6e Ranking Gouden Leeuw Sambeek editie 6

Schaijk, zondag 26 april 2015.
Gister avond was het weer zover. Na twee gemiste rankings kon ik eindelijk weer eens afreizen naar het gezellige dartcafé De Gouden Leeuw in Sambeek. Deze ranking was alweer nummer zes in een reeks van acht met daarop volgend een eindranking. Er hadden zich in totaal 15 deelnemers ingeschreven zodat er 3 poules van 5 geformeerd konden worden. Mijn eerste poule wedstrijd was die tegen Jan Kuijpers. Ik begin met goed spel en ook de finish was niet onaardig. Via 10-20-D20 maak ik een 70-finish. Ook de tweede leg gaat naar mij toe met een twee darts finish van 58 via 18-D20. En zo goed als het finishen in de eerste twee legs ging zo belabberd was het daarna. Jan komt op gelijke hoogte omdat ik verzuim om het karwei af te maken waardoor er een beslissende vijfde leg nodig is. Ondanks dat ik voldoende kansen krijg om te finishen lukt mij dit niet. Gevolg een nederlaag met 3-2. In de tweede poule wedstrijd mag ik spelen tegen Daniel Folla. In deze partij geven wij elkaar goed tegenstand en bij een gelijke stand van 2-2 is ook hier een beslissende vijfde leg nodig. Ondanks dat ik voldoende kansen krijg om te finishen lukt mij dit niet. Gevolg alweer een nederlaag met 3-2. Mijn tegenstander in de derde poule wedstrijd luistert naar de naam Roy Broeks. In deze pot lopen bij mij de scores nogal uiteen, goede worpen worden afgewisseld met matige, maar dat gold ook voor Roy. Ook hier is een beslissende vijfde leg nodig om de winnaar aan te wijzen. Ondanks dat ik voldoende kansen krijg om te finishen lukt mij dit niet. Gevolg alweer een nederlaag met 3-2. De laatste wedstrijd in de poule gaat tegen Remco Schel. Ik begin goed aan deze partij en kom met 2-0 voor te staan maar daarna is het weer double trouble bij mij. Ondanks dat ik voldoende kansen krijg om te finishen lukt mij dit niet. Gevolg alweer een nederlaag met 3-2. Deze vier verloren partijen zorgden ervoor dat ik het toernooi verder mocht vervolgen in de B-ronde. Hierin kom ik Marcel Boumans tegen. Ook deze partij begint voor mij goed, ik neem de voorsprong in de eerste leg, gooi de maximale score in de tweede leg, maar datgene wat mij de hele avond al dwars zit, het finishen, gaat ook ditmaal enorm dwars liggen. Ondanks dat ik voldoende kansen krijg om te finishen lukt mij dit niet. Gevolg een nederlaag met 2-1 en einde oefening voor mij bij deze ranking. Kort samengevat kan ik over deze avond het volgende vertellen, de scores waren voldoende het finishen was een dikke onvoldoende. En zoals eenieder weet win je het darten door die laatste dubbel te gooien. Gelukkig was de sfeer deze avond weer als vanouds geweldig gezellig en dat verzacht de pijn enigszins. Ik zie de volgende ranking alweer met goede zin tegemoet en ga proberen om het daarin iets beter te doen dan gisteren het geval was.

Wedstrijdverslag thuis tegen De Gouden Leeuw 2

Schaijk, zaterdag 18 april 2015.
Op de avond van de 16e april heeft de competitie wedstrijd in de Brabantboel plaatsgevonden van Koetshuis 4 thuis tegen het team van De Gouden Leeuw 2 uit Sambeek. Omdat wij vandaag, door omstandigheden, maar 3 personen op de been konden krijgen, moesten wij dus toestemming vragen aan onze tegenstander of het mogelijk was dat wij toch als compleet team mochten spelen. De aardige jongens van team De Gouden Leeuw hadden hier totaal geen moeite mee. Pierre begon de avond met zijn singel tegen Marcel Boumans. Pierre deed zijn best, maar tegen een beter spelende Marcel was dat niet genoeg. Verdiend ging de winst met 3-0 naar Marcel Boumans toe. Na deze partij was het mijn beurt om tegen Rene Janssen te gooien. Het was een spannende pot en na vier gespeelde legs was de stand gelijk. In de beslissende vijfde leg was het Rene Janssen die voor het team van De Gouden Leeuw 2 het tweede punt binnen sleepte door van mij te winnen. In de derde partij mocht Frenky het opnemen tegen Roy Broeks. Ook deze partij stond bol van de spanning. Frenky wist nog wel met 2-1 voor te komen, maar moest daarna lijdzaam toezien hoe Roy de volgende twee legs pakte en dus ook de overwinning. In de laatste singel was het nogmaals de beurt aan Pierre om te spelen tegen Daniel Folla. Pierre weet nog wel één leg af te snoepen in deze pot maar de winst ging naar Daniel Folla toe die met knap spel verdiend de overwinning pakte. Na de singels werden de koppels gegooid. Hierin was ik het die bij alle vier de wedstrijden de pijlen ter hand nam. Ik gooide de tactics met Pierre en wij verloren met 2-0. Vervolgens gooide ik de andere tactics met Frenky en ditmaal wonnen wij met 2-0. Aansluitend gooide ik met Frenky de 501 en ook deze wedstrijd wisten wij winnend af te sluiten met 3-2. Hierna moest nog de 501 met Pierre gegooid worden welke wij afgetekend verloren met 3-0. De avond werd af gesloten met de teamronde waarin Anthony van der Lee de scheidsrechter was, waarvoor onze dank. In deze partij maakte Pierre het voor ons helemaal goed door die laatste dubbel te raken, en hiermee het laatste punt voor ons pakte en het lekkere bier. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 6-3 in het voordeel van team De Gouden Leeuw 2 . Rest mij nog de heren van team De Gouden Leeuw 2, voor mij geen onbekenden, te bedanken voor de gezellige dartavond die wij gezamenlijk mochten beleven en hun veel succes toe te wensen voor de laatste loodjes in deze competitie.

Wedstrijdverslag thuis tegen Krek der Neffe

Schaijk, vrijdag 10 april 2015.
Op donderdag 9 april hebben wij in de Brabantboel competitie de thuis wedstrijd gespeeld tegen het team van Krek der Neffe. Oorspronkelijk stond dit duel gepland op 5 maart maar door omstandigheden werd deze wedstrijd gisteren afgewerkt. De avond begon met de singel waarin ik het mocht opnemen tegen Frank Brouwer. Frank start de partij prima en komt met 2-0 voor, maar moet toezien dat ik de volgende twee legs pak. In de beslissende vijfde leg is het wederom Frank die het betere van het spel laat zien en zodoende wint van mij. In de tweede partij speelt Frenky tegen Suzanne Verwijmeren. Met 3-0 gaat de overwinning naar Frenky toe. De tegenstandster van Pierre in de derde partij is Heavenly van Lieshout. Ook deze partij eindigt in een 3-0 stand, ditmaal in het voordeel van Heavenly. Als laatste gooit Wilke haar singel tegen Jan-Peter Brands. Verdiend gaat de winst met 3-0 naar Wilke toe. Tussenstand na de singels dus gelijk. Aan onze kant werden de koppels gevormd door Wilke/ik, en door Frenky met Pierre. Wij, Wilke en ik, begonnen met de tactics en wonnen deze met 2-1. Het koppel Frenky/Pierre verloor helaas hun tactics met 2-0. Hierna was het weer onze beurt om de 501 te gooien. Met 3-1 wonnen wij ook deze pot. Het koppel Frenky/Pierre wist daarna ook hun 501 te winnen met 3-0. Ter afsluiting de teamronde gegooid onder leiding van Eimardo van Engelen, waarvoor onze dank. Wanneer voor ons Frenky die laatste dubbel gooit gaat ook dit punt van de teamronde naar ons toe. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4. Dames en heren van team Krek der Neffe bedankt voor de gezellige avond en veel succes toegewenst voor de resterende wedstrijden in de competitie

Wedstrijdverslag uit tegen WWV

Schaijk, zaterdag 4 april 2015.
Op de vrijdagavond van de 3e april stond de competitie wedstrijd in de Brabant Boel uit tegen het team van WWV gepland. Dit team speelt hun thuiswedstrijden bij café Van Haandel in Erp. Het team van WWV (mogelijk een afkorting van: Wij Willen Verliezen) werd op deze avond in een geheel nieuw tenue gestoken door het café. Over de singel partijen kan worden gezegd dat deze allemaal gewonnen werden met 3-0. Hier volgen de uitslagen van de singels naar wie die 3-0 winst naar toe ging. De avond begon met de singel partij van mij tegen Arjan Volleberg. In deze pot ging de zege naar mij toe. De tweede partij van de avond ging tussen Frank en Mark van den Berg. Deze partij werd gewonnen door Mark. In de derde singel partij mocht Frenky het opnemen tegen Birgit Verschuren. Hier was het Frenky die de volle winst pakte. De laatste singel van de avond was de partij van Dirk tegen Frans Brans. Het is Dirk die in deze partij zegevierde. Tussenstand na de singels dus 3-1 in het voordeel van team Koetshuis 4. Na de singel partijen werden de koppels gegooid. Aan onze zijde werden de koppels gevormd door Frank samen met Frenky, en door Dirk en mij. Het koppel Frank/Frenky begon met de tactics en verloren met 2-0. Hierna speelden Dirk/ik de tactics en wonnen die met 2-0. Vervolgens mocht het koppel Frank/Frenky aantreden voor de 501. Deze wedstrijd wisten zij af te sluiten met een 3-1 zege. Wij, Dirk en ik, moesten helaas onze meerdere erkennen in onze 501 en verloren met 3-0. Ter afsluiting de teamronde gegooid. Hierin stonden wij, als team Koetshuis 4, beduidend beter te gooien dan onze tegenstander. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij ook dit laatste punt voor onze rekening namen. Met een 35 finish via 3-D16 is het Frank die voor ons de teamronde wint, maar ook het lekkere gerstenat. Hiermee komt er een einduitslag te voorschijn van 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren en dame van team WWV (Wij Willen Victorie) bedankt voor de gezellige dartavond en veel succes gewenst in jullie nieuwe tenue voor het restant van de competitie.