Winnaar B-ronde gezelligheidstoernooi Koetshuis

Schaijk, donderdag 31 mei 2012.
Zoals in voorgaande jaren wordt er iedere woensdagavond, vanaf half mei tot aan eind september, in Gasterij ’t Koetshuis te Reek een gezelligheids toernooi, of beter gezegd een gezellige trainingsavond, georganiseerd waarbij iedereen van harte welkom is. Zo ook gisteren, woensdag 30 mei. Met een aantal van 8 deelnemers konden er twee poules gevormd worden van 4. Samen met Anthony van der Lee, Eimardo van Engelen en Joan van Orsouw zat ik in de ene poule, terwijl de deelnemers in de andere poule luisterden naar de namen, Roy Leenders, Michael van de Heijden, Rob Ariens en Kevin Boons.
Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Joan van Orsouw. Het was een mooie gelijkopgaande strijd waarbij de beslissing moest vallen in de laatste vijfde leg. Hierin was ik diegene die het eerst die laatste dubbel erin prikte en derhalve de partij won met een 3-2 zege. Mijn tegenstander in de tweede wedstrijd was Anthony van der Lee. Ondanks het feit dat ik nog wel één leg kon pakken, ging de winst met 3-1 verdiend naar Anthony toe. Bij mijn laatste wedstrijd in de poule tegen Eimardo van Engelen verruilden wij beiden van pijlen, Eimardo gooide met mijn pijlen, d’art 9 grooved 24 gram, en ik gooide met de pijlen van Eimardo, Stags 25 gram. Dat Eimardo ook zijn talent toonde met deze pijlen, door met 3-0 te winnen van mij, geeft wel aan dat Eimardo onder iedere omstandigheid super staat te darten.
Met 1 overwinning op zak en 2 nederlagen in de poule kwam ik terecht in de verliezersronde. Hierin was het Kevin Boons die mijn tegenspeler vormde. De eerste leg ging naar mij toe met een 36-finish via D4-D14. In de tweede leg had ik problemen met de dubbel. Helaas gold hetzelfde voor Kevin, en uiteindelijk pakte ik ook deze leg met een 3-finish door 1-D1 te gooien. In de derde leg ging het finishen bij mij een stuk beter en met een 78-finish, 18-20-D20, won ik de wedstrijd met 3-0. Hiermee plaatste ik mij voor de finale in de verliezersronde. De andere finalist was Joan van Orsouw, die in de finale kwam door Rob Ariens met 3-2 te verslaan. In deze finale liep het scorend bij mij redelijk, maar de finishes daarentegen waren goed te noemen. De eerste leg maakte ik een 2-darts finish van 80 door D20-D20 te gooien. In de tweede leg realiseerde ik een 65-finish via 19-6-D20. In de derde leg mislukte een 125-finish met de laatste pijl, de eerste trof Dbull, de tweede bull, de derde helaas geen bull. Met D4 maakte ik een einde aan deze finale en won zodoende met 3-0 van Joan.
Tot zover dit verslag over mijn deelname aan dit gezelligheids-/trainingsavond toernooi. Wil je weten wie deze avond de beste was, klik dan op deze link: www.koetshuisdarts-reek.com.

Samenvatting afgelopen seizoen van Koetshuis 4

Schaijk, dinsdag 15 mei 2012.
Wij, als team Koetshuis 4, hebben het afgelopen seizoen 2011/2012 competitie gespeeld in divisie 2B bij de Brabantboel Darts Bond. We hebben hierin 20 wedstrijden gespeeld, waarvan we er 9 winnend afsloten. In totaal behaalden wij 84 punten, wat een gemiddelde is van 4,2 per wedstrijd. Deze punten waren goed voor een 8ste plaats in onze poule. De winnaar in onze poule is geworden team DT de Zaak met 124 punten, en tweede het team van De Ketel 1 met 109 punten. Van onze 9 overwinningen waren er 6 die we in thuiswedstrijden behaalden. Beste singel speler in thuiswedstrijden is Wilke met een scorings percentage van 86%. De best presterende singel speler in uitwedstrijden ben ikzelf geworden met 63%.
Als captain van dit team, en terugkijkend naar het afgelopen seizoen, kan ik alleen maar zeggen dat ik trots ben op alle spelers. Het ging niet altijd zoals we het graag zouden willen zien, maar we zijn altijd gezamenlijk blijven geloven in ons kunnen, en juist deze instelling is voor mij een reden om iedereen te bedanken voor het afgelopen seizoen. Ik zie dan ook met een frisse blik de toekomst tegemoet als captain van dit fantastische team en op naar het volgend seizoen.

Wedstrijdverslag uit tegen Ons Thuis

Schaijk, zondag 13 mei 2012.
Afgelopen vrijdag 11 mei stond onze laatste competitie wedstrijd in de Brabantboel op het programma. Deze avond waren we te gast bij het team van Ons Thuis die hun thuiswedstrijden spelen in het gelijknamige café in Ravenstein. Voor aanvang van deze wedstrijd stonden wij op een degradatie plaats met 3 punten minder dan het team wat net boven ons stond op de standenlijst. Er zou vanavond dus gepresteerd moeten worden om degradatie te voorkomen. En gepresteerd werd er gelukkig, het begin was niet goed en het einde was niet goed, de rest er tussen in was geweldig. De avond begon met de wedstrijd tussen Rene en Mark van den Heuvel. Het was dat Rene niet effectief genoeg was op de dubbels waardoor Mark deze partij in zijn voordeel besliste met een 3-0 zege. De tegenstander van Frank was Rien Schriks in de tweede partij. Het ging mooi gelijk op maar Frank was scherp bij het finishen en won derhalve deze pot met de cijfers 3-0. In de derde wedstrijd van de avond mocht ik het opnemen tegen Antoon Markese. De eerlijkheid gebied te zeggen dat wij beiden tijdens deze partij onder ons niveau stonden te gooien, lag waarschijnlijk aan de spanning, maar omdat bij mij de dubbels wel redelijk snel vielen, kon ik deze partij afsluiten met een 3-1 overwinning. De laatste singel partij van de avond ging tussen Wilke en Parry Vermeulen. Het was Parry in deze partij die zeer sterk startte, regelmatig de T19 trof, en zodoende tot 2x toe de voorsprong nam. In de vierde leg was het Wilke die met een schitterende 109 Finish via T20-17-D16 de stand gelijk trok. Dit was de ommekeer in deze partij. Wilke ging gestaag verder in de beslissende leg en won met 3-2. De tussenstand na de singels was dus 3-1 in ons voordeel, we zouden dus nog minimaal 1 punt moeten pakken om degradatie te ontlopen. De koppels werden aan onze zijde gevormd door Wilke & Frank en door Rene & ik. Het koppel van Wilke & Frank begonnen aan de tactics en wonnen beide partijen met 2-0 door prima spel te vertonen. Ook Rene & ik speelden de tactics ijzersterk, vooral Rene was deze avond niet te stoppen, hij gooide meer trippels dan singels in deze partijen. Met overtuiging wonnen wij beide tactics partijen met 2-0. Ten slotte de teamronde nog gespeeld, die wij overigens ook nog graag hadden willen winnen, ging met minimaal verschil naar Ons Thuis toe via een 40 finish via 20-D10 door Antoon Markese. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 7-2 in het voordeel van team Koetshuis 4. Maar veel belangrijker nog was dat we het degradatie spook wat ons op de hielen zat achter ons hebben gelaten, en dus volgend jaar weer lekker in de 2de divisie blijven spelen. Rest mij nog om de heren van team Ons Thuis te bedanken voor de gezellige en sportieve avond en waarschijnlijk tot volgend jaar.

Koetshuis 4 BBDB ontsnapt aan degradatie-spook

Later zal hier een verslag verschijnen van de laatste competitie wedstrijd van Koetshuis 4 uit tegen Ons Thuis in Ravenstein. Voor aanvang van de wedstrijd stonden wij op een degradatie plaats. Wanneer de druk hoog is en de spanning te snijden presteren wij op ons best. Met prima spel hebben wij kunnen ontsnappen aan het degradatie spook wat ons achterna zat.

Terugblik op rankingtoernooien seizoen 2011/2012

Schaijk, dinsdag 8 mei 2012.
Nu alle rankings van de Brabantboel Darts Bond gespeeld zijn, is het weer tijd om hierover een samenvatting te geven. Winnaars van deze rankings zijn geworden de heren Bjorn Fransen en Stef van Rooij, die beiden 131 punten behaalden. Op de derde plaats is geeindigd Gert van den Elsen met 126 punten. Voor de posities bovenin de ranking verwijs ik je graag naar de inzet links bovenaan. Klik erop voor een vergroting.
Zelf heb ik meegedaan aan 7 rankings. Hierbij heb ik een punten aantal van 48 vergaard, wat goed is voor de 43ste plaats in deze ranking.
Voor de eindranking van de Brabantboel Darts Bond zijn de beste 64 spelers van deze ranking geselecteerd, mits ze aan minimaal 5 rankings hebben deelgenomen. Aangezien mijn 43ste plaats, en het aantal gespeelde rankings, recht geven op deelname aan dit eindranking toernooi, zal ik dus op deze eindranking aanwezig zijn.
Dit eindranking toernooi wordt gespeeld op zondag 3 Juni 2012, het begint om 13.00 uur en plaats van handeling is café Monty Python , Kapelstraat 19 in Uden.

Website Koetshuis Reek vernieuwd

Schaijk, maandag 7 mei 2012.
Vanaf vandaag is de website van dartvereniging Koetshuis Reek geheel vernieuwd. Het “bouwen” van deze vernieuwde website heeft de bouwer de nodige uren, dagen en weken gekost, maar het resultaat mag dan ook gezien worden. Het balletje ligt nu bij dartvereniging Koetshuis Reek om de buitenwereld regelmatig te voorzien van nieuwtjes op dartgebied, zowel binnen de vereniging als daarbuiten. Om een kijkje te nemen op deze site klik je op deze link: Koetshuisdarts-reek.com.

8e Ranking Brabantboel Darts Bond

Schaijk, zondag 6 mei 2012.
Vanmiddag werd de laatste reguliere ranking van de Brabantboel Darts Bond gespeeld. Tijdens deze 8ste ranking wordt in de top uitgemaakt wie ranking-winnaar 2012 zal worden. Deze ranking vond plaats in café/zaal ’t Oventje in Zeeland. Met een opkomst van 58 personen werd aan dit toernooi begonnen. Zelf had ik een “makkie” in de poule. Mijn poulegenoten deze middag waren, Gert van den Elsen (de huidige nummer 3 van deze ranking), Henry van Nuland (de huidige nummer 12 van deze ranking), en Stef van Rooy (de huidige nummer 2 van deze ranking). Daar waar het bij mij om de gezelligheid en de beleving van het darten voorop stond, was het bij mijn tegenstanders deze middag de bedoeling om onderling uit te maken wie dit jaar de titel Rankingwinnaar BBDB 2012 zou bemachtigen. Kortom mijn loting had niet gunstiger kunnen zijn .
Mijn eerste partij ging tegen Gert van den Elsen, waarbij de vrijwillige scheidsrechter in deze pot Anthony van der Lee was, mede bestuurslid van dartvereniging Koetshuis Reek, die op het score bord mij aanmerkte als OE en Gert als JE. Die E stond voor onze achternaam, de O voor “oude” en dus de J voor “jonge”. Zou ik het al niet zwaar genoeg krijgen tijdens deze partij, dan was dit ook niet echt opbeurend. De partij, waarin Gert beter was en net geen 158 Finish realiseerde T20-T20-net buiten het bord, ging verdiend met 2-0 naar mijn tegenstander. De tweede partij ging tegen Henry van Nuland, en ook hier stond Henry scorend beter te presteren dan ik. In de eerste leg had Henry moeite met het raken van die laatste dubbel waardoor ik de leiding kon nemen. In leg twee en drie was het wederom Henry die sterk stond te spelen, waaronder een 180-score in de derde leg, en won overtuigend deze partij met 2-1 van mij. Mijn laatste poule wedstrijd ging tegen Stef van Rooij. Omdat Stef diverse pijlen nodig had om uit te gooien, kreeg ik zelfs in de tweede leg een mogelijkheid om 97 te finishen en hierin bijna slaagde. Na T19-20-viel de derde pijl strak in het hoekje van de D15 ipv de D10. Verdiend ging de zege in deze partij met 2-0 naar Stef toe.
Het moge duidelijk zijn geworden dat je met drie nederlagen in de poule verder gaat naar de verliezersronde. Hierin tref ik Theo van de Heijden als tegenstander aan. Nadat Theo de eerste leg pakt, trek ik de stand in de tweede leg gelijk waardoor er een beslissende derde leg nodig is. In deze laatste leg gooi ik een 105 finish kapot via T20-6-D19, daar waar de laatste pijl enkel 19 had moeten zijn. De beurt erna finished Theo met een knappe 2-darts finish van 94 via T18-D20, en wint zodoende deze partij met 2-1.
Dit was mijn laatste optreden tijdens de 8 reguliere rankingtoernooien van de Brabantboel Darts Bond. Na deze 8 rankings worden de beste 64 spelers, mits meegedaan aan minimaal 5 reguliere rankings, uitgenodigd voor de eindranking van de Brabantboel Darts Bond. Deze eindranking wordt gespeeld op zondag 3 juni 2012 in Monty Python in Uden. Ook ik zal hierbij aanwezig zijn, dus tot dan.

7e Ranking Bens-Koetshuis

Schaijk, zondag 6 mei 2012.
Op zaterdag 5 mei, nationale bevrijdingsdag, vond er naast de vele bevrijdingsfeesten ook nog een dart ranking toernooi plaats. En wel de 7de editie van de Bens-Koetshuis rankings, ditmaal gehouden in café/zaal Bens in Langenboom. Het aantal deelnemers deze avond was 19 waardoor er 3 poules van 5 en 1 poule van 4 gevormd kon worden. Ik werd ingedeeld in de enigste poule van 4.
Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Leo Bakker, de koploper op dat moment van deze ranking. Scorend ging het bij mij prima, regelmatig werden er hoge scores genoteerd, het probleem bij mij zat hem in de staart, het finishen dus. Vanwege het feit dat “Don Leo” weinig of geen moeite ondervond met het raken van de dubbels, ging de winst in deze partij verdiend naar Leo toe met een 3-1 zege. Mijn tweede tegenstander in de poule was Tim Fonteijn, die vandaag voor de eerste keer meedeed aan dit toernooi. In deze leg was het Tim die veruit het betere van het spel had. Met 3-1 ging de winstzege in deze partij naar Tim toe. In mijn laatste poule wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Tim Croesen, die in gezelschap van Tim Fonteijn, Jordy Waalboer en Sabina van Ooijen, deze avond ook voor het eerst meedeed aan deze ranking. Tijdens deze partij liepen bij mij de scores wederom goed en ditmaal ging het finishen ook prima. Met een 3-0 zege ging de winst in deze partij mijn kant op.
Met deze behaalde resultaten in de poule fase ging ik verder in het knock-out systeem van de verliezersronde. Hierin trof ik “good old” Jan Raaijmakers als tegenstander. Ondanks dat Jan heftig tegenstand bood , ging de winst in deze pot met 2-0 naar mij toe. Aanbeland in de halve finale van de verliezersronde was Rudy van Lanen mijn tegenstander. Ook Rudy deed vandaag voor de eerste keer mee aan deze rankingtoernooien. Het was Rudy die in deze partij duidelijk de toon zette, en met overmacht en zeer verdiend deze partij met 3-0 van mij won.
Hiermee eindigde voor mij deze avond dit toernooi.

Nieuwe website dartvereniging Koetshuis Reek

Schaijk, 4 mei 2012.
Enige tijd geleden maakten wij al melding van het feit dat er achter de schermen hard gewerkt werd aan een totaal vernieuwde website van dartvereniging Koetshuis Reek. Inmiddels zijn we zover dat we binnenkort met trots jullie onze nieuwe website kunnen tonen. Nog enkele dagen geduld en dan gaat de website online. Om jullie alvast een indruk te geven van hoe de homepage van de site eruit gaat zien staat deze links bovenin dit bericht afgebeeld. Klik erop voor een vergroting.