5de Rankingtoernooi BBDB te Odiliapeel

Schaijk, zondag 28 februari 2010.
Vandaag was alweer het 5de rankingtoernooi van de Brabantboel. Ditmaal gehouden in cafe zaal de Beukenhof in Odiliapeel. Het totale aantal deelnemers wat deze dag aan dit rankingtoernooi meedeed was 92. Er werden dus 23 poules van 4 gemaakt. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik vandaag 5 partijen gespeeld heb, en in alle vijf de partijen op voorsprong heb gestaan. Helaas heb ik er van deze 5 maar 2 met een overwinning kunnen beëindigen. In alle partijen kansen genoeg gehad om de overwinning te pakken, maar als je die laatste dubbel niet geraakt krijgt, dan verlies je de wedstrijd. In mijn eerste wedstrijd in de poule mocht ik het opnemen tegen Johny van Berkel. De eerste leg pakte ik keurig met D18. In de tweede en derde leg kreeg ik kansen, maar benutte ze niet. Kevin Haerkens was de tweede tegenstander in mijn poule, ook hier nam ik de voorsprong, maar kon hem niet vasthouden, wederom kansen genoeg op die laatste dubbel, maar hij viel niet. De laatste wedstrijd in de poule ging tegen Jorg Frauenfelder. Ook hierin pakte ik de eerste leg, Jorg pakte de tweede leg voor zijn rekening, waardoor er voor de derde achtereenvolgende keer een allesbeslissende derde leg nodig was. Gelukkig lukte het mij dit maal wel om eerder dan Jorg die laatste dubbel te gooien. Al met al 4 punten bijeen gegooid in de poule-fase. Dit was echter niet genoeg voor de winnaarsronde, dus ging ik verder in de verliezersronde. Hierin trof ik allereerst Christiaan Lunenburg aan als tegenstander. We begonnen allebei heel moeizaam. Na heel veel beurten was ik het dan toch uiteindelijk die de eerste leg pakte. Tijdens de tweede leg werd er beter gegooid, en het was een hele opluchting voor mij toen ik die laatste dubbel raakte, en hierdoor de partij won. In de volgende ronde ontmoette ik Joost van Oosterhout. Gedurende de eerste leg had Joost het beste van het spel, maar wat bij mij nagenoeg de hele middag al niet lukte, dubbels, lukte ditmaal niet bij Joost, met als gevolg dat ik de eerste leg achter mijn naam zette. In de volgende twee legs was het Joost die beduidend beter stond te gooien en derhalve verdient van mij won. Dit betekende voor mij het einde aan dit rankingtoernooi. Het liep vanmiddag niet echt lekker, maar er komen nog dagen genoeg om het beter te doen.

Wedstrijdverslag thuis tegen De Wissel 2

Schaijk, dinsdag 23 februari 2010.
Op maandagavond 22 februari 2010 hadden we een thuiswedstrijd op het programma staan. We moesten tegen de spelers van de Wissel. Maar “wisselspelers” waren ze zeker niet, eerder vaste basis spelers, en dat lieten ze zien ook. De eerste partij van de avond was die van mij tegen Bram Janssen. Zoals ik later heb vernomen zat Bram voor deze wedstrijd in een dipje met het darten, maar daarvan was vanavond niets te merken. Met zeer goed spel was het Bram die de overwinning opeiste met een 3-0 zege. Als tweede kwam Wilke in aktie tegen Mark Janssen. Omdat Wilke te wisselvallig stond te gooien kwam ze niet goed uit de verf, ze kan veel beter dan dat ze nu liet zien, jammer. Mark daarentegen stond een degelijke pot te gooien en won met 3-1. Frank nam het op tegen William Keyzer. Zowel Frank als William scoorden goed, maar het was William die scherper was op de dubbels en derhalve won met 3-1. Als laatste in de singel was het de beurt aan Rene tegen Gerard Hendriks. Met een openingsscore van 135 gevolg door 116 ging Gerard er als een speer vandoor. Maar het was Rene die deze leg pakte omdat Gerard problemen kreeg op de dubbel. In de volgende legs ging het gelijk op. Het was uiteindelijk toch Gerard die met 3-1 won. De eerste tactics waarbij Wilke & Frank in aktie kwamen, werd een afgetekende overwinning voor de Wissel met 2-0. Wederom liet Bram Janssen hierin zien dat hij de dip helemaal te boven was. De ene trippel na de andere, inclusief de dubbele bulls werden moeiteloos gevonden. Hierna was het de beurt aan Rene en ik om onze tactics te gooien. Zowel Rene als ik gooiden deze partij regelmatig trippels, waardoor wij voor ’t Koetshuis team het eerste punt binnensleepten. Tijdens onze tweede tactics werd er door beide teams uitstekend gegooid, het bleeft tot het einde enorm spannend. Helaas voor ons ging de winst naar de Wissel. In de laatste tactics van de avond gooide Pierre tesamen met Frank. Ook in deze partij hielden beide teams elkaar in evenwicht, zodat er een beslissende derde leg nodig was. Door een zeer sterke finish van de Wissel ging ook dit punt naar hun toe. Als afsluitend onderdeel de teamronde gegooid. Met speciale dank aan Jan Raaijmakers die spontaan de zware taak als schrijver op zich nam, en dit voortreffelijk deed. Tijdens de teamronde waren het de spelers van de Wissel die scorend telkens net iets beter waren dan wij, en ook met die laatste dubbel hadden ze weinig moeite. Zodoende eindigde deze wedstrijd in een 8-1 winst voor heren van Wissel 2. Wisselspelers bedankt voor jullie gezelligheid en sportiviteit tijdens en na de wedstrijd. Rest mij nog jullie veel succes toe te wensen voor de rest van de competitie, en op naar de 1ste divisie, wat voor jullie op dit moment zeker een haalbare optie is.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, zondag 21 februari 2010.
Vandaag had alweer de vierde editie plaats van de gezelligsheids toernooien, geörganiseerd door dartvereniging Koetshuis Reek. Voor een overzicht van de komende toernooien bij ’t Koetshuis verwijs ik je graag naar de inzet. Wanneer je met je muis hierop klikt wordt de afbeelding groter, en worden de data leesbaar.
Deze middag hadden voor dit toernooi 26 personen zich ingeschreven. Ik was ingedeeld in een poule van 4. Naast mijzelf stonden in deze poule ook Niels Mauel, Nick Livius en Frenky Heurkens. Ik begon de eerste wedstrijd tegen Nick Livius en verloor de partij met 3-1. De tweede partij was tegen Frenky Heurkens, een koetshuis onderonsje, die door mij met 3-1 werd gewonnen. Mijn laatste partij was die tegen Niels Mauel. Ook deze partij eindigde in 3-1 in het voordeel van Niels. Hierdoor kwam ik terecht in de verliezersronde. Mijn tegenstander hierin was Danny van Orsouw, wederom een koetshuis onderonsje. In een eerdere editie, zie het verslag van zondag 29 november 2009, was het Danny die van mij won, ik had dus iets recht te zetten. Danny gooide in de eerste leg scorend zeer goed, maar raakte geen dubbel. Met 210 op het scorebord voor mij, en Danny op een finish, gooide ik een 180-score en de volgende beurt erna pakte ik deze leg. De tweede leg ging ook naar mij, de derde en vierde gingen beide naar Danny. De vijfde leg zou de winnaar aanwijzen. De strijd ging gelijk op, maar ik won de partij met 3-2. Aanbeland bij de kwartfinale in de verliezersronde kreeg ik als tegenstander Danny van Rooij. Gedurende deze partij pakten we beide de kansen die we kregen, waardoor ook hier een beslissende vijfde leg nodig was. We hielden elkaar mooi in evenwicht deze leg, maar het was Danny die de overwinning pakte. Hiermee was voor mij dit toernooi ten einde. Voor mezelf heb ik er een goed gevoel aan overgehouden, dat was ook nodig na de dramatische partij van afgelopen vrijdag, zie het vorige bericht. Kortom ik heb weer genoten van het spelletje darts en kijk nu alweer uit naar het volgende gezelligheids toernooi bij ’t Koetshuis in Reek. Dit vindt plaats op zondag 28 maart 2010, aanvang 13.00 uur.

Wedstrijdverslag uit tegen de Bullseekers

Schaijk, zaterdag 20 februari 2010.
Op vrijdag 19 februari 2010 zijn we met vier heren afgereisd naar trendy cafe ’t Stuupke in Boekel. Hier moesten we spelen tegen de Bullseekers. Het was een rumoerige drukte op een veel te kleine ruimte, met veel teveel personen. Ook Boekel 1 had deze avond een inhaalwedstrijd gepland. De avond begon met Pierre tegen Jan van Eck. In de eerste leg ging het nog redelijk bij Pierre, maar daarna wilde het niet meer lukken. Een nederlaag met 3-1 was het gevolg. Rene gooide in de tweede partij tegen Michael van Uden. Rene speelde een prima partij, en ook de dubbels werden snel gevonden. Rene won zijn wedstrijd met 3-0. In de derde partij speelde Frank tegen Iwan Timmers. Ook Frank stond goed te spelen, en won verdiend met 3-0. Als laatste mocht ik het opnemen tegen Richard van de Aa. Met tegenzin moet ik toegeven dat dit voor mij de slechtste partij in deze competitie is geweest. Niets lukte. Gevolg een nederlaag met 3-1. Bij de tactics speelden Pierre & Frank samen, zij wonnen hun eerste partij met 2-1, maar verloren hun tweede partij met 2-0. Rene & ik verloren onze eerste partij met 2-0, maar wonnen onze tweede partij met 2-0. Tussenstand voor de teamronde dus gelijkspel. De teamronde was aan onze kant een zeer matige vertoning, het werd dan ook een verdiende overwinning voor de Bullseekers. Hiermee kwam een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van de Bullseekers. Heren van de Bullseekers gefeliciteerd met jullie overwinning, en tot ziens in Reek.

Wedstrijdverslag uit tegen Typhoon Tigers

Schaijk, donderdag 4 februari 2010.
Gisteravond op woensdag 3 februari 2010 zijn we afgereisd naar Gennep. In cafe de Typhoon heeft het team van Typhoon Tigers hun thuisbasis. Voor aanvang van dit duel stond het team van Typhoon Tigers bovenaan in onze poule, we wisten dus dat het zeer moeilijk zou gaan worden. Omdat Rene en Pierre deze dag andere verplichtingen hadden en dus afwezig waren, hebben we als gastspeler Rob Ariens van Koetshuis 5 meegenomen. Hun captain in de persoon van Ger Kraus had hier geen enkele moeite mee. De avond begon met de wedstrijd waarin ik het mocht opnemen tegen “de zware jongen” Rene Schaefers. Het werd een klinkende overwinning met 3-0 voor Rene, die ook nog een 126 finish noteerde. In partij twee nam Frank het op tegen Chris Jordan. Het niveau was matig, maar dat gold voor beiden, zodat er een beslissende vijfde leg nodig was. Hierin was Chris scherp op de laatste dubbel. Het was Ger Kraus die revanche wilde nemen op de nederlaag tegen Wilke in Reek. Ook in deze partij werd er onder hun niveau gegooid, waardoor ze elkaar in evenwicht hielden. In de vijfde leg was het uiteindelijk Ger Kraus die met D1 de wedstrijdzege opeiste. Tot slot mocht onze gastspeler Rob de strijd aanbinden met Michel van Wanroij. Dat deze linkspoot een aardig pijltje kan gooien liet hij in deze partij zien, een welverdiende overwinning met 3-0 was het resultaat. Tijdens de tactics werd er door ons goed tegenstand geboden, maar het was telkens net niet goed genoeg. Alle vier de tactics werden gewonnen door Typhoon Tigers. Als laatste onderdeel van de avond nog de teamronde gegooid. Ook in deze ronde ging het scorend gelijk op. De kans om alsnog met een punt naar Reek te gaan was aanwezig, maar werd niet benut. Met 111 op het score bord gooide ik T20-19 en helaas geen D16. Direct hierna finishde Rene met D11 voor Typhoon Tigers. Hierdoor werd er een einduitslag bereikt van 9-0 in het voordeel van Typhoon Tigers. Er had voor ons ietsjes meer in gezeten, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat hun verdiend gewonnen hebben. En het is ook geen schande om van de toekomstige kampioen te verliezen. Heren van Typhoon Tigers bedankt voor de gastvrijheid, de gezelligheid en de dartlessen. Veel succes toegewenst voor het verdere verloop van de competitie.