Wedstrijdverslag uit tegen Keetje Triple 1

Dinsdagavond 22 april 2008 waren we te gast in Nistelrode bij cafe 't Tramstation. Onze tegenstander van vanavond waren de heren van Keetje Triple 1. De eerste partij gooide Pierre tegen Brandy Vogels. Het werd een spannende partij, waarbij een beslissende 5e leg gegooid moest worden om de winst. Helaas voor Pierre ging de overwinning naar Brandy. Wilke gooide tegen Egbert Maas, en won met 3-0. De derde partij was die van Frank tegen Paul Langenhuizen. Zowel Frank als Paul stonden goed te gooien, maar Frank gooide telkens als eerste de laatste dubbel en won met 3-0. Als laatste mocht ik gooien tegen Joost Zwinkels (bijgenaamd Shota) en dat werd een partij van de gemiste dubbels aan mijn kant. Scorend liep het goed, maar die laatste dubbel werd mijn ondergang. Ik verloor mijn partij dan ook met 3-2. Bij de tactics gooiden Wilke samen met Pierre. Zij wonnen een partij, maar verloren er ook een. Frank en ik wonnen beide partijen. De bierronde verliep voor ons weer goed, en met een welgemikte worp op de dubbel 12 bezorgde Frank voor ons de overwinning in de bierronde. Zodoende kwam er een einduitslag op papier van 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4.

Wedstrijdverslag thuis tegen Krek d'r Neffe

Op maandagavond 7 april 2008 moesten we thuis spelen tegen de koploper op dat moment, namelijk het team van Krek d'r Neffe uit Oss. De eerste partij van de avond was die van Frank tegen Anthony van de Lee. Ondanks het feit dat Frank goed stond te gooien, kon hij de partij niet winnen, omdat Anthony beter was, 3-1 voor Anthony. In de tweede partij stond Wilke tegenover Lucien van Hees. Wilke speelde duidelijk onder haar niveau en verloor met 3-1 van Lucien. Als derde mocht Pierre, onze reserve die deze avond vrij had gemaakt om te darten, gooien tegen Heavenly van Lieshout. Pierre speelde solide en won met 3-1. De laatste singel van de avond was Gertjan tegen Frans-Jan Spit. Ook Gertjan speelde een prima partij en won met 3-1. Tussenstand derhalve na de singels: 2-2. De eerste tactic partij was die van Frank en Pierre, die ze helaas verloren met 2-0. Daarna volgen de tactic wedstrijden van Wilke en Gertjan, waarbij ze alletwee vlot de trippels raakten. Ze wonnen beide partijen, met 2-1 en met 2-0. De laatste tactic wedstrijd werd gespeeld door Frank en mij. Na een spannnende strijd behaalden wij de winst met 2-1. In de bierronde werd er door ons team goed gescoord, en ook de laatste dubbel was geen probleem. Wilke gooide alweer dubbel 10 uit, wat ze ook vorige wedstrijd deed. Zodoende werd de einduitslag 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4.

Wedstrijdverslag uit tegen de Kroeg 2

Vrijdagavond 4 april 2008 hebben we gedart tegen het team van de Kroeg 2 in het gelijknamig cafe. De eerste wedstrijd was die van Gertjan tegen Jacky van der Heiden. Beiden gooiden 1x de maximale score van 180 in hun partij. Het was een mooie strijd die in de vijfde leg gewonnen werd door Gertjan. De tweede partij was die van Wilke tegen Peter van Hees. Ook deze partij had een beslissende vijfde leg nodig. Dit keer ging de winst naar de Kroeg door de overwinnning van Peter. Als derde mocht ik aantreden tegen Marijn van de Broek. Marijn had nog iets recht te zetten tegen mij, en deed dat ook. Marijn won met 3-1. De laatste single partij was die van Frank tegen Leon Broeksteeg. Deze partij werd door Frank, onder andere via tweemaal dubbel 1, gewonnen met 3-0. Tussenstand na de singles dus 2-2. Bij de tactics, waarbij Wilke en Gertjan en ook Frank en ik de koppels vormden, werden de punten eerlijk verdeeld. Elk koppel won en verloor een partij. De bierronde moest dus wederom de beslissing brengen. In deze laatste ronde gooiden wij de hogere scores, waardoor we eerder bij de laatste dubbel aankwamen. Met dubbel 10 besliste Wilke de wedstrijd. Zodoende kwam er een einduitslag op papier van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4.