Eindranking BrabantBoel Darts Bond 2012

Schaijk, maandag 4 juni 2012.
Op zondag 3 juni 2012 werd het eindranking toernooi van de BrabantBoel Darts Bond gespeeld. Dit jaar was als locatie voor dit gebeuren gekozen voor caf Monty Python in Uden. Er waren 64 deelnemers voor dit toernooi uitgenodigd. Dit waren de beste 64 van de rankinglijst na 8 reguliere rankings van de BBDB, mits meegedaan aan minimaal 5 toernooien. Jammergenoeg kwamen er deze middag maar 58 genodigden naar Uden toe.
Ook ik had zon uitnodiging voor dit eindranking toernooi op zak, en dus ben ik afgereisd naar Uden. Aldaar bleek dat ik was ingedeeld in een poule tezamen met Sander Aarts, Jos Megens en George Atmatzidis. Over alle drie de wedstrijden kan ik eigenlijk n en hetzelfde vertellen, namelijk dat de scores in alle partijen redelijk tot goed te noemen waren, het raken van de dubbels was het grote struikelblok deze middag bij mij. De tweede leg tegen Sander begin ik met scores van 100 en 140, sta veel eerder op een dubbel, maar raak hem niet. In de tweede leg tegen Jos maak ik net geen 160-finish, de eerste twee pijlen recht in de tripple 20, de derde pijl net onder de dubbel 20. In de tweede leg tegen George begin ik aan het uitgooien terwijl George nog 293 punten op het scorebord heeft staan, maar ook hier raak ik geen dubbel. Met drie nederlagen van 2-0 in de poule-fase als bagage is mijn einddoel de verliezersronde. Hierin tref ik mijn Koetshuis 4 teamgenoot Frenky Heurkens aan als tegenstander. Het wordt eentonig maar ook in deze pot zijn de scores goed verzorgd, sta telkens veel eerder op een dubbel dan mijn tegenstander, maar de dubbel valt niet. Gevolg hiervan is wederom een nederlaag met 2-0. Dit betekende het einde van dit toernooi voor mij.
Als afsluiting van dit verslag wil ik het bestuur van de Brabantboel hartelijk bedanken voor het vele goede werk wat door hun verzet is het afgelopen seizoen, en spreek de wens uit dat dit nog vele jaren op deze manier voortgezet kan worden.

Eindranking toernooi Bens-Koetshuis

Schaijk, zondag 3 juni 2012.
Gisteren werd het eindrankingtoernooi van Bens-Koetshuis gespeeld. Voor deze eindranking hadden zich 10 darters gekwalificeert, te weten Leo Bakker, Geert van de Berg, Rick van Dijk, Theo van Dijk, Hans van den Elzen, Robert Kusters, Anthony van der Lee, Joan van Orsouw, Jan Raaijmakers en Patrick van de Rijt. Dit eindranking toernooi werd gehouden in Gasterij t Koetshuis te Reek. Het zou een toernooi worden waarbij iedereen letterlijk en figuurlijk zijn vingers bij kon aflikken. Tijdens dit toernooi werd iedereen door gastheer en vrouw, Joan en Gemma, getrakteerd op een overheerlijk warm en koud buffet, wat van voortreffelijke kwaliteit was, en gretig aftrek vond onder de deelnemers.
Er werden 2 poules van 5 gevormd. Ik werd ingedeeld in de poule tezamen met Patrick van de Rijt, Geert van de Berg, Jan Raaijmakers en Leo Bakker. Tijdens mijn eerste wedstrijd tegen Patrick behaalde ik een 100% score op de finishes. In de eerste leg maakte ik een 2-darts finish van 48 via 8-D20, in de tweede leg ging gelijk de eerste pijl in de D12 en in de derde en laatste leg maakte ik een 2-darts finish van 55 via 19-D18 te gooien. Aldoende won ik deze eerste partij met 3-0. Het was Geert die in mijn 2de partij een 2-0 voorsprong nam, maar deze ongedaan zag worden, waardoor hier een laatste en beslissende vijfde leg nodig was om de winnaar aan te wijzen. In deze beslissende leg was het wederom Geert die met beter spel deze leg, en dus de winst pakte. In mijn derde partij mocht ik het opnemen tegen Jan Raaijmakers. Met knap spel en hoge scores pakt Jan verdient de eerste leg. Vanaf leg twee lukt het mij ook om hoge scores te gooien, en omdat de dubbels ook lekker liepen kon ik deze partij afsluiten met een 3-1 zege. De laatste poule wedstrijd ging tegen Leo Bakker. In de eerste leg ging het nog mooi gelijk op, maar het was Leo die de leg pakte. Hoe anders was het in de tweede en derde leg, waarin Leo beduidend beter stond te spelen dan ik, en met een 105-finish de 2de leg pakte en deze knappe finish zelfs nog overtrof in de derde leg met een 119-finish.
Hierdoor werd ik derde in onze poule en ging dus door naar de verliezersronde. In de eerste speelronde kreeg ik een bye, waardoor ik direct in de halve finale terecht kwam met als tegenstander Theo van Dijk. Hierin stond Theo beter te gooien dan ik, en won verdiend deze partij met 3-0 van mij.
Hiermee eindigde dit eindtoernooi voor mij, maar ik heb evenals alle andere deelnemers dit eindranking toernooi van Bens-Koetshuis voor geen goud willen missen. Het was weer een ouderwets gezellig darttoernooi wat tot in de kleine uurtjes doorging.
De finale in de verliezersronde ging tussen Theo van Dijk en Joan van Orsouw. Met duidelijke cijfers van 4-0 ging de zege naar Theo toe. De finale in de winnaarsronde was een treffen tussen Geert van de Berg en Anthony van der Lee. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en dreven elkaar tot grootse prestaties. Bij een stand van 3-3 neemt Anthony met een 111-finish de voorsprong, maar ziet die door Geert in de volgende leg weer ongedaan gemaakt. De negende leg zal dus de beslissing moeten brengen. Het is in deze laatste leg dat Anthony met een 50-finish via D18-D7 de winst pakt, en hiermee winnaar wordt van dit eindranking toernooi.