Wedstrijdverslag uit tegen De Wildeman

Schaijk, maandag 31 maart 2014.
Op de vrijdagavond van 28 maart hebben we de competitie wedstrijd gespeeld uit tegen team De Wildeman van het gelijknamige café uit Vierlingsbeek. De avond begon met de singel partij van mij tegen Richard Tonnissen. Bij mij liep het lekker, bijna weer als vanouds, en won deze partij relatief eenvoudig met 3-0. Hierna was Frenky aan zet om tegen Joost Naus te spelen. Ook Frenky stond geweldig te gooien en won dik verdiend de partij met 3-0. In de derde singel mocht Rene het opnemen tegen Antoine Keijzers. Vooral vanwege het feit dat Rene veel scherper was dan Antoine ging ook dit punt naar team Koetshuis 4 toe, want Rene wist de partij winnend af te sluiten met een 3-1 eindstand. Wilke had als tegenstander Andre Rouwens. In deze partij ging het gelijk op en na een tussenstand van 2-2 was hier een beslissende vijfde leg nodig. Wilke speelde goed, kreeg de kans op een dubbel maar miste deze, waardoor Andre er daarna met de winst vandoor ging. Bij de koppels vormden Wilke & Rene een duo en Frenky en ik vormden het andere stel. Frenky & ik verloren de tactics nipt met 2-1. Het duo Wilke & Rene won hun tactics met 2-0. Helaas moesten zij bij de 501 de winst laten aan het koppel van De Wildeman, die zegevierden met een 3-2 stand. Ook Frenky & ik slaagden er niet in om de 501 te winnen, ook wij gingen met 3-2 onderuit. Tussenstand voor aanvang van de teamronde dus 4-4. In deze laatste ronde ging het mooi gelijk op. Beide teams kregen kansen om de winst binnen te halen. Gelukkig hebben wij Wilke in ons midden, en wanneer wij nog 2 punten op het bord hebben staan, gooit zij de D1 en haalt hiermee voor ons het laatste punt en de winst binnen. Heren van DC De Wildeman bedankt voor de gezellige en sportieve avond, en succes toegewenst voor de rest van de competitie.

Mijn deelname aan de 7e Ranking KGB

Schaijk, zondag 23 maart 2014.
Vandaag heeft de 7e ranking plaatsgevonden van de Koetshuis-Goch-Bens ranking toernooi. Deze ranking werd gehouden in café zaal ’t Koetshuis te Reek. Met een opkomst van 22 deelnemers ging deze ranking van start. In de poule fase mocht ik spelen tegen Wilco Vissers. De partij was meer spannend dan goed te noemen. Met een eindstand van 3-2 ging de winst naar Wilco toe. Mijn tegenstander in de tweede poule wedstrijd was Joey van Laere. Met beter spel ging de winst verdiend naar Joey toe met een 3-1 zege. In mijn laatste poule wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Grazielle Beikes. Ook ditmaal weer geen hoogstaand spel, maar in tegenstelling tot mijn vorige partijen vielen hier de dubbels wel. Gevolg hiervan was een gewonnen partij met 3-0.
Aanbeland na de poule fase in de verliezersronde was het Angelino Kranenburg die mijn opponent was. Mijn enigste hoogtepunt tijdens deze partij was de legwinst in de derde leg met een finish van 66 via T6-8-D20. Met beter spel van Angelino ging de winst verdiend met 3-1 naar hem toe. Hiermee was voor mij alweer deze ranking ten einde. Enerzijds ben ik blij dat ik mijn dartpijlen weer ter hand kan nemen en meedoen aan wedstrijden, anderzijds moet ik toegeven dat ik nog een lange weg te gaan heb om weer op mijn oude niveau terug te komen.

Eetcafé De Gouden Leeuw ranking

Schaijk, zondag 23 maart 2014.
In eetcafé De Gouden Leeuw in Sambeek is enkele weken geleden alweer de 3e ranking van start gegaan. Om weer zo snel mogelijk terug te komen op mijn oude niveau, na een langdurige afwezigheid, leek mij dit een goede gelegenheid hiervoor. Bij deze rankings van De Gouden Leeuw staat gezelligheid voorop gecombineerd met spannende dartpartijen. De speelavonden zijn op de zaterdagavond en de te verdienen prijzen worden uitgekeerd in de vorm van munten. Hierdoor is de toegangsdrempel erg laag, en het gezelligheids niveau enorm hoog. Bij de eerste en tweede editie van deze 3e ranking ging het redelijk en behaalde ik na de poule wedstrijden de winnaarsronde, bij de derde editie, afgelopen zaterdag, ging het zeer moeizaam. Vooral het uitgooien was een drama met als gevolg dat ik na de poule fase terecht kwam in de verliezersronde. In deze verliezersronde was Sander Roodbeen mijn tegenstander. Met een 2-0 nederlaag kwam er een einde aan deze avond. Wellicht dat het de volgende keer beter zal zijn.

Figurantenrol op 6e ranking BBDB

Schaijk, zondag 16 maart 2014.
Vandaag meegedaan aan de 6e ranking van de Brabant Boel Darts Bond. Deze ranking vond plaats in Heesch bij café zaal ’t Tunneke. De opkomst deze middag was zeer mager te noemen met een deelnemers aantal van slechts 46. Nadat afgelopen vrijdag mijn terugkeer na ruim 4 maanden in de competitie nog niet dat niveau bracht wat ik graag zou willen, begrijpelijk overigens, was het voor mij vanmiddag een mooie testcase om te kijken waar ik sta. Het antwoord hierop is duidelijk, ik speelde een figurantenrol. In de poule fase mocht ik spelen tegen 3 tegenstanders uit de ere-divisie van de BBDB. Mijn eerste partij ging tegen Rudy van Lanen. Deze verloor ik met 2-0. De tweede wedstrijd ging tegen Manfred van Daal. Met de cijfers 2-1 verloor ik ook deze pot. In de laatste poule wedstrijd was Mendy Verhofstad mijn tegenstandster. Met een 2-0 zege voor Mendy eindigde deze partij. In de verliezersronde kreeg ik als tegenstander Joep Wijnen. Het was gedurende de gehele partij dat Joep de betere scores liet noteren. Vanwege het missen van de dubbels gaf Joep mij telkens de kans om ook bij een finish te geraken, en geloof het of niet, met drie maal een finish van 40 won ik deze partij met 3-0. Hierna mocht ik aantreden tegen Lars Fransen. Dik verdiend neemt Lars een voorsprong met 2-0, maar ziet mij terugkomen tot 2-2 omdat Lars verzuimd om het af te maken. In de beslissende vijfde leg gaat het er spannend aan toe, we krijgen beiden redelijk veel kansen om de wedstrijd te beëindigen en wanneer ik op dubbel 1 sta gooit Lars de wedstrijd uit met D8. Kort samengevat was het bij mij deze middag nog verre van goed, de scherpte en het wedstrijdritme was duidelijk nog niet aanwezig. Maar niet getreurd, wat niet is kan nog komen.

Terug van weggeweest.

Schaijk, zaterdag 15 maart 2014.
Na een periode van ruim 4 maanden heb ik gisteren eindelijk weer eens een potje kunnen darten. Vanwege een blessure aan mijn rechterschouder, voor de medici onder ons een inklemming, leek het er aanvankelijk op dat ik mijn pijlen aan de wilgen moest hangen. Na heel veel bloed zweet en vooral tranen gaat het op dit moment de goede kant op. De beperking in mijn rechterschouder is helaas blijvend, maar met intensieve therapie en oefeningen ben ik op dit moment pijnvrij en hoop dat het zo blijft. Zoals gezegd gisteren dus weer de pijlen ter hand genomen in de competitie wedstrijd uit tegen team De Hekel 2 uit Zeeland. Het darten op zich ging best redelijk, de scherpte helaas was nog ver te zoeken, maar hiervan hoop ik dat die binnen afzienbare tijd terug komt. Wij verloren deze wedstrijd met 7-2, hoogtepunten waren de overwinningen van John in zijn singel en het bier in de teamronde. Verder was er de 180-score van Dirk in zijn singel partij. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd, het “kwartje” viel telkens voor ons verkeerd. Heren van team De Hekel 2 bedankt voor de gezellige avond, de spannende partijen en de getoonde sportiviteit. Succes toegewenst voor het verdere verloop in de competitie.