuwe pijlen won ik deze partij met 3-0. De volgende tegenstander was Angelino Kranenburg. Tijdens deze partij bleven de hoge scores lekker vallen maar het probleem zat hem in de dubbels. De eerste leg pakte ik nog wel door 5 te finishen via 1-D2, maar de legs daarna kreeg ik de dubbel niet geraakt, alhoewel ik genoeg kansen kreeg vanwege het feit dat de scores prima waren. Met 3-1 ging deze partij verloren van Angelino. Hiermee was dit toernooi voor mij voorbij. Terugkijkend op dit eerste toernooi met mijn nieuwe pijlen ben ik niet geheel ontevreden, maar het moet gaandeweg beter worden, zeker op de dubbels. Maar dat is een kwestie van tijd en veel oefenen.

Verandering van spijs doet eten !!!

Schaijk, zaterdag 9 juli 2011.
Vanmorgen heb ik een bezoek gebracht aan n van mijn sponsors op deze site, te weten Ster-Darts in Middelrode. Het feit dat ik de laatste tijd het gevoel met mijn oude pijlen kwijt ben was de reden voor dit bezoek. Ik had het gevoel de laatste tijd dat mijn oude pijlen te vaak tussen mijn vingers door glipten, oftewel de grip was verdwenen, dan wel onvoldoende. Tijd dus voor iets anders. Aldaar aangekomen kreeg ik ruimschoots de tijd om andere pijlen uit te proberen op de daar aanwezige dartbanen. Het aanbod daar is reuze, er is voor elk wat wils voorradig, kortom een echte dartsspeciaalzaak. Dit is tevens ook het adres voor al uw dart accessoires maar ook sportprijzen, zoals bekers en medailles. Heb nu gekozen voor een pijl met veel meer grip, zie de foto (klik erop voor een vergroting), en ook het gewicht is enigszins aangepast, de pijlen zijn nu iets lichter dan de vorige. Wat niet veranderd zijn de flights en de shafts. De slikstiks en de gele peertjes blijf ik trouw. Wellicht dat deze nieuwe pijlen mijn vreugde in het darten nog meer kunnen versterken dan wat nu al het geval is.

Eindrankingstoernooi Koetshuis-Fabeltje

Schaijk, zondag 3 juli 2011.
Vanmiddag heeft het eindrankingstoernooi van Koetshuis-Fabeltje plaatsgevonden. Vandaag was het een toernooi met internationale allure. Met een drietal Belgische deelnemers werd een begin gemaakt aan dit eindrankingstoernooi in Gasterij t Koetshuis in Reek. Op deze dag was er een dagprijs te verdienen en tevens werd de prijzenpot van de 8 voorgaande rankings verdeeld onder diegene die hiervoor geplaatst waren. Ik was ingedeeld in een poule van 5 personen. Mijn eerste wedstrijd ging tegen de Belg Johnny Dierickx. Johnny stond een prima partij te gooien en won met 3-0 van mij. In mijn tweede partij was het alweer een internationaal treffen, mijn tegenstander was Raf Smets uit Belgi. Ook Raf stond beter te gooien dan ik en won derhalve de pot met 3-0. De derde partij ging tegen Joan van Orsouw. Vandaag had ik helaas zon dag waarbij niets viel. Tijdens deze partij tegen Joan werd er aan beide kanten zeer matig gepresteerd, maar omdat Joan wel de dubbels uiteindelijk kon vinden ging de winst met 3-0 naar Joan toe. Mijn laatste wedstrijd ging tegen mijn teamgenoot voor het volgende seizoen, namelijk Frenky Heurkens. Wonder boven wonder vielen ditmaal aanvankelijk bij mij wel de hoge scores, waaronder een echte 180-score en ook de dubbels vielen in de eerste twee legs gelukkig wel. Maar met een voorsprong van 2-0 kon ik hieraan geen gevolg geven, de scores liepen niet meer waardoor Frenky langszij kon komen. De vijfde leg zou de beslissing moeten geven. In deze leg liepen de scores weer beter bij mij, soms zelfs tegoed. Met 140 op het scorebord gooide ik T20-20-T20, niet slecht maar op dat moment fout. Na deze foutieve worp ging het bij mij niet meer en zodoende ging de winst met 3-2 naar Frenky toe.
Inmiddels aanbeland in de halve finale van de verliezersronde mocht ik het opnemen tegen Jan Middel. Ondanks dat het ook nu geen hoogstaand spel was aan mijn zijde ging toch de wedstrijd met een 3-0 winst naar mij toe. De finale in de verliezersronde was gehaald. In deze finale kwam ik wederom Joan van Orsouw tegen. Zo nu en dan liep het wat beter maar gemiddeld was het onvoldoende om deze pot te winnen. Met 3-1 won Joan de wedstrijd en werd dus winnaar van de B-ronde.
De finale in de winnaarsronde ging tussen Raf Smets en Johnny Dierickx, de beide heren waren dus vandaag niet voor niets naar het Brabantse Reek afgereisd helemaal vanuit Belgie. Het was uiteindelijk Johnny die de titel van winnaar van dit eindranking toernooi in de wacht sleepte door te winnen van Raf. Omdat Frenky Heurkens en Edwin van de Hoek, beiden geplaatste spelers voor de prijzenpot gelijk eindigden in dit toernooi, ze behaalden beide de halve finale, moest er een beslissingswedstrijd gespeeld worden om te bepalen wie met het hoogste bedrag van de prijzenpot huiswaarts zou gaan. Het was een beslissingswedstrijd van hoog niveau en na zes legs was de tussenstand 3-3. Er moest nog n laatste leg gegooid worden. In deze laatste leg stond Frenky scorend beter te gooien dan Edwin, maar kreeg die laatste dubbel niet geraakt. Edwin won de partij door in de laatste leg te checken met een 105-Finish via 20-T15-D20. Edwin gefeliciteerd met je overwinning.
De plaats op dit eindrankingstoernooi was ook bepalend voor de verdeling van de prijzenpot van de voorgaande rankingstoernooien aan de geplaatste spelers. Zodoende werd Edwin van de Hoek diegene met de hoogste prijs, gevolgd door Frenky op de tweede plaats, de derde plaats werd gedeeld door Anthony en Joan, en op een gedeelde vierde plaats stonden Jan Raaijmakers en ikzelf.
Hiermee is er een einde gekomen aan de rankings van Koetshuis-Fabeltje over het afgelopen seizoen. Zowel Gasterij t Koetshuis alsook caf t Fabeltje bedankt voor jullie bijdrage aan deze toernooien. Dan nu lekker genieten van de vakantie tijd.