Winnaar gezelligheids blind-koppeltoernooi

Schaijk, donderdag 29 juli 2010.
Gisteren werd er wederom een blind-koppeltoernooi gehouden in gasterij ’t Koetshuis te Reek. Dartvereniging ’t Koetshuis Reek was verantwoordelijk voor dit toernooi, wat tot in de late uurtjes weer bol stond van oerhollandse gezelligheid, gecombineerd met spannende potjes darten. Er waren in totaal 18 personen op dit toernooi afgekomen, ondanks het feit dat voor menigeen de vakantie reeds begonnen was. Met dit deelnemers aantal werd er een poule van 5 en een poule van 4 koppels gemaakt. Het lot koppelde mij deze avond aan Ruud Nicolasen, spelend in dartteam Koetshuis Rebels, uitkomend in de ere-divisie van Rivierenland Darts Bond waarin ze afgelopen seizoen kampioen zijn geworden. Wij werden ingedeeld in de poule van 5. Onze eerste wedstrijd ging tegen het koppel Robin/Jorg die wij met 2-0 wonnen. Het koppel Cecil/Danny was onze tegenstander in onze tweede partij die wij eveneens afsloten met een 2-0 overwinning. Ook onze derde partij werd met diezelfde cijfers gewonnen en wel van het koppel Joan/Levy. De laatste wedstrijd in onze poule ging tegen het koppel Eimardo/Corry en deze partij eindigde in een 2-1 overwinning voor ons. Met 4 overwinningen op zak gingen we door naar de halve finale van de hoofdronde. Hierin troffen we de heren Anthony/Marijn aan als opponenten. Deze partij wisten wij met 3-0 te winnen. En omdat het koppel Eimardo/Corry de andere halve finale had gewonnen, stonden we dus in de finale wederom tegenover elkaar. De finale wisten we met 4-0 te winnen, zodat we dit toernooi als winnaars op onze naam mochten schrijven. De finale in de B-ronde werd gewonnen door het koppel Joan/Levy.
Ik vond het een hele fijne ervaring om samen met Ruud te mogen koppelen, die als mens een zeer gezellige en spontane toffe kerel is, en als darter een buitengewone goede speler met aandacht voor de medespelers. Ruud bedankt voor deze avond en ik hoop je nog vaak te zien.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, zondag 25 juli 2010.
Na een lange stilte, dan nu toch weer een verslag van een darttoernooi waaraan ik heb deelgenomen. Na het wereldkampioenschap voetbal en de hitte golven van de afgelopen tijd, was het vandaag weer een mooie gelegenheid om de draad van het darten weer op te pikken. En waar kan dat beter dan bij de dartclub waar ik lid van ben, namelijk dartclub het Koetshuis in Reek (www.Koetshuisdarts-reek.com). Vandaag was er weer een gezelligheids darttoernooi aldaar. Met een deelnemers aantal van 22 ging het toernooi van start. Onder de deelnemers waren vandaag diverse “toppers” aanwezig, wat te denken van Dennis Koenen, Danny van Klompenburg, Dave van de Lee, Wilchard Vissers, Lars Fransen en Jeremy “the Beast” Eikelenberg (www.jeremythebeast.nl). Maar ook de altijd fanatieke darters ,waaronder ik mezelf beschouw, van dartvereniging ’t Koetshuis waren van de partij zoals Anthony van de Lee, Joan van Orsouw, Jan Raaymakers, Jeroen van Velzen, Mark Roefs en Rene Verwijmeren.
Zelf was ik ingedeeld in een poule van 4 tesamen met Mark Roefs, Janco de Schouwer en Angelino Kranenburg. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Janco de Schouwer. Deze wedstrijd werd door mij gewonnen met 2-1, waarbij ik in de tweede leg een 180-score noteerde en de beurt erna de leg pakte met een mooie 94-finish (18-T20-D8). In de tweede wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Mark Roefs, die ik verloor met 2-1 vooral door het missen van die laatste dubbel. De laatste wedstrijd in de poule ging tegen Angelino Kranenburg, die ik met 2-0 won, vooral door direkt de laatste dubbel te raken, D20 met de eerste pijl in de eerste leg, en 62 met 2 pijlen via T10-D16 in de laatste leg. Door deze resultaten werd ik tweede in onze poule waardoor ik naar de winnaarsronde ging. Hierin trof ik Anthony Bouwmans aan als tegenstander. Deze partij verloor ik met 3-0, want Anthony was scorend en finishend gewoon de betere. Hiermee kwam voor mij aan dit toernooi een einde. Terugkijkend op vanmiddag ben ik zeker niet ontevreden, ik beleef nog steeds veel plezier aan de dartsport.
Voor de compleetheid nog even het volgende: de finale in de verliezersronde ging tussen Danny van Klompenburg en Janco de Schouwer, die door Danny met 4-0 gewonnen werd. De finalisten in de winnaarsronde waren niemand minder dan Dave van de Lee en Dennis Koenen. Door deze finale met 5-1 te winnen werd Dave van de Lee winnaar van dit toernooi.