Mijn deelname aan het 7de rankingtoernooi

Zondag 19 april 2009 werd het 7de ranking toernooi van de BrabantBoel afgewerkt in cafe zaal het Tunneke in Heesch. Deze middag waren er 68 darters aanwezig op deze rankingmiddag. Zelf zat ik (1ste divisionist) in een poule met Martijn Gielen, Rudy van Lanen en Christiaan van Ballegooij (ere-divisionist). Over de poule wedstrijden kan ik kort zijn, alle drie de partijen met 2-0 verloren. Het liep gewoonweg niet lekker bij mij. Gevolg was dat ik in de verliezersronde terecht kwam. Hierin mocht ik het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Maikel Smits (ere-divisionist). Deze partij won ik met 2-1. Hierna was Twan Nijland mijn tegenstander. Deze partij werd door mij met 2-0 gewonnen. De volgende tegenstander was Mendy Kuppen (ere-divisioniste). Ook deze partij werd door mij winnend afgesloten met 2-1. Door deze overwinningen bereikte ik de kwartfinale van de verliezersronde. In deze kwartfinale was Hermie van Orsouw (ere-divisionist) mijn tegenstander. Hermie stond goed te gooien en pakte de eerste leg. In de tweede leg, waarin ik ook goed stond te gooien, had ik zelfs een uitgooi van 108. Deze kwam als volgt tot stand. Ik had T18-18-D18 in gedachte, maar mijn eerste pijl belande in de enkel 4. Hermie riep nog naar mij dat ik nog steeds uit kon gooien. Ik gooide T18 met met tweede pijl, waardoor er nog 50 punten overbleef. Ditmaal draaide ik mij om naar Hermie met de mededeling dat ik die dubbele bull wel even zou gooien. En jawel hoor, ik gooide de dubbele bull met mijn derde pijl. Tussenstand dus 1-1. De laatste en beslissende leg ging weer naar Hermie toe, die hierdoor mijn deelname aan dit toernooi beeindigde. Al met al kan ik redelijk tevreden terugkijken naar dit rankingtoernooi van de BBDB.

Wedstrijdverslag uit tegen de Ketel 1

Woensdagavond 15 april 2009 zijn we te gast geweest in Vorstenbosch bij bar de Ketel. Hier mochten we gooien tegen de huidige nummer 1 van onze poule. Het zou dus een spannende avond worden, waarbij beide teams de punten hard nodig hadden. Zij om kampioen te worden, wij om degradatie te ontlopen. In de eerste partij van de avond mocht ik aantreden tegen Dennis Kanters. Gedurende deze wedstrijd stond ik lekker te gooien, waarbij regelmatig hoge scores gegooid werden door mij, maar ook Dennis Kanters was in vorm. Het werd een 3-1 overwinning door Dennis, maar persoonlijk kon ik hier vrede mee hebben omdat ik zeker niet slecht stond te gooien. De tegenstander van Frank in de tweede partij was Robert Timmers. Ook in deze partij waren de spelers aan elkaar gewaagd, er werd goed gegooid, en tot 2-2 bleef de stand gelijk. Helaas voor ons kon Frank in de laatste leg geen vuist maken tegen Robert, die hierdoor de winst pakte voor de Ketel. De derde wedstrijd van de avond had als tegenstanders Rene en Ferry van Uden. In het begin was het een gelijk opgaande strijd, maar naar mate de wedstrijd vorderde was het Rene die beter presteerde. Met een uitgooi van 95 pakte Rene de leg en de wedstrijdwinst met 3-1 op Ferrry van Uden. In de laatste singel mocht Wilke gooien tegen Rob Kanters. En zoals we van Wilke gewend zijn, stond zij zeer goed te gooien, met snelle laatste dubbels. Het gevolg hiervan was dat Wilke dik verdiend de partij won met 3-0 van Rob Kanters. De koppels werden gevormd door Wilke & Frank enerzijds en Rene en ik anderzijds. Wilke en Frank begonnen en wonnen direkt hun eerste koppel met 3-2. We stonden op dat moment op papier zowaar voor op de Ketel. Maar helaas konden Wilke en Frank hun goede spel niet vasthouden, waardoor die hun tweede koppelwedstrijd verloren met 3-0. Hierna was het onze beurt, Rene en ik, om te koppelen. Onze eerste koppel verloren we met 3-0, en de tweede helaas met 3-1. De bierronde tenslotte ging nou eens niet zoals wij gewoon zijn. Normaal staan we een straatlengte voor op de tegenstander maar krijgen we die laatste dubbel maar niet geraakt. Deze avond was het anders. Onze tegenstander, de Ketel, stond ze lekker te raken. Zij stonden dan ook eerder op die laatste dubbel te gooien dan wij. Maar omdat de Ketel dit maal die laatste dubbel niet raakte, en Frank voor ons wel de D10, ging dit punt naar het Koetshuis toe. Zodoende kwam er een einduitslag tevoorschijn van 5-4 in het voordeel van de Ketel 1. Heren uit Vorstenbosch bedankt voor de spannende dartavond, en succes voor het restant van de competitie.

Kwartfinale eindstation beker voor Koetshuis 4

Maandagavond 6 april 2009 hadden we een bekerwedstrijd op het programma staan. Doordat we inmiddels al 4 wedstrijden in het bekertoernooi hadden gewonnen, stonden we vandaag in de kwartfinale van de beker van de Brabantboel. Onze tegenstander van vanavond was het team van Koetshuis 2. Dit team speelt al 8 jaar in de ere-divisie en wij staan voor het eerste jaar in de eerste divisie. Op papier zou het dus voor hun een makkie moeten zijn. De praktijk verliep gelukkig voor ons heel anders. Rene begon tegen Berrie Hoefnagels en het werd een goeie pot, met hoge scores aan beide kanten. De vijfde leg bracht uiteindelijk de overwinning aan Berrie Hoefnagels. De tweede partij was die tussen Wilke en Hans Verweij. Ook in deze partij was Wilke zeker niet de mindere van Hans Verweij. Na een spannende strijd werd het 3-1 voor Hans Verweij. Mijn tegenstander was Antoine van Bakel. Ik stond goed te gooien, en Antoine behaalde niet zijn normale niveau. Ook mijn dubbels vielen snel, waardoor ik de partij won met 3-0. De eer was gered. In de laatste partij moest Frank gooien tegen Sebastiaan Kuppen. Frank gooide onder zijn kunnen, terwijl Sebastiaan Kuppen totaal geen moeite had met het raken van de trippels. Dik verdiend won Sebastiaan Kuppen met 3-0 van Frank. Hierna begonnen Rene en ik aan onze 701 partij. Hierin kwam de kwaliteit van Hans Verweij en Sebastiaan Kuppen wederom te voorschijn. Gevolg winst met 2-0 voor Koetshuis 2. Na deze partij speelden Wilke en Frank tegen diezelfde twee spelers de tactics. Koetshuis 2 zette hun goede spel voort en won met 2-0. Hiermee was inmiddels de tussenstand al 5-1 voor Koetshuis 2, en dus was de overwinning voor hun reeds een feit. Hierdoor trok Berrie Hoefnagels zich terug waardoor Yolanda Brouwer zijn plaats innam. Wilke en Frank wonnen hun 701 partij van Antoine van Bakel en Yolanda Brouwer met 2-0. In deze partij gooide Frank de maximale score van 180. Super. Na deze partij moesten Rene en ik nog de tactics spelen tegen Antoine en Yolanda. Het werd een spannende partij, waarbij beide teams elkaar lang in evenwicht hielden. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind en wonnen met 2-0. Tijdens de bierronde stonden wij beter te gooien dan onze tegenstander. Wij stonden al op een dubbel te gooien, terwijl Koetshuis 2 nog dik 200 punten op het bord had staan. Maar zoals te vaak bij ons het geval is, werd die laatste dubbel een enorm struikelblok. Gevolg was dat de winst in deze ronde naar Koetshuis 2 ging. Einduitslag is 6-3 geworden in het voordeel van team Koetshuis 2. Hiermee is voor ons het bekertoernooi ten einde. Wij wensen het team van Koetshuis 2 heel veel succes toe op de finaledag van de beker.

Dutch Darts Trophy 2009 te Nuland

Zondag 5 april 2009 vond er in Nuland in hotel van der Valk het Dutch Darts Trophy 2009 plaats. Dit was een PDC toernooi. Nagenoeg alle groten van de Professional Darts Corporation waren aanwezig. Deze dag werd Phil “the Power” Taylor de winnaar door in de finale te winnen met 6-2 van Gary Anderson. Tijdens dit toernooi zijn er door Petra, mijn vrouw, diverse foto’s gemaakt van mij met bekende darters. Helaas is de kwaliteit van de foto’s niet optimaal vanwege het feit dat er niet geflitst mocht worden. Ondanks dat was het toch een geweldige middag, waarin ik vele mooie dartpartijen gezien heb. Foto’s van deze middag staan op de foto-pagina onder: “met bekende darters op de foto”.

Wedstrijdverslag uit tegen de Botte Puntjes

Vrijdagavond 3 april 2009 zijn we naar Mariaheide geweest, om daar te spelen tegen het team van de Botte Puntjes. In den Brouwer was het gezellig en druk. Wij waren niet de enige die daar waren om onze pijlen in het bord te gooien. In de eerste partij van de avond had Frank als tegenstander Michael van Berkel. Frank had moeite met het begin, waardoor hij met 1-0 achter kwam te staan, maar daarna liep het lekker bij Frank, met als resultaat een 3-1 winst. De tweede partij was die van mij tegen Daan Vloet. In deze partij vielen bij mij niet de pijlen zoals ik ze bedoeld had. Ik ging echt voor een 9-darter, maar bij de eerste pijl was die illusie al verdwenen. Daan Vloet stond in tegenstelling tot mij lekker te gooien, en won verdiend de partij met 3-0. In de derde wedstrijd mocht Rene het opnemen tegen Andy Martens. Over deze partij valt voor ons helaas weinig positiefs te vermelden, ook bij Rene ging het vanavond niet. Gevolg was een nederlaag met 3-0. Tot slot mocht Wilke haar singel gooien tegen Alex Vloet. Wilke stond zeer goed te gooien. Door goede scores, waaronder een 180, won Wilke overtuigend met 3-0 van Alex Vloet. Na de singels werden de koppels gegooid, met als koppels Wilke & Frank en Rene & ik. Zoals gewoonlijk begonnen Wilke & Frank als eerste aan de koppels. Het was een spannende strijd, die nadat de stand 2-2 geworden was, een beslissende laatste leg nodig had. Ondanks goede tegenstand lukte het Koetshuis 4 niet om deze partij te winnen, verlies met 3-2, door pech op de dubbel. In hun tweede koppel zetten ze de missers van de eerste koppel weer recht, en wonnen met 3-1. Hierna was het de beurt aan Rene & ik om te koppelen. Onze eerste koppel ging net zo goed als onze singels, niet dus. Verlies met 3-0 was het gevolg. Maar we kregen nog een kans om alsnog de avond voor ons iets draaglijker te maken. En jawel dat lukte ook. Met 3-1 werd de laatste koppel door ons gewonnen, waarbij ik de winst in deze partij verzekerde door met 89 te finishen. Tussenstand 4-4 na de singels en koppels. In de teamronde werd er door ons team goed tot zeer goed gescoord. Door slechte beurten van de Botte Puntjes stonden wij vrij snel een dikke 200 punten voor. Om hierin verandering te brengen gooide Andy Martens een 180-score, maar die werd gelijk door Wilke beantwoord met een 140-score. Niks aan de hand dus. Toch wel. Die laatste dubbel werd maar niet door ons geraakt, en ja dan weet je het wel. Als het bij de een niet lukt, dan gaat de ander er met de winst vandoor. Zo ook nu, waardoor wij totaal ontreddert de teamronde verloren, door geen dubbel te gooien. De einduitslag is dan ook 5-4 geworden in het voordeel van team de Botte Puntjes. Heren bedankt voor de gezellige avond en succes verder in de competitie.