Aankondiging eindranking Koetshuis-Fabeltje

Schaijk, dinsdag 28 juni 2011.
Beste dartliefhebbers, aanstaande zondag 3 juli vindt de eindranking plaats van de Koetshuis-Fabeltje rankingstoernooien. Dit eindtoernooi wordt in Reek gehouden en wel in het bij iedereen welbekende dartcafé het Koetshuis, gelegen aan de Heytmorgen 1. Anders dan vermeld staat op de website van dartvereniging Koetshuisdarts-reek.com en op de BBDB site mag IEDEREEN die graag nog een darttoernooi meepikt voor de vakantie periode hieraan meedoen. Dus ook diegenen die niet aan minimaal 5 rankings hebben deelgenomen tijdens het afgelopen rankingsseizoen. Let wel : diegenen die zich niet geplaatst hebben voor deze eindranking betalen gewoon inschrijfgeld, wat op deze dag uitgekeerd zal worden aan de dagwinnaar van dit eindrankingstoernooi .Wil je weten of je al dan niet geplaatst bent, ga dan naar de website van dartvereniging Koetshuis Reek . DE OPGEBOUWDE PRIJZENPOT VAN DE EERSTE 8 RANKINGS ZAL VERDEELD WORDEN ONDER DIEGENE DIE ZICH RECHTSTREEKS VOOR DEZE EINDRANKING HEBBEN GEPLAATST, OFTEWEL AAN DE DARTERS DIE WEL AAN MINIMAAL 5 RANKINGS HEBBEN DEELGENOMEN. De klassering op dit eindtoernooi onder de geplaatsten bepaald wie de hoogste prijs van de prijzenpot krijgt. Hopelijk is dit voor de echte dartfanaten onder ons voldoende reden om naar het Koetshuis in Reek te gaan komende zondag. Op deze manier wil dartvereniging Koetshuis Reek iedereen bedanken die aan één of meerdere rankings heeft deelgenomen en hun nogmaals de kans te geven om er een schitterende en gezellige eindranking van te maken.

Eindranking toernooi Brabant Boel Darts Bond

Schaijk, maandag 27 juni 2011.
Op zondag 26 juni 2011 heeft het eindranking toernooi van de BBDB plaatsgevonden. De speellocatie was ditmaal café Libre in Mill. Het bestuur van de BBDB had voor alle deelnemers nog een nieuwtje in petto deze dag, de opzet van het eindranking toernooi was gewijzigd. Was het de voorgaande jaren na de eerste speelronde een knock-out systeem, dit jaar werd er van begin af aan gespeeld in poules. De eerste 16 geplaatsten van de ranking waren groepshoofd, de rest werd onderverdeeld. Met een aantal van maximaal 64 spelers was dit een prima opzet. Helaas waren 4 personen die uitgenodigd waren niet aanwezig. Gevolg was dat er 4 poules van maar 3 spelers waren. Het toeval wil dat ook juist ik in een poule van 3 zat, tezamen met Roy Leenders en Tonnie van Binsbergen. Mijn eerste partij ging tegen Roy en wij stonden beiden zeker niet onaardig te gooien. Ik kreeg nog wel pijlen om de leg te winnen maar kon ze helaas niet verzilveren. Met een 2-0 nederlaag ging ik verder naar mijn laatste wedstrijd in de poule tegen Tonnie. Tijdens deze partij nam Tonnie de voorsprong, maar in de tweede leg kon ik de stand weer gelijktrekken. De derde en beslissende leg ging mooi gelijk op, waarbij ik wederom niet de kansen die ik had pakte zodat Tonnie deze wedstrijd met een 2-1 winst afsloot. Met twee nederlagen ging ik door naar de verliezersronde. Hierin kwam ik “schattig slachthaantje” oftewel Kevin Haerkens tegen. Gedurende de eerste leg ging het scorend bij mij lekker en ook de dubbel werd snel gevonden. In de tweede leg was het Kevin die erg lekker stond te gooien en er derhalve een gelijkspel van maakte. In de derde en beslissende leg stonden wij alle twee goed te gooien, zowel Kevin als ik noteerden een 140-score op het bord. Omdat ik ook nog een eindspurt maakte toen ik op 147 stond en hem wegzetten op tops door T20-2-T15 te gooien en de beurt erna keurig de D20 checkte, won ik deze partij van Kevin. Hiermee had ik revanche genomen op Kevin op een rankingtoernooi zie ook het verslag van het BBDB rankingtoernooi op 15 november 2009. Door deze overwinning ging ik een ronde verder en kwam hierin oog in oog te staan met Janco de Schouwer. In deze partij was Janco de betere speler met de hoogste scores en ook met de dubbels had Janco geen probleem. Met 2-0 ging de winst verdiend naar Janco toe. Deze laatste nederlaag betekende voor mij het einde aan dit eindranking toernooi van de Brabant Boel darts bond.

Voor de volledigheid: de finale in de verliezersronde ging tussen Ger van de Wijngaard en Janco de Schouwer. Ger wist achtereenvolgens te winnen van Jan van der Aa, Christian Lunenburg, Jos Megens, en Robert Kusters. Janco won achtereenvolgens van Wendy Baets, mij, Danny van Rooij en Marco Janssen. Deze finale werd door Ger van de Wijngaard gewonnen met 4-3.
In de winnaarsronde was de finale een strijd tussen Dave van der Lee en Davy van der Zanden. Dave bereikte de finale door overwinningen op Manfred van Daal, Hans Achten, Folkert de Jong en Danny Verhoeven. Davy versloeg op weg naar de finale de volgende tegenstanders, George Atmatzidis, Ronnie van Binsbergen, Gert van de Elsen en Stef van Rooij. Winnaar van dit eindranking toernooi is Dave van der Lee geworden met een 5-3 winst in de finale.

Terugkomend op de nieuwe opzet van dit eindrankingstoernooi wil ik aan het bestuur mededelen dat ik het persoonlijk een prima idee vindt, wat zeker voor herhaling vatbaar is.
Met dit eindranking toernooi wordt ook een eind gemaakt aan het dartseizoen 2010/2011. Bij dezen wil ik het bestuur van de BBDB bedanken voor de goede verzorging van zowel de competitie alsook de rankings, heren ga zo door. Fijne vakantie aan iedereen.

Terugblik rankings Koetshuis-Fabeltje

Schaijk, dinsdag 21 juni 2011.
Het afgelopen seizoen heeft gasterij ‘t Koetshuis uit Reek tezamen met café het Fabeltje uit Oss een rankingtoernooi opgezet. Gedurende het dartseizoen 2010/2011 werden er acht rankings gehouden, waarna er nog een eindranking toernooi op zal volgen, maar hierover later meer op deze site. Tijdens deze acht toernooien deden er in totaal 66 personen aan mee. Zelf heb ik aan zeven van de acht toernooien deelgenomen. Hiermee heb ik in totaal 96 rankingpunten gehaald, goed voor de bezetting van de tweede plaats na alle 8 rankings. Op de eerste plaats is geëindigd Anthony van der Lee met 150 punten. Plek nummer drie wordt bezet door Braulio Roncero met 94 punten. Voor een totaal overzicht van deelnemers met bijbehorende rankingpunten ga je naar de website van dartvereniging Koetshuis Reek te vinden onder: Koetshuisdarts-reek.com.
Het eindranking toernooi wordt gehouden op zondag 3 juli 2011 en wel in Reek bij gasterij ‘t Koetshuis, Heytmorgen 1. Ook ik zal hieraan zeker meedoen, en hopelijk jij toch ook ? Zet deze datum alvast op je dart-agenda.
Meer informatie over dit eindrankingstoernooi zal binnenkort kenbaar gemaakt worden. Maar eerst neem ik nog deel aan het eindrankingstoernooi van de Brabantboel darts bond aanstaande zondag 26 juni 2011 wat gehouden wordt bij café Libre in Mill.

8ste Ranking toernooi Koetshuis-Fabeltje

Schaijk, zondag 19 juni 2011.
Vandaag werd de 8ste en laatste reguliere ranking afgewerkt van Koetshuis-Fabeltje. Deze laatste ranking vond plaats in Oss en wel bij café ’t Fabeltje. In totaal hadden vandaag 14 darters de weg naar Oss gevonden. De wedstrijdleiding was deze keer in handen van Corry die dat in haar eentje buitengewoon prima uitvoerde. Er werden drie poules gemaakt, 2 van 4 personen en 1 van 5 personen. Het lot bepaalde dat ik ingedeeld werd in de poule van 5 tezamen met Edwin van de Hoek, Kaylee de Priester, Tonnie van Binsbergen en Frenky Heurkens. Mijn eerste partij ging tegen Edwin. In deze partij liep het bij ons beiden nog niet zoals het zou moeten. Bij een tussenstand van 2-2 was hier een beslissende laatste leg nodig. En omdat Edwin deze leg pakte ging de winst naar hem toe. In de tweede partij was Kaylee mijn tegenstandster. In de eerste leg stond Kaylee beduidend beter te gooien dan ik, maar kreeg die laatste dubbel niet geraakt, iets wat mij wel lukte. Met een 3-0 uitslag ging de winst naar mij toe. Mijn derde wedstrijd ging tegen Tonnie van Binsbergen. Ook in deze partij was Tonnie degene die scorend beter was, maar geen dubbel kon raken. Ook deze partij ging met een 3-0 overwinning naar mij toe. De laatste wedstrijd in de poule mocht ik het opnemen tegen toekomstig ploeggenoot van Koetshuis 4, namelijk Frenky. In de eerste leg ging het mooi gelijk op maar ditmaal was ik het die problemen ondervond op die laatste dubbel. Tijdens de tweede leg maakte Frenky een keurig nette finish van 108 via 18-T18-D18. In de derde leg kon ik helaas de kansen die ik kreeg op die laatste dubbel niet verzilveren, waardoor ook deze leg door Frenky gewonnen werd en dus van mij won met 3-0. Door deze resultaten in de poule-fase kwam ik terecht in de verliezersronde. Hierin kwam ik Sjonnie Vos tegen. Ik pakte nog wel de voorsprong in deze partij maar moest toch toezien hoe de partij door Sjonnie met 3-1 werd gewonnen. Hiermee was voor mij dit rankingtoernooi ten einde. De finale in de verliezersronde ging tussen Junni Ruiter en Jeffrey Brands, die gewonnen werd door Junni. De finale in de winnaarsronde was een strijd tussen Bjorn Fransen en Oswin Streden, waarbij de titel van winnaar van dit rankingtoernooi naar Bjorn Fransen toe ging. Voor de stand van dit rankingtoernooi ga je naar de site van dartvereniging Koetshuis te Reek, te vinden door deze link aan te klikken: www.Koetshuisdarts-reek.com.

Terugblik op het afgelopen seizoen 2010/2011

Schaijk, zondag 12 juni 2011.
Alle competitie wedstrijden van het voorbije seizoen zijn inmiddels gespeeld en dus is het tijd voor een terugblik. Vanaf deze plaats wil ik het bestuur van de BBDB bedanken voor hun geweldige inzet het afgelopen seizoen, het was weer als vanouds prima geregeld, nogmaals enorm bedankt.
Wij, als team Koetshuis 4 (klik op de foto voor een vergroting), hebben het afgelopen seizoen gespeeld in poule 2B van de Brabant Boel darts bond en zijn hierin op de 7de plaats geëindigd. In totaal deden 12 teams hieraan mee en de winnaar van onze poule is geworden het team van Ut Spin met 129 punten, gevolgd door het team Verploegen 1 wat tweede werd met 124 punten. Zoals vermeld zijn wij terecht gekomen op plaats 7 met 93 punten. Dit komt neer op een gemiddelde van 4,23 per wedstrijd. Wij hebben in totaal 22 competitie wedstrijden gespeeld en hiervan hebben we 11 keer gewonnen. Gedurende deze competitie wist ik maar liefst 3x een 180-score te noteren, helaas voor mij dit seizoen geen hoge finish. Wel waren er hoge finishes voor Wilke met 112, voor Frank met 120 en de hoogste finish werd het afgelopen seizoen gemaakt door Rene met 154.
Van de 22 wedstrijden heb ik aan 19 singels meegedaan. Van deze 19 partijen wist ik er 9 in winst af te sluiten. In deze 19 wedstrijden heb ik 41 legs in totaal gewonnen wat neerkomt op een gemiddelde van 2,16 per wedstrijd.
Voorts wil ik mijn teamgenoten bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen als captain dit afgelopen seizoen en mag derhalve zeggen dat ik zeer trots ben op dit team. Op naar het volgende seizoen, waarin we versterking gaan krijgen van Frenky Heurkens, die de overstap maakt van team Koetshuis 6 naar team Koetshuis 4. Frenky van harte welkom in ons team, je hebt het afgelopen seizoen meerdere keren als invaller jouw kwaliteiten laten zien.
Tot slot wil ik iedereen een fijne vakantie tijd toewensen en graag tot ziens in het volgende dartseizoen. Mogelijk dat we elkaar in de tussenliggende tijd op een of ander toernooi nog wel tegenkomen.

Wedstrijdverslag thuis tegen Krek der Neffe

Schaijk, dinsdag 7 juni 2011.
Gisteren op maandag 6 juni hebben we de laatste wedstrijd in de Brabant boel competitie gespeeld. Deze laatste wedstrijd was een thuiswedstrijd en wel tegen het team van Krek der Neffe uit Oss die hun thuisbasis hebben bij café ’t Fabeltje. Met andere woorden het waren voor ons dus zeker geen onbekenden wat de sfeer en de gezelligheid alleen maar ten goede kwam. Zoals vaker dit seizoen moesten we ook vandaag een beroep doen op onze vaste invaller in de persoon van Frenky Heurkens. Voor Frenky was dit de allerlaatste invalbeurt bij ons omdat we voor de toekomst een gezamenlijke weg zullen gaan bewandelen waarbij Frenky promoveert tot vaste speler in ons team. De avond begon met de partij van Pierre tegen Henk Verweij. Pierre schoot prima uit de startblokken en nam een voorsprong van 2-0 op Henk. Vanaf de derde leg kwam ook Henk lekker op gang en zo gebeurde het dat er een tussenstand verscheen van 2-2. In de laatste en beslissende leg was het Henk die net iets beter stond te gooien en derhalve de winst opeiste. In de tweede partij mocht ik het opnemen tegen Heavenly van Lieshout. Net als Pierre begon ook ik lekker aan deze partij, gedurende de eerste twee legs ging het scorend goed en ook mijn dubbels vielen snel, dus een voorsprong van 2-0. Maar vanaf leg drie werden bij mij de scores minder en als ik al een kans kreeg op een dubbel dan werd die gemist. Gevolg hiervan was een nederlaag met 3-2 tegen Heavenly. De tegenstander van Frenky in de derde partij was Monique van Rooij. In deze partij liet Frenky zien dat hij zeker voor het komende seizoen een waardevolle speler zal zijn in ons team, door met speels gemak met 3-0 van Monique te winnen. De laatste singel deze avond ging tussen Wilke en Ronnie van Binsbergen. Aanvankelijk ging het mooi gelijk op, nadat beiden ieder een leg gewonnen hadden was het Ronnie die het licht van de heilige geest had ontvangen en als een speer verder speelde. Geheel in stijl sloot Ronnie de partij af met een winst van 3-1 door in de laatste leg een 12-darter te gooien via een beurt van 45 gevolgd door 140 hierop volgend de maximale score van 180 en een werkelijk schitterende finish van 136 via T20-T20-D8. Zowaar een formidabele prestatie van Ronnie. De tactics, waarbij aan onze kant Pierre samen met Wilke speelde en Frenky samen met mij, werden eerlijk gedeeld met de tegenstander. Ieder koppel won en verloor een wedstrijd. De afsluiting van de avond werd de teamronde, die keurig geleid werd door Eimardo, waarvoor mijn dank. Aan weerskanten werd er goed spel afgeleverd en hielden beide teams elkaar mooi in evenwicht. Aanbeland bij de laatste dubbel was ik het die voor ons het laatste puntje binnensleepte door 32 uit te gooien. Hierdoor werd er een einduitslag verkregen van 5-4 in het voordeel van het team Krek der Neffe. Heren en dames van Krek der Neffe bedankt voor de fijne avond die we samen beleefden, de spannende partijen, de gezelligheid en bovenal het creëren van de juiste sfeer en spanning waardoor Ronnie tot deze bovennatuurlijke prestatie kon komen. Een fijne vakantie tijd toegewenst en tot het volgende seizoen waarin we graag weer tegen elkaar uitkomen.