4e Ranking toernooi Koetshuis-Fabeltje

Schaijk, zondag 27 februari 2011.
Vandaag was het alweer de vierde editie van de Koetshuis-Fabeltje rankings. Omdat de toernooien om en om gehouden worden was het vandaag de beurt aan caf t Fabeltje uit Oss om het decor te vormen voor deze ranking. De opkomst deze middag was met een deelnemers aantal van 32 gewoon goed te noemen. Dat de bezetting op dit toernooi deze middag zeer sterk genoemd mag worden blijkt wel uit de volgende namen die aanwezig waren: Gino Vos, Braulio Roncero, Eimardo van Engelen, Dave van der Lee, Ruud Nicolasen en Jordy Terburg. Ook de gebroeders Bjorn en Lars Fransen uit Berghem hadden de weg naar Oss gevonden. Er werden 8 poules van 4 gevormd. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Joan van Orsouw. Het was een gelijk opgaande strijd waarbij het er om zou gaan wie het eerst die laatste dubbel zou raken. Het was Joan die de partij winnend afsloot met een 2-1 zege. In mijn tweede wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Jordy Terburg. Met beter spel, getuige een 106-finish via T20-14-D16, won Jordy verdiend deze wedstrijd met 2-0 van mij. De laatste tegenstander in mijn poule was niemand minder dan Lars Fransen, winnaar Dutch Open 2011 bij de aspiranten. Ook deze partij werd door mij verloren, simpelweg vanwege het feit dat Lars beduidend beter stond te darten dan ik. Dik verdiend won Lars deze partij met 2-0. Met drie nederlagen op zak ging ik naar de verliezersronde. Hierin kwam ik Mark Pennings tegen. Bij een stand van 122 gooi ik T18-18 en gn dubbele bull maar enkel 16, dus 34 over. De beurt erna probeer ik D17 te gooien maar gooi D3 om gelijk daarna de D14 te raken en neem hiermee de voorsprong in deze partij. Met goed spel komt Mark terug en brengt de stand in evenwicht. In de laatste leg gooi ik bij een stand van 139 eerst T20 gevolgd door T19 om vervolgens 22 over te laten maar ik mis de D11. Gelukkig raak ik in de volgende beurt wel de D11 om zodoende vandaag mijn eerste overwinning te noteren. De volgende tegenstander die ik tref is de finalist Dutch Open 2011 bij de junioren, oftewel Bjorn Fransen. Omdat Bjorn in de eerste leg verzuimd om uit te gooien pak ik met de eerste pijl de mogelijkheid op de D16 en neem de leiding in deze wedstrijd. In de tweede leg herpakt Bjorn zich en maakt gelijk. In de derde leg is voor mij wederom de eerste pijl op de D16 raak en neem dus wederom de leiding in deze partij. In de vierde en de vijfde leg heeft Bjorn het betere van het spel en wint verdiend de wedstrijd van mij met een 3-2 zege. Deze nederlaag betekende voor mij het einde aan dit rankingtoernooi. Het volgende ranking toernooi van Koetshuis-Fabeltje is op zondag 27 maart en dan is de locatie caf t Koetshuis in Reek. Voor de stand in deze ranking ga je naar de website van dartvereniging t Koetshuis te Reek, te vinden onder: www.koetshuisdarts-reek.com.
De finalisten in de verliezersronde waren Bjorn Fransen en Janco de Schouwer, waarbij eerstgenoemde de overwinning opeiste. In de winnaarsronde ging de finale tussen Dave van der Lee en Gino Vos, waarbij Dave door een overwinning op Gino zich winnaar van deze ranking mag noemen.

5e Rankingtoernooi BBDB te Zeeland

Schaijk, zondag 20 februari 2011.
Vanmiddag een bezoekje gebracht aan caf zaal t Oventje in Zeeland. Hier vond vandaag alweer de 5e editie plaats van de ranking toernooien van de Brabant Boel Darts Bond. Het deelnemers aantal op dit toernooi kwam neer op 77 personen. Ik werd ingedeeld in een poule van 4 spelers. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Danny van Rooij. De eerste leg pakte ik, de tweede leg ging naar Danny toe dus moest er een beslissende derde leg gespeeld worden. In deze laatste leg kreeg ik twee wedstrijdpijlen, bij een rest score van 88 was mijn eerste pijl T20 waardoor ik nog twee pijlen overhad om dubbel 14 te gooien maar dat mislukte helaas. Danny gooide hierna direct D10 en pakte zodoende de overwinning met 2-1. De tweede partij in de poule ging tegen Jan Raaijmakers. Ook hier pakte ik de eerste leg en ging de tweede leg naar Jan toe. Dus ook hier een beslissende derde leg. In deze laatste leg maakte ik een 68-finish via 20-16-D16 waardoor deze partij eindigde in een 2-1 overwinning voor mij. De laatste partij in mijn poule moest ik het opnemen tegen Dennis Roefs. Tijdens deze wedstrijd liep het bij mij niet zoals gewenst. Dennis daarentegen stond een goede partij te gooien en won verdiend met 2-0 van mij. En omdat Jan Raaijmakers in zijn laatste wedstrijd tegen Danny in de allesbeslissende derde leg een buitengewone knappe 141-finish via T17-T18-D18 maakte en dus hiermee de overwinning opeiste met 2-1, stonden we met zijn drien op hetzelfde aantal punten. Eerste in onze poule was Dennis met drie overwinningen. Hierdoor moest er door Danny, Jan en mij een barrage gegooid worden om te bepalen wie tweede zou worden in onze poule. De barrage ging over n leg, 301 dubbel in dubbel uit. Met inmiddels iedereen staand op een finish wist ik de D4 te raken en werd hiermee dus tweede in onze poule, en dus door naar de winnaarsronde. Het toeval wil dat ik in de eerste winnaarsronde een bye kreeg en in de tweede ronde kreeg ik Manfred van Daal als tegenstander toegewezen. In deze partij liep het bij mij weer goed met regelmatig goede scores maar Manfred stond nog beter te gooien, getuige een 180-score van hem in de tweede leg, en won verdiend deze partij van mij met 3-0. Hiermee kwam er voor mij een einde aan deze ranking vanmiddag, maar toch weer de nodige rankingpunten bij elkaar gegooid. Tot zover de verslaggeving van dit rankingtoernooi. Voor de stand in dit toernooi ga je naar de site van www.brabantboel.nl
Volgende week op zondag 27 februari wordt alweer het 4e ranking toernooi van Koetshuis-Fabeltje gehouden, ditmaal weer bij caf t Fabeltje, Berghemseweg 155 te Oss. Wellicht treffen we elkaar daar weer.

Wedstrijdverslag uit tegen Krek d'r Neffe

Schaijk, vrijdag 11 februari 2011.
Gisteren, te weten donderdag 10 februari ,zijn we als team te gast geweest in het gezellige caf t Fabeltje in Oss. Onze tegenstanders waren de heren en dames van team Krek dr Neffe. Een naam die overigens voor deze avond ook voor ons van toepassing zou zijn. Vandaag hadden wij een speciale toeschouwer meegenomen die luisterde naar de naam Theo en ons fanatiek aanmoedigde. De eerste partij van de avond ging tussen mij en Ronnie van Binsbergen. Daar waar Ronnie menigmaal wel de trippel kon raken was het bij mij steeds krek dr neffe. Deze partij eindigde in een 3-1 overwinning voor Ronnie. De tweede partij kende de volgende spelers Danny van Bergen tegen Frank. Het ging mooi gelijk op, het verschil zat hem in het raken van de dubbel. En ook nu was het steeds weer krek dr neffe voor Frank terwijl Danny niet dr neffe maar dr in gooide. Met een 3-0 zege voor Danny ging ook dit punt naar Krek dr Neffe toe. Het was Pierre die het in de derde partij mocht opnemen tegen Jorg Frauenfelder. Door constant net iets beter te scoren ging deze wedstrijd met een zege van 3-0 naar Pierre toe en hiermee was voor ons de eer gered. De laatste singel was een vrouwen onderonsje tussen Wilke en Monique van Rooij. Ondanks het feit dat Monique wel tegenstand bood was het toch Wilke die met 3-0 de zege opeiste. Met een 2-2 tussenstand na de singels begonnen we aan de tactics. Frank & Wilke pakten met goed verzorgd spel de eerste wedstrijd met 2-0. Hierna was het de beurt aan Pierre & mij om onze kunsten te vertonen. Zwaar bevochten ging de zege met 2-1 onze kant op. Omdat wij om en om speelden waren nu Frank & Wilke weer aan zet. Ook deze partij ging na een spannende laatste leg naar het Koetshuis toe. Als laatste in de tactics mochten Pierre & ik nog eenmaal gooien. Helaas vielen bij mij de pijlen te vaak krek dr neffe zodat we deze partij met 2-1 verloren. Het slotstuk van de avond was de teamronde waarin het mooi gelijk op ging en waarbij Heavenly van Lieshout voor team Krek dr Neffe onze illusie om deze ronde te winnen wreed verstoorde door met haar eerste pijl direct de D16 te raken. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Peter bedankt voor de overheerlijke snacks tussendoor, ze waren meer dan welkom. De dames en heren van Krek dr Neffe bedankt voor de gezellige en sportieve avond. Heel veel succes toegewenst in het verdere verloop van de competitie en tot ziens in Reek.

Halve finale eindstation in Volkel

Schaijk, zondag 6 februari 2011.
Vandaag werd er in caf t Witte Paard te Volkel een gezelligheids dartstoernooi gehouden. Deze middag waren maar liefst 24 darters op dit toernooi afgekomen. Zodoende konden er 6 poules van 4 gemaakt worden. Mijn eerste partij in de poule ging tegen Marco Gerrits. Met redelijk goed spel en snelle finishes van 36 in de eerste leg en een 58 finish in de tweede leg betekende dit een overwinning met 2-0 voor mij. In de tweede partij kwam ik Willem van Keysteren tegen. Ook in deze partij kwam ik op voorsprong, maar de tweede leg ging keurig naar Willem toe. Hierdoor moest er een laatste leg gegooid worden om de winnaar aan te wijzen. Het was Willem die als eerste die laatste dubbel raakte en daardoor de zege opeiste. In de laatste wedstrijd in de poule was mijn tegenstander Rob Ariens. De eerste leg ging naar mij toe, de tweede ging naar Rob. In de derde leg vielen mijn pijlen beter dan die van Rob waardoor ik de partij won. Met deze resultaten in de poule-fase ging ik door naar de winnaarsronde. Ook in deze ronde kwam ik een Koetshuis-speler tegen, namelijk Danny van Orsouw. Tijdens deze partij was ik in alle drie de legs diegene die het betere van het spel had, en met een 3-0 zege deze partij beindigde. In de kwartfinale trof ik als tegenstander Michael Verhofstad aan. In de eerste leg stond Michael scorend net iets beter te gooien dan ik, maar kreeg die dubbel niet geraakt. Met een 36-finish nam ik de leiding in deze partij. In de tweede leg stond ik scorend gemiddeld beter te gooien dan mijn tegenstander, alhoewel Michael wel een 180-score liet noteren in deze leg. Met een knappe 2-darts finish van 100 via T20-D20 pakte ik ook deze leg en had een 2-0 voorsprong in deze wedstrijd. In de derde leg stond Michael weer beter te gooien dan ik en met een mooie 102-finish werd de stand 2-1. In de vierde leg ging het mooi gelijk op, maar Michael was scherp op de dubbel en dus werd de stand gelijk getrokken. De vijfde leg zou de beslissing moeten geven. Hierin waren de meeste hoge scores voor Michael, maar die laatste dubbel ging dwars liggen. Ik kreeg een kans op 47 om uit te gooien en benutte die ook via 15-D8-D8. Met deze overwinning was ik aanbeland in de halve finale. Tegenstander in de halve finale was Danny Verhoeven. Gedurende deze halve finale, die niet echt van hoogstaand niveau was, ging het scorend net iets beter bij Danny, maar zeker vanwege het feit dat Danny nagenoeg gelijk de eerste mogelijkheid benutte om uit te gooien, ging deze wedstrijd verdiend met 4-0 naar Danny toe. Door deze nederlaag in de halve finale hield hier voor mij dit toernooi op.

Nederlaag in bekertoernooi BBDB voor Koetshuis 4

Schaijk, dinsdag 1 februari 2011.
Gisteren, maandag 31 januari, stond op het programma een bekerwedstrijd van de Brabantboel Darts Bond. We moesten thuis spelen tegen Phil The Power Taylor, niet de echte maar het team wat zich zo noemt uit Beuningen. Gastspeler aan onze kant was vandaag Rob Ariens, spelend in team Koetshuis 5, omdat wij anders niet genoeg man op de been konden brengen. De avond begon met de partij van Frank tegen Kevin van Susteren. Het was een mooie wedstrijd waarin beide spelers goed stonden te gooien. Frank realiseerde nog wel een uitgooi van 60 via 20-D20 en een uitgooi van 97 met twee pijlen via T19-D20, maar het bleek net niet voldoende te zijn om de wedstrijd te winnen. Met 3-2 ging de zege naar Kevin toe. Mijn tegenstander in de tweede partij was Marco Niemeyer, een jonge speler die zeker een aardig pijltje kan gooien. Met duidelijke overmacht van Marco was voor mij in deze partij geen eer te behalen. Alhoewel ik wel iedere leg begon met in het achterhoofd om een 9-darter te gooien, was dat na de eerste pijl al niet meer mogelijk. Met 3-0 ging de winst verdiend naar Marco toe. De derde partij kende als spelers Wilke en Roy Otten. In deze partij was het Wilke die met drie buitengewone super legs zonder medelijden Roy pijnigde en zeer verdiend de partij besliste met een 3-0 zege. Als laatste mocht Rob, onze invaller, het opnemen tegen Henk Otten. Het werd een zenuwslopende partij waarbij de dubbels uiteindelijk de beslissing brachten. Helaas voor Rob was het Henk die met 3-2 het punt binnenhaalde voor hun maar het had evenzo andersom kunnen zijn. Het waren Rob & ik die begonnen aan de tactics en hierin dartlessen kregen op de trippels van Kevin en Marco. Wij hadden geen schijn van kans en verloren dan ook dik met 2-0. Hierna mochten Wilke & Frank hun 501 gooien tegen Kevin en Marco. Ook deze partij ging met een 2-0 zege naar het team van PhilThePowerTaylor. In de tactics partij van Wilke & Frank tegen de familie Otten ging het beter voor ons met als gevolg een 2-0 overwinning. De laatste 501 van Rob en mij tegen de familie Otten ging mooi gelijk op, alle drie de legs waren nodig om een beslissing te brengen. Jammer genoeg viel die laatste dubbel niet aan onze kant. Als afsluiting van deze dartavond nog de teamronde gegooid. Hierin konden wij gedurende de partij bijblijven met de punten, waardoor we nagenoeg gelijk aan het uitgooien begonnen. Ook hierin waren de heren van PTPT het scherpst en pakten ook dit punt. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 7-2 in het voordeel van PhilThePowerTaylor. Het bekertoernooi eindigt voor ons hier. Rob bedankt voor de tijd die jij weer voor ons vrij gemaakt hebt en bereidwillig was om met ons mee te spelen. Rest mij nog de heren van PhilThePowerTaylor te bedanken voor hun sportiviteit en gezelligheid deze avond en hun nog veel succes toe te wensen in het bekertoernooi.