WDF Police Masters 2012, Eimardo bij laatste 16

Schaijk, zondag 25 maart 2012.
Was het gisteren op zaterdag het Open Polen 2012 wat in Police werd afgewerkt, was het vandaag op zondag het WDF Police Masters 2012 wat gespeeld werd. Vandaag deden maar liefst 249 deelnemers mee aan dit toernooi, onder hen was uiteraard ook Eimardo van Engelen aanwezig. Na zijn prima optreden van gisteren was het niet meer dan logisch dat ook vandaag Eimardo zijn goede vorm wilde voortzetten. Deze dag werd Eimardo ingedeeld in poule nr 41 tezamen met Waldemar Murawski (Pol), Jonas Olovsson (Swe) en Alwin van den Heuvel (Ned). In deze poule was het Eimardo die als winnaar deze poule verliet om zich te voegen bij de laatste 128, die verder gaan met een knock-out systeem. De tegenstander van Eimardo van Engelen bij de laatste 128 is de Pool Bartosz Sobczynski. Deze partij weet Eimardo in zijn voordeel te beslissen door een 4-0 overwinning. Aanbeland bij de laatste 64 is het de Engelsman Jason Marriott die de tegenstander is van Eimardo. Het zal niemand verbazen dat Eimardo, met de huidige vorm, ook deze partij in winst omzet met 4-1 en zodoende alweer een ronde verder is bij het WDF Police Masters 2012 toernooi. Het is de Pool Patryk Zabka die het mag opnemen tegen Eimardo van Engelen bij de laatste 32 in dit toernooi. Omdat Eimardo ook deze Pool opzij zet met een 4-2 overwinning is hij inmiddels terecht gekomen bij de laatste 16 van dit WDF toernooi. Bij de laatste 16 is het Sami Sanssi uit Finland die vandaag een einde maakt aan de overwinningen reeks van Eimardo. Met 4-0 word verloren en dus eindigt hier voor Eimardo het toernooi van vandaag. Evenals gisteren heeft ook vandaag Eimardo zeer goede zaken gedaan dit weekend door de nodige rankingpunten te verdienen voor de WDF/BDO rankings die recht geven op deelname aan de Lakeside. Dartvereniging Koetshuis Reek is zeer trots op Eimardo van Engelen, en feliciteert hem dan ook met deze prestaties van het afgelopen weekend.

Eimardo van Engelen bij laatste 64 Open Polen 2012

Schaijk, zaterdag 24 maart 2012.
Vandaag vond het Open Polen plaats in Police. Ook dit is een World Darts Federation toernooi waarbij punten zijn te winnen voor Lakeside. Vandaag deden in totaal 335 deelnemers mee bij het heren singel toernooi. Onder deze deelnemers was ook Eimardo van Engelen aanwezig. Er werd begonnen met een poule systeem, waarbij Eimardo was ingedeeld in poule nr 30 tezamen met Paul Harvey (Eng), Arthur Podsada (Pol), Maciej Plewka (Pol) en Miroslaw Sieron (Pol). In deze poule wist Eimardo het te brengen tot de tweede plaats, en ging dus door naar de laatste 128. Bij deze laatste 128 kreeg Eimardo te maken met de winnaar van poule 36, de Zweed Anders Lijsing. Met een knappe overwinning van 3-1 wist Eimardo door te dringen naar de laatste 64. Bij de laatste 64 mag Eimardo het opnemen tegen een landgenoot die luistert naar de naam Jeffrey Bekema. Helaas voor Eimardo eindigt deze partij in een winst met 4-3 voor Jeffrey Bekema en ligt Eimardo uit het toernooi. Ondanks deze laatste nederlaag wederom een prima prestatie geleverd door Eimardo van Engelen op het Open Polen 2012.

Darttoernooi Banden Groep Nederland 2012

Schaijk, zondag 18 maart 2012.
Vandaag werd alweer het 6de darttoernooi gehouden voor werknemers van Banden Groep Nederland, beter bekend onder de handelsnaam De Molen Banden te Reek. Plaats van handeling is net als de afgelopen jaren bij Gasterij ’t Koetshuis te Reek. Evenals voorgaande jaren heb ik dit toernooi met het nodige enthousiasme georganiseerd, bijgestaan door zoon Rik die mijn rechterhand in dit toernooi is, en al evenzovele jaren de wedstrijdleiding van dit toernooi voor zijn rekening neemt en deze taak keurig uitvoert. Vandaag waren maar liefst 14 werknemers van bovenvermelde firma naar Reek gekomen om deel te nemen aan dit uitermate gezellig toernooi. Met dit aantal van 14 konden er 2 poules van 4 gevormd worden en ook 2 poules van 3.
Ingedeeld in poule 1 was: Paul Willemsen, Pascal Eling, Manita van Dijk en Hans van den Elzen.
In poule 2 waren ingedeeld: Roel Kruissen, Mark Kuipers, Rosan Staal en Frank van Thiel.
In poule 3 zaten: Gert-Jan Burgerhout, Jan Wijnen en Rene Elbers.
Poule 4 bestond uit de volgende personen: Ad van de Rakt, Dirk Jansen en Willie Strik.
De uitslagen van de gespeelde wedstrijden in poule 1 waren als volgt:
Paul – Pascal 2-1, Manita – Hans 0-2, Pascal – Hans 1-2, Manita – Paul 0-2, Paul – Hans 0-2 en Pascal – Manita 2-0. Hierdoor werd Hans 1ste en Paul 2de in deze poule, en deze spelers zouden verder gaan naar de kwartfinales. Vermeldenswaard in deze poule is het feit dat Pascal in de partij tegen Hans de voorsprong pakte maar deze helaas niet kon behouden.
De uitslagen van de gespeelde wedstrijden in poule 2 waren als volgt:
Roel – Mark 1-2, Rosan – Frank 0-2, Mark – Frank 0-2, Rosan – Roel 0-2, Roel – Frank 0-2 en Mark – Rosan 2-1. Hierdoor werd Frank 1ste en Mark 2de in deze poule, en deze spelers zouden verder gaan naar de kwartfinales. Vermeldenswaard van deze poule is de finish van 130 via Dbull-D20-D20 van Frank in de partij tegen Rosan.
De uitslagen van de gespeelde wedstrijden in poule 3 waren als volgt:
Gert-Jan – Jan 2-0, Jan – Rene 0-2 en Gert-Jan – Rene 1-2. Hierdoor werd Rene 1ste en Gert-Jan 2de in deze poule.
De uitslagen van de gespeelde wedstrijden in poule 4 waren als volgt:
Ad – Dirk 2-1, Ad – Willie 2-0 en Dirk – Willie 2-0. Hierdoor werd Ad 1ste en Dirk 2de in deze poule.
In de kwartfinales werden de volgende wedstrijden gespeeld:
Hans – Dirk 3-1, waarbij vermeld mag worden dat Dirk gedurende de eerste leg het betere van het spel had, maar geen dubbel geraakt kreeg. Dat Hans in de tweede leg een finish maakte van 110 via T20-10-D20.
Rene – Mark 3-0. Met duidelijke cijfers zette Rene zijn tegenstander opzij.
Frank – Gertjan 3-2. Tot aan de vijfde leg was het steeds Gert-Jan die de voorsprong nam in deze partij, helaas voor Gert-Jan moest hij de beslissende leg afstaan aan tegenstander Frank.
Ad – Paul 3-2. Na een zeer spannende en zenuwslopende partij is het dan toch Ad die uiteindelijk de winst zeker stelt in deze wedstrijd.

Door deze resultaten in de kwartfinales gingen de volgende spelers door naar de halve finale, te weten Hans tegen Rene, en Frank tegen Ad.

De halve finale tussen Frank en Ad was reuze spannend, Ad nam tot twee keer toe de voorsprong maar moest de winst in de beslissende vijfde leg aan Frank laten. Zeer vermeldenswaard is de manier waarop Frank deze vijfde leg pakte, namelijk met een 170-finish, de hoogst mogelijke uitgooi in het darten, via T20-T20-Dbull. Een super prestatie.
De andere halve finale tussen Hans en Rene was al even spannend als de voorgaande halve finale, hier was het Hans die zijn voorsprong telkens ongedaan gemaakt zag door Rene, waardoor ook hier een allesbeslissende vijfde leg nodig was. Ook deze laatste leg wist Hans te winnen.

Alvorens de finale te spelen werd er eerst nog gestreden voor de derde plaats. De tegenstanders in deze partij waren Rene Elbers en Ad van de Rakt. Met beter spel ging in deze partij de winst met 3-0 naar Rene Elbers toe die hiermede beslag legde op de derde plaats in dit toernooi.

De finale ging tussen Hans van den Elzen en Frank van Thiel, twee spelers uit het Koetshuis 4 team, en was een herhaling van vorig jaar, toen de finale ook tussen beide spelers ging. Het is Hans die in deze finale steeds de voorsprong neemt, maar het is Frank die telkenmale de voorsprong ongedaan maakt. Er is hier dus een allesbeslissende zevende leg nodig om de winnaar aan te wijzen. In deze laatste leg is het Hans die het scherpst is op die laatste dubbel en met een 12-finish via D6 de winst opeiste en hiermee dit toernooi op zijn naam schrijft.Door deze overwinning ging de wissel-trofee voor de tweede achtereenvolgende keer naar Hans van den Elzen toe.

Voorts wil ik iedereen die actief meegedaan heeft aan dit toernooi hartelijk danken, want zonder deelnemers zou een dergelijk toernooi nooit gehouden kunnen worden. Meedoen is belangrijker dan winnen, het gaat tenslotte om de gezelligheid en saamhorigheid van het bedrijf.
Ten slotte wil ik Banden Groep Nederland bedanken voor het mogelijk maken van dit toernooi en uiteraard ook Gasterij ’t Koetshuis voor de geboden ruimte en gastvrijheid deze middag.
Foto’s genomen tijdens dit Banden Groep Nederland darttoernooi staan op de foto-pagina van deze website onder het album: Banden Groep Nederland darttoernooi 2012.

Nieuwe dartpolo’s voor Koetshuis Reek

Schaijk, woensdag 14 maart 2012.
Met trots kunnen we U mededelen dat de gehele dartverening van Koetshuis Reek een uniform dartoutfit heeft voor alle teams. Zie inzet. (klik erop voor een vergroting). Vanaf heden heeft ieder lid, ongeacht het team waarin hij/zij speelt dezelfde dartpolo aan. Koetshuis Reek dartvereniging is een actieve vereniging met 70 leden die om verschillende redenen lid zijn geworden van deze club. De een speelt voor prestatie, de ander voor plezier en ontspanning, kortom voor iedereen is er wel een team aanwezig waarin hij of zij zich direct thuis voelt. Onze vereniging speelt met 7 teams in de Brabantboel dartsbond, omgeving N-O Brabant, waarvan er op dit moment 2 teams spelen in de eredivisie, 2 teams in de 1ste divisie, 1 team in de 2de divisie en 2 teams in de 3de divisie, maar ook met 5 teams in de Rivierenland dartsbond, omgeving Nijmegen, hiervan spelen 2 teams in de eredivisie, 2 teams in de 1ste divisie en 1 team in de 2de divisie. Al deze genoemde teams spelen dus voortaan in hetzelfde tenue wat de herkenning alleen maar ten goede zal komen.

Onze dank gaat dan ook uit naar de bedrijven, die het via een sponsorbijdrage, mogelijk hebben gemaakt om deze polo’s aan te schaffen. In willekeurige volgorde noem ik Celebrations autoverhuur, De Molen Banden Reek, Marcsdartbanen Langenboom, Heurkens huiswerk begeleiding, Fa-Tech Installatietechniek en last but not least Eurotrade Orsouw.

Naast deze regionale dartsbonden speelt er ook nog een team van Koetshuis Reek in de nationale Super League in de overgangsklasse A, en is Gasterij ’t Koetshuis te Reek daarnaast nog thuishaven van het team van de BBDB (Brabantboel dartsbond) wat uitkomt in de Meierij Cup. De Meierij Cup wordt gespeeld door bonden in Brabant, en dit team van deze BBDB wordt voor een groot gedeelte gevormd door Koetshuis Reek spelers.

Op de foto-pagina van deze site is een album genaamd: Dartpolo sponsors Koetshuis Reek, waarop voorbeelden van de polo’s te zien zijn als ook de logo’s van betreffende sponsors.

Voor nadere informatie omtrent onze vereniging verwijs ik je graag naar de website van onze vereniging die je vind via deze link: www.koetshuisdarts-reek.com

Wedstrijdverslag thuis tegen Duh Stumpers

Schaijk, dinsdag 13 maart 2012.
Op maandag avond 12 maart hebben we de thuiswedstrijd gespeeld tegen het team van Duh Stumpers, afkomstig van café SAS uit Heesch. Deze competitie wedstrijd speelden wij in onze nieuwe polo’s, maar hierover later meer op deze site. In de eerste partij van de avond mocht ik het opnemen tegen Robert Leeijen. De eerste leg gaat redelijk goed aan mijn zijde, en met 2 pijlen maak ik een 54-finish via 18-D18. De tweede leg gaat naar Robert toe. De derde leg gaat weer naar mij toe door met gelijk de eerste pijl tops uit te gooien. Het is dat ik in de vierde leg die laatste dubbel niet geraakt krijg waardoor Robert de stand gelijk trekt. In de beslissende vijfde leg staat Robert scorend veel beter te gooien dan ik, waaronder de maximale score van 180, en wint de partij met 3-2. De tegenstander van Frenky in de tweede partij is Jordie van Buul. Met duidelijke cijfers van 3-0 gaat de overwinning naar Jordie toe die beter was dan Frenky. De derde partij gaat tussen René en Ken Broeksteeg. In de eerste leg staat René prima te spelen en pakt met goed spel de voorsprong in deze pot. Dat ook Ken een aardig pijltje kan gooien bewees hij door de volgende drie legs op rij te winnen. De laatste singel kende als spelers Wilke en Peter Leeijen. Met prima verzorgd spel won Wilke deze partij met 3-0 van Peter. Met een 3-1 achterstand na de singels begonnen we aan de tactics. Het duo Frenky & René begonnen voor ons, en pakten met schitterend spel de overwinning met 2-0. Hierna kwam het duo Wilke & Frank in actie, en ook zij lieten in hun eerste tactics partij keurig spel zien. Met 2-0 wonnen zij verdiend deze partij. De tweede partij van Wilke & Frank ging helaas net verloren met 2-1. De laatste tactics partij van Frenky & René ging helaas voor ons ook verloren met 2-0. Ten slotte nog de teamronde gespeeld, waarbij ik dienst deed als scheidsrechter. Het team van Duh Stumpers begon sterk uit de startblokken, scorend waren zij eerder aanbeland bij het uitgooien. Het lukte ons toch nog om dichterbij te komen, en zelfs een mogelijkheid kregen om te finishen, maar het team van Duh Stumpers was scherper hierin, en dus ging ook het laatste punt naar dit team toe. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 6-3 in het voordeel van team Duh Stumpers. Heren van Duh Stumpers bedankt voor de gezelligheid, sportiviteit en spannende momenten tijdens deze avond. Veel succes toegewenst voor het restant van de competitie.

Eimardo doet goede zaken op Isle of Man

Schaijk, zondag 11 maart 2012.
Dit afgelopen weekend stond er in Douglas het Isle of man 2012 op het programma. Dit toernooi is een van de grote WDF/BDO toernooien waarbij de nodige punten te vergaren zijn voor de Lakeside. Ook Eimardo van Engelen, spelend voor team Dartstars, was afgereisd naar Engeland. Op de zaterdag van 10 maart werd het single toernooi gehouden, waarbij Eimardo tot bij de laatste 64 wist te komen, en zodoende weer wat punten in de wacht sleepte. Op zondag 11 maart werd daar ook een koppeltoernooi gehouden, helaas niet meetellend voor punten, maar een mooie gelegenheid om lekker te gooien, en te kijken waar je internationaal staat door je te meten met de Europese top. Eimardo van Engelen koppelde deze dag samen met Bryan de Hoog. In dit koppeltoernooi bereikten deze heren de kwartfinale, waarin ze hun meerdere moesten erkennen in het Engelse duo Martin Atkins en John Walton. Wederom een prima prestatie van zowel Eimardo als ook van Bryan.

6e Ranking BBDB te Beers

Schaijk, zondag 11 maart 2012.
Op deze zonnige middag van de 11e maart vond in Beers bij café de Spijker alweer de 6de editie plaats van de Brabantboel Dartsbond rankings. En wie loop ik daar tegen het lijf: juist ja, John Koningstein van team Monty Python 2 ½. Maar naast ons tweeën waren er nog 64 darters meer naar Beers gekomen op deel te nemen aan deze ranking. Ik was ingedeeld in een poule van 4. Mijn eerste wedstrijd in de poule was een treffen tegen Berrie Hoefnagels. In de eerste leg sta ik niet onaardig te spelen en wanneer ik op 106 sta gooi ik T5-T17 om vervolgens met de derde pijl net geen tops te gooien maar enkel 20. Helaas krijg ik van Berrie geen kans meer om de D10 te gooien want Berrie maakt in zijn beurt een prima 112 finish, via 18-T18-D20. In de tweede leg neemt Berrie scorend afstand van mij en kent ook geen problemen met de laatste dubbel. Met goed spel verlies ik toch deze partij met 2-0. Mijn tegenstandster in de tweede partij is Anne Hermans. Tijdens de eerste leg sta ik scorend met enige regelmaat lekker te gooien en finish 60 via 20-20-D10. In de tweede leg blijft Anne scorend enigszins achter waardoor ik rustig via D8 de winst in deze partij kan verzekeren. De laatste wedstrijd in de poule-fase gaat tegen niemand minder dan Frenky Heurkens, mijn teamgenoot in Koetshuis 4. De laatste keren dat wij tegenover elkaar stonden ging de winst naar Frenky toe, dus hierin moest verandering in gebracht worden. Gedurende de eerste leg staat Frenky scorend veel beter te scoren dan ik, maar ondervind problemen met het raken van de dubbels. Wanneer ik aanbeland ben bij het finishen gaat de D10 er zonder enige moeite in, waardoor ik de voorsprong neem in deze partij. De tweede leg is de omgekeerde wereld van de eerste leg, na 5 beurten sta ik op 8, terwijl Frenky op ruime achterstand staat. Via enkel 4, enkel 2 kom ik bij de D1 terecht. Nadat wij beiden inmiddels op een dubbel stonden, en hiervoor diverse pijlen misten, was ik het dan toch uiteindelijk die loepzuiver de D1 trof en hiermee de winst in deze partij veilig stelde. Deze finish gaf mij zo’n bevrijdend gevoel dat ik een luide overwinningskreet niet kon onderdrukken en dus iedereen deel maakte van mijn overwinning op Frenky.
Met twee overwinningen in de poule-fase ging ik verder in de winnaarsronde. Hierin kwam ik Sander Aarts tegen van dartteam Laco uit Veghel. Als ik in de eerste leg op 106 sta gooi ik 20-T1-T17 om hem keurig weg te zetten op 32. Maar zoals ook Berrie in mijn eerste partij deed, vond Sander het nodig om meteen in zijn beurt te finishen en mij geen kans gunde om D16 te gooien. De tweede leg ging eveneens naar Sander toe, simpelweg omdat ik minder goed stond te spelen. In de derde leg kon ik de achterstand verkleinen tot 2-1 door wel D16 te checken. In de vierde leg stond Sander regelmatig de trippel 20 te raken en won derhalve verdiend deze partij van mij met 3-1.
Hiermee kwam voor mij deze ranking ten einde.

6e Ranking Bens-Koetshuis

Schaijk, zondag 11 maart 2012.
Op zaterdag avond 10 maart vond alweer de 6de editie plaats van de Bens-Koetshuis rankings. Deze keer was de speellocatie in Langenboom en wel bij café zaal Bens. Met een opkomst van maar 12 personen was de opkomst magertjes te noemen. Voordeel hiervan was weer wel dat er 3 poules van 4 geformeerd konden worden. Ik werd ingedeeld in een poule tezamen met Roy Peters, Theo van Dijk en Hans Achten. Mijn eerste partij ging tegen Roy Peters. Roy stond veel constanter dan ik te gooien en won dan ook deze partij verdiend met 3-0, maar het had ook anders kunnen aflopen. In de tweede leg van deze partij maak ik net geen 104 finish, de eerste pijl treft T18, de tweede pijl enkele bull, en in de derde leg mag ik aanleggen voor een 120 finish die ook net niet valt, na 20-T20 ging pijl nummer drie net onder de D20. De tweede partij van mij deze avond ging tegen Theo van Dijk. Ook in deze partij ben ik dicht bij een 128 finish, na 18-T20 vind de derde pijl wederom enkele bull. In de derde leg gaat het net mis bij een 90 finish, na 18-T12 valt de laatste pijl net buiten de D18. Het was zeker niet slecht, maar zonder dubbels win je geen partij. Met 3-0 ging de winst in deze partij naar Theo toe. De laatste partij in de poule ging tegen Hans Achten en de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik in deze partij geen schijn van kans had, tegen een zeer sterk spelende heer Achten. Met 3-0 werd ik opzij geschoven.
Door deze teleurstellende resultaten in de poule ging voor mij het toernooi verder in de verliezersronde. Hierin tref ik Patrick van de Rijt aan. Het gaat mooi gelijk op en na vier legs staat de stand gelijk. In een van deze legs maakte ik nog wel een 73 finish via 19-18-D18. In de beslissende vijfde leg lukt het mij net niet om een 137 finish te maken, de eerste pijl treft T19, de tweede pijl prima in D20 maar helaas valt de derde pijl net onder de D20. In de beurt erna maakt ik het wel af door D10 te raken. Aanbeland in de halve finale van de verliezersronde kom ik Robert Kusters tegen. Deze partij ging over best of 7 en was een lust voor het toeschouwend publiek. Regelmatig werd er aan beide kanten buitengewoon knap spel vertoond, met hoge scores. Na 6 gespeelde legs was de stand gelijk en dus moest de laatste leg de beslissing brengen. Ook in deze laatste leg gaat het er zeer spannend aan toe. Robert mist Tops voor een uitgooi terwijl ik op 32 sta. Met één welgemikte pijl tref ik de D16 en win zodoende deze zwaar bevochten partij. In de finale tref ik wederom Theo van Dijk aan, die eerder deze avond in de poule wedstrijden ook al mijn tegenstander was. Omdat op klokslag 24.00 uur onder luidkeels gezang Theo’s verjaardag aangekondigd werd, begon onze finale na middernacht. Het ging over een wedstrijd format van best of 9. Het was Theo die in deze finale het betere van het spel liet zien, maar daar waar Theo haperde op het uitgooien was ik het die deze foutjes genadeloos afstrafte door wel de dubbel te raken. Na een zeer lange en slopende finale was ook hier een beslissende negende leg nodig om de winnaar aan te wijzen. In deze laatste leg begin ik met 76 gevolgd door 140 en daarna was voor mij de koek op. Met beter spel in deze laatste leg wint Theo verdiend deze finale van mij met 5-4 en heeft zijn eerste verjaardags-cadeau reeds binnen, namelijk Winnaar van de B-ronde.
De finale in de A-ronde ging tussen Hans Achten en Geert van den Berg, die door eerstgenoemde gewonnen werd.

Wedstrijdverslag uit tegen The Triple Gentlemen

Schaijk, vrijdag 9 maart 2012.
Op de donderdagavond van de 8ste maart zijn we te gast geweest in café de 3-Heere in Schaijk. Dit is de thuishaven van dartteam The Triple Gentlemen. Het spits deze avond werd afgebeten door Frank die als tegenstander Gerwin Spanjers trof. In de eerste leg staat Frank scorend prima te gooien en pakt ook gelijk de eerste mogelijkheid om te checken, en neemt aldoende de voorsprong in deze partij. In de hierop volgende legs is het Gerwin die steeds net iets beter staat te gooien dan Frank, en bovendien zeer scherp is op de laatste dubbels. Met een uitslag van 3-1 in het voordeel van Gerwin eindigd deze pot. In de tweede wedstrijd van de avond treffen Wilke en Remi Hendriks elkaar. Tijdens de eerste leg staat Wilke scorend beduidend beter te gooien dan Remi, en krijgt voldoende mogelijkheden om de leg naar haar toe te trekken. Echter die laatste dubbel wordt niet gevonden en met een knappe finish van 114 via 20-T18-D20 pakt Remi de voorsprong. In de volgende legs wordt de winst eerlijk verdeeld waardoor er een allesbeslissende vijfde leg nodig is. In deze vijfde leg wordt goed spel vertoond door hun allebei. Omdat Remi scherper is bij het checken gaat de winst naar het team The Triple Gentlemen toe. Hierna was het mijn beurt om te gooien tegen Joey van de Venne. Mijn spel in deze eerste leg was zeer goed te noemen, regelmatig hoge scores, iets wat Joey eveneens liet zien. Vanwege het feit dat ik gelijk uitgooide via D8 nam ik de voorsprong. In de tweede leg bleef ik scorend lekker gooien en met D10 pakte ik ook de tweede leg. In de derde leg stond ik zomogelijk nog beter te gooien dan de voorgaande legs, en via D20 besliste ik deze partij met 3-0 in mijn voordeel. De laatste singel van de avond ging tussen René en Wesley van Rossum. René komt met 2-0 voor te staan, dit vanwege het feit dat René beter was in het uitgooien. De derde leg komt op naam van Wesley. In de vierde leg is het Wesley die scorend beter staat te presteren, maar helaas problemen ondervindt bij het uitgooien. René daarentegen pakt wel zijn kans om te checken en wint zodoende deze partij met 3-1. Na de singels is het tijd voor de tactics. Aan onze kant worden de koppels gevormd door Wilke & Frank aan de ene kant en René & ik aan de andere kant. Ook de tactics worden eerlijk gedeeld met de tegenstander. Ieder koppel van ons weet één partij winnend af te sluiten, maar verliest helaas de andere partij. Met een tussenstand na de tactics van 4-4 is het de teamronde die de beslissing zal moeten brengen om een winnaar deze avond aan te wijzen. Deze teamronde werd keurig netjes geleid door Martie Schellekens, die deze taak prima volbracht. Tijdens deze teamronde zijn wij het die als team scorend beter staan te gooien dan onze tegenstander. Met een restscore van 16 op het bord voor ons, heeft Frank aan één pijl genoeg om de D8 te raken. Hiermee pakken wij het laatste punt deze avond, waardoor er een einduitslag te voorschijn komt van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van The Triple Gentlemen bedankt voor de gezelligheid en de spannende partijen deze avond, en veel succes toegewenst voor het verdere verloop in de competitie.