Kwartfinalist Open De Gouden Leeuw Sambeek

Schaijk, zondag 29 maart 2015.
Vandaag meegedaan aan Open De Gouden Leeuw single darttoernooi te Sambeek. Dit darttoernooi werd gespeeld onder leiding van Jaap Draaijer van Draaijer Darts. Zie inzet linksboven bij dit bericht, klik met de muis op de afbeelding en deze zal vergroot worden weergegeven. Er deden in totaal 28 deelnemers hieraan mee. Ik werd ingedeeld in een poule van 5. Mijn eerste tegenstander in de poule fase was Henk Vermeulen. In deze eerste partij vielen de hoge scores niet of nauwelijks bij mij. Gevolg hiervan was een nederlaag met 3-0. In de tweede partij mag ik gooien tegen Kevin de Wit. Het scoren gaat wat beter dan in de eerste partij, het zijn vooral de dubbels die het verschil maken tijdens deze pot. Ik win deze partij met 3-0 en in alle drie de legs finish ik met D10. In de derde poule wedstrijd mag ik het opnemen tegen Rick van Dijk. In deze partij gaat het mooi tegen elkaar op, en bij een 2-2 tussenstand is hier een beslissende vijfde leg nodig. Jammer genoeg voor mij speelt Rick in deze leg veel beter en pakt zodoende de winst in deze wedstrijd. Het is Roy Bouwman die mijn volgende tegenstander is in de laatste poule wedstrijd. Ik weet nog wel een leg te pakken maar daar blijft het bij voor mij. Verdiend wint Roy de partij met een 3-1 uitslag. Met deze resultaten eindig ik op een vierde plaats in onze poule. De 6 gewonnen legs tijdens de poule fase zorgen ervoor dat ik in de eerste ronde van de B-ronde een bye krijg. Aanbeland in de kwartfinale van de B-ronde is René Janssen mijn opponent. Het is René die in deze pot de voorsprong neemt, maar ziet mij de stand gelijk trekken en zelfs op voorsprong komen in de derde leg waarin ik een 73-finish neerzet via 19-18-D18. In de vierde leg had ik eigenlijk de wedstrijd moeten winnen, maar die laatste dubbel ging dwars liggen en René profiteerde hier optimaal van en trok de stand weer op gelijke hoogte. Ook hier moest een alles beslissende vijfde leg gespeeld worden. Wanneer ik op 53 sta gooi ik met mijn eerste pijl de enkel 13, maar krijg met de andere twee pijlen niet de tops geraakt. René is wel trefzeker in zijn beurt op de D4 en wint hiermee de wedstrijd. Deze laatste nederlaag betekende het einde voor mij aan dit toernooi. Rest mij nog om Jaap Draaijer te bedanken voor de wedstrijdleiding, en Angelique en Evert voor de lekkere versnaperingen tussendoor en de gezellige sfeer deze middag.

Wedstrijdverslag thuis tegen Wan Boel

Schaijk, vrijdag 27 maart 2015.
Op de avond van donderdag de 26ste maart stond de competitie wedstrijd in de Brabant Boel gepland thuis tegen het team Wan Boel uit Mariaheide. Omdat wij deze dag als team maar 3 spelers op de been konden brengen moesten we een beroep doen op een invalster in de persoon van Gemma van Orsouw, spelend voor team Koetshuis 6 in poule 3C. Een taak die, zoals later zal blijken, prima door Gemma werd uitgevoerd. De avond begon met de singel partij van mij tegen Rene Pennings. Ik speelde niet super, maar het was voldoende om de partij winnend af te sluiten in de vierde leg met een 42-finish via 6-D18. Met een 3-1 uitslag was het eerste punt voor ons binnen. In de tweede partij mocht John het opnemen tegen Ronnie van Grinsven. De eerste leg pakt John met een 80-finish, de tweede leg gaat naar John toe met een 87-finish. Hierna komt Ronnie sterk terug en weet de stand gelijk te trekken. Gelukkig voor ons weet John in de beslissende leg de winst veilig te stellen. De tegenstander van Frenky in de derde partij is Gerry Terneusen. In deze pot wordt aan beide kanten scorend prima gegooid. Na 4 spannende legs is de stand 2-2 dus ook hier zal een beslissende leg gespeeld moeten worden. Het is Frenky die in deze laatste leg het hoofd koel houd en de overwinning pakt. Als laatste mag Gemma haar singel gooien tegen Arno Joosten. Het is Arno die de eerste en de tweede leg pakt, maar daarna laat Gemma zien hoe wilskrachtig ze is en trek met prima vertoond spel de stand gelijk. Dus ook hier een alles beslissende vijfde leg. In deze leg gaat het mooi tegen elkaar op en worden door beiden kansen gecreëerd om te finishen. Wanneer Gemma net geen 4 uitgooit is het Arno die voor team Wan Boel het eerste puntje pakt. Bij ons worden de koppels gevormd door Frenky en ik, en door John en Gemma. Wij beginnen met de tactics en verliezen met 2-0. Het koppel John/Gemma weet echter hun tactics wel te winnen met een 2-0 uitslag. Hierna mochten wij de 501 gooien. Frenky weet de eerste en de tweede leg uit te gooien, maar ook ik weet een duit in het zakje te doen door de derde leg te finishen met 32. Hiermee winnen wij de 501 met de duidelijke cijfers van 3-0. Helaas kan het koppel John/Gemma hun overwinningsreeks niet voortzetten en verliezen hun 501 met 3-1. Nadat de koppel partijen gespeeld waren werd de teamronde gespeeld onder leiding van Joan van Orsouw, waarvoor onze dank. In deze teamronde stonden wij beter te spelen dan onze tegenstander, en wanneer er nog 4 punten voor ons op het bord staan is het Gemma die met haar eerste pijl de D2 loepzuiver treft en hiermee voor ons het laatst te verdienen punt en het lekkere gerstenat binnen haalde. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van team Wan Boel bedankt voor de gezellige avond en veel succes toegewenst voor het restant van de competitie. Een speciale dank gaat uit naar Gemma die voor ons deze avond een waardevolle invalster bleek te zijn.

3e Ranking Gouden Leeuw Sambeek editie 6

Schaijk, zondag 22 maart 2015.
Op zaterdag 21 maart heeft alweer de 3e ranking van De Gouden Leeuw editie 6 plaats gevonden in Sambeek bij het gelijknamige eetcafé. Ondanks het HAL OPEN in Venray waren er op deze dag maar liefst 24 fanatieke darters naar Sambeek gekomen. Zodoende konden er 6 poules van 4 gecreëerd worden. Mijn eerste partij in de poule ging tegen Senny van Hoenselaar. Bij een tussenstand van 2-2 is hier een beslissende vijfde leg nodig. Hierin staat Senny fantastisch te gooien, scores van 100+ en ook het uitgooien verliep vlekkeloos, kortom een verdiende zege van Senny op mij met 3-2. In de tweede partij mag ik het opnemen tegen Rob Terwindt. Het was duidelijk dat Rob in deze partij voor mij letterlijk en figuurlijk een maatje te groot was. Met 3-0 gaat de winst verdiend naar Rob toe. De laatste poule wedstrijd gaat tegen Ruben Relou. Met regelmatig de trippel 20 vindend was Ruben in deze pot heer en meester over mij. Ik kon geen potten breken en moest erkennen dat Ruben beter was. Met een 3-0 verlies is voor mij de poule fase voorbij. Aangekomen in de B-ronde (verliezersronde) mag ik spelen tegen Marco Janssen. Aan beide kanten wordt er matig gepresteerd, het verschil wordt gemaakt in het finishen waarin ik het scherpst ben. Met een 2-0 zege ga ik een ronde verder. In de volgende ronde tref ik Bjorn van de Broek aan als tegenstander. Gelukkig voor mij zijn de scores in deze partij beter dan in de vorige, maar het finishen gaat moeizaam. Met een uitslag van 2-0 in mijn voordeel ga ik naar de halve finale toe. Hierin kom ik oog in oog te staan met "good old" Jan Raaijmakers. Bij mij is de kaars langzaam aan het uitgaan, de pijlen komen niet meer op de gewenste plaats terecht en dan weet je het wel. Met zijn laatste krachtsinspanning weet Jan de winst in deze partij naar zich toe te trekken, en met een 48-finish via 16-D16 in de tweede leg is dit het einde van de partij. Jantje je hoeft je zeker niet te verontschuldigen voor deze overwinning, je was gewoon beter dan ik. In de daarop volgende finale van de B-ronde kon Jan helaas geen vuist meer maken en verloor met 3-0 van Johnny Zegers die hiermee winnaar werd van de B-ronde. Ook in de A-ronde (winnaarsronde) werd een finale gespeeld. Deze ging tussen Rick van Dijk en Rob Terwindt. Het is Rick die voortvarend te werk gaat en met 3-0 voor komt te staan, maar het is de veerkracht van Rob die vervolgens de stand op gelijke hoogte weet te brengen. Een allesbeslissende zevende leg moet gespeeld worden. Deze laatste leg staat bol van de spanning, wanneer Rob zijn kans op te finishen verspeeld is het Rick die via D9 de winst veilig stelt, en hiermee winnaar wordt van De Gouden Leeuw ranking 3, editie 6. Terugblikkend op deze avond kan ik persoonlijk zeggen dat het niet best was wat ik heb laten zien, dus zal het op de volgende ranking ongetwijfeld beter gaan. Anderzijds was de sfeer en de gezelligheid weer optimaal deze avond waardoor ik toch weer met een glimlach op het gezicht huiswaarts ben gegaan.

Alweer finalist B-ronde ranking Gouden Leeuw

Schaijk, zondag 15 maart 2015.
Gisteren, te weten zaterdag 14 maart 2015, heeft alweer de tweede editie plaatsgevonden van de ranking De Gouden Leeuw te Sambeek in het gelijknamige gezellige eet- en dartcafé. De opkomst deze avond was 18 deelnemers. Hierdoor konden er twee poules van 4 en 2 poules van 5 gevormd worden. Persoonlijk werd ik ingedeeld in een poule van 5. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Willem van Keysteren. Ondanks het feit dat Willem beter stond te gooien dan ik, kreeg ik toch nog kansen om de legwinst te pakken maar dan moet je die kansen wel benutten en dat deed ik niet. Verdiend ging de winst met 2-0 naar Willem toe. In de tweede partij van de poule was Roy Broeks mijn tegenstander. Ook ik deze partij hetzelfde liedje als in de eerste partij, de beste van de twee, in dit geval Roy, ging verdiend zitten met een 2-0 zege op mij. Pas in de derde poule wedstrijd, waarin Marcel Boumans mijn opponent was, kon ik wat mooie dartacties laten zien. De eerste leg pakte ik met een 93-finish via T19-D18. De tweede leg pakte ik ook, zij het wat minder spectaculair, en wist deze partij af te sluiten met een 2-0 overwinning. De laatste poule wedstrijd ging tegen Johnny Zegers. Met prima spel neemt Johnny de leiding in deze pot. In de tweede leg weet ik met een 16-finish de stand gelijk te trekken. In de beslissende derde leg gaat het mooi gelijk op, we krijgen beiden kansen om te winnen, maar uiteindelijk ben ik dan toch diegene die middels D1 de winst binnen sleept. Met deze resultaten in de poule, 2x winst en 2x verlies, wordt ik derde in onze poule en dus is de B-ronde voor mij de voortgang in deze ranking. In de eerste ronde heb ik een bye. Daarna is wederom Marcel Boumans mijn tegenstander. Ook deze keer weet ik van Marcel te winnen met de cijfers 2-0. In de halve finale mag ik het opnemen tegen Evert Burgers. Tijdens deze partij sta ik scorend lekker te spelen en vind ook vrij snel die laatste dubbel om op voorsprong te komen. Hoe anders is het in de tweede leg. Scorend ging het mooi gelijk op, het finishen daarentegen liep niet op rolletjes. Dit gold overigens voor ons alle twee. Nadat ieder diverse mogelijkheden onbenut lieten was ik diegene die via D2 de overwinning veilig stelde en hiermee het spelen van de finale tot een feit maakte, iets wat ik ook al wist te bereiken in de vorige editie van deze ranking. In deze finale van de B-ronde was Geert de Jong mijn tegenstander. Geert ging voortvarend te werk in deze finale en binnen no-time stond ik tegen een achterstand van 2-0 aan te kijken. Met een finish van D10 verklein ik de achterstand in de derde leg. In de vierde leg gaat het mooi tegen elkaar op, maar Geert krijgt als eerste de kans op een dubbel. Wanneer Geert niet slaagt om te checken, kom ik ook op een uitgooi mogelijkheid, maar ook ik faal hierin. Het is de trefzekerheid van Geert in deze leg die de partij doet beëindigen. Met een uitslag van 3-1 gaat de winst in deze finale naar Geert de Jong toe. Voor de volledigheid van deze ranking ook nog de uitslag van de A-ronde. De finale in de A-ronde ging tussen Robert Kuijs en nieuwkomer Sjoerd Winkelmolen. Sjoerd begint gestaag aan deze finale en weet met 3-1 voor te komen. Vanaf dat moment laat ook Robert zien dat hij een aardig pijltje kan gooien, en wint deze finale met een uitslag van 4-3 in zijn voordeel. Samengevat was het vanavond weer ouderwets gezellig en heb ik genoten van de sfeer in en rond deze ranking, tot de volgende keer.
Dan nog een kleine opmerking speciaal voor Jan Kuijpers. Beste Jan, ik heb gemerkt dat jij ook graag tijdens deze rankings notities maakt daarom zal ik ervoor zorgen dat de volgende keer er voor jou een aantekeningen blokje inclusief pen klaar ligt.