Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, zondag 20 juni 2010.
Vandaag was er weer een gezelligheids singel darttoernooi bij Gasterij ’t Koetshuis, georganiseerd door dartvereniging het Koetshuis. Met een aantal van 20 deelnemers ging dit toernooi van start. In de poule-fase was ik ingedeeld samen met Michael Verhofstad, Cecile van de Peppel en Geert van de Berg. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Michael, waarin ik brutaal de leiding nam door een finish van 99 (4-T19-D19). In de tweede en derde leg ging het aan mijn kant ook goed, maar Michael stond nog net iets beter te gooien, en won verdiend met 2-1. In mijn tweede partij tegen Cecile lukte het mij net niet om een 157 finish te gooien, na T20, gevolgd door T19 werd de D1 geraakt in plaats van de D20. Maar al met al liep het in deze partij lekker wat resulteerde in een 2-0 overwinning. De laatste wedstrijd in de poule ging tegen Geert. Voor mijn eigen gevoel heb ik wederom lekker staan te gooien met regelmatig hoge scores, maar Geert was duidelijk een maatje te groot voor mij. Met een keurige 126 finish (T19-19-Dbull) in de laatste leg maakte Geert met 2-0 een einde aan de wedstrijd. Ik ging met deze resultaten door naar de verliezersronde. Hierin kreeg ik direct een bye. In de kwartfinale moest ik het opnemen tegen Elza van Geffen, deze partij won ik vrij gemakkelijk met 2-0. Aanbeland in de halve finale was Marijn van Summeren mijn tegenstander. Marijn pakte de eerste leg, maar de volgende drie legs waren voor mij, zodat ik met een 3-1 winst doorging naar de finale. Mijn tegenstander in de finale van de verliezersronde was niemand minder dan Lars Fransen. Met een nette finish van 60 (20-D20) nam ik de voorsprong in de finale, maar het was uiteindelijk toch Lars die met 4-1 de finale won, vooral omdat Lars scorend veel beter stond te gooien, en ook geen problemen kende met de laatste dubbel.
De finale aan de winnaarskant ging tussen Eimardo van Engelen en Michael Verhofstad. In deze finale ging Eimardo met de winst strijken door met 5-0 te winnen.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, donderdag 17 juni 2010.
Op de avond dat Eimardo en Wilke beiden een ticket behaalden voor deelname aan de Champions League of Darts (CLOD), mijn welgemeende felicitaties voor deze knappe prestaties, vond er in Gasterij ’t Koetshuis ook een enorm gezellig darttoernooi plaats. Op deze zonnige woensdagavond van de 16de juni 2010 was het voor de 1ste keer dat er door dartvereniging het Koetshuis (www.koetshuisdarts-reek.com) een blind-koppel tactics toernooi gehouden werd. Zoals verwacht waren wederom dezelfde fanatieke dartspelers hierop afgekomen. Er werden 2 poules gemaakt, een van 4 teams en een van 3 teams. Het lot koppelde Rob Ariens deze avond aan mij. Wij zaten in de poule van 4. Tegen het koppel Cecile/Jeroen werd met 2-0 verloren. In de partij tegen Janco/Dia konden we nog wel één leg pakken, maar ook dat was onvoldoende om de winst te claimen.In de laatste wedstrijd in de poule, waarin onze tegenstanders gevormd werden door het koppel Jan/Pierre, wonnen we de eerste leg maar moesten daarna toezien hoe onze tegenstanders alsnog met 2-1 van ons wonnen. Drie keer verlies in de poule, dus door naar de verliezersronde. Hierin kwamen we tegenover het koppel Wesley/Suzanne te staan. Deze partij werd door ons gewonnen, waardoor we aanbeland waren in de finale van de verliezersronde. In deze finale kregen we de kans om revanche te nemen op het koppel Jan/Pierre omdat zij onze tegenstanders waren in deze finale. Het werd een nek aan nek race wie zou gaan winnen. De winst ging met 2-1 naar Jan/Pierre toe, die hiermee als 1ste eindigden, proficiat heren. Rob bedankt, we hebben ons best gedaan, het ijzerdraadje maakte het verschil, volgende keer beter. Aan de winnaarskant ging de finale tussen de koppels Joan/Thijs en Cecile/Jeroen. In deze finale, die overigens buitengewoon keurig geleid werd door de dienstdoende scheidsrechter, werd er door beide teams zeer goed gegooid, het was een zeer spannende partij die uiteindelijk door het koppel Cecile/Jeroen werd gewonnen met 2-1. Door deze prestatie mag Cecile zich tot aan het volgende tactics toernooi de Koningin van de Tactics noemen, en Jeroen krijgt de titel Koning van de Tactics. Beide gefeliciteerd met de overwinning en de daarbij behorende titels. Die zijn bijna net zo belangrijk als het winnen van een ticket voor de CLOD. Volgende week is er wederom een gezelligheids blind-koppel toernooi in het Koetshuis, wellicht tot dan, wie niet tot volgende week woensdag kan wachten is er a.s. zondag 20 juni een gezelligheids singel darttoernooi in Gasterij 't Koetshuis te Reek.

Terugblik op het afgelopen seizoen

Schaijk, donderdag 10 juni 2010.
Nu alle wedstrijden in de competitie van de Brabantboel Darts Bond seizoen 2009/2010 gespeeld en verwerkt zijn, is het tijd voor een korte terugblik op het afgelopen seizoen. Laat ik beginnen om het bestuur van de Brabantboel te bedanken voor de afgelopen competitie, welk een grootse prestatie heeft dit kleine (in getal) bestuur neergezet, dat is zeker een welverdiend applaus waard.
Wij, als Koetshuis 4, speelden in poule 2A. Van de 20 gespeelde competitie wedstrijden wisten we er 12 winnend af te sluiten. In totaal behaalden wij 89 punten, goed voor de vijfde plaats in onze poule. Zeer verdiend is het team van Typhoon Tigers met 144 punten kampioen geworden, gevolgd door De Wissel 2 met 121 punten. Deze beide teams promoveren en wij wensen ze veel succes volgend jaar in de 1ste divisie. Ondanks dat wij niet promoveren staan we toch niet met lege handen te kijken. In het klassement van de meeste 5-4 wedstrijden per team zijn we toch maar mooi op de 3de plaats geëindigd, uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat hiervoor de grootste bekers uitgereikt gaan worden, maar ik heb het niet altijd bij het juiste eind.
Met grote tevredenheid en voldoening kan ik als captain terugkijken op de prestaties van ons team, en wil dan ook ieder teamlid bedanken voor zijn of haar inzet het afgelopen seizoen. Het volgende seizoen gaan we gewoon weer op dezelfde voet verder. Het was voor mij persoonlijk weer een hele eer om het afgelopen seizoen als captain van dit fantastische team te mogen fungeren, en zal dat volgend seizoen weer met evenzoveel plezier doen. Iedereen een fijne vakantietijd toegewenst, en wellicht dat we elkaar tijdens deze zomer op een toernooi nog wel tegenkomen, zoniet dan tot ziens in de volgende wintercompetitie van de Brabantboel Darts Bond.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, woensdag 9 juni 2010.
Vandaag werd er wederom een gezelligheids blind-koppel darttoernooi georganiseerd door dartvereniging ’t Koetshuis. De opkomst deze avond was niet zo groot, maar de gezelligheid was er zeker niet minder om. Vanavond mochten we twee nieuwe gezichten begroeten, van het team Babbels uit Heesch waren Bjorn Fransen en Micha Oerlemans aanwezig. Bij een aantal van 14 konden er 7 koppels gevormd worden, verdeeld in een poule van 4 en een poule van 3. Deze avond was mijn koppelgenote Cecile van de Peppel, spelend in team Koetshuis 5. Wij waren ingedeeld in de poule van 4. Onze eerste wedstrijd ging tegen het koppel Dia Verwijmeren & Rob Ariens. Deze partij ging mooi gelijk op, het verschil werd gemaakt in het uitgooien. Met 2-0 verloren we de partij. In de tweede wedstrijd, waarin we het moesten opnemen tegen het koppel Anthony van de Lee & Roy Leenders, begon ik goed door meteen een 180-score te noteren. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat onze tegenstanders beter waren, en derhalve de partij wonnen met 2-0 van ons. Onze laatste wedstrijd ging tegen het koppel Frenky Heurkens & Jan Raaijmakers. De eerste leg ging naar hun toe, maar daarna pakten wij met goed spel de volgende twee legs, zodat wij onze eerste overwinning konden vieren. Door dit resultaat gingen wij verder in de verliezersronde. Hierin troffen we het koppel Joan van Orsouw & Rene Verwijmeren aan. Ondanks dat we wel kansen kregen om de legs te pakken, lukte dit helaas niet en dus verlies met 2-0. Cecile bedankt voor de prettige samenwerking vanavond, we hebben ons best gedaan. De finale in de verliezersronde ging tussen Joan & Rene tegen Dia & Rob, die met 3-0 werd gewonnen door het koppel Joan & Rene. De finale in de winnaarsronde ging tussen het koppel Anthony & Roy tegen het koppel Bjorn Fransen & Marijn van Summeren. Na een spannende strijd kwam er een eindstand te staan van 4-2 in het voordeel van Anthony en Roy.

Eindrankingtoernooi BBDB te Schijndel

Schaijk, zondag 6 juni 2010.
Vanmiddag was het dan eindelijk zover. Na 8 rankingtoernooien was de balans opgemaakt en mochten de beste 64 darters, mits aan minimaal 5 toernooien te hebben deelgenomen, het tegen elkaar opnemen in het eindrankingtoernooi van de Brabantboel Darts Bond. Dit jaar werd het gehouden in Grand cafe de Hopbel in Schijndel. De wedstrijdleiding was ook deze keer weer in handen van Leo Bakker die deze taak ook vandaag tot een goed einde bracht. Mijn eerste wedstrijd ging tegen een naamgenoot, namelijk Gijs van den Elzen. Er werd aan beide kanten matig gegooid, maar omdat Gijs toch net iets beter stond te gooien won hij deze partij verdiend met 3-0. Door dit resultaat mocht ik doorgaan in de “(bijna) WINNAARSRONDE”. Leuk verzonnen door het bestuur, klinkt ook positiever, en laten we wel wezen, vanmiddag waren het allemaal winnaars daar in Schijndel . In de (bijna) winnaarsronde was Theo van der Heijden mijn tegenstander. Theo die al enige tijd kampt met een schouderblessure en hiervan last ondervind, wilde perse de wedstrijd gooien. Gaandeweg kreeg Theo meer hinder hiervan, waardoor het darten nagenoeg onmogelijk werd. Ondanks alles bleef Theo fanatiek van geest, maar moest helaas toezien dat het uiteindelijk ik was die de partij won met 3-2. Theo heel veel beterschap toegewenst. In de volgende ronde mocht ik het opnemen tegen Maikel van de Bersselaar. Gelukkig voor mij ging het in deze partij een stuk beter dan tegen Theo, maar Maikel was met overmacht de betere speler. Door een hapering op de dubbel in de derde leg bij Maikel kon ik deze leg pakken met een 79-finish. De vierde leg ging verdiend naar Maikel toe, zodat deze partij eindigde in een 3-1 overwinning voor Maikel. Hiermee was voor mij dit eindrankingtoernooi van de Brabantboel Darts Bond ten einde. Vanaf deze plek wens ik iedereen van de Brabantboel een fijne vakantietijd toe, en tot ziens in de volgende competitie.
Rest mij nog om bedankt te zeggen tegen Niels, het was niet nodig geweest maar ik waardeer het des te meer.

7e Ceva-dartstoernooi in Oss

Schaijk, zaterdag 5 juni 2010.
Vandaag meegedaan aan het 7e Ceva-dartstoernooi in Oss. In totaal deden er 64 darters aan mee. De organisatie die als doel heeft geld in te zamelen voor het goede doel, had 2 engelse topdarters uitgenodigd, waartegen men kon gooien. Vandaag waren aanwezig Gary Robson en Darryl Fitton. Al vóór aanvang van het toernooi was het binnen bloedheet, en dat is voor mij persoonlijk niet prettig. Ingedeeld in een poule van 4, won ik welgeteld een wedstrijd met 2-0 en wel van Linda, Ik verloor er een met 2-1 van Sabina en verloor er een met 2-0 van Bjorn. Hierdoor moest ik verder in de verliezersronde. In deze ronde trof ik Tim als tegenstander. Ook deze partij ging met 2-1 verloren, vooral vanwege het missen op de dubbel, ik had moeite om mij optimaal te concentreren.Dit was voor mij het Ceva-dartstoernooi 2010, waarna ik huiswaarts ben gegaan, op zoek naar afkoeling.

Wedstrijdverslag thuis tegen De Kroeg 3

Schaijk, dinsdag 1 juni 2010.
Afgelopen maandag 31 mei 2010 stond de laatste competitie wedstrijd voor ons op het programma. We hadden het altijd gezellige en leuke team van De Kroeg 3 op bezoek bij Gasterij ’t Koetshuis in Reek. Voor beide teams viel er niets meer te halen, maar dat weerhield de spelers er niet van om er voor de volle 100% tegenaan te gaan. Met de nodige dosis humor tussendoor werd er toch nog lekker fanatiek gedart. De eerste partij van de avond ging tussen Rene en Robbie Bekkers. Rene stond een beste partij te gooien, noteerde ook nog een 180-score, en won verdiend met 3-0 van Robbie. In de tweede partij nam Wilke het op tegen Marcel Verploegen. Na een wat moeizame start van Wilke ging het steeds beter met als resultaat een 3-0 overwinning. In de derde partij van de avond mocht ik spelen tegen Hans ten Broeke. Ook deze partij eindigde in een 3-0 overwinning voor mij. De laatste singel ging tussen Frank en Stefan van Schaik. En ook Frank won deze partij met 3-1. Een 4-0 voorsprong voor ons na de singels, waarin overigens ook de spelers van De Kroeg 3 goed stonden te gooien. En dat De Kroeg 3 zich niet zomaar gewonnen gaf bleek wel bij aanvang van de tactics. Rene & ik begonnen met de eerste tactics en kregen gelijk een 2-0 nederlaag om de oren, vooral door goed spel van De Kroeg. Na deze partij traden Wilke & Frank aan om hun tactics te gooien. In beide gevallen wonnen ze hun partijen met 2-1, maar het was zwaar bevochten, en had net zo goed andersom kunnen zijn. Voor de laatste tactics kwamen Rene & ik weer in aktie. Ditmaal ging het bij ons beter dan in onze eerste tactics, maar het was helaas nog steeds niet genoeg om van De Kroeg te winnen, wij verloren met 2-1. De teamronde tenslotte, die uitstekend geleid werd door Rob Ariens, ging aanvankelijk onze kant op. Met een voorsprong van een dikke 200 punten begonnen wij aan de dubbel, maar het lukte ons maar niet om de wedstrijd te beëindigen. En scherp als de heren van De Kroeg waren pakte ze gelijk de eerste kans om het laatste punt te claimen. Hierdoor kwam er een einduitslag tevoorschijn van 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van De Kroeg bedankt voor de sportieve en gezellige avond en tot ziens in de volgende wintercompetitie.

Alweer............Record gebroken !

Schaijk, dinsdag 1 juni 2010.
Zeer verrast was ik op 2 april j.l. om jullie het heugelijke feit mede te delen dat het bezoekersaantal op mijn site de 400 per maand in de maand maart 2010 overschreden had. Welnu dit record, waar ik overigens jullie zeer dankbaar voor ben, is al weer verbeterd. Met gepaste trots kan ik nu mededelen dat in de maand mei 2010 het aantal unieke bezoekers per maand inmiddels de 500 gepasseerd is. Dat ik ook hiermee enorm blij ben is zacht uitgedrukt, het is dan ook voor mij een kroon op het werk. Getuige deze cijfers kan ik alleen maar tegen jullie als trouwe lezers zeggen: hartstikke bedankt, ik ben trots op jullie en blijf vooral zo doorgaan, dan zal ik hetzelfde doen. Wellicht dat de iets persoonlijkere aanpak van de verslagen de laatste tijd hiermee te maken heeft. Het doet mij een groot plezier wanneer iemand tijdens een toernooi tegen mij zegt, nu wordt ik ook vermeld op jouw site. Ook het feit dat dartsvereniging ’t Koetshuis te Reek (www.koetshuisdarts-reek.com) tegenwoordig een eigen site heeft met een link naar deze site, net als de Brabantboel Darts Bond-website (www.brabantboel.nl), zal er zeker toe hebben bijgedragen aan het toenemende bezoekersaantal op deze site. Kortom nogmaals iedereen bedankt voor dit gezamenlijk behaalde resultaat.