7de Ranking toernooi Koetshuis-Fabeltje

Schaijk, maandag 30 mei 2011.
Op zondag 29 mei heeft het zevende ranking toernooi van Koetshuis-Fabeltje plaatsgevonden. Plaats van handeling was Gasterij ’t Koetshuis in Reek. Wellicht omdat het zo’n mooie zonnige zondagmiddag was die je op zovele manieren leuk kunt invullen was de opkomst deze dag mager te noemen. Met een deelnemers aantal van 15 konden er drie poules van 5 personen gemaakt worden. Ik was ingedeeld in een poule tezamen met Janco de Schouwer, Joan van Orsouw, Eimardo van Engelen en last but not least Braulio Roncero. Zowaar niet de minste spelers, het zou dus een zware kluif worden voor mij. De eerste partij ging tegen Janco en ging verloren met 3-1. De familie de Schouwer was dit weekend voor mij te sterk, Janco op zondag en Wanda op zaterdag, zie het verslag van het Ceva dartstoernooi. De tweede wedstrijd in onze poule ging tussen Joan en mij. De eerste twee legs lieten goed spel zien aan de kant van Joan waardoor deze met 2-0 voor kwam te staan. In de volgende legs waren we alle twee aan elkaar gewaagd, het ging gelijk op, maar de dubbels vormden het grote struikelblok. Het geluk was deze keer aan mijn kant en zodoende won ik alsnog de partij met 3-2. De volgende wedstrijd tegen Eimardo was een eenrichtingsverkeer partij. Met hoge scores en snelle dubbels was Eimardo in deze pot heer en meester en won derhalve zeer verdiend met 3-0 de wedstrijd. Mijn laatste partij ging tegen Braulio, en geloof het of niet, dit was mijn beste partij deze middag, het was alleen niet goed genoeg tegen een sterk spelende Braulio. Met 3-0 ging ook deze wedstrijd verloren. In de verliezersronde kwam ik daarna Frenky Heurkens tegen, en wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden gebeurde. Frenky won van mij met 2-1, hiermee viel voor Frenky een grote last van zijn schouders, zijn eerste overwinning op mij, en dat werd luidkeels gevierd. Frenky goed gedaan jochie ! Helaas was hierdoor voor mij dit toernooi ten einde. De finale in de verliezersronde ging tussen Janco de Schouwer en Frenky Heurkens, die door eerstgenoemde gewonnen werd. De finale in de winnaarsronde ging tussen Braulio Roncero en Dave van der Lee, ook hier ging de winst naar eerstgenoemde toe.
De volgende ranking van Koetshuis-Fabeltje staat gepland op zondag 19 juni 2011 en dan is het strijdtoneel weer in Oss bij café ’t Fabeltje, Berghemseweg 155. Graag tot dan.
Voor de tussenstand van deze ranking ga je naar de website van dartvereniging Koetshuis-Reek door de volgende link aan te klikken: www.koetshuisdarts-reek.com.

8ste Ceva-dartstoernooi in Oss

Schaijk, zondag 29 mei 2011.
Op zaterdag 28 mei 2011 vond in Oss bij Ceva Logistics, gevestigd aan de Merwedestraat in Oss, alweer voor de 8ste keer een open darttoernooi plaats. Voor mijzelf was dit de derde keer dat ik aan dit toernooi deelnam. Doel van deze toernooien is om geld in te zamelen voor goede doelen. Dit jaar was het goede doel het Kinderhuis Reek. Als publiekstrekker had de organisatie dit jaar de topdarters John Boy Walton en Martin Atkins naar Oss gehaald.
In totaal hadden 66 darters zich voor dit toernooi ingeschreven.
Zelf was ik ingedeeld in een poule van 4 tezamen met Lars Fransen, Hilko Toonen en Ronald Nijhuis. Mijn eerste partij tegen Lars ging verloren met 2-1. De tweede pot tegen Hilko ging verloren met 2-0. Gelukkig won ik de laatste partij van Ronald met 2-1 zodat ik toch nog een partij heb gewonnen deze dag. Hierdoor belande ik in de verliezersronde waar ik Wanda de Schouwer tegen kwam. Met buitengewoon knap spel van Wanda was voor mij in deze partij geen eer te behalen. Dik verdiend won Wanda de partij met 2-1.
Voor aanvang van de finales werd er nog een loterij gehouden ten behoeve van het goede doel. Hiermee behaalde ik wel een prijsje doordat ik het juiste lot gekocht had. Zodoende ging ik niet helemaal met lege handen naar huis.
In de verliezersronde ging de finale tussen Wilchard Vissers en Bernard Hoogstraten die door eerstgenoemde oftewel WILGOAHARD uit Geffen met 4-3 werd gewonnen.
In de winnaarsronde bereikten Dave van de Lee en Hans Achten de finale. Dave door in de kwartfinale Ad van Zutphen te verslaan en Bjorn Fransen in de halve finale opzij te zetten. Hans bereikte de finale door overwinningen op Mitchel van der Elst in de kwartfinale en Bas van den Berk in de halve finale.
In de strijd om de derde plaats tussen Bjorn Fransen en Bas van den Berk was het Bjorn die deze wedstrijd won en hiermee derde van het toernooi werd.
De finale gespeeld door Dave van de Lee en Hans Achten werd met overmacht door Dave gewonnen met 5-0 waardoor de titel van winnaar van het 8ste Ceva dartstoernooi op naam komt te staan van Dave van de Lee.

Wedstrijdverslag uit tegen Salut

Schaijk, zaterdag 28 mei 2011.
Gisteren, te weten vrijdag 27 mei, waren we te gast in het kleine maar o zo gezellige Boekel en wel bij café Salut. Alhier moesten we de competitie wedstrijd spelen tegen het team van Salut. De eerste partij van de avond ging tussen mij en Alexander van Lieshout. Vandaag had ik weer zo’n dag dat er door mij zeker niet slecht gegooid werd, maar de pijlen vielen regelmatig strak tegen het ijzerdraadje maar helaas genoeg voor mij steeds aan de verkeerde kant. Om een lang verhaal kort te maken Alexander won de partij van mij met 3-1. Hierna was het de beurt aan Wilke om het op te nemen tegen Henny Donkers. Met gedegen spel en meer constantheid wist Wilke deze partij in haar voordeel te beslissen met 3-1. In de derde partij van de avond was Jos Verbruggen de tegenstander van Frank. Na enige weken afwezigheid liet Frank zien dat hij het darten nog niet verleerd was. Met hoge scores en zelfs met een finish van 120 won Frank deze partij zeer verdiend met 3-0. Als laatste mocht Rene gooien tegen Wiljan Verhees. De partij ging mooi gelijk op maar Rene was slordig in de afwerking en zodoende won Wiljan de partij met 3-0. De koppels aan onze zijde werden gevormd door Wilke & Frank die hun eerste tactics nipt verloren met 2-1, maar hun tweede partij met prima spel naar hun hand zette en verdiend met 2-0 wonnen. Ook Rene & ik gingen in onze eerste tactics maar net onderuit met 2-1 en ook wij wisten met keurig spel de tweede partij met 2-0 te winnen. Als afsluiting van de avond ook nog even de teamronde gegooid. In deze ronde ging het mooi tegen elkaar op en begonnen beide teams nagenoeg gelijk aan die laatste dubbel. Nadat echt iedereen zeker twee tot drie rondes de kans had gekregen om uit te gooien was het voor ons Wilke die trefzeker was op de D4 en hiermee voor ons het laatste puntje binnen haalde. Zodoende kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren en dame van Salut bedankt voor de enorme gezelligheid deze avond en veel succes toegewenst voor jullie laatste twee partijen in deze competitie.
*
Vandaag meegedaan aan het 8ste Ceva-Logistics darttoernooi in Oss, meer hierover in een volgend item. Kan al wel verklappen dat ik prijs had.

Terugblik op rankingtoernooien seizoen 2010/2011

Schaijk, donderdag 26 mei 2011.
Ieder jaar na alle gespeelde rankringtoernooien van de Brabant Boel Dartsbond maakt ik voor mezelf de balans op. Het afgelopen seizoen deden in totaal maar liefst 168 personen mee om een gooi te doen naar de titel van ranking kampioen BBDB seizoen 2010/2011. Van de 8 rankings heb ik er zelf aan 7 deelgenomen. Hierin heb ik 52 rankingpunten behaald waarmee ik op een gedeelde 35ste plaats ben geëindigd. Gemiddeld komt dat neer op 7,43 punt per ranking. Zowel de plaats als het aantal rankingpunten is voor mij tot nog toe de beste prestatie ooit geleverd op deze rankringtoernooien van de BBDB. Kampioen van deze ranking dit seizoen is geworden Gert van den Elsen met 144 punten, tweede Roy Leenders met 136 punten en gedeeld derde met 104 punten de heren Dave van de Lee en Gijs van den Elzen. Het eindranking toernooi voor de beste 64 darters, mits meegedaan aan minimaal 5 rankings, vindt plaats op zondag 26 juni in café Libre, Langenboomseweg 73 te Mill. Een verslag van dit eindtoernooi met mijn deelname zal uiteraard later op deze site te lezen zijn. Op de website van de Brabantboeldartsbond, te vinden onder: www.brabantboel.nl, is deze en nog veel meer informatie te lezen.
*
Over rankings gesproken, ook gasterij ’t Koetshuis in Reek en café ’t Fabeltje in Oss zijn het afgelopen seizoen begonnen met het opzetten van een ranking. Inmiddels zijn er al 6 toernooien van de 8 gespeeld en ranking nummer 7 is aanstaande. Komende zondag 29 mei wordt deze gehouden bij gasterij ’t Koetshuis, Heytmorgen 1 in Reek, aanvang 13.00 uur. Voor de stand in deze ranking verwijs ik je graag naar de website van dartvereniging Koetshuis reek te vinden onder: www.koetshuisdarts-reek.com. Op deze site staat nog meer informatie omtrent deze ranking.
*
Alvorens op zondag 29 mei 2011 in Reek aanwezig te zijn op het 7de rankingtoernooi van Koetshuis-Fabeltje ga ik eerst nog op zaterdag 28 mei 2011 deelnemen aan het 8ste Ceva Logistics dartstoernooi in Oss. Dit toernooi vindt plaats bij het bedrijf Ceva Logistics, Merwedestraat 44 in Oss, aanvang 11.00 uur. Op dit open toernooi wordt geld ingezameld voor het goede doel. Dit jaar is dat het Kinderhuis Reek. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd om twee topdarters naar Oss te halen in de personen van John Boy Walton en Martin Atkins. De mogelijkheid bestaat om tegen deze heren te gooien voor een klein bedrag wat dan weer ten goede komt aan het goede doel. Wellicht zien we elkaar op zaterdag in Oss en daarna op zondag in Reek.

8e Ranking toernooi Brabant Boel Dartsbond

Schaijk, zondag 22 mei 2011.
Vandaag stond de 8ste en laatste reguliere ranking van de Brabant Boel Dartsbond op het programma. De locatie van deze ranking was café De Spijker in Beers. Met een opkomst van 49 darters viel dit enigszins tegen, maar kwalitatief was het als vanouds zeer hoog te noemen, zoals je verder in dit verslag zult kunnen lezen. Ik werd ingedeeld in een poule van 4 die naast mij bestond uit de volgende personen, Mieke Gerrits, Ulko Verbeeten en Gert van den Elsen. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Mieke en was aan mijn kant zeker niet goed te noemen. Scorend was het matig tot slecht bij mij en het was dan ook verdiend dat Mieke de voorsprong pakte door deze leg te winnen. Gelukkig gingen de scores in de tweede leg bij mij beter en ook de dubbel voor de gelijkmaker werd vlot gevonden. In de laatste leg ging het scorend wederom goed en met een mooie finish van 80 via 20-20-D20 werd deze partij alsnog door mij gewonnen met 2-1. De tweede partij ging tegen Ulko. In de eerste leg stond Ulko scorend super te gooien, na 12 darts stond Ulko op 54. Helaas lukte het Ulko hierna niet meer om deze leg in winst om te zetten omdat de dubbels niet vielen. Ik daarentegen pakte direct de eerste mogelijkheid om uit te gooien en nam de leiding in deze partij. In de tweede leg ging het redelijk gelijk op en ook hier was het Ulko die de eerste kans kreeg op die laatste dubbel maar hem niet geraakt kreeg. Met 40 op het scorebord staand gooide ik met 2 pijlen de wedstrijd uit via D5-D15. Mijn laatste wedstrijd in de poule ging tegen Gert. Eerder in dit verslag had ik het over kwaliteit, welnu dat was precies wat Gert tegen mij liet zien. In de eerste leg stond Gert scorend buitengewoon goed te gooien en het duurde dan ook niet lang of er stond een 1-0 voorsprong voor Gert op het scorebord. In de tweede leg stond Gert zelfs nog beter te gooien dan in zijn eerste leg en besliste de partij met een 15-darter waaronder een 160-finish via T20-T20-D20. Een knappe prestatie.
Met twee winstpartijen in de poule werd ik tweede en dus door naar de winnaarsronde. Hierin trof ik Bas Abels aan als tegenstander. Ik sta zelf niet onverdienstelijk te gooien, maar Bas gooit een degelijke partij en is zeer scherp op de dubbels. Geheel kansloos verlies ik deze partij met 3-0. Hiermede is voor mij dit rankingtoernooi voorbij.
Het eindranking toernooi van de BBDB, waarbij de beste 64 personen geplaatst zijn, mits meegedaan aan minimaal 5 rankings, vindt plaats op zondag 26 juni en wel bij café Libre in Mill. Ook ik zal hierbij van de partij zijn omdat ik ruimschoots voldoe aan de gestelde criteria. Later op deze site een terugblik van de rankings van het afgelopen seizoen met daarop de details die door mij behaald zijn.

Wedstrijdverslag thuis tegen Oventje 2

Schaijk, dinsdag 17 mei 2011.
Na wat omzwervingen gemaakt te hebben gisteravond kwamen we toch allemaal aan bij het Koetshuis in Reek. Op deze maandag 16 mei stond de competitie wedstrijd thuis tegen het team van Oventje 2 op het programma. Na goed overleg met de tegenstander ging men akkoord met het meedoen van invaller Frenky Heurkens aan onze kant. De avond begon met het duel der captains, ik aan onze kant en Ton Lunenburg voor het Oventje. Scorend ging het mooi gelijk op, het verschil werd gemaakt in de afwerking, en daarin was ik de betere. Met 3-0 werd de partij in mijn voordeel beëindigd. Als tweede mocht Rene aantreden tegen Antoon Derckx. Hierin waren de scores aan onze kant prima verzorgd, helaas had Rene te veel moeite met de dubbels. Met 3-1 ging de winst naar Antoon toe. In de derde partij van de avond mocht onze vaste invaller Frenky Heurkens tegen Rudy van Berkel gooien. Rudy ging als een speer uit de startblokken en stond vrij snel met 2-0 voor, maar toen kwam de diesel van Frenky op gang en trok de stand gelijk. In de laatste beslissende leg was het toch Rudy die het punt pakte. Ten slotte mocht ook Pierre het opnemen tegen Micha Verbeeten. Pierre gaf goed partij maar Micha was scherper en won de partij met 3-0. Bij de koppels vormden Frenky en ik een koppel en dus ook Rene en Pierre. Frenky en ik begonnen en verloren niet geheel kansloos onze eerste tactics met 2-0. Hierna was het de beurt aan Rene & Pierre en ondanks goed spel verloren zij ook hun partij. Onze tweede tactics ging stukken beter dan de eerste met als gevolg een overwinning met 2-0. Helaas konden Rene & Pierre hun laatste tactics wederom niet omzetten in een overwinning. Als afsluiting van de avond nog de teamronde gegooid onder de ogen van de goed leidende scheidsrechter in de persoon van Rob Ariens. Scorend ging het aan beide kanten goed en ook met die laatste dubbel had het Oventje geen moeite. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 7-2 in het voordeel van team Oventje 2. Heren van Oventje 2 bedankt voor de gezelligheid deze avond en de spannende partijen en de sportiviteit en veel succes toegewenst voor de laatste loodjes van deze competitie.

Wedstrijdverslag uit tegen Ons Thuis

Schaijk, zaterdag 14 mei 2011.
Het was gisteren vrijdag de dertiende waarop wij vol goede moed vertrokken naar Ravenstein. In het café Ons Thuis, de thuisbasis van het gelijknamige dartteam, stond de competitiewedstrijd tegen hun op de agenda.Wij zijn zeker niet bijgelovig maar deze vrijdag de dertiende bracht ons in ieder geval geen geluk. De avond begon met de singel partij van Pierre tegen Rien Schriks. Beide spelers stonden aardig te gooien, maar het geluk viel steeds voor ons de verkeerde kant op. Wat bij Pierre net niet lukte ging aan de zijde van Ons Thuis wel goed, gevolg hiervan was een 3-1 zege voor Rien. In partij twee van de avond mocht Wilke het opnemen tegen Mark van den Heuvel. Ook in deze partij ondervond Wilke meer pech dan geluk. Mark daarentegen stond een prima partij te spelen en won verdiend deze partij met 3-0. Mijn tegenstander in de derde partij was Parry Vermeulen. Het was het feit dat ik 75% scoorde op de dubbels waardoor ik de partij naar mijn hand zette. Scorend was Parry met regelmatig de trippel 19 vindend beter dan ik, maar de eerste leg pakte ik met een 2-darts finish van 92 via T20-D16, de tweede leg met een 2-darts finish van 52 via 20-D16 en de laatste leg een 2-darts finish van 40 via 20-D10. De laatste singel van deze avond ging tussen Rene en Antoon Markese. Wat de hele avond al het geval was veranderde ook in deze partij niet, er werd aan onze kant niet slecht gegooid, maar het was telkens net ernaast. Het was dan ook Antoon die deze partij opeiste met een 3-1 zege. De koppels voor de tactics aan onze zijde werden gevormd door Wilke & Pierre en door Rene en mij. Laat ik volstaan met te vermelden dat wij alle 4 de partijen verloren, maar dat het in iedere leg ongemeen spannend was, waarbij de beslissing telkens op die laatste pijl aankwam. En ook tijdens deze tactics viel het geluk zeker niet aan onze kant te bespeuren. Net mis is ook fout. Ten slotte de teamronde gegooid en ook in deze ronde werd er aan onze kant geen geluk gevonden, de pijlen vielen constant strak tegen het ijzerdraadje maar wel aan de verkeerde kant. Toen het team van Ons Thuis reeds op een dubbel stond te gooien hadden wij nog een achterstand van een dikke 300 punten. Maar het was vrijdag de dertiende en het geluk bij het team van Ons Thuis was op. Hoe goed zij ook hun best deden, ze raakten die laatste dubbel niet. En zoals zo vaak het geval is dan gaat de tegenstander er met het laatste punt vandoor. Zo ook gisteren, met een keurige finish van 64 via 16-16-D16 bezorgde Rene voor ons de winst in deze teamronde. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 7-2 in het voordeel van team Ons Thuis. Enigszins een vertekende uitslag maar het was onze ongeluksdag vandaag wat overigens niets afdoet aan de prestaties van onze tegenstander. Heren van Ons Thuis bedankt voor de gezellige avond, de super spannende partijen en de sportiviteit tijdens de gehele avond. Heren nog veel succes toegewenst voor het restant van de competitie.

Blind-koppel toernooi in het Koetshuis

Schaijk, donderdag 5 mei 2011.
Gisteren was het woensdag 4 mei en wat vindt dan in de avond zo rond de klok van 8 uur plaats ? Juist ja, we staan even stil bij de dodenherdenking. En wat doen we dan voor de rest van de avond. Sommige, zoals ik, gaan daarna heel bevrijdend wat pijltjes werpen naar het dartbord. Zo ook gisteravond, waar in gasterij ’t Koetshuis te Reek voor de eerste keer deze zomerperiode een gezellig blind-koppel toernooi werd gehouden. Met een aantal van 12, waaronder onze eigen voorzitter van de Brabantboel in de persoon van Leo Bakker, konden er 6 koppels gevormd worden, verdeeld over twee poules. Het lot koppelde mij deze avond aan Anthony van der Lee. In onze poule kregen we achtereenvolgens het koppel Jan & Danny tegen en ook het koppel Joan & Rian. Beide partijen wonnen wij waardoor we eerste werden in onze poule.Tijdens een van deze partijen maakte ik nog een finish van 82 via Dbull-D16, maar dat is nog niets in vergelijking met wat we later op de avond te zien zouden krijgen. In de tweede poule werd het koppel Geert & Leo eerste gevolgd door Marijn & Rob en de rij werd gesloten door het koppel Frenky & Cecille. Na de poule fase ging het verder met een knock-out systeem. Hierin troffen wij het koppel Marijn & Rob aan als tegenstanders. Deze partij wisten we ook nog te winnen. Vervolgens kwamen we voor de tweede keer het koppel Joan & Rian tegen. En wat de eerste keer wel lukte, namelijk winnen van dit duo ging dat de tweede keer heel anders. Zodoende kregen we een finale voorgeschoteld waarin het koppel Joan & Rian het mocht opnemen tegen het koppel Geert & Leo. Hoogtepunt in deze finale was wel de 161-Finish, via T20-T17-Dbull, van Geert van den Berg, klasse !! Met een overwinning van 4-1 ging de zege naar het koppel Geert & Leo. Hiermee is vanavond wederom de trend gezet om regelmatig op de woensdagavonden in de zomerperiode gezellig onder elkaar en met veel plezier wat pijlen te gooien. Voorts wil ik Anthony als koppelgenoot deze avond bedanken, en Geert en Leo feliciteren met de allereerste zege van dit blind-koppel toernooi.