Wedstrijdverslag thuis tegen de Bullseekers

Schaijk, dinsdag 30 maart 2010.
Op maandagavond 29 maart 2010 hadden we de thuiswedstrijd tegen de Bullseekers op het programma van de Brabantboel competitie staan. Deze avond was ons complete team beschikbaar en aanwezig in Gasterij ít Koetshuis te Reek. En wat doet een goede captain dan op zoín moment ? Juist, hij moedigt vanaf de zijlijn zijn teamgenoten aan bij de singels. In de eerste partij was Jan van Eck de tegenstander van Frank. Dat Frank weer terug is op zijn niveau, getuige van de volgende NET GEEN hoge finishes. Bij 106 begint Frank met T20 gevolgd door 10, waarna hij een enkele 18 gooit. Met 143 op het bord gooit Frank T19-T18 en net buiten de D16. Over de gehele partij genomen stond Frank prima te gooien, wat resulteerde in een verdiende 3-1 overwinning. Hierna was het de beurt aan Wilke om te gooien tegen Pascal Slaats. Met prima scores en dito finishes was het Wilke die deze partij zeer overtuigend met 3-0 weet te beŽindigen. De derde singel van de avond ging tussen Marcel van Hintum en PiŽrre Blondť. Het was Marcel die de betere scores had, maar problemen ondervond bij de dubbels. Na vier spannende legs was het gelijk, en dus moest er een beslissende leg gegooid worden. Hierin kregen beide spelers kans om de overwinning te pakken, maar Marcel was uiteindelijk trefzekerder en won. Als laatste mocht Rene het opnemen tegen Ivan Timmers. Met een gelijk opgaande strijd was het zeer spannend, waarbij Rene bij het dubbelen telkens net scherper was dan Ivan, en zodoende de partij met 3-0 won. Na de singels nam ik de plaats in van Rene, om samen met PiŽrre onze eerste tactics te gooien. Tijdens beide legs stonden PiŽrre & ik schitterend te gooien, de ene trippel na de andere viel in het bord. Een dik verdiende overwinning was het gevolg. Daarna begonnen Wilke & Frank aan hun tactics. Hun eerste partij verloren ze nipt met 2-1. In hun tweede tactics lieten ze er geen gras over groeien, en wonnen deze wedstrijd met 2-0. Als laatste mochten PiŽrre & ik nog ťťn keer tactics spelen.En deze keer waren het de Bullseekers die met een 2-1 overwinning het punt pakten. Rene verzuimde zijn sportieve plicht niet en schreef de teamronde. Het ging in het begin mooi gelijk op, maar toen Wilke 95 gooide, direct daarna Frank 100 noteerde, en ik een score maakte van 115, liepen wij uit, en bleven de voorsprong vasthouden. Met gelijk zijn eerste pijl raakte Frank de D8, waardoor wij ook de teamronde wonnen. Derhalve kwam de einduitslag neer op een 6-3 overwinning voor team Koetshuis 4. Heren van de Bullseekers bedankt voor de gezellige en sportieve avond, die we tesamen met jullie mochten beleven, en veel succes toegewenst voor het verdere verloop van de competitie.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, zondag 28 maart 2010.
Vanmiddag vond alweer de vijfde editie plaats van de gezelligheids toernooien bij Gasterij ít Koetshuis in Reek. Klik op de inzet voor de data van de resterende gezelligheids toernooien bij het Koetshuis. Ondanks dat ook Open Mariaheide vandaag gehouden werd, was het een gezellige drukte in Reek. Hieruit mag geconcludeerd worden dat de gezelligheids toernooien in het Koetshuis dus zeer goed gewaardeerd worden en derhalve goed bezocht worden. Ik was ingedeeld in een poule van 4, te weten Mark Pennings, Anthony van de Lee, Moniek van Rooij en ikzelf uiteraard. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Anthony, die ik met 3-1 verloor. Mark was mijn tegenstander in de tweede wedstrijd, welke ik ook verloor en wel met 3-0. In beide voorgaande partijen ging het scorend redelijk, maar mijn tegenstanders waren beter en scherper op de dubbel. In mijn laatste partij tegen Moniek was het enorm spannend, we hadden beiden de mogelijkheid om alle drie de legs te pakken. Met lage scores op de dubbels wist ik toch met 3-0 te winnen. Door dit resultaat kwam ik terecht in de verliezersronde. Mijn eerste tegenstander in deze ronde was Rob AriŽns. Scorend was deze partij niet goed, maar Rob zette geen druk, en dus kon ik winnen met 3-1. Aanbeland bij de halve finale mocht ik het opnemen tegen Koetshuis 4 teammaat Wilke. Ook in deze wedstrijd werd er door Wilke en mij met vlagen goed gegooid, maar gemiddeld was het onder ons kunnen. Desondanks schreef ik deze wedstrijd met 3-1 op mijn naam, dus door naar de finale van de verliezersronde. Hierin trof ik Frenky Heurkens als finalist. Het was niet de eerste keer dat wij elkaars tegenstanders waren, zie de vorige verslagen van de Koetshuis toernooien. Tijdens deze finale liepen de hoge scores gelukkig wel goed, waardoor ik een verdiende voorsprong nam met 2-0. In de derde leg stond ook Frenky scorend goed te gooien, en met Frenky staand op 88, produceerde ik een knappe 100-Finish (20-D20-D20) waardoor ook deze leg naar mij toe ging. De vierde leg ging mooi gelijk op, en het was Frenky die zijn achterstand verkleinde tot 3-1. In de vijfde leg, waarin wij wederom vele trippels stonden te raken, stond Frenky op 37 toen ik aanlegde voor 71. Mijn eerste pijl belande in de T13, waarna de tweede pijl buiten het bord belandde, en de derde pijl keurig netjes de D16 trof. Hierdoor won ik de verliezersronde vandaag met 4-1. De finale in de winnaarsronde ging tussen Mark Pennings en Anthony van de Lee, welke gewonnen werd door Mark Pennings. Mijn eerste succes met mijn nieuwe setje pijlen was met deze overwinning een feit. Het volgende gezelligheids toernooi (zie inzet) gehouden bij Gasterij ít Koetshuis zal zijn op zondag 18 april 2010.

Wedstrijdverslag uit tegen PDC

Schaijk, zaterdag 27 maart 2010.
Afgelopen vrijdag 26 maart 2010 zijn we te gast geweest bij cafe zaal Beukenhof in Odiliapeel. Hier hadden we een competitie wedstrijd staan tegen de heren van de PDC, nee niet de Professional Darts Corporation maar de Peelse Darts Club. Op papier geen verschil. Het was deze vrijdagavond in de Beukenhof een gezellige drukte met zoveel jeugd hangend en lallend aan de bar, even waande ik mij ook weer jong. In de eerste partij mocht Frank het opnemen tegen Guido Huggers. Frank begon goed en pakte een 2-0 voorsprong, en had de wedstrijd in de 3e en de 4de leg moeten afmaken, maar Guido gooide zijn dubbels. In de beslissende vijfde leg was het dan toch Frank die de winst pakte. De tegenstander van Wilke was Ronald van de Burgt. Vanavond stond Wilke lekker te gooien, getuige de net geen 142-Finish. T20-Dbull en strak tegen het ijzerdraad van de D16 aan de buitenkant, jammer. Met overtuiging won Wilke deze partij met 3-0. Hierna was het de beurt aan Rene die tegen Twan de Vocht mocht aantreden. In deze pot werd er aan beide kanten goed gegooid. In de tweede leg gooide Twan, middels shanghai-20, een knappe 120-Finish. Keurig gedaan Twan. Met een 2-2 tussenstand was ook hier een vijfde leg nodig. En wederom was het Rene die voor Koetshuis 4 het punt pakte. Tot slot mochten Ger van de Wijngaard en ik tegen elkaar spelen. Wij hielden elkaar mooi in evenwicht, zodat ook hier een beslissende leg gespeeld moest worden. Hierin stond Ger scorend beter te gooien en won verdiend het eerste punt voor PDC. Bij de tactics begonnen Wilke & Frank aan hun partijen. Hun eerste partij ging nipt verloren, na een zeer spannende strijd, met 2-1. In de tweede pot speelden ze solide en wonnen met 2-0. Rene & ik wisten ook onze eerste tactic met 2-0 te winnen. De laatste tactic, waarbij beide koppels gelijkwaardig waren, ging met een 2-1 zege naar PDC toe. Halverwege de avond kregen wij support van Marijn en Cecile, beide spelend bij team Koetshuis 5. Met wederzijdse goedkeuring van beide teams was het Cecile die de zware taak van schrijver van de teamronde op zich nam, en dit uiteraard voortreffelijk volbracht. Cecile bedankt. In de teamronde ging de strijd gelijk op tot vlak voor de eindstreep. Met de finish in zicht en enkele hoge scores aan onze kant, waren wij eerder bij de dubbel aanbeland dan PDC. Met een precizie van een stealth-bommenwerper was het Rene die middels D4 doel trof en hiermee de eindstand bepaalde op een overwinning met 6-3 voor team Koetshuis 4. Heren van PDC bedankt voor de mooie en spannende partijen en de gezelligheid tijdens deze avond, en veel succes toegewenst voor de rest van de competitie.

6de Ranking Toernooi BBDB te Cuijk

Schaijk, zondag 21 maart 2010.
Vandaag deelgenomen aan alweer het 6de rankingtoernooi van de Brabant Boel Darts Bond. Ditmaal gehouden in cafe zaal de Bond in Cuijk. Er waren 71 darters op dit toernooi afgekomen. In tegenstelling tot andere rankingtoernooien qua aantal een tegenvaller, maar achteraf gezien maar goed ook. Door een technische storing van de printer moesten alle poule-wedstrijden handmatig verzorgd worden. Een taak die Leo tesamen met Sanne en Mendy tot een prima einde wisten te volbrengen. Zeker een bedankje waard. Zoals eerder vermeld op deze site heb ik dit toernooi met een totaal nieuw setje pijlen gegooid. In mijn eerste poule wedstrijd was Roel Hermsen mijn tegenstander. Tijdens deze partij waren de scores goed, en ook de dubbels vielen goed. Een 2-0 overwinning was het resultaat. Anton Derckx was mijn tegenstander in de tweede partij. Antoon pakt met keurig spel verdiend de eerste leg. In de tweede leg knok ik terug en trek de stand gelijk. In de derde beslissende leg ging het gelijk op, maar die laatste dubbel viel steeds NET niet. Gevolg een nederlaag met 2-1. De laatste wedstrijd in de poule ging tegen Roland van den Dungen. Wederom eerder op een dubbel, maar steeds kwam mijn pijl aan de verkeerde kant van het ijzerdraadje terecht. Roland pakt de eerste leg. De tweede leg loopt de dubbel beter en maak ik gelijk. Gedurende de derde leg ging het mooi tegen elkaar op, en ook hier ging die laatste dubbel er net niet in, dus verlies met 2-1. Dit bleek net niet genoeg te zijn, en dus door naar de verliezersronde. Hierin trof ik Jeroen van Velzen, die al meerdere malen mij de voet dwars heeft gezet. Ook nu weer was Jeroen verantwoordelijk voor mijn uitschakeling in dit toernooi, maar ditmaal met een dik verdiende overwinning, door zeer goed spel. Terugkijkend op deze middag ben ik niet ontevreden over mijn nieuwe pijlen, echter er had meer in gezeten. Maar ja zonder die laatste dubbel win je niet. Maar niet getreurd, wat niet is kan nog komen, en hopelijk vallen in de volgende partijen mijn pijlen wel precies aan de goede kant van het ijzer.

Nieuwe pijlen, shafts en flights

Schaijk, donderdag 18 maart 2010.
Heb vanavond mijn nieuwe flights met eigen logo opgehaald bij Ster Darts in Middelrode. Zie inzet. In deze dartwinkel, waar Hans en Anita van den Berg verantwoordelijk voor zijn, vond ik datgene waarnaar ik op zoek was, namelijk een goed en vertrouwd adres voor al mijn dartspullen en sportprijzen. Heb daar ook mijn nieuwe pijlen gekocht. Type Champion van Datadarts 24 gram. Dit zijn dezelfde pijlen als waar Raymond van Barneveld op dit moment mee gooit. Tijdens een trainingsavond met mijn teammaat Frank deze pijlen uitgeprobeerd, en het voelde zeer goed aan. Tegelijkertijd met de nieuwe pijlen ben ik overgestapt naar slikstiks, en deze combinatie zal het voor mij voorlopig wel blijven. Ben zeer tevreden met dit setje. Ik wil ook Ster Darts bedanken voor de sponsoring op mijn site.

Wedstrijdverslag thuis tegen Pepper

Schaijk, donderdag 11 maart 2010.
Voor de verandering hebben we ťťnmalig onze thuiswedstrijd in de Brab antboel competitie gehouden op een woensdag, en wel gisteren 10 maart. Met wederzijds goedvinden hadden we deze wedstrijd verzet van maandag naar woensdag. De vriendelijke heren van Pepper waren onze tegenstanders deze avond. De eerste partij van de avond was een treffen tussen Frank en Jos Meulebeek. Beide heren stonden aardig te gooien, met tussendoor prachtige scores. Omdat beiden elkaar mooi in evenwicht hielden, was er een vijfde leg nodig. Ook hierin ging het gelijk op, en het was Jos Meulebeek die voor Pepper deze avond de voorsprong nam. In de tweede wedstrijd was het Wilke die tegen Robert van Ras uitkwam. Wilke gooide een degelijke partij, eindige een leg met een 2-darts finish van 72 (T16-D12), en won verdiend de wedstrijd met 3-0. In de derde partij nam Pierre het op tegen Richard Turk. In deze partij bleef het spannend tot en met de vijfde leg. Met goed spel aan beide kanten kon het alle kanten op, maar Pierre was trefzeker op de laatste dubbel. Ten slotte mocht ik gooien tegen Wolfgang van Schaijk. Scorend verliep deze partij goed, maar het uitgooien leverde de nodige stress op. Het was elke keer net niet. Alle uitgooi-pijlen van mij zaten strak tegen het ijzer aan, maar wel aan de verkeerde kant helaas. Om moedeloos van te worden. Hoe dan ook met goed spel toch verloren van Wolfgang met 3-2. Bij de koppels vormden Frank en Wilke een stel die gelijk hun eerste tactics verdiend wonnen met 2-0. Bij Pierre en mij werden goede beuren afgewisseld met mindere, met als gevolg een nederlaag met 2-0. In de derde tactics partij was het weer de beurt aan Frank en Wilke. Wilke liet nog even zien hoe tactics gespeeld moet worden, in haar eerste beurt gooide ze de 20, de 19 en de 18 dicht. Drie super pijlen. Ook deze partij werd door Koetshuis 4 met 2-0 winnend afgesloten. Als laatste in de tactics mochten Pierre en ik nog een keer. Dit zou de spannendste tactics partij van de avond worden. In de beslissende derde leg was het Pierre die met dubbele bull voor ons de zege opeiste. Voor aanvang van de teamronde was het Mark Roefs, speler van Koetshuis 2, die zich spontaan aanbood om de teamronde te schrijven. Mark bedankt, je deed het prima. Helaas konden wij dat als Koetshuis 4 niet zeggen, in deze ronde waren het de heren van Pepper die overduidelijk beter scoorden dan wij. Ook de eerste mogelijkheid op de dubbel werd door hun benut. Zodoende eindigde dit duel in een eindstand van 5-4 in het voordeel van Koetshuis 4. Heren van Pepper bedankt voor de gezelligheid deze avond en veel succes toegewenst voor de rest van de competitie.

Banden Groep Nederland Darttoernooi 2010

Schaijk, maandag 8 maart 2010.
Afgelopen zondag 7 maart 2010 was het weer zover. Voor het vierde opeenvolgende jaar heb ik voor het personeel van Banden Groep Nederland een darttoernooi geŲrganiseerd. Dit darttoernooi vind zoals gebruikelijk plaats bij Gasterij ít Koetshuis in Reek. Dit toernooi word mogelijk gemaakt door Banden Groep Nederland B.V., beter bekend onder de handelsnaam De Molen Banden uit Reek. Waarvoor mijn dank, eveneens dank ik Gasterij ít Koetshuis voor de goede verzorging van deze middag, de hapjes en de drankjes smaakten voortreffelijk. Evenals de voorgaande jaren was ook dit jaar weer de wedstrijdleiding in handen van Rik van den Elzen, die deze taak ook dit jaar wederom perfect uitvoerde. Door de enorme opkomst van deelnemers en door de grote belangstelling van de toeschouwers, hebben we dit jaar het toernooi gehouden in de grote feestzaal van ít Koetshuis. Vanmiddag hadden we 7 dartbanen ter beschikking, wat gezien het aantal wedstrijden goed van pas kwam. Het aantal inschrijvingen vandaag was 17. Er werden drie poules van 4 en een poule van 5 personen gemaakt. De beste 2 spelers van iedere poule gaan door naar de kwartfinale, waarbij het knock-out systeem toegepast wordt. Voor de volledigheid volgen nu de namen van alle deelnemers. Ingedeeld in poule 1: Rene Elbers, Frank Kuijpers, Mark Droomers en Jan Wijnen. In poule 2 zaten Ad van de Rakt, Frank van Thiel, Gert-Jan Burgerhout, Richard Porwoll en Nicole Geven. Poule 3 bestond uit Hans van den Elzen, Mirrian van Dinter, Pascal Eling en Erik Geven. Ten slotte de deelnemers van poule 4, te weten Ron van de Pas, Jan Winkelmolen, Paul Willemsen en Willie Strik. De twee eerst vermelden in de poules zijn respectievelijk eerste en tweede geŽindigd. De eerste wedstrijd in de kwartfinale ging tussen Rene Elbers en Jan Winkelmolen, welke door Rene met 3-0 werd gewonnen. De tweede partij in de kwartfinale ging tussen Frank van Thiel en mij, die door Frank met 3-1 werd gewonnen. In de derde kwartfinale stonden Ad van de Rakt en Mirrian van Dinter tegenover elkaar, hier was het Ad die de zege opeiste. De laatste wedstrijd in de kwartfinale ging tussen Ron van de Pas en Frank Kuijpers. Deze partij werd door Ron met 3-1 gewonnen. Zodoende kwamen de volgende partijen te voorschijn in de halve finale: Rene Elbers tegen Frank van Thiel en Ad van de Rakt tegen Ron van de Pas. Bij de eerste partij wint Frank van Rene met 3-1, hierdoor gaat Frank door naar de hoofdfinale, terwijl Rene doorgaat naar de troost-finale. Bij de andere halve finale is het Ron die Ad verslaat met 3-0. Dus de finalisten zijn Frank en Ron. Maar eerst werd er nog gestreden voor de plaatsen 3 en 4. Rene stond tesamen met Ad in de troostfinale, deze werd met 3-0 gewonnen door Rene Elbers, die hiermee beslag legde op de derde plaats van dit darttoernooi. De hoofdfinale ging tussen Frank en Ron. In een spannende strijd was het uiteindelijk Frank van Thiel die met 4-2 de overwinning pakte. Tijdens deze finale gooide Frank ook nog de maximale score van 180. Hiermee nam Frank voor de vierde keer op rij de wisseltrofee in ontvangst. Nadat de finale gespeeld was werd er nog even over nagepraat, waarna iedereen tevreden huiswaarts keerde. Tot slot wil ik iedereen bedanken die actief aan dit toernooi heeft deelgenomen, want meedoen is voor de meesten belangrijker dan winnen, en de gezelligheid staat voorop. Ook wil ik de supporters bedanken. Deze grote opkomst, van zowel deelnemers alswel van toeschouwers, is voor mij de stimulans om te zeggen: tot volgend jaar.
Fotoís welke tijdens deze middag gemaakt zijn, staan op de foto-pagina op deze site.

Wedstrijdverslag uit tegen the Muppets

Schaijk, donderdag 4 maart 2010.
Op woensdag 3 maart 2010 zijn we te gast geweest in cafe de Vrijboom in Beuningen. Hier mochten we het opnemen tegen het team van the Muppets. Omdat bij ons twee personen van het in totaal vijf personen tellende team afwezig waren, enerzijds door verplichtingen op het werk, anderzijds door ziekte, hebben wij wederom een beroep gedaan op Rob AriŽns, speler van Koetshuis 5, eveneens spelend in de 2de divisie van de Brabantboel. De Muppets hadden hier geen bezwaar tegen, zodat ook wij de wedstrijd met vier spelers konden beginnen. Het spits werd afgebeten door Rene tegen Priscilla de Wildt. In de eerste leg ging het scorend bij Rene voor de wind, elke beurt zat er minstens 1 trippel 20 bij. Het was dus geen verrassing dat Rene veel eerder aanbeland was bij de dubbel dan Priscilla, en ook met de laatste dubbel had Rene geen moeite. De tweede leg gaf hetzelfde beeld als de eerste met dat verschil dat Rene die laatste dubbel niet raakte, en dus trok Priscilla de stand gelijk. In de derde en vierde leg was het wederom Rene die middels keurig spel de wedstrijd in zijn voordeel besliste. In de tweede partij van de avond mocht Wilke de pijlen kruisen met Suzanne Meulenbrug. De eerste leg ging naar Suzanne toe, maar daarna was het Wilke die steeds het betere van het spel had, en de wedstrijd afsloot met een 3-1 winst. Hierna was het mijn beurt om te gooien tegen Niels Mauel. Gedurende de eerste leg werd er vooral door Niels scorend goed gegooid, maar met een knappe 57-finish pakte ik de eerste leg. Niels bleef ook gedurende de volgende legs beter scoren dan ik, en ook die dubbels werden trefzeker gevonden. Hierdoor won Niels de partij met 3-1. Tot slot mocht onze gastspeler Rob AriŽns het opnemen tegen Peter Otten. Ondanks het feit dat Rob echt goed stond te gooien, mocht dit niet goed genoeg zijn voor een Peter die beter stond te gooien. Helaas verloor Rob met goed spel toch met 3-1 van Peter. Bij de tactics speelden Wilke & Rob hun partijen achter elkaar. De eerste partij wonnen ze moeiteloos met 2-0 van Priscilla & Suzanne. De tweede partij werd een echte thriller, Wilke en Rob stonden zeer goed te gooien, maar dat goldt ook voor Niels en Peter. In de beslissende derde leg ging de zwaar bevochten winst naar de Muppets toe. Toen was het de beurt aan Rene en mij om onze kunsten te laten zien. Ook Rene stond deze partij lekker te gooien, zoals die dat ook bij zijn singel deed, terwijl ik de pech had dat diverse malen mijn pijlen spontaan uit het bord vielen, ook op de cruciale momenten. Ook deze partij had een allesbeslissende derde leg nodig. Tijdens deze laatste leg vielen bij ons de pijlen op de juiste plaats, zodat we de partij winnend afsloten. De laatste tactics van ons tegen Priscilla en Suzanne ging makkelijker, waardoor we ook deze partij winnend afsloten. Tot slot van de avond nog de teamronde gegooid. Hierin ging het mooi gelijk op, met soms hele leuke scores aan onze kant, en ook Rob gooide goed, met o.a. een 135 score, maar het waren uiteindelijk toch de Muppets die de teamronde op hun naam schreven. Zodoende kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Rob AriŽns nogmaals bedankt voor de goede invalbeurt. Rest mij nog te vertellen dat het een erg gezellige avond is geweest, met een leuke tegenstander.Dat wij enorm genoten hebben van de tussendoor geserveerde snacks. En alleen voor Niels: niet meer van die onzin schrijven op het wedstrijdbriefje, voor je het weet wordt het tegen je gebruikt !!. Dames en heren van de Muppets bedankt voor de gezellige avond en veel succes toegewenst voor het verdere verloop in de competitie.