Iedereen een gelukkig en gezond 2013

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2013 toe.

Open St. Michielsgestel 2012

Schaijk, maandag 31 december 2012.
Wat is er nu mooier om het oude jaar af te sluiten met een dartstoernooi. Op zondag 30 december vond in café zaal Overberg in St. Michielsgestel voor de tweede keer het Open St. Michielsgestel dartstoernooi plaats. Ik was niet de enige die er zo overdacht, maar liefst 169 heren en 16 dames hadden dezelfde gedachte, kortom het was een gezellige drukte daar in St. Michielsgestel afgelopen zondag. Er werden poules gevormd van 4 en 5 deelnemers. Ik werd ingedeeld in een poule van 5. Mijn eerste wedstrijd in de poule was gelijk een podiumpartij, en ging tegen Jan Kuijs. In deze partij begin ik prima, met hoge scores en een finish van 60 via 20-D20 neem ik een snelle voorsprong. In de tweede leg trekt Jan de stand gelijk met een 73-finish. De beslissende derde leg gaat aan mijn zijde niet prima, net mis is ook fout, en Jan wint deze pot met 2-1. Mijn tweede poulewedstrijd gaat tegen Henk Toebus. Met matig spel van ons beiden in deze partij komt het neer op het finishen, daarin ben ik de betere. Met een finish van 16 via D8 en een finish van 5 via 1-D2 win ik deze partij met 2-0. Het is Robbie van Duren, geen onbekende voor mij, die mijn tegenstander is in mijn derde poulewedstrijd. Ik krijg wel kansen om de legs te pakken, maar slaag hierin niet. Anderzijds is het Robbie, die met beter spel, verdiend de winst in deze partij pakt met een 2-0 zege. In de laatste poulewedstrijd tref ik Roy Bouwman aan als tegenstander. Roy wint de eerste leg, maar ziet mij terugkomen in de tweede leg. Met een finish van 80 via D20-20-D10 maak ik er 1-1 van, en dus ook hier is een derde leg nodig. In deze leg is het geluk niet aan mijn zijde, pijlen strak tegen het ijzer, maar wel aan de verkeerde kant. Gevolg een 2-1 nederlaag. Aanbeland na de poule-fase in de verliezersronde krijg ik Randy van Oostenbrugge als tegenstander. In deze partij is het Randy die de betere scores heeft, en ook weinig moeite ondervind met het finishen. Met 2-0 wint Randy verdiend deze partij en zorgt hiermee voor mijn uitschakeling in dit toernooi. De organisatie en wedstrijdleiding bedankt voor het perfect verlopen van een toernooi met dergelijke grote deelnemers aantallen. Iedereen een fijne jaarwisseling toegewenst en de beste wensen voor 2013, waarin we elkaar op sportief vlak zeker weer tegen zullen komen.

Mijn 10e Open Reek 2012

Schaijk, vrijdag 28 december 2012.
Zoals voorgaande jaren op derde kerstdag vond ook gisteren, alweer voor de 10e keer, het Open Reek dartstoernooi plaats. Ook dit jaar hadden Joan en Gemma hun uiterste best gedaan om Gasterij ’t Koetshuis in Reek om te toveren tot een perfecte dart locatie. Met een deelname van 93 heren en 16 dames ging dit toernooi van start. Ik werd ingedeeld in een poule van 4. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Vinny van de Besselaar. In de eerste leg sta ik een straatlengte voor, maar krijg die laatste dubbel niet geraakt. In de tweede leg is gelijk de eerste pijl op tops raak en trek hiermee de stand gelijk. De beslissende laatste leg gaat gelijk op, en ook hierbij ondervindt ik problemen met het finishen. Gevolg een 2-1 nederlaag. In de tweede poule wedstrijd was Pim van Veenendaal mijn tegenstander. In deze partij was voor mij geen eer te behalen. De eerste leg kon ik nog enigszins tegenstand bieden, in de tweede leg kwam de kwaliteit van Pim duidelijk naar voren. Pim van Veenendaal begon met een 140-score gevolgd door 100 en vervolgens weer 100. Na 9 pijlen op 161. In zijn vierde beurt gooit Pim maar 60 en houdt derhalve 101 over. In zijn vijfde beurt checkt Pim deze 101 finish via D20-9-D16 en wint de partij met 2-0 van mij. Mijn laatste poule wedstrijd ging tegen Roy Leenders. Brutaal neem ik nog wel de leiding in deze partij door een 103 finish, via 20-T15-D19, maar in de daarop volgende twee legs laat Roy zijn kwaliteit zien en wint verdiend met 2-1 van mij. Terecht gekomen in de verliezersronde tref ik William Haerkens aan als tegenstander. In deze partij kom ik niet echt lekker in mijn spel, iets wat bij William wel lukt. Met een 2-0 nederlaag in deze partij komt voor mij een einde aan dit 10e Open Reek 2012 dartstoernooi.

3de Ranking Brabantboel Darts Bond 2012-2013

Schaijk, zondag 23 december 2012.
Vandaag is alweer de derde ranking van de Brabantboel Darts Bond gespeeld. Plaats van handeling deze middag was café d’n Bens in Langenboom. Met maar liefst 79 deelnemers werd er begonnen. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Geert van den Berg. In de eerste leg neem ik de voorsprong door een 86-finish te maken via 18-T18-D7. Tijdens de tweede leg krijg ik een mogelijkheid om de winst in deze partij te nemen, maar mis deze kans. Geert trekt de stand gelijk en dus is er een beslissende derde leg nodig. In deze laatste leg staat Geert geweldig te gooien en heeft maar 18 pijlen nodig om te winnen. Met een 78-finish via 18-D20-D10 gaat de winst naar Geert toe. Mijn tweede wedstrijd in de poule ging tegen Hans Achten. Op de uitslag hoeven jullie niet lang te wachten, 8-en won de partij van mij met 2-0. In mijn laatste poule wedstrijd was Patrick van de Rijt mijn tegenstander. Scorend ging het bij mij in deze leg best aardig, het finishen daarentegen was belabberd. Uiteindelijk ben ik het die via D1 de eerste leg wint. In de tweede leg, waarin ik scorend nog steeds prima sta te gooien, waaronder een 180-score, gaat ook het finishen een stuk sneller en win zodoende deze partij met 2-0. Aanbeland in de verliezersronde is het Ruben Relou die mijn tegenspeler is. In de eerste leg gaat het scorend prima en ook met het finishen ondervindt ik weinig problemen. In de tweede leg heeft Ruben een aardige eindsprint en wint deze leg met een 2-darts finish van 100 via T20-D20. Dus ook hier een beslissende derde leg. In deze derde leg gaat het mooi gelijk op en via D6-D4 maak ik een finish van 20 en win hiermee de partij. Een ronde verder is het Joey van Laere die mijn tegenstander is. Wij staan beiden scorend prima te gooien en als ik de mogelijkheid krijg om 56 te checken dan pak ik die kans door 16-D20 te gooien. De tweede leg is zeker zo spannend als de eerste, met dit verschil dat Joey ditmaal uitgooit. In de beslissende derde leg begin ik met scores van 140 en 100, maar ook Joey gooit deze scores. Als ik op tops sta is het Joey die via 20-D20 een finish maakt van 60 en hiermee mij uit deze ranking knikkert. Tot zover dit verslag over mijn deelname aan het 3de ranking toernooi van de Brabantboel Darts Bond.

Fijne kerstdagen voor iedereen

Schaijk, zondag 23 december 2012.
Langs deze weg wil ik iedereen hele fijne kerstdagen toewensen.
Tevens wil ik ook nog even de aandacht vestigen op 3e kerstdag, 27 december 2012.
Op deze bewuste dag vind in Reek bij Gasterij ’t Koetshuis plaats:
Het 10e Open Reek darttoernooi 2012.
Dit oergezellige toernooi mag je als darter gewoonweg niet missen.
Zorg dat je voor 13.00 uur jezelf ingeschreven hebt voor dit toernooi.
Geniet van de kerstdagen en tot ziens op 27 december in Reek.

Wedstrijdverslag uit tegen Dartmaniac Devils

Schaijk, zaterdag 22 december 2012.
Op de dag dat de wereld zou vergaan volgens sommigen, oftewel vrijdag 21 december 2012, stond onze uit wedstrijd tegen Dartmaniac Devils op het programma van de Brabantboel competitie. Gelukkig ging het “vergaan” van de wereld niet door want anders had ik dit niet kunnen schrijven, maar belangrijker nog, dan had ik ook niet meer kunnen darten. En wat is nou een leven zonder darten ? Het team van Dartmaniac Devils heeft café De Spijker uit Beers als thuishaven. Een gezellig café met een nog gezelliger dartteam. De avond begon met de singel partij tussen Eric Thoonen en Frank. In deze pot stond Eric een aardige partij te spelen, getuige het gooien van de maximale score van 180. Frank kwam niet lekker in zijn spel, won nog wel één leg, maar zag de winst naar Eric toe gaan met een 3-1 zege. In de volgende partij mocht ik het opnemen tegen Harm s Gravemade. In deze partij zat alles wat het darten op ons niveau zo mooi maakt. In de eerste twee legs sta ik scorend beter te gooien dan Harm, krijg veel eerder de mogelijkheid om de legwinst binnen te halen, maar de pijlen vallen net aan de verkeerde kant van het ijzerdraadje. Harm profiteert hiervan optimaal en benut in deze legs direct zijn eerste mogelijkheid om te finishen, en komt zodoende op een 2-0 voorsprong. In de derde leg lukt het mij ook om via een laatste dubbel (D4) de achterstand te verkleinen. Het is Harm die in de vierde leg scorend beduidend beter presteert dan ik, maar ondervind problemen met het vinden van de dubbel. Ik daarentegen gooi 19 uit via 3-D8. Een alles beslissende vijfde leg is nodig. In deze laatste leg begint Harm met een 140 score, krijgt ook kansen om de partij te beslissen, maar het valt iedere keer net verkeerd. Als ik op 24 sta gooi ik de eerste pijl strak tegen het ijzer van de D12, maar wel aan de buitenkant. Hierna doe ik iets wat ik van TV geleerd heb, namelijk ik neem een stap terug, concentreer mij en loop zelfverzekerd naar de oche toe en gooi de D12. Hiermee komt de winst met een 3-2 zege mijn kant op. De derde singel van de avond is een treffen tussen Harry Zwiers en Kevin de Haas. Kevin is een speler van team Koetshuis 8, maar die vandaag invalt bij ons, iets wat Kevin deze competitie al eerder gedaan heeft. Deze competitie is Kevin begonnen met darten, en wat is dan mooier om je eerste 180-er te gooien als invaller, te midden van teamspelers die deze prestatie zeker kunnen waarderen. Jammergenoeg voor Kevin was ook Harry deze avond zeer scherp in zijn spel. Ondanks goede tegenstand van Kevin was het niet voldoende om de partij te winnen. Met een 3-1 uitslag ging de winst naar Harry toe. Als laatste mocht Rene aantreden tegen Bert Franzen. Het is Bert die in deze partij de leiding neemt door de eerste leg te winnen. Daarna komt ook Rene in zijn spel en met een mooie 103 finish via T20-3-D20 trekt Rene de stand gelijk. Ook in de daarop volgende twee legs is het Rene die scherp is bij het finishen en wint al doende deze partij met 3-1. Tussenstand na de singels 2-2. De koppels bij de tactics werden gevormd door Frank en ik enerzijds, en door Rene en Kevin anderzijds. Frank en ik begonnen met de tactics en wonnen beide partijen met 2-1, nadat we in beide partijen met 1-0 achter gestaan hadden. Ook het koppel Rene en Kevin stond goed te gooien, maar desondanks verloren ze hun eerste partij met 2-1 en de tweede met 2-0. Tussenstand voor aanvang van de teamronde dus 4-4. Het was dat wij, als team Koetshuis 4, in de teamronde scorend veel beter gooiden dan de heren van Dartmaniac Devils, en dus ook veel eerder de mogelijkheid kregen om te finishen. Maar ook bij het finishen waren wij ijzersterk. Met de tegenstander op ruime achterstand is het voor ons Rene die een 2-darts finish maakt van 100 via T20-D20, en hiermee ons de overall winning bezorgd. Met een einduitslag van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4 sluiten we deze gezellige dartavond af. Heren van team Dartmaniac Devils bedankt voor de fijne avond, de gezelligheid, sportiviteit en de spannende partijen die we samen gespeeld hebben. Heren heel veel succes toegewenst voor het verdere verloop van de competitie en tot ziens in Reek.
Rest mij als captain van ons team, nog een bedankje uit te spreken naar Kevin voor zijn invalbeurt. Super gedaan Kevin, en de eerste 180-er blijft de mooiste.

Wedstrijdverslag thuis tegen DTA 1

Schaijk, vrijdag 14 december 2012.
Gisteren op donderdag 13 december hadden we de thuiswedstrijd van de Brabantboel dartsbond op het programma staan. Vandaag kregen we de heren van team DTA 1 op bezoek in Reek. De avond begon met de partij van Albert Barsch tegen mij. Tijdens deze partij behaalden wij beiden niet het niveau dat wij normaliter halen, de scores bleven duidelijk onder de maat. Het verschil in deze pot werd gemaakt door het raken, na diverse pogingen, van die laatste dubbel. In de eerste leg ging de winst naar mij toe via D1, in de tweede leg maakte ik een finish van 4 via D2. In de derde leg ging het scorend iets beter dan in de voorgaande legs, en met D20 maakte ik een einde aan deze partij. De tweede partij ging tussen Leo Rossen en Frank. Met prima spel, hoge scores en snelle dubbels, ging de winst met 3-1 naar Leo toe. De tegenstander van Rene in de derde wedstrijd was Thomas van Gils. In deze pot ging het mooi gelijk op, en met een tussenstand van 2-2 was hier een beslissende vijfde leg nodig. Helaas voor Rene was het Thomas in deze laatste leg die het scherpst was op die laatste dubbel, en derhalve de winst in deze partij opeiste. De laatste singel partij van de avond ging tussen Wilke, die gelukkig weer goed herstellende is, en Theo Gerrits. Ondanks dat Wilke haar best deed in deze partij, was het niet genoeg om te winnen. Met 3-0 ging de winst naar Theo toe. Bij de tactics partijen, waarbij aan onze zijde de koppels gevormd werden door Frank en ik enerzijds en door Wilke en Rene anderzijds, ging de punten verdeling eerlijk over en weer. Beide koppels wonnen een partij, maar verloren er ook een. Het sluitstuk van de avond was de teamronde, die geleid werd door Eimardo van Engelen, die dat op een prima manier deed. Tijdens deze teamronde staat het team van DTA 1 een stuk beter te gooien dan wij. Ook het finishen ging dit team zonder problemen af, wanneer hun op 76 staan gooit Theo Gerrits dit uit via 20-D20-D8. Hiermee werd een eindstand bereikt van 6-3 in het voordeel van team DTA 1. Heren bedankt voor de meegebrachte gezelligheid deze avond, de spannende partijen die we gooiden, en de getoonde sportiviteit. Veel succes toegewenst in het verdere verloop van de competitie en tot ziens in Alverna.

4de Ranking Bens-Koetshuis

Schaijk, zondag 9 december 2012.
Vanmiddag is editie nummer 4 van de Bens-Koetshuis rankings gespeeld. Vandaag hadden maar liefst 18 fanatieke en gezellige darters de weg naar gasterij ’t Koetshuis in Reek weten te vinden. Door dit aantal konden er twee poules van 4 en twee poules van 5 gemaakt worden. Ik had het geluk om ingedeeld te worden in een poule van 5, hoe meer partijen ik kan spelen hoe beter. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Bas Janssen die vandaag voor de eerste keer meedeed aan deze ranking. Bas neemt de leiding in deze pot, simpelweg omdat hij beter en scherper stond te gooien dan ik. Als Bas in de tweede leg verzuimd om te finishen, ben ik het die met een 38 finish via D19 de stand gelijk trekt. In de derde en laatste leg ben ik het die scorend beter uit de verf kom dan Bas. En met een 60 finish via 20-D5-D15 pak ik de winst in deze partij. De tegenstander in de tweede wedstrijd is Davy van der Zande. In de eerste leg krijg ik zowaar nog pijlen om de leg te pakken, scorend was het prima verzorgd aan mijn zijde, maar slaag hier niet in om uit te gooien. In de tweede leg laat Davy is geen gras over groeien en pakt met schitterend spel de winst in deze partij. In de derde wedstrijd van de poule krijg ik mede bestuurslid van dartvereniging Koetshuis Reek, Anthony van der Lee, als tegenstander. Het is Anthony die de voorsprong neemt door de eerste leg te winnen, maar in de tweede leg trek ik de stand weer gelijk door 38 te finishen via D6-D13. In de beslissende derde leg staat Anthony scorend net iets meer te gooien dan ik. Wanneer Anthony op tops staat, weet ik met een score van 140 de achterstand te verkleinen, en laat 60 over. Met de hete adem van mij in de nek weet Anthony in de volgende beurt 40 te checken door 20-6-D7 te gooien en hiermee de winst veilig te stellen. Mijn laatste poule wedstrijd was een treffen tegen Roy Peters. In deze partij ben ik het die scorend de betere is. Met een 2-darts finish van 50 via 10-D20 win ik de eerste leg. In de tweede leg, waarin ik nog steeds de betere scores laat zien, maak ik een 2-darts finish van 82 door de dubbele Bull te gooien en daarna D16. Met twee overwinningen op zak, maar ook met twee nederlagen in de poule fase, is dat helaas niet voldoende voor de winnaarsronde, dus ga ik deze ranking verder in de verliezersronde. In de eerste ronde krijg ik een bye, en het toeval wil dat ik in de tweede ronde nogmaals Roy Peters tref als tegenstander. Tijdens deze partij, waarin Roy gebrand was op revanche, staan wij beiden goed te spelen. Met een tussenstand van 1-1 is hier een beslissende derde leg nodig. Het is Roy die deze leg wint en derhalve mij uitschakelt in deze ranking. Tot zover dit verslag over mijn deelname aan de 4de ranking van Bens-Koetshuis.

10e Open Reek - 27 december 2012

Nog maar 3 weekjes wachten en dan is het weer zover. Het 10e Open Reek 2012 is in aantocht. Waarschijnlijk een overbodige vermelding, maar het toernooi vindt plaats op donderdag 27 december 2012. Plaats van handeling is gasterij 't Koetshuis in Reek. Voor meer info over dit internationale darttoernooi klik op de inzet bij dit bericht voor een vergroting, of ga naar de website van dartvereniging Koetshuis Reek via deze link: www.koetshuisdarts-reek.com.

Koetshuis 4 uit bekertoernooi BBDB

Schaijk, dinsdag 4 december 2012.
Op maandagavond 3 december gingen wij vol goede moed naar Schijndel toe, in het bijzonder naar café de Hopbel, om daar de bekerwedstrijd te spelen tegen het team van Triple Niks. Verstijft van de neerdalende koude lucht gedurende de gehele avond op de dartbanen lukte het ons niet om goed in ons spel te komen. Uitzondering hierop vormde Rene, die in de eerste partij tegen Maikel Vervoort een knappe 3-0 zege aantekende. Pierre verloor zijn singel tegen Maikel van Erp met 3-2, Frank verloor zijn singel van Bert van Engeland met 3-1 en ik verloor mijn partij met 3-2 van Rien van Beek. De tussendoor geserveerde warme snacks door de barjuffrouw, konden helaas geen verschil meer brengen. Het koppel Frank en ik wonnen onze eerste tactics met 2-0, maar konden daarna geen vuist meer maken en verloren de tweede tactics met 2-1. Onze hoop was nu gericht op het koppel Rene en Pierre. Maar ook zij bleken niet in staat om te winnen, nadat zij hun eerste tactics verloren hadden was voor ons inmiddels het doek gevallen. Het team van Triple Niks had al 5 punten vergaard, dus de winst kon hun niet meer ontgaan. Met wederzijdse instemming zijn de resterende partijen niet meer gegooid. Een mooi gebaar van team Triple Niks was om de uitslag van 5-4 op papier te zetten, al hadden we daar 3x nul aan. Heren van Triple Niks bedankt voor de getoonde gezelligheid en sportiviteit deze avond en veel succes toegewenst in het bekertoernooi.

Website internationaal bezocht

Schaijk, zaterdag 1 december 2012.
Als de avonden langer worden, en de buiten temperatuur daalt, dan is dat weer de ideale gelegenheid om sommige dingen eens nader te belichten. Zo vond ik het weer eens tijd worden om wat dieper in te gaan op de ontwikkelingen van deze website. De bezoekers aantallen op mijn site zijn nog steeds groeiende, iets wat mij enorm veel plezier geeft. Om hierin wat meer inzicht in te verkrijgen, en om te zien van waaruit deze bezoekers mijn website bekijken, ben ik wat verder gaan onderzoeken. Vanaf juni 2011 tot en met heden heb ik de gegevens van deze website kunnen traceren. Dat is globaal gezien het laatste anderhalf jaar, en volgens mij een prima graadmeter. Hieruit blijkt dat het overgrote deel van de bezoekers uit Nederland komt, iets wat mij zeker niet verbaasd. Wat wel mijn verwondering wekt is het feit dat vanuit vrijwel ieder continent op deze aarde naar mijn website is gekeken. Zie de inzet, klik erop voor een vergroting. De enige conclusie die ik hieruit kan trekken, is dat jullie als trouwe lezers van deze site ook in het buitenland, tijdens vakantie of zakenreis, een kijkje nemen. Dit geeft mij geweldig veel voldoening. Iedereen bedankt voor het grote aantal bezoeken op deze site.