Wedstrijdverslag thuis tegen De Wissel 1

Maandagavond 25 mei 2009 stond de laatste wedstrijd van de wintercompetitie op het programma. Wij hadden onze laatste thuiswedstrijd tegen de heren van De Wissel 1. Voor ons was helaas het doek al gevallen, wij zouden hoe dan ook degraderen. Jammer, maar na de promotie vorig seizoen dan nu volgend jaar weer terug naar de 2e divisie. Het was een leerzaam jaar voor ons, waarbij duidelijk geworden is dat we niet goed genoeg zijn, op dit moment, voor de 1ste divisie. Maar niet getreurd, volgend seizoen gaan we weer voor promotie. Dan nu de wedstrijd tegen de heren van De Wissel 1, die nog zicht hadden op de derde plaats in onze poule. Ik begon in de eerste partij tegen Antwan Linders, die in gevechtstenue aantrad. En zoals de geallieerden dat op D-Day deden, zo deed Antwan dat vanavond ook, hij won overduidelijk met 3-0 van mij. In de tweede partij was het Rene die gooide tegen Patrick Verberkt. Ook Patrick was de betere speler en won gedegen de partij met 3-0. Gelukkig voor ons was Wilke, die in de derde partij uitkwam tegen Frank Putman, deze avond wel scherp. Met een overwinning van 3-1 op Frank liet Wilke zien wat darten is. De laatste singel ging tussen Pierre en Frank van Lit. Ook in deze partij was het de speler van De Wissel die het betere van het spel had, en derhalve won met 3-1. Onze koppels werden gevormd door Wilke & Frank en door Rene & ik. Het eerst genoemde duo begon en verloor hun eerste koppelpartij met 3-2, maar ze pakten wel de tweede partij voor hun rekening met 3-0. Enig lichtpuntje in deze wedstrijd voor De Wissel was de 180-score van Frank van Lit. Hierna begonnen Rene en ik aan onze koppels. De eerste ging nipt verloren met 3-2, de andere ging ruim verloren met 3-0. En helaas konden wij in de bierronde ook geen vuist maken tegen De Wissel 1, met als gevolg dat ook deze partij verloren ging. Eindstand is zodoende geworden 7-2 in het voordeel van De Wissel 1, die door dit resultaat derde in de poule zijn geworden, waarvoor onze felicitaties.

Ranking toernooien BBDB 2008-2009

Schaijk, 21 mei 2009.
Nu alle 8 rankingtoernooien achter de rug zijn dit seizoen, kunnen we de stand opmaken. Ook dit seizoen heb ik meermalen mijn zondagmiddag gevuld met het deelnemen aan rankingtoernooien van de Brabant Boel Darts Bond. Om in ieder geval te mogen deelnemen aan het eindrankingtoernooi moet je aan minimaal 5 van de maximaal 8 rankingtoernooien hebben deelgenomen. De beste 64 spelers die hieraan voldoen worden uitgenodigd voor het eindrankingtoernooi. Dit afgelopen seizoen heb ik zelf deelgenomen aan 5 toernooien, en heb hiermee 29 rankingpunten bij elkaar gegooid. Dit bleek genoeg te zijn om een uitnodiging te mogen ontvangen voor het eindrankingtoernooi. In totaal deden dit seizoen 192 darters mee aan de rankingtoernooien, een record aantal.
Inmiddels heb ik vanaf het begin dat ik met darten begon ieder jaar deelgenomen aan de rankingtoernooien van de BBDB, dit jaar voor de vijfde keer, en iedere keer het eindrankingtoernooi gehaald.
Een kleine terugblik op mijn rankingseizoenen.
Seizoen 2004/2005 deden in totaal 151 darters mee. Zelf eindigde ik met deelname aan 8 toernooien en 36 punten op een 52ste plaats en een gemiddelde per toernooi van 4,50 punten.
Seizoen 2005/2006 deden in totaal 168 darters mee. Zelf eindigde ik met deelname aan 7 toernooien en 38 punten op een 63ste plaats en een gemiddelde per toernooi van 5,43 punten.
Seizoen 2006/2007 deden in totaal 171 darters mee. Zelf eindigde ik met deelname aan 6 toernooien en 21 punten op een 80ste plaats en een gemiddelde per toernooi van 3,50 punten.
Seizoen 2007/2008 deden in totaal 159 darters mee. Zelf eindigde ik met deelname aan 7 toernooien en 45 punten op een 42ste plaats en een gemiddelde per toernooi van 6,43 punten.
Seizoen 2008/2009 deden in totaal 192 darters mee. Zelf eindigde ik met deelname aan 5 toernooien en 29 punten op een 71ste plaats en een gemiddelde per toernooi van 5,80 punten.
Dit jaar vindt het eindrankingtoernooi van de Brabant Boel Darts Bond plaats op zondag 7 juni 2009 op camping de Heische Tip in Zeeland. Een verslag van dit toernooi met mijn deelname zal zeker verschijnen op deze site.

Winnaar darttoernooi buurtvereniging "De Meulen"

Op zondagmiddag 17 mei 2009 werd er weer het jaarlijkse darttoernooi georganiseerd voor de leden van onze buurtvereniging “De Meulen”. Met een deelnemers aantal van 21 was de animo groot te noemen. Het toernooi vond evenals voorgaande jaren plaats onder de carport van Ton van Paassen, die geheel belangeloos de ruimte beschikbaar stelde, waarvoor dank. Er werden 4 poules gemaakt, de eerste twee van de poules zouden door gaan naar de kwartfinales. Enkele opmerkelijke uitslagen van de poule-wedstrijden waren: Wilma tegen Tom met een uitslag van 2-1 voor Wilma.Ook Anja wist de wedstrijd tegen Marco met 2-0 te winnen. En Marijke tegen Ton eindigde in een overwinning voor Marijke met 2-1. Vermeldingswaard is ook de 180-score van Harrie tijdens de poulewedstrijden. Zelf zat ik in een poule van vijf. De deelnemers in mijn poule waren Marco, Anja, Frank, Alexander en ikzelf. In deze poule won ik alle wedstrijden met 2-0, behalve tegen Marco, die won ik met 2-1. Omdat ik alle wedstrijden in de poulefase won, werd ik eerste in onze poule, en Frank werd tweede. Vorig jaar was de wisseltrofee in mijn bezit gekomen, en dus moest ik vandaag deze trofee verdedigen. Zie foto. In de andere poules kwamen als winnaars tevoorschijn Harrie, Ria en Ton. De nummers twee van de poule waren Joop, Marijke en Martijn. In de kwartfinales werden de volgende wedstrijden gespeeld: Harrie tegen Frank uitslag 2-1, Joop tegen mij uitslag 1-2, Ria tegen Marijke uitslag 2-1 en Martijn tegen Ton met de uitslag 0-2. Zodoende kwamen de volgende personen tegen elkaar uit in de halve finales, te weten Harrie tegen Ton. Deze wedstrijd eindigde in een overwinning voor Harrie met 2-0. De eerste finalist was bekend. Mijn tegenstandster in de halve finale was Ria. Ook deze partij eindigde in een uitslag van 2-1 in mijn voordeel. De finale ging tussen Harrie en mij. Het werd een finale van hoog niveau, er werden regelmatig scores gegooid van boven de 100. Harrie won de eerste leg. Ook in de tweede leg had Harrie de eerste mogelijkheid op een dubbel en dus kans op de overwinning, maar moest toezien dat ik gelijk de eerste kans op een dubbel verzilverde. De derde en laatste leg moest de beslissing brengen. Ook in deze leg werd er van beide kanten hoog gescoord, een echte finale waardig. Na een spannende strijd was ik diegene die de wedstrijd besliste door die laatste dubbel te gooien. Wederom kwam de wisseltrofee voor weer een jaar in mijn bezit. Fotos genomen tijdens dit toernooi zijn te zien op de foto-pagina.

Wedstrijdverslag uit tegen The Bulls

Donderdagavond 14 mei 2009 waren we alweer te gast in Mariaheide bij cafe d’n Brouwer. Dit maal waren The Bulls onze tegenstanders. Het zou een zware opgave voor ons worden, The Bulls stonden op de eerste plaats in onze poule, en bij winst zouden zij zich bijna verzekeren van rechtstreekse promotie naar de ere-divisie. De avond begon met de partij van Wilke tegen Henry van Nuland. Ondanks het feit dat Wilke niet onaardig stond te gooien, was helaas deze avond geen kruit gewassen tegen een super gooiende Henry van Nuland. Henry won dan ook dik verdiend deze partij met 3-0. In de tweede partij van de avond mocht Pierre het opnemen tegen de altijd aardige en zeer sociale Dirk Plug. Dat Dirk ook nog eens een aardig pijltje kan gooien bewees hij door in deze partij een 180-score te gooien. Pierre kon nog enigszins de druk opvoeren door ook een leg te pakken, maar overall gezien was Dirk heer en meester in dit duel, wat door Dirk met 3-1 gewonnen werd. Na deze partij was het mijn beurt om tegen Robin Brouwers te gooien. Robin gooide constant hoge scores en was dus al vrij rap bezig met uitgooien. Maar het uitgooien haperde bij Robin, waardoor ik zelfs pijlen kreeg op de laatste dubbel. Maar ook ik gooide geen dubbel, en Robin uiteindelijk wel. De tweede en derde leg gingen net als de eerste naar Robin toe. Als enig hoogtepunt voor mij valt te vermelden dat ik in deze partij een 180-score noteerde. Als laatste mocht Rene zijn partij spelen tegen Leo Bakker. Leo liet er geen gras over groeien, en spurte naar de eindstreep. Dik verdiend met schitterend spel won Don Leo met 3-0 van Rene. De koppel partijen werden ook in rap tempo afgewerkt door de heren van The Bulls. Alle 4 de partijen werden met groot overmacht gewonnen door The Bulls. Tijdens een van deze koppelpartijen gooide de altijd goed lachse Dirk Plug zijn tweede 180-score. Tot slot begonnen wij met lood in de schoenen aan de bierronde. En ook nu weer toonden de spelers van The Bulls zich superieur aan ons. Gemakkelijk werden wij opzij gezet. Het resultaat van deze avond was een 9-0 nederlaag voor ons tegen The Bulls. Het team van The Bulls hoort met dit sublieme spel, zoals ze dat vanavond lieten zien, zeker thuis in de ere-divisie. Heren van The Bulls bedankt voor de dartlessen deze avond, en voor het drankje na afloop. Jullie toonden zich deze avond waardige tegenstanders wat bij ons het nodige respect afdwingt. The Bulls veel succes toegewenst volgend jaar in de ere-divisie.

Wedstrijdverslag thuis tegen Heische Tip

Maandagavond 4 mei 2009 stond de thuiswedstrijd tegen de Heische Tip op het programma. Frank opende de avond met zijn partij tegen Inge van Duren. Het zat Frank deze partij niet echt mee, en tegenstandster Inge pakte de kansjes die ze kreeg. Derhalve een overwinning voor Inge op Frank met 3-1. In de tweede wedstrijd mocht Pierre het opnemen tegen George (Sjors) Vloet. Deze laatste had er duidelijk zin in en won verdiend met 3-0 van Pierre. Mijn tegenstander in de derde partij was Oguz Karahan. Ook deze partij eindigde in een 3-0 overwinning voor Oguz, er had mijnerzijds meer ingezeten, maar de dubbels vielen niet. Als laatste mocht Wilke haar singel gooien tegen Albert Sengers. Wilke stond weer als vanouds zeer goed te spelen, ook Albert deed goed mee. Maar tegen een ontketende Wilke kon deze avond Albert niets inbrengen. Wilke gooide 91 uit door te beginnen met enkele bull, gevolgd door enkel 16 en als laatste een dubbele bull. Fantastisch dartspel. Wilke won haar partij met 3-0. Hierna werd een begin gemaakt met de koppelwedstrijden. Omdat wij vandaag met ons voltallig team aanwezig waren werd er voor de koppelwedstrijden van plaats gewisseld doordat ik plaats maakte voor Rene. De koppels werden dan ook gevormd door Wilke & Frank, en het koppel Pierre & Rene. Het koppel Wilke & Frank startte en verloor na een zeer gelijk opgaande strijd de wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Ook in hun tweede koppelpartij ging de strijd gelijk op. Het niet gooien van die laatste dubbels zorgde er voor dat ook deze partij verloren ging met 3-1. Hierna mocht het koppel Pierre en Rene gooien tegen het koppel van de Heische Tip. Oguz Karahan gooide in deze partij een onvervalste 180 score. Ondanks redelijke tegenstand vanuit onze kant, ging de winst naar de Heische Tip met 3-1. Ook in de laatste koppelpartij van de avond was het Heische Tip die net iets beter stond te gooien dan wij, een verlies derhalve met 3-1. Ter afsluiting van deze gezellige avond darten de bierronde nog gegooid. In deze bierronde waren wij het die gelijk van kop af aan een voorsprong namen, en die niet meer uit handen gaven. Ditmaal lukte het Frank wel om die laatste dubbel voor ons te gooien, en hiermede de eindstand bepaalde op 2-7. Voor Inge: groetjes aan Evy en Perry. Voor George: nog tien weken. Voor Oguz: goed gedaan opa. Voor Albert: beterschap met je rug. Nog een extra vermelding wil ik maken voor het feit dat vanavond Jeroen van Velzen als zaakwaarnemer aanwezig was, en geen speculaties heeft waargenomen. Heren en dame van Heische Tip bedankt voor de gezelligheid en doe je best in die laatste twee wedstrijden.