Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, donderdag 29 april 2010.
Op Woensdag 28 april 2010 werd er door dartvereniging ’t Koetshuis in Reek een “blind-koppel” dart toernooi geörganiseerd. In totaal waren deze avond 16 fanatieke darters naar Gasterij ’t Koetshuis te Reek gekomen. Mijn teammaat deze avond was niemand minder dan Frans Nelissen. Onze eerste poule wedstrijd ging tegen het koppel Bjorn Fransen & Jeroen van Velzen. We werden zeker niet overklast, maar de winst ging naar onze tegenstanders. In de tweede wedstrijd mochten we het opnemen tegen Janco de Schouwer & Danny Verhoeven. In deze pot liep het bij ons al een stuk beter dan in de eerste wedstrijd, maar moesten toch de meerdere erkennen in Janco en Danny. Onze laatste wedstrijd in de poule ging tegen Cecile van de Peppel & Mark Roefs. In deze partij ging het mooi tegen elkaar op, en nadat we beiden een leg hadden gewonnen, moest er een beslissende derde gegooid worden. Hierin stonden wij lekker te gooien, en ook die laatste dubbel werd door ons geraakt. Achteraf gezien was dit het begin van een mooie reeks overwinningen achter elkaar. Doordat we 2 partijen hadden verloren en 1 keer winst in de poule gingen we door naar de verliezersronde. Hierin kwamen we de heren Marijn van Summeren & Rob Ariens tegen. Ook deze partij ging op het scherpst van de snede, maar omdat wij keurig netjes die laatste dubbels snel wisten te raken gingen wij door naar de finale. Onze tegenstanders in de finale waren Joan van Orsouw & Jan Raaymakers. In de eerste leg stonden wij scorend beter te gooien dan hun, maar wij verzuimden die laatste dubbel te maken. Dit in tegenstelling tot onze tegenstanders, die hiermee het eerste punt binnenhaalden. Tijdens de tweede leg werd er door Joan en Jan zeer knap gescoord, Joan produceerde een 180-score en Jan een 135-score, maar als je daarna geen dubbel raakt win je niet. Met dubbel 8 trok ik de stand gelijk. Dus ook hier moest de laatste leg de beslissing brengen. Het was een gelijk opgaande strijd, met goede scores van beide kanten, Frans liet o.a. een 140-score noteren. En met een 70-finish (18-20-D16) van mij wonnen wij de finale van de verliezersronde. Een mooie prestatie van twee darters die elkaar deze avond voor het eerst ontmoetten. Frans bedankt voor je inzet en de juiste teamspirit. In de finale van de winnaarsronde stonden Bjorn Fransen & Jeroen van Velzen tegenover Eimardo van Engelen & Anthony van de Lee. Deze finale was eveneens zeer spannend en eindigde in een overwinning met 3-2 voor Bjorn & Jeroen.

7de Ranking Toernooi BBDB te Wijchen

Schaijk, zondag 25 april 2010.
Het 7de rankingtoernooi van de Brabantboel Darts Bond werd vanmiddag gehouden. Voor de echte brabanders onder ons, waartoe ik mezelf zeker reken, moesten we hiervoor naar het “buitenland”, te weten Gelderland en wel bij zalencentrum Verploegen in Wijchen. De opkomst deze middag was magertjes te noemen met 56 deelnemers. In onze poule zaten naast mijzelf ook nog Antoine van Bakel, Jan van de Beurcht en Elza van Geffen. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Antoine. Tijdens de eerste leg werd er door ons beiden slecht gegooid en ook die laatse dubbel liet lang op zich wachten. Gelukkig lukte dit uiteindelijk toch voor mij. In de tweede leg ging het een stuk beter, en ook de dubbel viel snel, een 2-0 overwinning was een feit. Mijn volgende tegenstander was Jan van de Beurcht. In de eerste leg stond ik scorend beter te gooien dan Jan, maar ik kreeg de dubbel niet geraakt, in tegenstelling tot Jan, die hierdoor de eerste leg pakte. De daarop volgende leg ging goed voor mij, inclusief de dubbel, dus was er een laatste derde leg nodig. Scorend verliep deze leg ook goed, maar de dubbel liet iets langer op zich wachten dan dat mijn bedoeling was, maar ik gooide hem wel, dus winst met 2-1. Mijn laatste wedstrijd in de poule ging tegen Elza van Geffen. De eerste leg won ik met goede scores en een vlotte dubbel. De tweede leg ging scorend ook heel goed, maar het feit dat ik uitgooide met D1 zegt al voldoende. Met drie overwinningen op zak in de poule-fase ging ik door naar de winnaarsronde. Via een bye kwam ik terecht bij de laatste 16. Marcel Manders was mijn volgende tegenstander. Marcel liet zien dat hij duidelijk de betere darter was, onder andere door een 16-darter te gooien, en won derhalve verdiend met 3-0 van mij. Hiermee was mijn rankingtoernooi ten einde. Toch weer de winnaarsronde bereikt vandaag, en dus wederom de nodige rankingpunten vergaard.

Wedstrijdverslag uit tegen 't Oventje 2

Schaijk, vrijdag 23 april 2010.
Gisteren hebben we de uitwedstrijd tegen ‘t Oventje 2 gespeeld in het gelijknamige cafe. Omdat onze tegenstander kampte met een onderbezetting, ze waren maar met drie man, en omdat wij niet de slechtsten zijn, hebben we gezamenlijk afgesproken dat bij hun één man twee keer de singel mocht gooien, en een ander alle tact-tics. De avond begon met de partij waarin ik het opnam tegen Micha Verbeeten. Gedurende de eerste leg was ik het die door hogere scores eerder op een dubbel stond, maar Micha won de leg. In de tweede leg waren de rollen omgedraaid, Micha stond veel eerder op een dubbel maar raakte hem niet, terwijl ik dat wel deed. In de derde en de vierde leg ging het gelijk op, en was ik het die met een 3-1 winst de wedstrijd besliste. Als tweede kwam Pierre in actie tegen Antoon Derckx. Ook in deze partij ging het mooi gelijk op, waarbij met een tussenstand van 2-2 een beslissende vijfde leg nodig was. Tijdens deze partij gooide Pierre de maximale score van 180. Deze vijfde leg was erg spannend, beiden hadden de mogelijkheid om te winnen, maar het was Antoon die de laatste dubbel gooide. In de volgende partij stond Rene tegenover, jawel alweer Micha Verbeeten. Ook deze partij stond bol van de spanning, met spelers die elkaar goed partij gaven. Wederom moest ook hier een vijfde leg gegooid worden. Tijdens deze laatste leg stond Micha prima te spelen, en won derhalve de partij. Tot slot was het de beurt aan Wilke om tegen Mike van Boxtel te darten. Met goed spel van beide kanten, was het toch steeds Wilke die net iets scherper was dan Mike en zodoende met een 3-1 winst het punt voor het Koetshuis pakte. Bij de tactics werd Rene aan Pierre gekoppeld. Zij begonnen aan hun tactics, maar moesten in beide partijen toegeven dat hun tegenstander ze aftroefden, verlies 2x met 2-0 was het gevolg. Wilke en ik koppelden ook samen, en dat was een gouden zet. Zowel Wilke als ik stonden fantastisch te gooien, met vele trippels en juiste pijlen op het goede moment. Het was dan ook 2x een dik verdiende overwinning van ons met 2-0. Voor aanvang van de teamronde was dus de stand weer gelijk. Over de teamronde kan ik eigenlijk kort zijn, bij ’t Oventje waren eigenlijk maar twee spelers die enorm goed stonden te gooien, waardoor het laatste punt van de avond verdiend in het Oventje bleef. Hiermee werd een einduitslag bereikt van 5-4 in het voordeel van Oventje 2. Noemenswaardig van deze avond was de sierlijke krul van Mike. Voor meer info hierover kun je terecht bij Mike zelf. Heren van ’t Oventje 2 bedankt voor de spannende partijen, de gezelligheid en de gastvrijheid. Veel succes toegewenst voor de resterende wedstrijden in de competitie.

Gezelligheids toernooi 't Witte Paard te Volkel

Schaijk, zondag 11 april 2010.
Vandaag werd er een gezelligheidstoernooi gehouden in Volkel en wel in cafe ’t Witte Paard. De belangstelling voor dit toernooi was gering, er deden in totaal maar 12 darters aan mee. De gezelligheid was er echter niet minder door. In onze poule zaten de volgende spelers, Frank Cornelissen, Martin Kocken, Johnny Claassen en ikzelf. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Johnny, ik pakte de eerste leg, maar Johnny was beter in de volgende drie legs, dus verlies met 3-1. In de tweede wedstrijd was Martin mijn tegenstander. Tijdens deze partij vielen de dubbels niet, zodat ook deze wedstrijd met 3-1 verloren ging. De laatste wedstrijd in de poule ging tegen Frank. Deze partij won ik met 3-1, vooral omdat hierin de dubbels wel vielen. Ik werd derde in onze poule, dus door naar de verliezersronde. Hierin trof ik Antoine van Bakel als tegenstander. Het werd een wedstrijd van double trouble. Scorend was Antoine beter dan ik, maar de dubbels bleven uit. Na met 2-0 voor gestaan te hebben werd het 2-2 waardoor de vijfde leg de beslissing zou geven. Ook in deze leg hadden we beiden vele wedstrijdpijlen, en uiteindelijk won ik de wedstrijd door 4 met enkel 2 dubbel 1 te finishen. Aanbeland in de finale van de verliezersronde mocht ik het opnemen tegen Humphrey Franzen. Humphrey begon goed en nam een voorsprong van 2-0. Met goed spel kon ik er nog 2-2 van maken, maar moest daarna toezien hoe Humphrey de laatste en beslissende leg won. Winnaar van de winnaarsronde is Roy Leenders geworden.

Record gebroken

Schaijk, vrijdag 2 april 2010.
Een record gebroken. En wel met het hoogste aantal bezoekers in de maand Maart 2010 op deze site. Voor de eerste keer is dit aantal de 400 gepasseerd in één maand tijd. Dit record is mede mogelijk gemaakt door jou als lezer.Met veel overgave probeer ik elke week weer een luchtig verslag te schrijven van de wedstrijden van ons team Koetshuis 4, en de toernooien waaraan ik deelneem. Toen ik ruim 2 ½ jaar geleden begon met deze site had ik niet durven dromen dat het zo groots zou worden. Getuige dit record kijken er regelmatig darters, en wellicht ook niet darters, naar deze site. Gezien ook de reacties van diverse personen op de darts toernooien, is deze site alom bekend en gelezen. Deze uitslag geeft mij de motivatie om er nog steeds met veel liefde en plezier aan te werken. Verder wil ik ook de Brabantboel Darts Bond bedanken voor de mogelijkheid om mijn site te promoten via hun website, zonder dit medium zou het bezoekersaantal lang niet zo groot zijn. Ook wil ik in het bijzonder de sponsors, Bandenhandel De Molen te Reek, Herberghe de Pannecoecke te Linden, Gasterij ’t Koetshuis te Reek en Sterdarts te Middelrode bedanken. Hun steun zal ik altijd blijven waarderen. Iedereen bedankt en blijf vooral lezen.