Wedstrijdverslag thuis tegen Ons Caffeej 2

Schaijk, dinsdag 24 april 2012.
Op de avond van maandag 23 april hadden we een thuiswedstrijd op het programma van de Brabantboel staan. Dit keer waren de heren van het team Ons Caffeej 2 uit Uden van het gelijknamige café bij ons te gast in het Koetshuis te Reek. Pierre nam de zware taak op zich om het spits af te bijten deze avond. Zijn tegenstander was Rob Cleveringa. Met regelmatig goede scores en trefzeker op de dubbels won Pierre verdiend deze pot met 3-0. De spelers in de tweede partij waren Wilke en Stephan Cleveringa. Wilke pakte de eerste leg met 20 pijlen. De tweede leg ging, eveneens met knap spel, naar Stephan toe. In de derde leg stond Wilke zelfs nog beter te gooien dan in de eerste leg, en met 17 pijlen won ze deze leg, zowaar een prima prestatie. De vierde leg ging weer naar Stephan toe waardoor er een beslissende vijfde leg gespeeld moest gaan worden. Helaas kon Wilke in deze laatste leg niet meer het niveau halen van de vorige legs, ook Stephan moest een stapje terug doen, maar was wel scherper bij het finishen. Hierdoor won Stephan deze schitterende partij met 3-2. In de derde wedstrijd was het de beurt aan Frank om te spelen tegen Menno Tichelaar. Met solide spel ging de winst verdiend naar Frank toe met een 3-0 zege. De laatste singel was een treffen tussen Frenky en Eric van den Bosch. Ook in deze wedstrijd was het de Koetshuis speler, Frenky, die het betere van het spel liet zien. Onder meer door direct de dubbels te raken ging de winst in deze pot verdiend met 3-0 naar Frenky toe. Na de singels ging het verder met de tactics. De koppels aan onze kant werden gevormd door het Wilke & Frank, en door Pierre en Frenky. Het koppel Wilke & Frank stond prima te spelen en won hun eerste tactics met 2-0. Hun tweede tactics, waarin het verschil gemaakt werd door één pijl, ging naar het team Ons Caffeej 2 toe. Vervolgens liet het koppel Pierre & Frenky hun dart kwaliteiten zien door ook hun eerste tactics partij met 2-0 te winnen. In hun tweede tactics partij moesten zij lijdzaam toezien dat het team van Ons Caffeej 2 net iets beter stond te spelen, en derhalve de partij beeindigde met een 2-0 zege. Als sluitstuk van de avond nog de teamronde gespeeld, welke geleid werd door Pierre, die plaats had gemaakt voor mij in de teamronde. Het was een mooi gelijk opgaande strijd, waarbij de scherpte op de dubbels de beslissing zou geven. Hierin was het team van Ons Caffeej 2 diegene die het eerste die laatste dubbel trof en hiermee de eindstrand bepaalde op 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van team Ons Caffeej 2 bedankt voor de mooie partijen die vertoond zijn, de gezelligheid die jullie meebrachten en de sportiviteit die jullie ten toon spreidden. Heren heel veel succes toegewenst voor de laatste wedstrijd in deze competitie.

Eimardo van Engelen en Open Duitsland 2012

Schaijk, zondag 22 april 2012.
Gisteren heeft de 24e editie van Open Duitsland plaatsgevonden. Dit evenement vond plaats in de Stadtische Sporthalle Harpener Heide in Bochum. Op de zaterdag werden de singel toernooien bij de heren en dames afgewerkt. Bij de heren deden in totaal 859 spelers mee, en één van deze deelnemers was Eimardo van Engelen. Ook op dit toernooi liet Eimardo zijn kwaliteiten zien en bereikte de laatste 64, waarin hij tegenover Jan Dekker kwam te staan. Jammergenoeg kon Eimardo deze partij niet naar zijn hand zetten, het was Jan Dekker die met 3-0 de zege pakte. In dit groot internationale deelnemersveld heeft Eimardo toch weer de laatste 64 weten te bereiken, een grootse prestatie. Dartvereniging Koetshuis Reek is trots op Eimardo van Engelen die al enige jaren deel uit maakt van deze dartclub.

Wedstrijdverslag uit tegen Dartmaniac Devils

Schaijk, vrijdag 20 april 2012.
Het was op de donderdag van de 19de april 2012, dat wij de uitwedstrijd tegen de Dartmaniac Devils voor de competitie in de Brabantboel hebben gespeeld. Dit aardige team is gezeteld in café zaal de Spijker in Beers. De avond startte met de partij tussen Frenky en Leon Rijckhart. Tijdens de eerste en tweede leg stond Frenky bijzonder goed te spelen, diverse scores boven de 100 werden op het scorebord genoteerd, en ook de dubbels werden gevonden door Frenky. Ook in de volgende legs bleef Frenky scorend prima gooien, helaas wilden die dubbels niet meer vallen. Met een tussenstand van 2-2 moest er een alles beslissende vijfde leg gespeeld worden. Ook in deze leg stond Frenky scorend beter te spelen dan Leon en ditmaal wist Frenky weer wel die laatste dubbel te vinden, dus winst voor Frenky. Hierna was het de beurt aan Wilke om te gooien tegen Eric Thoonen. Aanvankelijk stond Eric knap te spelen en nam een voorsprong van 2-0. Vanaf de derde leg liet ook Wilke schitterend spel zien en trok de stand gelijk met een 109-finish via 20-T19-D16. Jammergenoeg kon Wilke in de beslissende vijfde leg de dubbel net niet geraakt krijgen , met als gevolg dat de zege naar Eric ging. De derde wedstrijd deze avond ging tussen Rene en Bert Franzen. Met keurig verzorgd spel, constant hoge scores en prima dubbels eiste Rene in deze pot de winst op met 3-0. Als laatste mocht Frank gooien tegen Harry Zwiers. In de partij was het Harry die het vaakst de trippels vond, Frank daarentegen had deze avond zijn dag niet, en verdiend won Harry deze partij met een 3-0 zege.
Na de singels ging het verder met de tactics, waarbij aan onze zijde de koppels gevormd werden door Wilke & Frank aan de ene kant en Rene & Frenky aan de andere kant. Het eerstgenoemde koppel begon en verloor met absoluut minimaal verschil de eerste wedstrijd met 2-1. Gelukkig herstelden zij zich in de tweede tactics partij en wonnen deze overtuigend met 2-0. In beide gevallen was het Wilke die in haar laatste worp 2x de dubbele bull trof, en zodoende de winst zeker stelde. Het koppel Rene & Frenky kwam in hun tactics steeds net één beurt te kort, en verloren nipt beide partijen.
De teamronde was erg grillig, Dartmaniac Devils schoot als een haas uit de startblokken, maar halverwege keerde het tij. Daar waar onze tegenstander onze scores van het begin overnam, lieten wij regelmatig scores van 140 noteren. Met een welgemikte worp in de D2 was het Wilke die voor ons het laatste punt pakte. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team Dartmaniac Devils. Heren van DD bedankt voor de gezellige avond en de mooie partijen en veel succes toegewenst in de laatste twee wedstrijden van de competitie.

Wedstrijdverslag uit tegen De Ketel

Schaijk, vrijdag 13 april 2012.
Afgelopen woensdag 11 april zijn we te gast geweest in café de Ketel in Vorstenbosch, alwaar het dartteam met dezelfde naam hun thuisbasis heeft. Het kookte woensdagavond in de Ketel. Het relatief kleine café was rijkelijk gevuld met voetbalfanaten, die op het grote scherm naar dat spelletje keken. Het ene oorverdovende gejoel na het andere was duidelijk waarneembaar, wat de concentratie voor ons in verhouding tot het darten, niet ten goede kwam. De aftrap bij het darten werd gedaan door Pierre die het opnam tegen Rob Kanters. Het was een mooie pot, waarbij de spelers niet voor elkaar onder deden. Pierre realiseerde nog een mooie finish van 80 via T20-10-D5. Bij een tussenstand van 2-2 moest de vijfde leg de beslissing gaan brengen. Nadat Pierre net niet finishte was het Rob die wel uitgooide en dus de winst opeiste. Na deze partij liet Wilke haar kunsten zien tegen Robert Timmers. Met prima spel en scherpheid op de dubbels gaf Wilke een les in effectiviteit aan Robert en won verdiend de pot met 3-1. Mijn tegenstander in de derde partij was Ron Bevers. Scorend was ik de betere, finishend was het elke keer net mis. Kortom de concentratie was niet optimaal bij mij. Met 3-0 ging de zege naar Ron toe. Hekkensluiter bij de singels was Frank die het opnam tegen Rens Verstegen. Ook Frank had moeite om zich te concentreren en presteerde onder zijn normale niveau, gevolg hiervan was een nederlaag met 3-0 tegen Rens. Het koppel van Pierre samen met mij begonnen aan de tactics en ondanks dat Pierre redelijk goed stond te gooien, wilde het bij mij nog steeds niet lukken. Beide tactics verloren wij met respectievelijk 2-0 en 2-1. Hierna speelde het koppel Wilke & Frank hun tactics, en bij Frank kwam zijn niveau weer op peil. Omdat ook Wilke wederom prachtig stond te spelen gingen beide wedstrijden met een 2-1 winst naar het team van Koetshuis 4 toe. Nadat de rust in het café wedergekeerd was kon er aan de teamronde begonnen worden. Wilke miste helaas drie pijlen op D1, waarna Robert voor hun trefzeker was op de D3. Zodoende kwam er een einduitslag te voorschijn van 6-3 in het voordeel van team De Ketel. Heren bedankt voor de “heksen”ketel die avond, en veel succes toegewenst voor de laatste loodjes van de competitie.

1e Open Oss 2012, de feiten

Schaijk, dinsdag 10 april 2012.
Afgelopen maandag 9 april, tweede paasdag vond voor de eerste keer het Open Oss darttoernooi plaats. Dit toernooi werd gehouden in café/zaal De Tien Deugden in Oss.
Voorafgaand aan het hoofdtoernooi werd er ’s morgens door de organisators, de heren Jorg Frauenfelder en Anthony van der Lee, een jeugd darttoernooi gehouden. Hieraan namen 17 jeugdige darters deel. De finale in de verliezersronde van dit jeugdtoernooi werd met 2-0 door Sven Kerstens gewonnen door Levy Frauenfelder te verslaan. Winnaar bij dit jeugdtoernooi werd Colin Roelofs door in de finale Lars Fransen met 3-0 te verslaan.
Voor het hoofdtoernooi schreven zich 84 deelnemers in, een aantal waarop de organisators trots mogen zijn. Evenals het grote deelnemers aantal was ook het niveau van uitzonderlijke klasse. Spelers als Toon Greebe, Braulio Roncero, Eimardo van Engelen, Bjorn Fransen, Hermie van Orsouw, Ron Schouten, Kevin Mast, Dennis Kolen en aanstormend dames talent Anneke Kuijten waren van de partij.
Tijdens dit toernooi kon men voor dartspullen terecht bij de stand van Tamara’s Dartshop uit Oss die met een ruim assortiment hier vertegenwoordigd was.
Het toernooi begon met een poule-systeem waarna het verder ging in een winnaars- en verliezersronde. Na de poule fase werd er een loterij gehouden, waarna de knock-out fase kon beginnen.
De finale aan de verliezerskant ging tussen Bjorn Fransen en Kevin Mast. Bjorn bereikte de finale door achtereenvolgens te winnen van Kaylee de Priester (2-0), Jordy Waalboer (2-0), Ronnie van Binsbergen (2-0) en in de halve finale van Peter Janssen met 3-1.
Kevin kwam in de finale van de verliezersronde door overwinningen op Randy de Laat (2-0), Richard de Bie (2-0), Patrick van de Berk (2-0), Michael Thomassen (2-0) en in de halve finale Jos Vos met 3-0.
In de finale van de verliezersronde ging de winst naar Bjorn Fransen toe die met 4-2 Kevin Mast wist te verslaan.
Na de finale in de B-ronde werd de finale in de A-ronde gespeeld, en wel door de heren Ron Schouten en Braulio Roncero.
Door te winnen van Mari Verberk (3-1), Mark Roefs (3-0), Fred Zwaan (3-2) en in de halve finale van Sven van Altena met 4-3, bereikte Ron Schouten de finale.
Braulio Roncero kwam in de finale terecht door winst op de volgende tegenstanders, James Linan (3-2), Toon Greebe (3-0), Eimardo van Engelen (3-2) en in de halve finale Patrick Timmermans te verslaan met 4-0.
Winnaar van het 1e Open Oss darts 2012 is geworden Braulio Roncero die in de finale de meerdere was van Ron Schouten door met 5-1 te winnen.
De organisatie van dit toernooi kan terug zien op een zeer geslaagde eerste editie van het Open Oss darts toernooi 2012.

1e Open Oss darts Toernooi Oss, mijn deelname

Schaijk, maandag 9 april 2012.
Vanmiddag, op Paasmaandag werd voor de allereerste keer het Open Oss darts toernooi gehouden, wat plaats vond in café zaal De Tien Deugden op de Berghemseweg 71 in Oss. De opkomst bij deze eerste editie was maar liefst 84 deelnemers, een aantal waarvan de organisatoren van dit toernooi, te weten Jorg Frauenfelder en Anthony van der Lee, erg trots op mogen zijn.
Ik stond ingedeeld in een poule van 4. Mijn eerste tegenstander deze middag was Patrick van de Berk. Tijdens de eerste leg sta ik scorend niet onaardig te gooien en had eigenlijk deze leg moeten pakken, maar de dubbel wou niet vallen en dus nam Patrick de voorsprong in de partij. In de tweede leg begin ik met beurten van 140, 140 en 125, maar daarna is het wederom de dubbel die dwars gaat liggen. Wanneer Patrick op een score staat van 40 weet ik de D1 te raken en trek hiermee de stand gelijk. In de allesbeslissende derde leg gaat het scorend bij mij nog steeds prima en ook de dubbel wordt meteen geraakt. Met D16 maak ik een einde aan deze partij en win zodoende met 2-1 van Patrick. In de tweede partij tref ik Gerard Horsten, die vandaag voor de tweede keer in zijn leven meedoet aan een darttoernooi. Ook in deze partij was ik diegene die in de eerste leg scorend goed uit de verf kwam en met een mooie 80-finish via 20-20-D20 de voorsprong neem. In de tweede leg gaat het scorend ook bij Gerard een stuk beter, daar waar ik wat minder sta te gooien. Helaas gooit Gerard geen dubbel, maar hij is nog jong en met de juiste instelling kan het nog een hele goede darter worden, terwijl ik wel die laatste dubbel raak en dus deze partij winnend afsluit met een 2-0 zege. Mijn laatste wedstrijd in de poule-fase gaat tegen Gijs van den Elzen. In de eerste leg staat Gijs scorend en finishend een stuk beter te gooien dan ik en neemt derhalve zeer verdiend de voorsprong in deze pot. Tijdens de tweede leg, waarin Gijs door hogere scores eerder aanbeland is bij het finishen maar ik redelijk bij kan blijven, lukt het Gijs niet om de juiste dubbel te raken. Gebruik makend van de geboden mogelijkheid lukt het mij wel om de D8 te raken en zodoende langs zij kom. In de laatste en beslissende leg sta ik scorend beter te gooien dan Gijs en met de tweede pijl wordt door mij de D16 geraakt en win zodoende de partij.
Omdat ik alle drie de partijen in de poule met winst heb afgesloten wordt ik eerste in onze poule en ga verder in de winnaarsronde. Omdat ik eerste was geworden in de poule kreeg ik een bye in de eerste ronde van de winnaarsronde. In de tweede winnaarsronde krijg ik Sven van Altena als tegenstander. Het scorend vermogen bij mij was beduidend lager dan in de poule-fase. Dit in tegenstelling tot wat Sven liet zien, die elke beurt prima stond te scoren, waaronder de maximale score van 180. Met overmacht en zeer verdiend ging de winst in deze partij met 3-0 naar Sven van Altena toe. Hier eindigde voor mij de deelname aan dit toernooi.
Tot zover dit verslag van het 1e Open Oss darts voor wat betreft mijn deelname hieraan. Later volgt op deze site een allesomvattende samenvatting van dit toernooi, waarin ook de winnaars bekend gemaakt zullen worden.

Vrolijk Pasen aan iedereen

Schaijk, zaterdag 7 april 2012.
Om te beginnen wil ik vanaf deze plek iedereen fijne paasdagen toewensen.
Heb je na het eten van al die eitjes op eerste paasdag nog zin over, dan kan je op maandag 9 april, zijnde tweede paasdag 2012, je dartpijlen ter hand nemen en deelnemen aan één van de volgende darttoernooien die op deze dag gehouden worden.
Het 13e Open Wijchen wordt gespeeld in zaal Verploegen, Woeziksestraat 100 te Wijchen. Aanvang van dit toernooi is 13.00 uur. Voor meer info omtrent dit toernooi klik op deze link: www.dartclub-wijchen.webklik.nl
Heb je als rasechte Brabander geen zin om met Pasen naar de provincie Gelderland af te reizen, dan kun je voor een darttoernooi ook terecht in ons mooie Brabant. Op tweede Paasdag vindt er in café zaal De Tien Deugden, Berghemseweg 71 te Oss, het Open Oss Darts toernooi plaats. Dit toernooi begint ook om 13.00 uur.

Wedstijdverslag thuis tegen Krek d’r Neffe

Schaijk, dinsdag 3 april 2012.
Maandag 2 april stond de thuiswedstrijd tegen Krek d’r Neffe op het programma van de Brabantboel darts competitie. De delegatie van het team van Krek d’r Neffe bestond uit drie heren en één dame. De avond startte met een treffen tussen Frenky en Ronnie van Binsbergen. In het begin was het nog even aftasten, maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam Ronnie beter in zijn spel. Frenky probeerde het zijn tegenstander nog zo moeilijk mogelijk te maken door druk te zetten met hoge scores, maar met beter spel won Ronnie van Binsbergen deze partij verdiend met een 3-0 zege. De tweede partij van de avond ging tussen René en Monique van Rooij. De scores in deze partij bleven wat aan de magere kant, maar René was trefzekerder op die laatste dubbel. Nadat René voorsprong had genomen in de eerste leg, was het Monique die de stand gelijk trok in de tweede leg. Vanaf de derde leg ging het scorend bij beide met sprongen vooruit, getuige een beurt waarin René de maximale score van 180 liet aantekenen (zie inzet). Zoals gezegd kende René weinig problemen met het finishen en won derhalve deze partij met 3-1 van Monique. Mijn tegenstander deze avond was Tonnie van Binsbergen. Met een 2-darts finish van 55 via 15-D20 neem ik de voorsprong. De tweede leg, waarin Tonnie scorend beduidend beter staat te gooien dan ik, gaat naar Tonnie toe waardoor de stand gelijk is. In de derde leg maakt ik een 2-darts finish van 60 via 20-D20. In de vierde leg sta ik scorend beter te presteren dan Tonnie, ben eerder aanbeland bij het finishen, maar ondervind enigszins moeite om deze te raken, maar het lukt mij uiteindelijk wel om de D4 te treffen en win zodoende de partij met 3-1. De tegenstander van Frank in de laatste singel partij was Jorg Frauenfelder. Scorend was Frank verreweg de betere speler. Met een 98 finish via 20-T18-D12 neemt Frank de voorsprong in deze wedstrijd. Scorend bleef het bij Frank prima verzorgd en ondanks dat de dubbels in de tweede en derde leg iets langer op zich lieten wachten, ging de zege in deze partij verdiend met 3-0 naar Koetshuis 4 speler Frank van Thiel toe. De koppels bij het tactics werden aan onze kant gevormd door Frenky & Rene en door Frank & Hans. Het eerst genoemde koppel begon en verloor nipt de wedstrijd met 2-0, ondanks goed spel. Hierna was het de beurt aan Frank en ik om onze twee tactics partijen te spelen. Met werkelijk subliem spel wisten wij alle twee de partijen in winst te beëindigen. Ook wist het koppel Frenky & René met prima verzorgd spel hun laatste tactics te winnen. Ter afsluiting van de avond de teamronde gespeeld, die ditmaal geleid werd door Anthony van der Lee, waarvoor onze dank. In deze teamronde ging het mooi gelijk op en nagenoeg gelijktijdig konden beide teams aan het finishen beginnen. Als er nog 16 punten op het scorebord staan voor team Krek d’r Neffe is het voor ons René die in zijn beurt 5 weet te checken via 1-D2, en hiermee voor ons ook dit punt binnenhaalt. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 7-2 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren en dame van team Krek d’r Neffe bedankt voor de gezellige sfeer deze avond, de spannende partijen die vertoond zijn en het sportieve gedrag. Veel succes toegewenst voor de rest van de competitie.