Ranking toernooien BBDB 2009-2010

Schaijk, zaterdag 29 mei 2010.
Omdat alle 8 Rankingtoernooien van de BrabantBoelDartsBond voor het seizoen 2009-2010 gespeeld zijn is het nu tijd voor een terugblik. Dit seizoen deden er in totaal 167 darters aan mee. De eindstand na deze 8 rankings wees uit dat Bas Abels de winnaar is geworden, gevolgd door Jonathan Wheatman die tweede werd en Roy Leenders die de derde plaats bezette. Zelf heb ik aan 7 toernooien deelgenomen, waaraan ik 46 rankingpunten aan overhield, wat een gemiddelde is van 6,57 per toernooi. Hiermee eindigde ik op een gedeelde 41ste plaats. Deze plek is mijn beste prestatie tot nog toe in het BBDB rankingtoernooi, waarvan dit voor mij de zesde keer was dat ik hieraan meedeed. Voor meer gegevens betreffende mijn deelnames aan de BBDB rankingtoernooien verwijs ik je graag naar het bericht van 21 mei 2009 op deze site, hierin staan nog meer details. De beste 64 darters die aan minimaal 5 rankingtoernooien hebben deelgenomen worden uitgenodigd voor het eindrankingtoernooi van de BBDB. Met mijn 41ste plaats weet ik mij verzekerd van deelname aan dit eindtoernooi. Dit eindtoernooi wordt gehouden op zondag 6 juni 2010 en wel in cafe De Hopbel in Schijndel.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, donderdag 27 mei 2010.
Op woensdagavond 26 mei 2010 was het weer zover. Dartvereniging t Koetshuis te Reek had weer de nodige moeite gedaan om weer voor gezellige darters een blind-koppel toernooi te organiseren. Deze avond waren er maar liefst 16 fanatieke gezelligheids darters op af gekomen, zodat er twee poules van 4 gevormd konden worden. Ik speelde deze avond in een speciaal outfit, zie inzet, wat helaas na deze avond geen vervolg zal krijgen. Deze avond had ik in Danny Verhoeven een uitstekende koppelmaat. Onze eerste wedstrijd ging tegen het koppel Eimardo van Engelen & Frenky Heurkens. Wij kwamen nog wel op voorsprong, maar moesten toezien hoe het koppel Eimardo & Frenky langs zij kwamen met goed spel en uiteindelijk ook met de overwinning aan de haal gingen. Dit tot zeer tevredenheid bij Frenky. Onze tegenstanders in de volgende wedstrijd waren Jeroen van Velzen & Robin Eggenhuizen. Aan beide kanten werd er door alle vier knap spel vertoond. Na een zwaar geleverde strijd ging de zege met 2-1 naar ons toe. Onze laatste wedstrijd in de poule was tegen de heren Thijs Hendriks & Marijn van Summeren. Het was een gelijk opgaande partij, waarbij wij net iets scherper op de dubbels waren dan onze tegenstanders. Deze partij werd met 2-0 gewonnen, waardoor wij verder gingen naar de winnaarsronde. In de halve finale moesten we tegen het koppel dat gevormd werd door Cecile van de Peppel & Joan van Orsouw. Anders dan de eindstand, 3-0 voor ons, doet vermoeden was ook dit een zeer spannende partij met regelmatig hoge scores aan beide kanten. In de finale mochten we het opnemen tegen het koppel Geert van de Berg & Mark Roefs. Het werd een mooie pot waarbij de beslissing moest gaan vallen in de beslissende 7de leg. Helaas voor ons stopte hier onze reeks overwinningen en werd het koppel Geert & Mark winnaar van dit toernooi. De finale in de verliezersronde ging tussen het koppel Jeroen van Velzen & Robin Eggenhuizen aan de ene kant en het koppel Anthony van de Lee & Cindy Roijendijk aan de andere kant. Het koppel Jeroen & Robin won deze finale met 3-1. Het was een zeer geslaagde toernooi avond, waarvoor ik dartvereniging het Koetshuis wil bedanken, maar in het bijzonder mijn koppelmaat Danny voor de geleverde prestaties en de prettige samenwerking deze avond . Kijk regelmatig op de site van dartvereniging t Koetshuis, te vinden onder: www.Koetshuisdarts-reek.com, voor de data van de volgende gezelligheids blind-koppel toernooien en de singel toernooien.

8ste Ranking Toernooi BBDB te Reek

Schaijk, zondag 23 mei 2010.
Vanmiddag had het 8ste en laatste rankingtoernooi van de BBDB plaats in Gasterij t Koetshuis te Reek. Vandaag deden er 60 personen aan mee. Waarschijnlijk omdat ik van tevoren zo vaak met iedereen de handen heb moeten schudden vanwege het feit dat ik afgelopen week 50 jaar jong ben geworden, ging het darten dramatisch slecht vanmiddag. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Roland van de Dungen. Ik verloor met 2-0. De tweede partij ging tegen Erik van de Linden, en ging ook verloren met 2-1. De laatste poule wedstrijd ging tegen Marco Gerrits. En juist in die tweede leg toen het bij mij weer wat op darten begon te lijken, vond Marco het nodig om een 180-score te noteren en de beurt erna de partij uit te gooien. Zodoende verloor ik ook deze partij met 2-0.
In de verliezersronde trof ik Nick Livius als tegenstander. Ook deze partij verliep voor mij net zo slecht als de voorgaande wedstrijden, gevolg een verlies met 2-0. Deze wedstrijd werd overigens perfect geschreven door Michael Verhofstad, waarvoor mijn dank.
Kort samengevat kan ik zeggen dat ikzelf vandaag slecht heb staan te gooien, wat overigens niets zegt over het spel van mijn tegenstanders, die wel goed stonden te gooien, goed gedaan jongens.
Gelukkig heb ik tijdens de voorgaande rankingtoernooien voldoende punten weten te behalen waardoor ik zeker ben van deelname aan het eindrankingtoernooi.

Wedstrijdverslag uit tegen De Leeuwerik 1

Schaijk, zaterdag 22 mei 2010.
Op vrijdag 21 mei 2010 zijn we met zn drien afgereisd naar cafe de Leeuwerik in Lithoijen. Aldaar mochten we spelen tegen team De Leeuwerik 1. Omdat wij maar ook de Leeuwerik maar met 3 in getal waren, werd er geloot wie zijn singel dubbel mocht gooien en wie de tactics. Dit alles overigens na wederzijdse goedkeuring, maar dat was met de gezellige spelers van de Leeuwerik geen probleem. De avond begon met de partij van Rene tegen Kevin van de Hurk. De opening van Rene met 123 mocht er zijn, maar ook Kevin liet zien dat hij het spelletje darts onder de knie had. Ondanks dat Rene goed tegenstand bood was het niet voldoende om de partij te winnen. Kevin won de wedstrijd met 3-0. De tweede partij ging tussen Wilke en Rene de Man. Beide spelers stonden goed te spelen en hielden elkaar scherp. Bij een 2-2 tussenstand moest er een beslissende derde leg gegooid worden. Hierin was Wilke het scherpst op de dubbel en won zodoende de partij. In de derde partij mocht ik het opnemen tegen John van Lieshout. Omdat ik regelmatig de trippel 20 vond en ook de dubbels snel gevonden werden, sloot ik deze partij winnend af met 3-1. De laatste singel partij van de avond was dezelfde als de tweede. Rene de Man kreeg de mogelijkheid om revanche te nemen op Wilke. Helaas voor Rene lukte dit niet omdat Wilke ditmaal de touwtjes strak in handen hield. Met 3-1 werd de partij door Wilke gewonnen. Hierna mochten we beginnen aan de tactics. Geloof het of niet, maar alle partijen werden door de Leeuwerik met 2-0 gewonnen, ondanks dat er erg spannende partijen bij zaten. Vermeld mag worden dat gedurende deze tactics aan de zijde van de Leeuwerik Kevin alle partijen speelde, en dat meer dan voortreffelijk deed. Tot slot van de avond nog de teamronde gegooid. In de teamronde werd er aan beide kanten lekker gegooid, waardoor we nagenoeg gelijk aan de dubbels mochten beginnen. Om het nog extra spannend te maken gooide ik pas met de derde pijl de D8 om zodoende het laatste punt van de avond voor het Koetshuis te pakken. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team de Leeuwerik 1. Heren bedankt voor de gezellige, spannende en sportieve avond die we samen met jullie beleefd hebben, en succes voor de laatste wedstrijd van de competitie.

Hans 50!

Hans het is echt waar!
Je wordt vandaag 50 jaar!
Dit is wel aan je site te zien,
hoewel ook wel aan je haar misschien

Darten vindt je een mooie sport,
waar je je dan ook vol overgave op stort
en natuurlijk is 180 gooien prachtig
maar let wel op: over 30 jaar wordt opa 80

Hans nog vele jaren
en oja nog 1 deugd:
je begint vandaag aan je 2e jeugd!

Van harte gefeliciteerd!
Petra
Stef & Ester
Rik & Laura
Dinky

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, zondag 16 mei 2010.
Vandaag vond alweer de 7e editie plaats van de gezelligheids toernooien gehouden in Gasterij t Koetshuis en georganiseerd door dartvereniging t Koetshuis. De zon scheen volop vanmiddag, kortom het was mooi weer en de dartsprestaties deze middag zowaar nog mooier. Met een aantal van 20 deelnemers werden er vijf poules gevormd van vier personen. Mijn poulegenoten deze middag waren Dia Verwijmeren, Danny Verhoeven en Eimardo van Engelen. In mijn eerste wedstrijd tegen Dia liepen de hoge scores prima, ook de dubbels waren geen probleem. Uitzondering hierop was de tweede leg, die naar Dia toe ging. Met een overwinning van 3-1 op Dia werd deze partij beeindigd. De tweede partij ging tegen Danny, en ook in deze partij liepen de scores goed en ook de dubbels waren prima te noemen. Een leg werd door mij gewonnen met een 82-finish met twee pijlen, via Dubbele bull en D16. Met een 3-1 winst ging ook deze partij naar mij toe. De laatste poule wedstrijd ging tegen Eimardo. In de eerste leg stonden wij alletwee scorend lekker te gooien, waardoor we alletwee snel op een dubbel stonden. Met 51 op het scorebord voor mij mocht ik proberen uit te gooien. En met 7-4-D20 ging de eerste leg naar mij toe. In de tweede en derde leg ging het wederom mooi gelijk op met goede scores, maar ditmaal was het Eimardo die scherper was op de dubbels. In de vierde leg noteerde ik nog een 180 score, waardoor ik op 54 kwam te staan. Helaas kon ik de beurten erna dit niet uitgooien, wat Eimardo wel deed en zodoende de partij van mij won met 3-1. Deze resultaten waren voldoende om door te gaan naar de winnaarsronde. Hierin trof ik Lars Fransen aan als tegenstander. De enige hapering die Lars maakte in deze wedstrijd was de tweede leg, waarin Lars geen dubbel gooide waardoor ik toch nog n leg kon pakken. Met duidelijke overmacht won Lars deze partij van mij met 3-1. Dit betekende voor mij het einde van dit toernooi. Met een tevreden gevoel kan ik terug kijken naar deze middag, waarin ik voor mijn eigen gevoel zeer goed gegooid heb. Het volgende gezelligheids toernooi bij Gasterij t Koetshuis is op zondagmiddag 20 juni. Voor nog meer informatie over de komende blind-koppel toernooien verwijs is je graag naar de website van dartsvereniging t Koetshuis te vinden onder www.koetshuisdarts-reek.com.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, donderdag 13 mei 2010.
In Gasterij t Koetshuis te Reek werd gisteravond, woensdag 12 mei 2010, voor de tweede maal een gezelligheids blind-koppel darttoernooi gehouden. Wederom perfect georganiseerd door dartvereniging t Koetshuis, die sinds kort ook een eigen website heeft. Deze is te bekijken onder www.koetshuisdarts-reek.com. De opkomst deze avond was goed te noemen, in totaal schreven zich 28 personen in, waardoor er 14 koppels gevormd konden worden. Deze werden verdeeld over 3 poules. Mijn koppelmaat deze avond was Pedro van Lieshout. Wij zaten in een poule van 5. Onze eerste wedstrijd ging tegen Geert van de Berg & Frank van Thiel. Het was een spannende partij met aan beide kanten goede scores en mooie dubbels. Geert miste met de laatste pijl een 161 finish op de dubbele bull. De winst ging na 5 prachtige legs met 3-2 naar het koppel Geert/Frank. De tweede partij van ons ging tegen het koppel Cecile & Bart. Door knap spel wonnen wij deze partij met 3-0. Hierna mochten we aantreden tegen de familie van Orsouw, te weten Joan & Wesley. In deze partij werd er aan beide kanten lekker gegooid, maar wij waren steeds net iets scherper op die laatste dubbel. Een overwinning van ons met 3-0 was het gevolg. De laatste wedstrijd in de poule ging tegen Mari Verberk die met Anthony van de Lee koppelde. Het was een spannende pot, maar ditmaal waren onze tegenstanders scherper op de dubbels, waardoor wij met 3-0 verloren. Om te bepalen of we doorgingen naar de winnaars- danwel verliezersronde moesten wij een barrage gooien. Dit pakte helaas voor ons niet goed uit, dus door naar de verliezersronde. Eerste ronde kregen we een bye. In de halve finale troffen we Jolanda & Heavenly aan. De dames stonden goed te gooien, wat resulteerde in een voorsprong voor hun. Gelukkig konden wij de twee daarop volgende legs ons goede spel hervatten waardoor deze partij door ons met winst werd beindigd. De finale in de verliezersronde was bereikt. Onze tegenstanders in deze finale waren niemand minder dan Jeroen van Velzen & Marijn van Summeren. Wij begonnen de partij goed, waren scherp op de dubbels, en wonnen de eerste twee legs. Tot twee keer toe gooide Pedro in deze finale net geen 180, die laatste pijl viel net niet in de trippel. In de volgende legs stonden onze tegenstanders beter te gooien dan wij, bij ons was het steeds net niet, zodat hun de finale wonnen met 3-2. Jeroen en Marijn gefeliciteerd met jullie overwinning. De finale aan de winnaarskant werd gewonnen door het koppel Eimardo van Engelen/Danny van Rooij.

Nader bekeken..........

Schaijk, vrijdag 7 mei 2010.
Vanaf heden wil ik met enige regelmaat bepaalde dingen, personen maar ook sponsors of bedrijven nader aan U voorstellen, die op de een of andere wijze verbonden zijn aan deze site.
Het spits wordt afgebeten door..........

Ambachtelijk smullen in Linden

Herberghe de Pannecoecke ligt temidden van natuur- en recreatiegebied de Kraaijenbergse Plassen in Linden. Een prachtig oud boerendorp tussen Grave en Cuijk. Er komen diverse ANWB/VVV fiets- en wandelroutes langs Herberghe de Pannecoecke. Al meer dan 35 jaar worden hier op ambachtelijke wijze pannenkoeken gebakken als vanouds met de koekenpan in de hand. Daarnaast serveert men ook heerlijke vis- en vleesgerechten.
Er is een mooi terras op t zuiden en binnen heerst een nostalgische sfeer. Het pannenkoekenhuis staat bekend om de goede kwaliteit tegen een zeer gastvrije prijs.
Tevens is dit adres een fietsservicepunt van Sparta, ANWB en van de onderneemsterskrans L. van Cuijk.

Herberghe de Pannecoecke
Kerkstraat 11
5439 NC Linden
Tel.: 0485-314378 / 06-22971916
www.herberghedepannecoecke.nl

Om deze tekst kracht bij te zetten is er ook een foto-pagina van Herberghe de Pannecoecke.

Wedstrijdverslag thuis tegen Japinezen

Schaijk, dinsdag 4 mei 2010.
Op maandagavond 3 mei 2010 hebben we de competitie wedstrijd gespeeld tegen het team van Japinezen uit Veghel. Onder aanvoering van captain Linda gevolgd door Arno, Wilco en Roland kwamen ze het Koetshuis binnen. Wij daarentegen waren met zijn vijven. En persoon zou bij ons dus geen singel gooien, en omdat ik de meeste grijze haren bezit, viel het lot op mij om met de singels aan de kant te blijven. In de eerste partij mocht Frank het opnemen tegen Roland van den Dungen. Frank stond scorend ijzersterk te gooien. De eerste beurt van Frank was gelijk een score van 174 (T20-T20-T18), en ook de volgende beurten waren scorend goed. Hierdoor stond Frank veel eerder op een dubbel dan Roland. Maar helaas trof Frank geen dubbel, en pakte Roland de eerste leg. Frank opende de tweede leg met een score van 135 (T20-T20-T5), en bleef daarna ook hoge scores gooien, maar ook in deze leg problemen met de dubbel. En omdat Roland wel zijn dubbel raakte pakte hij ook deze leg. De derde leg hetzelfde verhaal als de vorige legs, kortom een winst met 3-0 voor Roland. In de tweede partij was het Wilke die tegen Arno Laurenssen mocht gooien. Beiden stonden sterk te gooien, en gaven elkaar goede tegenstand. Het was een partij van hoog niveau, getuige de maximale score van 180 door Wilke. Het was een gelijkopgaande strijd die uiteindelijk met 3-1 werd gewonnen door Arno. In de derde partij was de tegenstander van Rene niemand minder dan Wilco Bakker. Ook in deze partij waren de scores netjes verzorgd, en ook werden er op het laatst menige dubbels geraakt, zij het dat het steeds de verkeerde waren. Na 5 spannende legs gespeeld te hebben was de uitslag 3-2 voor Rene, die hiermee voor ons de achterstand verkleinde. Ten slotte was het de beurt aan Pierre om tegen Linda Verstegen te gooien. Pierre begon met een handicap, want hij stond tegen twee spelers te gooien, Linda is namelijk in blijde verwachting. Linda gesterkt door het feit dat ze er niet alleen voor stond won de partij na vijf spannende legs met 3-2. Na de singels nam Rene de taak van schrijver op zich tot aan het einde. Bij de tactics vormden Wilke & Frank een koppel. Beide partijen werden door goede beurten van zowel Wilke als Frank verdiend gewonnen met 2-0. Hierna was het de beurt aan Pierre & mij om de tactics te gooien. Onze eerste partij werd nipt verloren met 2-1, waarbij alle vier de spelers hun beste spel lieten zien. In onze laatste tactics partij was het vooral Pierre die schitterend stond te gooien, bijna alle trippels werden door Pierre geraakt. Hierdoor wonnen wij deze partij met 2-1. Tussenstand derhalve 4-4 voor aanvang van de teamronde. In de teamronde stond het team van Japinezen in het begin beter te scoren dan wij. Maar nadat Pierre met een score van 140 de stand weer gelijk trok, ging het mooi tegen elkaar op. De kans op de overwinning kregen beide teams. Met gelijk de eerste pijl trof ik D4, waardoor de wedstrijd met een uitslag van 5-4 in het voordeel van Koetshuis 4 eindigde. Dame en heren van Japinezen bedankt voor jullie gezelligheid en sportiviteit gedurende deze avond, en succes toegewenst voor het restant van de competitie.

Winnaar darttoernooi buurtvereniging "De Meulen"

Schaijk, zondag 2 mei 2010.
Gisteravond zaterdag 1 mei 2010 vond alweer voor de achtste keer het jaarlijkse darttoernooi plaats van onze buurtvereniging De Meulen. Er hadden voor dit toernooi maar liefst 20 buurtgenoten zich ingeschreven. Zodoende werden er 4 poules van 5 personen gemaakt, waarbij de beste twee van elke poule doorgingen naar de kwartfinales. In mijn poule won ik alle 4 de wedstrijden met 2-0, en met dit resultaat werd ik eerste in onze poule. In de kwartfinale mocht ik het opnemen tegen Els van den Heuvel. Door goed spel met hoge scores en door direct de laatste dubbel te gooien, won ik ook deze partij met 2-0. Aanbeland in de halve finale was het Tom van Rooij die mijn tegenstander was. In deze partij waren wij aan elkaar gewaagd, en dreven elkaar op tot goede prestaties. Bij een 1-1 stand moest er een beslissende derde leg gegooid worden. In deze laatste leg nam ik een ruime voorsprong op Tom door 2x achter elkaar een score van 140 te noteren. Ook die laatste dubbel D8 viel snel, waardoor ik de partij won met 2-1. De finale ging tussen Johny Jilessen en mij. In de eerste leg stond ik scorend goed te gooien, maar dat goldt ook voor Johny. Mede door de eerste mogelijkheid op een dubbel te verzilveren, een 40-finish via D5-D15, nam ik de voorsprong in deze finale. Gedurende de tweede leg ging het scorend wederom erg goed, en ook hier lukte het mij om een knappe finish van 79 met twee pijlen te maken, via T19-D11. In de derde leg liepen de scores prima, maar die laatste dubbel viel niet gelijk. Nadat ook Johny inmiddels op een dubbel stond werd het nog een spannende strijd wie de leg zou pakken. Na zes pijlen op de D2 net buiten het bord gegooid te hebben, ging nummer zeven er wel in. Hierdoor won ik de finale van Johny met 3-0. Zodoende kwam de wisseltrofee voor het derde achtereenvolgende jaar in mijn bezit.
Fotos van dit toernooi staan op de foto-pagina.