Promotie naar de 1ste divisie

Schaijk, dinsdag 27 mei 2008.
Na 22 speelweken is er een eind gekomen voor ons aan de wintercompetitie 2007/2008 van de Brabant Boel Darts Bond. Winnaar in onze poule 2B is met overmacht geworden het team van Peert um der in 3 uit Mariaheide met 158 punten. Een prima prestatie, en onze welgemeende felicitaties. Wie in onze poule tweede zou worden was tot aan de laatste wedstrijden spannend. Het was steeds stuivertje wisselen met het team van Krek der Neffe uit Oss. Maar omdat wij in de laatste drie wedstrijden beter scoorden dan Krek der Neffe, behaalden wij uiteindelijk de tweede plaats in de poule. Derde is geworden Krek der Neffe met 128 punten. Wij, team Koetshuis 4, hebben in totaal 138 punten behaald, wat neerkomt op een gemiddelde van 6,27 per wedstrijd. De nummers 1 en 2 van de poule promoveren naar de 1ste divisie. Na 1 jaar gespeeld te hebben in de 3e divisie, drie jaar in de 2e divisie, dus nu op naar de 1ste divisie. Als team hebben we de afgelopen competitie de goede teamgeest laten zien, en ik ben dan ook zeer blij met het feit dat ik gedurende deze periode captain van dit team geweest ben, en wat mij betreft mogen daar best nog een paar jaartjes aan vast geplakt worden. Ik wil dan ook elke teamspeler van Koetshuis 4 feliciteren met de behaalde promotie. Ook gaat mijn dank uit naar gasterij 't Koetshuis in Reek, die al vier jaar achtereen onze thuishaven is. Ook de goede steun en support van Joan en Gemma is het vermelden waard.

Wedstrijdverslag thuis tegen de Zwaan 1

Maandagavond 26 mei 2008 moesten we thuis spelen tegen de jongens van de Zwaan 1 uit Heeswijk-Dinter. De eerste wedstrijd was die tussen Frank en Lars Detisch. Met solide spel behaalde Frank een 3-0 overwinning. In de tweede partij gooide Gertjan tegen Roel van Veghel. En omdat onze Gertjan niet zijn niveau haalde wat hij anders wel liet zien, verloor hij zijn wedstrijd met 3-1. Hierna mocht ik aantreden tegen Martijn Brands. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd liep bij mij alles goed, wat resulteerde in een 3-0 overwinning voor mij. Tot slot moest Wilke gooien tegen Jan Cleerdin, en ook Wilke deed wat van haar verwacht werd, en won met 3-0. Over alle vier de tac-tics kan ik eigenlijk hetzelfde vertellen, het geluk was bij alle partijen aan onze kant. Vanuit een bijna troosteloze positie wisten we de partijen toch nog in ons voordeel te beslissen. Tussenstand derhalve na de tac-tics was 7-1 in het voordeel van team Koetshuis 4. En omdat Gertjan voor ons in de bierronde de laatste dubbel gooide, ging ook dit punt naar het Koetshuis. Zodoende werd de einduitslag 8-1 in het voordeel van het team Koetshuis 4.

Wedstrijdverslag uit tegen Treffers 2

Vrijdagavond 23 mei 2008 waren we te gast in cafe de Knip in Boekel, en onze tegenstander van vanavond was de Treffers 2. De eerste wedstrijd was die van Frank tegen Piet van den Elzen. Deze wedstrijd werd door Frank gewonnen met 3-1. Gertjan gooide zijn partij tegen Antoine Sleegers en won met 3-0. De derde partij was die van Wilke tegen Joyce van den Elzen. Ook in deze partij gingen de punten naar het Koetshuis, want Wilke won met 3-0. Als laatste gooide ikzelf tegen Danny van de Cruysen en verloor met 3-2. Tussenstand na de singels derhalve 3-1 voor het Koetshuis. De tactics partijen van Gertjan en Wilke werden gemakkelijk alletwee gewonnen. Frank en ik hadden meer moeite met de tactics, we wonnnen een partij, maar verloren er ook een. Tot slot werd de bierronde gegooid. Om dit een drama te noemen gaat te ver, maar het was verre van goed. Er werd slecht gescoord, ook door onze tegenstander. Na diverse mislukte pogingen van alle vier om de laatste dubbel te gooien voor ons, ging uiteindelijk de Treffers 2 met de overwinning strijken. Einduitslag 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4.

Ranking toernooien BBDB 2007-2008

Na 8 rankingtoernooien van de Brabant Boel Darts Bond kan ik voor mezelf de balans opmaken. Aan deze rankingtoernooien mogen alleen leden van de BBDB meedoen. Van de 8 toernooien heb ik er aan 7 deelgenomen. In die 7 toernooien heb ik in totaal 45 rankingpunten gehaald, waarbij het toernooi in Nistelrode voor mij het succesvolst was. Hierbij bereikte ik de kwartfinale in de winnaarsronde, wat resulteerde in 16 punten die dag. In totaal hebben 159 personen dit jaar meegedaan aan de Ranking van de BBDB. De beste 64 worden uitgenodigd om deel te nemen aan het eindrankingtoernooi. Voorwaarde is wel dat men aan minimaal 5 toernooien deelgenomen moet hebben. Het eindranking toernooi vindt plaats op zondag 1 juni 2008 in Mariaheide bij Den Brouwer. Met mijn behaalde 45 punten ben ik terecht gekomen op de 42ste plaats. Dus ik ben erbij op het eindranking toernooi van de Brabant Boel Darts Bond.

Winnaar darttoernooi buurtvereniging "De Meulen"

Op zaterdagavond 10 mei 2008 heeft ons jaarlijks darttoernooi van buurtvereniging "de Meulen" plaatsgevonden. Er streden 19 deelnemers om de fel begeerde wisseltrofee. (zie foto). Ik was ingedeeld in een poule van 5. Alle wedstrijden in de poule werden door mij gewonnen. Hierdoor bereikte ik de kwartfinale, waarin Pierre van Mun mijn tegenstander was. Het werd een overwinning door mij met 2-0. In de halve finale moest ik gooien tegen Tom van Rooij. De eerste leg won ik, de tweede leg won Tom. De laatste en beslissende leg gooide ik uit met een 83 finish, T17-D16. Zodoende behaalde ik voor het derde opeenvolgend jaar de finale. Mijn tegenstander in de finale was Erik Manders, die in de andere halve finale afgerekend had met Harrie van Ras, die de afgelopen 3 jaar winnaar was geworden. De finale begon voor mij goed, ik won de eerste 2 legs, maar kreeg daarna moeite om de laatste dubbel te raken, en zo werd het 2-2 in stand. De laatste leg zou de beslissing moeten brengen. Ondanks goede tegenstand van Erik, was de laatste dubbel, D-20, voor mij. Na twee jaar verliezend finalist te zijn geweest, was het dit jaar dan eindelijk gelukt om in het bezit te komen van de darts wisseltrofee van onze buurtvereniging "de Meulen". Foto's van de prijsuitreiking staan op de foto-pagina.

Wedstrijdverslag thuis tegen 9 darts de kwast

Maandagavond 5 mei 2008 hadden we de heren van 9 darts de kwast uit Cuijk als gasten. De eerste partij van de avond was die van mij tegen Maurice Remmers. Over deze partij kan ik alleen maar zeggen dat zowel de scores als ook de dubbels goed waren aan mijn kant. Het werd dan ook een 3-0 overwinning voor mij. De tweede partij was die van Gertjan tegen Henk Wolters. Ook Gertjan stond lekker te gooien, met een 3-0 zege als uitslag. Frank nam de derde partij voor zijn rekening en had als tegenstander Theo van Leeuwen. Ook deze wedstrijd werd solide door Frank gewonnen met 3-0. Als laatste was het de beurt aan Wilke om tegen Benito van Raaij te gooien. Benito pakte nog wel de eerste leg, maar daarna liet Wilke haar kunnen zien, met als resultaat een 3-1 overwinning. Tussenstand derhalve na de singels: 4-0 voor het team Koetshuis 4. Gertjan en Wilke begonnen met de tactics, en wonnen beide partijen overtuigend met 2-0. Ook Frank en ik wonnen beide tactics, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Gelukkig voor ons wisten wij de bull iets beter te raken dan de tegenstander. Wij wonnen met 2-1 en met 2-0. Zodoende stond het voor aanvang van de bierronde 8-0 voor het team Koetshuis 4. En ondanks het feit dat er aardig gescoord werd door ons, en wij graag de nul hadden willen houden, was het toch het team van 9 darts de kwast die het eerst de laatste dubbel gooide in de bierronde. De einduitslag is dan ook 8-1 geworden in het voordeel van team Koetshuis 4.