Gelukkig Nieuwjaar aan iedereen

Schaijk, vrijdag 30 december 2011.
Vanaf deze plaats wil ik iedereen voor 2012 het allerbeste toewensen, te beginnen met een blakende gezondheid, veel geluk en liefde en sportief gezien vele mooie hoogtepunten.Vergeet het afgelopen jaar
trek uw handen uit het haar
Want nu gaat het beginnen
In 2012 zullen we wel winnen
Gezondheid, liefde en geluk,
Je zal zien onze hoop kan niet meer stuk!

Verslag 9de Open Reek 2011

Schaijk, dinsdag 27 december 2011.
Vandaag, dinsdag 27 december 2011, werd alweer voor de 9de keer het Open Reek gehouden. Plaats van handeling is het alom bekende dartscafé Gasterij ’t Koetshuis te Reek. Met een opkomst van 106 deelnemers bij de heren, en een apart damestoernooi met een deelnemers aantal van 13, kan de organiserende dartvereniging Koetshuis Reek terugkijken op een geslaagde middag.
De wedstrijdleiding deze middag was in handen van Leo Bakker en Anthony van der Lee, beide heren mogen trots zijn op een perfecte uitvoering hiervan.
Door de opzet van dit toernooi, namelijk eerst poule-wedstrijden en daarna verdergaand in een knock-out fase, is de belangstelling ieder jaar groot met deelname van darters uit binnen- en buitenland. Dit jaar waren o.a. aanwezig Jan van der Rassel, Bobbie Biemans, Toon Greebe, Ruud Nicolasen, John Devine en Raf Smets. Maar ook de lokale darters van naam waren present, te weten Gino Vos, Braulio Roncero, Eimardo van Engelen, Hermie van Orsouw, Dave van der Lee, Roy Leenders en Michael Verhofstad.
Nadat de poule-wedstrijden afgehandeld waren, ging het verder in een winnaars- en verliezersronde.
De hoogste finish dit toernooi komt op naam van Rene Lathouwers die de hoogst mogelijke finish van 170 wist te gooien.
De finale in de winnaarsronde ging tussen Eimardo van Engelen en Bobbie Biemans. Eimardo bereikte de finale door achtereenvolgens te winnen van: Davy van der Zanden, Berry Ortse, Hermie van Orsouw en Jan van der Rassel in de halve finale.
Deze halve finale was veruit de mooiste en spannendste partij van de dag. Eimardo spurtte er als een gek vandoor en nam al snel een 3-1 voorsprong met ijzersterke pijlen. Jan kwam echter terug tot 3-3 met o.a. een 156 finish om de 3-3 te maken. Eimardo was echter weinig onder de indruk want stond in de zevende leg na 9 darts alweer op 81. Jan zette nog wel enige druk door 160 weg te zetten. Eimardo gooide niet 81 uit maar zette hem weg op 25. Het lukt Jan ook niet om die 160 te checken, maar zet hem wel weg op tops. Zeer beheerst gooit Eimardo de partij uit door 9-D8 te checken.
Bobbie Biemans kwam in de finale terecht door te winnen van Oswin Streden (3-1), Toon Greebe(3-0), Kevin Mast(3-1) en in de halve finale Ruud Nicolasen(4-3). De finale weet Eimardo van Engelen te winnen door met 5-0 Bobbie Biemans te verslaan.
De finale in de verliezersronde was een strijd tussen Jurgen Schats en Gino Vos, die door Jurgen werd gewonnen met 4-3.
Bij de dames ging de winst in de finale naar Mendy Verhofstad toe die in de finale de meerdere was van Wilke van Engelen. Ook bij de dames werd in de verliezersronde een finale afgewerkt. Hierin stonden Suzanne Verwijmeren en Mieke Gerrits tegenover elkaar, die door Suzanne gewonnen werd.
Met speciale dank aan Leo Bakker voor de aangeleverde gegevens.

Mijn deelname bij het 9de Open Reek 2011

Schaijk, dinsdag 27 december 2011.
Vanmiddag vond alweer voor de 9de keer het Open Reek darttoernooi plaats. Evenals voorgaande jaren stond ook dit jaar Gasterij ’t Koetshuis weer garant voor de perfecte locatie van dit jaarlijks terugkerend evenement. In de grote zaal stonden maar liefst 15 dartbanen opgesteld, daarnaast nog 4 banen in de café en je kunt met gemak een groots opgezet darttoernooi in goede banen leiden. De wedstrijdleiding was dit jaar in handen van Leo Bakker en Anthony van der Lee, een taak die beide heren perfect uitvoerden. Vandaag waren maar liefst 106 heren die zich voor het Open Reek hadden ingeschreven, daarnaast werd er een apart darttoernooi gehouden voor de dames, die deze middag met 12 in getal waren.
Ik werd ingedeeld in een poule van 4 man, tezamen met Mike Seuren, Mike van den Bos en Dave van der Lee. De eerste twee waren voor mij volslagen onbekenden, Dave ken ik al gedurende enkele jaren vanwege het feit dat Dave uit deze regio komt. Evenals Dave waren er meerdere regionale bekenden aanwezig, ik noem er enkelen zoals Maikel Smits en Gijs van den Elzen, spelers van Keetje on Fire, en trouwe bezoekers van deze website.
In mijn eerste partij tegen Mike Seuren ging het bij mij prima, de scores waren goed, regelmatig werd de T20 gevonden, maar belangrijker was dat ook de dubbels direct geraakt werden. Met 2-0 werd deze partij relatief eenvoudig gewonnen. Mike van den Bos was mijn tegenstander in de volgende partij. Ook in deze partij ging het scorend aan mijn zijde prima. De eerste leg pakte ik door gelijk 32 te finishen via 16-D8. De tweede leg ging door beter spel van Mike naar hem toe, zodat er hier een beslissende derde leg nodig was. Tijdens deze derde leg sta ik scorend wederom goed te gooien, en met D14 pakt ik de winst in deze partij. De laatste partij in de poule ging tegen Dave van der Lee. Omdat Dave in de eerste leg verzuimd om te finishen, pak ik deze leg door 57 uit te gooien via T17-D3. In de tweede en derde leg staat Dave lekker te scoren, en gooit in deze legs wel keurig uit. Met 2-1 wint Dave deze partij.
Met deze resultaten in de poule, twee maal winst en eenmaal verlies, wordt ik tweede in onze poule en ben dus geplaatst voor de winnaarsronde. Hierin kom ik Jeffrey Brands tegen. Bij het bullen gooi ik een dubbele bull, en mag dus beginnen. Helaas zou het winnen van de bull het enige hoogtepunt voor mij in deze pot zijn. Het was geen hoogstaand spel van beiden, maar omdat Jeffrey scherper was op de dubbels ging de winst met 3-0 naar Jeffrey toe. Hiermee kwam voor mij een einde aan dit 9de Open Reek darttoernooi. Tot zover dit verslag van mijn deelname aan dit toernooi.

Fijne kerstdagen

Schaijk, zaterdag 24 december 2011.
Ik wil iedereen een hele fijne kerst toewensen, veel plezier en gezelligheid. En dan na twee dagen overvloedig te hebben gegeten en gedronken, weer in beweging komen op het 9e Open Reek darttoernooi op dinsdag 27 december 2011 bij Gasterij ’t Koetshuis. Tot ziens in Reek.

Wedstrijdverslag uit tegen Ons Caffeej 2

Schaijk, woensdag 21 december 2011.
Afgelopen maandagavond, 19 december, waren we te gast bij het team van Ons Caffeej 2 uit Uden. Dit team speelt in de gelegenheid met dezelfde naam. De avond begon met de singel partij van Rene tegen Rob Cleveringa. Het was een mooie gelijk opgaande strijd, beide spelers deden niet voor elkaar onder. Met een 3-1 winst voor Rob werd deze partij afgesloten. In de tweede partij mocht ik het opnemen tegen Boi Kennis. Het ging mooi tegen elkaar op, en bij een tussenstand van 2-2 moest er een vijfde leg gegooid worden. Ook in deze vijfde leg ging het mooi gelijk op, maar omdat ik scherper was op die laatste dubbel, een uitgooi van 4 via 2-D1, ging de winst naar mij toe. De derde partij van de avond ging tussen Frank en Stephan Cleveringa. Frank haalde zijn normale niveau niet vandaag, terwijl Stephan een aardig pijltje stond te gooien. Ook hier was een beslissende vijfde leg nodig om de winnaar te bepalen. De winst in deze partij ging naar Stephan toe. Als laatste mocht Frenky zijn singel gooien tegen Menno Tichelaar. Ook deze partij was ongemeen spannend, het ging mooi tegen elkaar op, en ook in deze partij was een beslissende vijfde leg nodig. Omdat Menno trefzekerder was op die laatste dubbel dan Frenky ging de winst naar Menno toe. Na de singels ging de avond verder met de tactics. Aan onze kant vormden Frank & ik het ene koppel, en Frenky & Rene het andere koppel. Frank & ik begonnen met de tactics en verloren beide partijen nipt met 2-1, er had zeker meer in gezeten voor ons, maar het liep bij ons niet zoals we gewend zijn. Het koppel Frenky & Rene wonnen zeer verdiend, met goed spel, hun eerste partij. Helaas moesten ze in hun tweede partij toezien dat het team van Ons Caffeej beter stond te gooien, waardoor ze deze partij verloren. Tot slot de teamronde gegooid, hierin ging het mooi tegen elkaar op, nagenoeg tegelijkertijd begonnen we gezamenlijk met uitgooien, helaas voor ons was het wederom het team van Ons Caffeej wat het eerste die laatste dubbel trof, en derhalve ook het laatste wedstrijdpunt opeiste. Zodoende kwam er een (vertekende) einduitslag te voorschijn van 7-2 in het voordeel van team Ons Caffeej. Een 5-4 uitslag zou rechtvaardiger zijn geweest, maar soms zit het niet mee. Dit laatste was deze avond bij ons het geval, jammer maar helaas. Heren van Ons Caffeej bedankt voor de gezellige en sportieve avond, en veel succes toegewenst voor het verdere verloop in de competitie.

3e Ranking BBDB in Reek

Schaijk, zondag 18 december 2011.
Heden middag heeft plaatsgevonden de derde ranking van de Brabantboel Darts Bond, in een geheel vernieuwde zaal van gasterij ’t Koetshuis te Reek. Met deze zaal-indeling is het Koetshuis klaar voor het aanstaande 9e Open Reek, op dinsdag 27 december a.s. Deze middag waren er 71 deelnemers die aan dit toernooi meededen.
Ik was ingedeeld in een poule van 4 personen, tezamen met Maikel van den Bersselaar uit Heesch, de uit Griekenland afkomstige George Atmatzidis en de Ossenaar Ronnie van Binsbergen. Mijn eerste partij ging tegen Maikel van den Bersselaar. Gelijk in de eerst leg brak Maikel mij, maar in de tweede leg was ik het die Maikel brak, waardoor er een beslissende derde leg gespeeld moest worden. In deze derde leg sta ik scorend bijzonder goed te gooien, met ongeveer twee straatlengten voorsprong kon ik aan het uitgooien beginnen. Uit respect voor diegene die mij sponsort op mijn sponsor-pagina, te weten Van den Bersselaar Schilderwerken, gooide ik strak alle pijlen expres tegen het ijzerdraad, maar dan wel net aan de buitenkant, zodat Maikel van mij ook nog een kans kreeg om uit te gooien. En aldus gebeurde het dat Maikel via Tops de winst in deze partij pakte. Alle gekheid op een stokje, ik zou dolgraag deze partij in winst afgesloten hebben, maar het zat gigantisch tegen, nét mis is ook fout. De tweede partij was een internationaal treffen tussen de Griek George Atmatzidis en mij. Waar het aan lag weet ik niet, maar er werd aan beide kanten matig spel vertoond. Ook de dubbels lieten lang op zich wachten. In beide legs was het George die uiteindelijk het eerste die laatste dubbel geraakt kon krijgen, een 2-0 nederlaag was mijn deel. Mijn laatste partij in de poule ging tegen Ronnie van Binsbergen. De eerste leg gaat naar Ronnie toe, de tweede leg gaat mijn kant op waardoor ook hier een beslissende derde leg nodig is. Wanneer wij beiden diverse kansen op die laatste dubbel onbenut hebben gelaten, is het dan toch Ronnie die doel treft, en dus wint met 2-1.
Het moge duidelijk zijn dat ik doorging in de verliezersronde. Hierin trof ik de jongste telg aan van de dartende familie Haerkens, oftewel schattig slachthaantje, of wel Kevin. Behoudens enkele redelijke beurten van mij was het over het algemeen genomen niet voldoende om in deze partij van Kevin te winnen. Met 2-0 werd ik verslagen. Hiermee was dit rankingtoernooi voor mij afgelopen. Terugkijkend op vanmiddag kan ik zeggen dat ik vandaag, behoudens de scores in de derde leg van de partij tegen Maikel van den Bersselaar, matig gepresteerd heb, het kan en het MOET beter, maar niet getreurd er volgen nog vijf rankings meer waarin ik wellicht beter spel vertoon dan vandaag.

Wedstrijdverslag thuis tegen Dartmaniac Devils

Schaijk, dinsdag 13 december 2011.
Op maandag 12 december stond de thuiswedstrijd tegen het team van Dartmaniac Devils op het competitieprogramma van de Brabantboel. Dit team heeft hun thuisbasis in café De Spijker in Beers. Anders dan hun naam doet vermoeden waren het helemaal geen echte duivels, maar een stel vrolijke en gezellige darters die net als wij fanatiek bezig zijn met het darten, maar zo nu en dan ook in zijn voor een geintje, en een team waarbij de gezelligheid hoog in het vaandel staat.
De avond werd begonnen met de partij van Frank tegen Bert Franzen, alias De Sigaar. Jammer genoeg was Bert in deze wedstrijd letterlijk de sigaar. Met beduidend beter spel door Frank ging deze partij naar de Koetshuis-speler toe met een 3-0 overwinning. Vermeld mag worden dat Frank in de laatste set zijn goede spel bevestigde door de maximale score van 180 te gooien. Na deze partij mocht René aantreden tegen Harm ’s Gravemade, alias De Tank. Scorend was Harm goed bezig in deze partij, het enige minpuntje was het uitgooien in de tweede leg, waardoor René voor ons de eer kon redden door deze leg te pakken. Met een uitslag van 3-1 in het voordeel van Harm eindigde deze pot. De derde partij deze avond was een treffen tussen Chris Janssen, de enige zonder bijnaam bij de Dartmaniac Devils, en mij, alias Opa. In de eerste leg ging het scorend bij mij goed en ook die laatste dubbel werd snel getroffen. De eerste pijl op tops was gelijk raak. In de tweede leg had ik ook het betere van het spel en toen ik op 32 stond werd ook de D16 gevonden, kortom de scores en de dubbels waren in deze twee legs prima verzorgd. Vanaf de derde leg liet Chris zien dat hij ook hoge scores kon produceren, iets wat mij niet meer lukte, waardoor Chris de stand na vier legs gelijk getrokken had. In de allesbeslissende vijfde leg was het Chris die scorend beter stond te gooien dan ik. Maar…, toen Chris op 72 stond maakte ik een formidabele finish van 160 via T20-T20-D20 en won hiermee deze partij op een prachtige manier. De laatste singel van deze avond ging tussen Pierre en Johnny van Berkel, alias Petje. In deze partij stond Pierre vol overtuiging te spelen en won derhalve deze partij met 3-0 van Johnny. Met een tussenstand van 3-1 in ons voordeel werd begonnen aan de tactics. Frank speelde samen met mij, en Pierre koppelde met René. Frank en ik begonnen en verloren gelijk de partij met 2-0, mede door het goede spel van Bert en Harm. Hierna speelde het koppel Pierre en René hun twee tactics. Hun eerste partij verloren ze ook met 2-0, wederom door goed spel van de tegenstanders, de Sigaar en De Tank. De tweede partij van Pierre en René was spannend, maar ging ook nipt verloren met 2-1. In de laatste tactics van Frank en mij ging het voor ons gelukkig beter dan in onze eerste partij. Met gedegen spel wonnen wij deze pot met 2-0. Tussenstand voor aanvang van de teamronde was dus 4-4. De teamronde werd deze avond keurig geleid door Gemma, die deze taak waardig volbracht. Gemma bedankt ! Tijdens deze teamronde stonden wij, als team Koetshuis 4, veel beter te gooien dan het team van de Dartmaniac Devils. Evenals de goede scores ging ook die laatste dubbel zonder problemen. Met gelijk de eerste pijl gooide ik tops uit, zodat wij dit laatste puntje, maar ook de overall winning pakten. Aldus werd deze avond beëindigd met een einduitslag van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van Dartmaniac Devils bedankt voor de fijne en gezellige dartavond die we samen hebben beleefd en veel succes toegewenst voor het verdere verloop van de competitie.

P.s. Harm veel succes daar in kangoeroe-land.

Wedstrijdverslag uit tegen Krek d’r Neffe

Schaijk, vrijdag 9 december 2011.
Op de donderdagavond van de 8ste december stond de uitwedstrijd tegen Krek d’r Neffe gepland in de Brabantboel competitie. Vol goede moed traden wij het café ’t Fabeltje in Oss binnen om daar aan te treden tegen het team van Krek d’r Neffe. Het was deze avond volle bak in het café, de eredivisie wedstrijd Fabelstars vs Brouwer Power werd ook gespeeld evenals enkele biljartteams die deze avond hun kunsten vertoonden. Onze tegenstander deed deze avond geen eer aan hun naam, was het maar krek d’r neffe geweest dan hadden wij misschien nog een kans gehad, maar gister avond was het voor hun meer krek d’r in dan d’r neffe. De avond begon met de wedstrijd van Frank tegen Ronnie van Binsbergen. Bij Ronnie vielen de pijlen krek d’r in, waaronder tweemaal een maximale score van 180, en denderde door naar een dik verdiende winst van 3-0. In de tweede partij mocht ik het opnemen tegen Jorg Frauenfelder. In de eerste leg ging het scorend bij mij beter dan bij Jorg, maar uiteindelijk kregen we toch nog allebei genoeg kansen om de leg te pakken. Met D2 nam ik de voorsprong. Tijdens de tweede leg stond ik scorend super te gooien, na 12 pijlen op een dubbel, maar ook in deze leg waren het de dubbels die aanvankelijk dwars gingen liggen, totdat ik wederom met D2 de leg toe-eigende. In de derde leg was het Jorg die scorend een ruime voorsprong nam, maar ook problemen ondervond op die laatste dubbel. Met een finish van 36 via D1-D17 maakte ik een eind aan deze partij. Partij drie ging tussen René en Heavenly van Lieshout. Met goed spel nam Heavenly de voorsprong, maar met eveneens goed spel en prima finishes nam René na drie legs de voorsprong met 2-1. Omdat Heavenly weer de vierde leg won was hier dus een beslissende vijfde leg nodig. Tijdens deze leg ging het mooi gelijk op, maar Heavenly was scherper op het eind en claimde de overwinning. De laatste singel was een treffen tussen Frenky en Tonnie van Binsbergen. De zoon deed het niet zo goed als de vader, maar het was toch ruim voldoende om met 3-0 van Frenky te winnen. Aan onze kant werden de koppels voor de tactics gevormd door Frank & Frenky en door René & ik. Het koppel Frank&Frenky begonnen met de tactics en verloren helaas beide partijen omdat ze net iets te kort kwamen ten opzichte van de tegenstander. Hierna was het de beurt aan Rene & ik om de tactics te gooien. Onze eerste partij tegen het duo Ronnie/Jorg ging met prima spel aan onze kant winnend naar ons toe met 2-1. Onze laatste partij verloren wij met 2-1. Ter afsluiting van deze avond de teamronde gespeeld, en ook in deze ronde was het krek d’r in die middels prima spel ook dit puntje voor hun opeisten. Al doende werd er een einduitslag bereikt van 7-2 in het voordeel van team Krek d’r Neffe. Heren en dame van Krek d’r Neffe bedankt voor de gezellige avond de mooie partijen en veel succes toegewenst voor de rest van de competitie.

Koetshuis 4 (tijdelijk) bovenaan

Schaijk, maandag 5 december 2011.


klik voor een vergrotingOok had de sint voor Koetshuis 4 iets uit te pakken.

Tot nog toe het beste gepresteerd in de bierronde.

Het advies van de sint is: laat je geen poets bakken,

Want verliezen en de koppositie verlaten is zonde.

Maar niet getreurd wanneer het dan toch gebeurt,

Het zal er uiteindelijk toch wel van komen,

Maar op deze dag is alles nog feestelijk gekleurd.

En blijven wij lekker verder dromen.

9e Open Reek darts toernooi in aantocht

Schaijk, donderdag 1 december 2011.
Nog enkele weken geduld hebben voordat we weer met z’n allen naar het inmiddels welbekende Open Reek darts toernooi kunnen gaan. Ook dit jaar vind het toernooi plaats op dinsdag 27 december 2011, daags na de kerst. Dit jaar alweer voor de negende keer op rij, en beloofd net als voorgaande jaren een daverend succes te worden. Grote winnaar vorig jaar was Tony West bij de mannen, winnares bij de dames was onze eigen Wilke van Engelen, toen nog Heinemans maar inmiddels getrouwd met Eimardo van Engelen. Het was ook het jaar waarin Toon Greebe persoonlijk verantwoordelijk was voor mijn uitschakeling op dit toernooi. Wie weet het nog wie de winnaar bij de heren was in 2009 en 2007 ? Juist ja, Braulio Roncero. In 2008 ging werd Ron Willemsen de winnaar. Wat Wilke van Engelen vorig jaar deed, winnares worden, deed ze het jaar daarvoor in 2009 ook al. Gaat het ze dit jaar voor de derde maal lukken ?
Dit toernooi start met poules, waarna het verder gaat met een winnaars- en een verliezersronde. Het is dus voor iedereen een mooie gelegenheid om hieraan deel te nemen, je speelt minimaal 4 wedstrijden, en tegelijkertijd krijg je de kans om de top spelers van Nederland en daarbuiten van dichtbij aan het bord te zien.
Klik op de inzet links boven, zodat de flyer vergroot wordt waardoor de informatie van dit toernooi duidelijk leesbaar wordt. Hopelijk ben jij net zo’n fanatieke darter als ik want dan ontmoeten we elkaar zeker op dit toernooi. Noteer alvast deze datum in je dartagenda, mis het niet.