Wedstrijdverslag thuis tegen Ut Spin

Schaijk dinsdag 19 april 2011.
Op maandag avond 18 april hebben we weer een competitie wedstrijd gespeeld. Dit keer weer een thuiswedstrijd en wel tegen de heren van Ut Spin uit Oeffelt. Er zijn van die dagen dat alles lukt, anderzijds zijn er ook dagen waarbij alles net anders verloopt dan je wilt. Helaas was gisteren dat laatste voor ons werkelijkheid. De avond begon met de partij van Pierre tegen Peter ’s Gravenmade. Het was een mooie pot, die alle kanten op kon gaan, maar het verschil werd door Peter gemaakt in de afwerking. Met een 3-0 zege was het eerste punt voor Ut Spin een feit. In de tweede partij stonden Wilke en Iwan Miggiels tegenover elkaar. Aan beide kanten werd er knap spel vertoond, het ging mooi gelijk op en met een tussenstand van 2-2 moest er een beslissende vijfde leg gespeeld worden. Om een lang verhaal kort te maken, toen Wilke netjes tops overliet moest Iwan, de man in vorm vanavond, zo nodig laten zien dat hij een 67-finish kan maken via 17-Dbull en hiermee de winst in deze partij pakte. De tegenstander van Frank was Erik Verheijen in partij nummer drie. Ook in deze pot was er niet duidelijk een betere speler aan te wijzen, beiden stonden prima te gooien. Omdat ook hier de spelers elkaar in evenwicht hielden was er een vijfde leg nodig. En omdat ook ditmaal het spreekwoordelijke kwartje richting Ut Spin viel ging ook dit punt naar hun toe. De laatste singel ging tussen Rene en Berry Miggiels. Ook ditmaal werd er aan weerszijden leuk gegooid, maar het zat Rene vandaag niet mee, met 3-0 ging de winst naar Berry toe. Na de singels maakt Wilke plaats voor mij, en vol goede moed begonnen wij aan de tactics. Aan onze kant bestonden de koppels uit Pierre & Frank en dus ook Rene & ik. Het eerste koppel verloor beide partijen met 2-1 na zeer spannende momenten, het had net zo goed andersom kunnen zijn, maar zoals gezegd zat het ons vandaag niet mee. Ook Rene en ik maakten er twee spannende partijen van, maar het geluk was ons niet gegund. Als afsluiting van de avond de teamronde gegooid en wat voor ons al de gehele avond niet lukte, ging ook niet in de teamronde, namelijk een punt pakken. Al doende kwam er een einduitslag te voorschijn van 9-0 in het voordeel van team Ut Spin. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit enigszins een vertekend beeld is, het had net zo goed een 5-4 uitslag kunnen zijn maar dat was het dus niet. Heren van Ut Spin bedankt voor de gezelligheid en de uiterst spannende partijen deze avond, succes toegewenst voor de rest van de competitie en waarschijnlijk de promotie naar de eerste divisie.

Nieuws vanuit Ecuador door Marcel Manders

Schaijk, zaterdag 16 april 2011.
Gisteren ontving ik de volgende mail van Marcel Manders vanuit Ecuador. Mede doordat ik Marcel goed ken vanuit de dartwereld en mede vanuit het feit dat het initiatief van Marcel mij enorm aanspreekt, wil ik dit voor iedereen publiceren. Marcel schrijft hetvolgende:


Beste vrienden, teamcaptains, voorzitters leden van BBDB.

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik per december gaan emigreren naar Ecuador zuid-amerika. En 1 van de initiatieven die ik hier wilde gaan ondernemen is het project darts@school. Echter het project loopt wat stroefjes omwille van een aantal redenen die ik hieronder beschreven heb. Graag vraag ik een paar minuutjes van jullie tijd om onderstaande door te lezen.
Na het lezen ervan hoef je je tot niets verplicht te voelen, maar het zou mij erg gelukkig maken als jullie bv als team, mij zouden willen steunen met het opsturen van een nieuw/gebruikt dartbord en eventueel wat oude pijlen als je die hebt liggen.

mvg en bij voorbaat duizendmaal dank.
marcel manders

Ecuador, een vooruitstrevend en welvarend land centraal gelegen in Zuid-Amerika. Een bevolkings aantal van 14mln en heeft een omvang van 5-6x de grootte van nederland. Buurlanden zijn o.a. Brazillie, peru en colombia.
Darten is een relatief onbekende sport in Ecuador en in grote delen van zuid-amerika, hier wil ik een verandering in gaan brengen. Dit zou gaan gebeuren in samenwerking met de Ambassadeur van Ecuador.
Echter, helaas is de beste man te komen overlijden, dus ben ik nog zoekende naar andere alternatieven. Enkele gesprekken lopen nog met het ministerie van onderwijs, nederlandse ambassade en de eerste contacten met een aantal scholen zijn gelegd. De cultuur werkt hier ietwat anders dan bij ons en alles gaat dan ook redelijk traag.
Daar komt helaas ook nog bij dat de benodigdheden voor het hele project tot op heden zijn blijven steken bij de ecuadoriaanse duane. Al met al is dat een heel lang verhaal, maar het ziet er naar uit dat ik de dartborden, pijlen, kabinets en andere toebehoren niet in mijn bezit ga krijgen. Wat uiteraard de ontwikkeling van het project erg nadelig beinvloed.
Daarom heb ik besloten om alvast een goede stap in de richting te zetten door een Dartschool te openen. Kinderen bijles te geven in het hoofdrekenen en via die manier de dartsport in zuidamerika een impuls te geven.
Het benodigde materiaal is hier echter erg moeillijk aan te komen, en is dan ook nog van een slechte tot matige kwaliteit, vandaar dat ik dan ook een beroep wil doen op jullie vrijgevigheid zodat dat dit project alsnog een kans van slagen heeft.
Alles is welkom, dartborden!!! kabinets, pijlen, matten, schrijfborden, stiften, puntjes flichts schafts enz enz enz. pijlen hoeven geeneens nieuw te zijn. de dartborden liefst nieuw maar met 2ehandse van een nog degelijke kwaliteit ben ik ook tevreden.
Hebben jullie nog wat liggen of over voor het goede doel, verzend dan je spulletjes naar:

Marcel Manders,
PO.BOX: 01-03-96
tel: 087963017
Cuenca, Ecuador.

bij voorbaat al duizend maal dank,
Marcel Manders.


Projectbeschrijving Darts@School
Darts@School is een lesprogramma dat zich op persoonsniveau richt ter bevordering en verbeteren van de individuele hoofdreken capaciteit. Darts@School is speciaal ontwikkeld voor de leeftijdscategorie 10-15jaar. Darts@School leert scholieren accuraat en snel hoofdrekenen doormiddel van het dartbord met een grote variatie aan spel en leervormen.
Darts@School heeft een lesprogramma weten te ontwikkelen dat zich richt op het verbeteren, vergemakkelijken en interessanter maken van het hoofdrekenen in het basis onderwijs. Hierbij wordt de dartsport als motiverend hulpmiddel gebruikt. Het lespakket bestaat uit drie hoofdonderwerpen en diverse lesmethodes.


Doelstellingen van het project:
Hersenen training:
De hersenactiviteit op een leuke en speelse manier actief houden. Hogere bekwaamheid van hoofdrekenen genereren middels oefeningen. Het vermogen om sneller te leren optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Een verhoogde capaciteit ontwikkelen om een langere en diepere concentratie vast te kunnen houden.

Op gebied van houding:
Doelstelling is oog/handcoördinatie, en concentratie.
kinderen leren ervaren dat darten een leuke en gezonde topsport is. Het creëren van een nieuwe leerzame hobby. En doormiddel van deze hobby een hogere bekwaamheid in hoofdrekenen te verwerven. Leren omgaan met (wedstrijd)stress, spelen in groep/teamverband met als resultaat een verbeterde sociale houding, lagere drempelvrees, minder timide houding, makkelijker contact maken en onderhouden van sociale contacten.


Op gebied van kennis:
Kinderen verwerven kennis over de achtergronden van darts, bijvoorbeeld: geschiedenis, veiligheid, techniek, spelregels, omgaan met druk, gedrag t.o.v. tegenstanders, en het zich bekwaam maken in hoofdrekenen middels een variatie aan verschillende spelvormen.
Algemeen belang: ontwikkeling van de dartsport in Ecuador. Toernooien op plaatselijk, regionaal en landelijk niveau. Dartsport is ook optimaal geschikt voor minder validen en voor alle leeftijdsgroepen toegankelijk. Door actief deelname aan clubs en verenigingen wordt de aandacht onder de jeugd gevestigd op sport/spel en zijn ze minder vatbaar voor invloeden zoals alcohol, drugs en criminaliteit. Ontwikkelen van een positieve houding en uitstraling op leeftijdsgenoten.


Doelgroepen
Basis onderwijs, leeftijdsgroep 10-15 jaar. Tieners, volwassenen. Minder validen/lichamelijk gehandicapten.
Verder kan op elke leeftijd en op elk niveau de dartsport worden uitgeoefend

Wedstrijdverslag uit tegen Phil the Power Taylor.n

Schaijk, donderdag 14 april 2011.
Op de woensdag avond van de 13e april zijn we op bezoek geweest in Beuningen bij de Vrijboom. Hier heeft onder andere het team van Phil the Power Taylor.nl hun thuisbasis. De avond begon met de partij van Rene tegen Kevin van Susteren. Scorend waren de eerste legs van Kevin beduidend beter dan die van Rene waardoor Kevin voldoende pijlen kreeg op die laatste dubbel. In de tweede leg wist Kevin zelfs een maximum score van 180 te noteren. En uiteindelijk gelukte het Kevin ook om die dubbel te raken. In de derde leg kwam ook Rene wat beter in zijn spel en omdat Kevin wederom problemen ondervond op die laatste dubbel pakte Rene zijn kans en verkleinde de achterstand tot 2-1. In de vierde leg werd goed gegooid door beiden maar nu trof Kevin wel vlug de laatste dubbel en won zodoende met 3-1. De tegenstander van Frank was Roy Otten in de tweede partij. Met degelijk spel aan de kant van Frank was het redelijk snel bekeken en werd de partij afgesloten met een 3-0 winst voor Frank. Het was in de derde partij dat opa het mocht opnemen tegen oma. Ik in de persoon van opa en Janet Jansen als Oma Net. In de eerste en tweede leg ging het scorend bij mij redelijk en ook de dubbels vielen goed, dus de voorsprong van 2-0 was snel bekeken. Maar in de twee daarop volgende legs liet Janet zien dat zij het darten nog lang niet verleerd is, getuige de vele trefzekere trippels en de loepzuivere dubbels. De winst in deze partij zou in de vijfde leg beslist gaan worden. Gedurende deze leg werd er aan weerskanten scorend goed gegooid en als ik niet een finish van 78 met twee pijlen via T18-D12 had gegooid dan had Janet waarschijnlijk in haar beurt de winst gepakt. Ten slotte werd de laatste singel van de avond gegooid door onze invaller Frenky Heurkens tegen Henk Otten. Het was Frenky die resoluut de eerste twee legs won. In de volgende twee legs was het vooral Henk die tegengas gaf, met onder andere scores van 174 en 140. Met een tussenstand van 2-2 moest hier ook een beslissende vijfde leg gespeeld worden. Beide spelers deden niet voor elkaar onder, maar het was Frenky die met een welgemikte worp de D10 wist te raken en hiermee de partij won. Na de singels werd het team van PTPT versterkt door invaller Marco Niemeyer, en dat bracht de ommekeer in de wedstrijd. Onze eerste tactics partij, gespeeld door Frank & ik, ging met subliem spel aan onze kant zeer verdiend naar ons toe met een 2-0 zege. Hierna kwam het koppel Rene & Frenky aan de bak en deden dat zeker niet slecht, maar Marco Niemeyer was van grote klasse en bezorgde hun de overwinning. De derde tactics waarin Frank & ik weer aantraden gaf eenzelfde beeld, wij speelden gewoon goed, maar het was niet goed genoeg. De laatste tactics waarin Rene en Frenky stonden te gooien was super spannend. Na een tussenstand van 1-1 was er een beslissende laatste leg nodig. Ook deze leg was reuze spannend, maar het superieure spel van Marco maakte het verschil. Met minimaal verschil ging de winst naar PTPT toe. Tot slot nog de teamronde gegooid, waarin het ook weer ongemeen spannend was, waarbij wederom Marco het leeuwendeel voor zijn rekening nam, tot ongenoegen van ons, en ook die laatste dubbel werd door hun geraakt. Zo gebeurde het dat na een voorsprong van 4-1 uiteindelijk toch verloren werd met 5-4 van team Phil the Power Taylor.nl. Aan de zijde van team Koetshuis 4 wil ik Frenky wederom bedanken voor zijn zeer goede invalbeurt en aan de kant van team PhilthePowerTaylor hulde aan Marco voor zijn schitterend vertoonde spel deze avond, klasse apart. Wij hebben gewonnen van PTPT maar verloren van Marco. Dame en heren van PTPT bedankt voor de gezellige avond en veel succes toegewenst voor het verdere verloop in de competitie.

Wedstrijdverslag uit tegen PDC

Schaijk, zaterdag 9 april 2011.
Op vrijdag avond 8 april stond de inhaalwedstrijd uit tegen de heren die bij de PDC gooien op het competitie programma van de Brabantboel. Gelukkig voor ons haalden deze heren niet het niveau wat die andere heren bij die andere PDC wel halen. Maar ja verschil moet er zijn, maar de heren van de Peelse Dart Club waren deze avond zeker zo gedreven om een keer van ons te winnen. De eerste partij van de avond ging tussen Frank en Robert van de Akker. Aanvankelijk ging het bij Frank als van een leien dakje, de eerste twee legs gingen probleemloos naar het Koetshuis toe, maar Robert herpakte zichzelf en zorgde ervoor dat er een tussenstand kwam van 2-2. De laatste leg was zeer spannend, ging mooi gelijk op, maar het was Frank die het Koetshuis het eerste punt bezorgde. In partij twee stonden Wilke en Ronald van de Burgt tegenover elkaar. Zoals we van Wilke gewend zijn speelde ze een solide en constante partij met goed verzorgd spel en won zodoende met 3-0 van Ronald. Hierna was het de beurt aan Rene om zich te meten met Jack Hendriks. Ook deze partij was zeer spannend, de spelers waren aan elkaar gewaagd, de dubbels vielen niet altijd even snel, maar deze partij had een zeer hoog amusement gehalte. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Jack. Als laatste in de singels mocht ik het opnemen tegen Ger van de Wijngaard. In de eerste leg waren mijn scores goed te noemen en ook de D8 werd snel gevonden, een voorlopige voorsprong was een feit. Jammer genoeg kon ik in de hierop volgende legs scorend niet bijblijven bij Ger die knap spel liet zien en dus ook verdiend met 3-1 van mij won. De koppels bij ons werden gevormd door Wilke & Frank en door Rene & ik. Het eerstgenoemde koppel startte met hun koppelpartijen en won ze allebei met 2-0. Helaas konden Rene & ik geen potten breken tegen het PDC geweld, wij verloren onze twee partijen met 2-0 van hun. Dus voor aanvang van de teamronde stond de stand gelijk en dus zou deze ronde de winnaar van de avond aanwijzen. Tijdens deze teamronde hielden beide teams elkaar mooi in evenwicht tot net voor de finish, via een kleine eindspurt door Wilke met een 140-score, kregen wij eerder de kans op die laatste dubbel. En zoals het hoort gooide voor ons Rene via 13-D16 een finish van 45 uit en bezorgde hiermee voor ons wederom de overwinning op het team van PDC met 5-4. Beste heren van PDC bedankt voor de gastvrijheid, de gezelligheid en de mooie partijen die deze avond vertoond zijn. Heel veel succes toegewenst voor de rest van de competitie.

Wedstrijdverslag thuis tegen Verploegen 1

Schaijk, woensdag 6 april 2011.
Op maandagavond 4 april hebben we weer een competitie wedstrijd voor de Brabantboel gespeeld. Het team van Verploegen uit Wijchen was bij ons te gast in het Koetshuis te Reek. Het begin van de avond begon met de wedstrijd waarbij ik het mocht opnemen tegen Wim Hooijmans. In de eerste leg ging het scorend goed bij mij en ook de eerste pijl op D16 was meteen raak. Gedurende de tweede leg stond ook Wim goed te scoren, maar omdat ik een finish maakte van 80 via 20-20-D20 ging ook deze leg mijn kant op. In de derde leg ging het scorend bij Wim ook prima. Niet lettend op de stand, waarbij Wim nog 179 punten had staan op het scorebord, produceerde Wim de maximale score van 180 door 3 x trippel 20 te gooien. Een knappe prestatie maar op dat moment niks waard, alleen deze vermelding. Aan mijn kant liepen de dubbels in tegenstelling tot de voorgaande legs niet meer. Het was steeds net niet, kansen genoeg gehad maar niet verzilverd. Gevolg was een 3-2 overwinning voor Wim. De tweede partij van de avond kende de volgende spelers, Wilke voor ons en Wilbert Meyer voor team Verploegen. Met prima spel van beide spelers werd het verschil gemaakt in het trefzeker zijn op de dubbels. Hierin was Wilke beter dan Wilbert, getuige zelfs een 100-finish van Wilke. Met een 3-1 zege voor Wilke eindigde deze partij. In de volgende partij waren elkaars tegenstanders Frank en Glenn Roos. Het was een mooie partij om te zien, aan weerskanten werd er goed tot zeer goed gescoord, helaas voor ons ging Glenn er met een 3-1 zege vandoor. De laatste singel van de avond ging tussen Pierre en Tonnie Disveld. Anders dan de einduitslag doet vermoeden, namelijk 3-0 voor Tonnie, was het een spannende partij waarbij door beide spelers regelmatig scores dik boven de 100 gegooid werden. Aan onze kant werden voor de tactics de volgende koppels gevormd, Pierre samen met mij en Wilke samen met Frank. De eerste tactics werd gespeeld door Wilke en Frank die hun partij verloren met 2-0. Daarna mochten Pierre en ik ons spel vertonen maar ook wij moesten toezien hoe de ene partij met 2-1 en de andere partij met 2-0 verloren ging. Gelukkig voor ons ging de laatste tactics van Wilke en Frank veel beter en na een spannende strijd ging de winst met 2-1 naar ons toe. De teamronde, keurig geleid door Eimardo, werd voor beide teams een double trouble. Die laatste dubbel wou maar niet vallen. Uiteindelijk gelukte het toch Wim om de D2 te raken en zodoende ook dit laatste punt naar het team van Verploegen te slepen. De einduitslag deze avond kwam neer op een 7-2 overwinning van team Verploegen op ons. Heren van Verploegen bedankt voor de gezellige en sportieve avond en heel veel succes gewenst voor het verdere verloop van de competitie.

Winnaar bij Banden Groep Nederland 2011

Schaijk, maandag 4 april 2011.
Op zondag 3 april werd er door mij voor de vijfde keer een darttoernooi georganiseerd voor medewerkers van Banden Groep Nederland BV, beter bekend onder de handelsnaam De Molen Banden uit Reek, die al enkele jaren mijn werkgever is. Omdat dit een lustrum toernooi was kreeg iedere deelnemer een blijvende herinnering in de vorm van een medaille. Dit toernooi werd evenals voorgaande jaren gehouden in de grote zaal van Gasterij het Koetshuis te Reek. Ook dit jaar was de wedstrijdleiding in handen van Rik die dat wederom prima deed, waarvoor mijn dank. Met een deelnemers aantal van 13 (helaas waren er 4 afmeldingen) ging dit toernooi van start. De namen van de deelnemers in willekeurige volgorde waren: Niels, Mark D, Jan, Eva, Ronnie, Rosan, Mark K, Frank K, Willie, Hans, Roel, Frank v T en Ryszard. We begonnen de middag met poule-wedstrijden. Winnaar in poule 1 werd Niels Driessen, gevolgd door Mark Droomers die tweede werd. In de tweede poule kwam Ronnie van de Pas als winnaar te voorschijn en hier werd Mark Kuijpers tweede. Winnaar in de derde poule werd ik en Willie Strik werd tweede. In de laatste poule werd Frank van Thiel eerste en ging de tweede plaats naar Roel Kruissen. Deze deelnemers gingen door naar de winnaarsronde. Ook aan de verliezerskant werd er een knock-out ronde gespeeld. In deze finale van de B-ronde stonden Frank Kuijpers en Eva tegenover elkaar. Hierin werd Frank Kuijpers de winnaar. In de winnaarsronde ging het toernooi verder met de kwartfinales waarin Niels het won van Mark K, ik het won van Roel, waarbij vermeld moet worden dat in deze partij Roel de hoogste finish van de dag maakte door 120 uit te gooien via D20-D20-D20, een knappe prestatie. In de andere kwartfinale wist Ronnie te winnen van Mark D en Frank won de partij tegen Willie. Zodoende gingen verder naar de halve finale de heren Niels, Hans, Ronnie en Frank. De partij van mij tegen Niels ging met een 3-0 zege mijn kant op, en met dezelfde cijfers wist Frank te winnen van Ronnie. Voordat het klapstuk van de middag, de hoofdfinale, gegooid zou worden werd er eerst nog gestreden om de derde en vierde plaats. Hierin stonden Niels en Ronnie tegen over elkaar. Na een spannende strijd trok Ronnie met een 2-1 overwinning de derde plaats naar zich toe. Zo kwam het dat zowel Frank als ik, beiden spelers van team Koetshuis 4 in de Brabantboel elkaar troffen in de finale. Frank die de voorgaande 4 jaren steeds de wisseltrofee in ontvangst had mogen nemen, moest deze dus vanmiddag verdedigen. In de eerste leg had Frank scorend het betere van het spel maar raakte die laatste dubbel niet. Toen wij beiden op dubbel 1 stonden was ik het die hem raak prikte. In de tweede leg gingen de scores bij mij een stuk beter maar ook ik kreeg moeite met de dubbels. Maar evenals in de eerste leg wist ik ook in de tweede leg de D1 te raken. In de derde leg gingen gelukkig de scores en de dubbels aan mijn zijde goed, de eerste pijl op D16 was meteen raak. In de vierde leg vielen bij mij de trippels wederom goed en met twee pijlen werd 32 uitgegooid via 16-D8. Zodoende werd deze finale door mij met 4-0 gewonnen van Frank, en mocht ik de felbegeerde wisseltrofee mee naar huis nemen. Deze overwinning draag ik op aan mijn vrouw die vandaag hier helaas niet aanwezig kon zijn omdat zij, inmiddels thuis gekomen uit het ziekenhuis, herstellende is van een geslaagde hartoperatie. Tot slot wil ik alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage aan deze zeer geslaagde dartmiddag, het was gezellig en dat is de hoofdzaak. Meedoen is belangrijker dan winnen. Verder wil ik Banden Groep Nederland en Gasterij ’t Koetshuis bedanken voor hun bijdrage aan dit jubileum toernooi.
Foto’s genomen tijdens deze middag zijn te bewonderen op de foto-pagina op deze site.

Vooraankondiging Open Wijchen 2011

Tijdens de 6e ranking van de BBDB in Wijchen liep ik Toon Evers tegen het lijf. Op een gegeven moment kwam mijn website als onderwerp van gesprek naar voren. Toon heeft mij toen gevraagd of ik aandacht wilde schenken op mijn site voor hun darttoernooi te weten het Open Wijchense Dartkampioenschap elk jaar gehouden op 2e Paasdag. En natuurlijk kan ik zoiets niet weigeren aan een goede vriend. Dit jaar organiseren de heren Toon Evers en Geert van de Brink alweer voor de 12e keer de Open Wijchense Dartkampioenschappen en wel op 2de Paasdag,
Maandag 25 April 2011.
Het toernooi wordt gehouden bij:
Zaal Verploegen,
Woeziksestraat 100,
604 CM te Wijchen.
Voor meer info klik op de inzet links boven.