Gelukkig Nieuwjaar voor iedereen

Schaijk, donderdag 30 december 2010.

BIJ EEN NIEUWJAAR HOREN WENSEN
LIEFST VOL KLEUR EN OOK VOL LICHT,
DIE BRENG IK JE HET BESTE
MET EEN VROLIJK EN BLIJ GEZICHT.

P.s. Ik wens iedereen voor 2011 een gezond en sportief jaar toe. Beste lezers, bedankt voor jullie bezoekjes aan deze site het afgelopen jaar, en ik mag hopen dat wij dit met z'n allen nog lang mogen volhouden.

Nabeschouwing van Open Reek 2010

Schaijk, dinsdag 28 december 2010.
Op “derde” kerstdag, maandag 27 december 2010, hadden vanuit heel Nederland en uit het buitenland weer vele darters de weg naar het Brabantse Reek gevonden. Maar liefst 116 heren schreven zich in voor het heren-toernooi en 17 dames hadden zich gemeld voor het aparte dames-toernooi. Na eerst de kaarten te hebben geschud in de poule-fase, de eerste twee spelers in de poule gingen door naar de winnaarsronde, de nummers drie en vier naar de verliezersronde, ging het toernooi verder in een knock-out systeem. Zoals we dat van voorgaande jaren gewend zijn stond ook dit toernooi bol van mooie partijen met uitstekende prestaties. We zagen onder andere Jelle Klaassen een 170-finish gooien. Ook dit jaar was de grote feestzaal van Gasterij ’t Koetshuis in Reek omgetoverd tot een echt dart paleis. De wedstrijdleiding was prima geregeld door de heren Marc Raaijmakers en Leo Bakker die probleemloos dit toernooi tot aan de finales leiden.

De finale bij de dames ging tussen Wilke Heinemans (zie foto), spelend in team Koetshuis 4 BBDB, en Heavenly van Lieshout, spelend in het team van Krek der Neffe. Wilke kwam in de finale door achtereenvolgens te winnen van Robin Eggenhuizen en Mendy Kuppen. Heavenly kwam in de finale door winst op Eefje van der Meijden en Dia Verwijmeren. In een spannende finale was het Wilke die middels een 4-2 einduitslag de titel opeiste. Hiermee wint Wilke twee keer achter elkaar het Open Reek bij de dames. Ook bij de dames werd er een finale gespeeld in de verliezersronde, hierin speelden Marly Nijland en Mieke Gerrits. Met een 3-1 overwinning werd Marly winnares.

In de verliezersronde ging de titelstrijd tussen Wilchard Vissers, beter bekend als WILGOAHARD uit Geffen, en Rick van Roosmalen, alias de Red Devil. De finale wist Wilchard te bereiken door overwinningen te boeken op Ray Ruiter, Lucien van Hees, Danny van Rooij, Frank Smit, en in de halve finale van Martin Kocken. De weg die Rick aflegde naar de finale ging via winstpartijen op Frank Ariens, Ronny de Klein, Lars Fransen, Ruud Nicolasen en in de halve finale op Marco Verhofstad. De titel in deze finale ging naar Wilchard toe met een 4-1 winst op Rick.

De finale in de winnaarsronde was een onderonsje tussen twee spelers van het Hemeco Pro Darts Team. In de personen van Tony West en Gino Vos. Hieruit zou de winnaar te voorschijn komen. Tony bereikte de finale door te winnen van Bryan de Hoog, Braulio Roncero, Roy Leenders en in de halve finale van Hermie van Orsouw. Gino kwam in de finale terecht door overwinningen op Jan Derks, Marc Pennings, Bas Abels, Hans van Teeffelen en in de halve finale winst op Rico Dera. In een bloedstollende finale was het Tony West die met een 5-3 overwinning de titel van winnaar van het 8ste Open Reek editie 2010 op zijn naam mocht schrijven.

Met dank aan Leo Bakker voor de aangeleverde gegevens.

8e Open Reek 2010

Schaijk, maandag 27 december 2010.
Vandaag vond in Reek bij Gasterij ’t Koetshuis alweer de 8ste editie plaats van Open Reek. Ook dit jaar mocht de organisatie zich verheugen op een grote opkomst. Bij de heren deden vanmiddag maar liefst 116 darters mee, terwijl de dames met zijn zestiental een apart dames toernooi hielden. Enkele namen die vanmiddag aanwezig waren in Reek zijn, Jelle Klaassen, Toon Greebe, Tony West, Gino Vos, Rico Dera, Eimardo van Engelen, Bobbie Biemans, Christan van Overdijk, Braulio Roncero, Andries Sterk, Ryan de Vreede(winnaar van Open Belgie 2010 bij de jeugd) en Hermie van Orsouw om maar eens iets te noemen. Met andere woorden de bezetting op dit toernooi was ijzersterk. Er werden poules van 4 personen gevormd. Mijn andere poulegenoten waren Rene Elbers, Steef Verweijen en Chris van den Akker. Mijn eerste partij ging tegen Rene, teamgenoot van mij bij Koetshuis 4, en deze partij won ik met 2-0, vooral omdat ik gelijk de dubbels gooide. De tweede wedstrijd in mijn poule ging tegen Steef. In de eerste partij had ik het betere van het spel en ook die laatste dubbel liet niet lang op zich wachten. In de tweede leg kwam Steef goed terug en trok de stand gelijk. In de beslissende derde leg ging het mooi gelijk op maar bij het uitgooien was ik veel scherper dan Steef zodat ook deze partij in mijn voordeel eindigde. Mijn laatste partij ging tegen Chris. Hierin werd er door mij matig gegooid, en ook de dubbels werden ditmaal een struikelblok. Gevolg was een 2-0 nederlaag tegen Chris. Al met al bleken deze twee overwinningen genoeg te zijn voor het behalen van de winnaarsronde. In de winnaarsronde trof ik als tegenstander Toon Greebe aan. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Toon beter kan gooien dan dat hij in de eerste leg liet zien, maar als je dan meteen zelf de voorsprong in de partij neemt met een finish van 71 via 13-T18-D2 dan sta je zelf ook niet echt slecht te gooien. In de volgende drie legs liet Toon zien dat ook hij beter kan gooien dan in de eerste leg en won alsnog de partij met 3-1. Hiermee eindigde voor mij dit toernooi.

Fijne feestdagen aan iedereen

Bij dezen wil ik iedereen een fijne kerst en gelukkig Nieuwjaar toewensen. Voor het nieuwe jaar wil ik jullie veel heil en zegen, maar bovenal een gezond 2011 wensen.
P.s. de uitgelezen mogelijkheid om de overtollige kilo's van het kerstdiner eraf te krijgen is om op derde kerstdag gezellig enkele dartpijltjes te gooien in Reek. Op maandag 27 december vindt alweer voor de 8ste keer het Open Reek dartstoernooi plaats, en wel bij Gasterij 't Koetshuis, Heytmorgen 1. Aanvang 13.00 uur, toernooi kent een poule-systeem.

3e Rankingtoernooi BBDB in Odiliapeel

Schaijk, zondag 19 december 2010.
Vanmiddag stond alweer de 3e ranking van de Brabantboel Darts Bond gepland en wel in Odiliapeel bij de Beukenhof. Ondanks dat de weersomstandigheden verre van ideaal waren, de weg naar de Beukenhof was spekglad door de sneeuwval van de afgelopen dagen, had Odiliapeel deze middag een tijdelijke verdubbeling van het aantal inwoners. Maar liefst 91 darters hadden de barre weersomstandigheden getrotseerd en waren vanmiddag aanwezig in Odiliapeel bij de Beukenhof om aldaar deel te nemen aan het 3e rankingtoernooi van de BBDB. Ingedeeld in een poule van 4 ging voor mij dit toernooi van start met de partij tegen Teun van Iperen. We stonden beiden lekker te gooien, het ging gelijk op. Met een 2-darts finish van 90 via T18-D18 nam ik de voorsprong. Ook in de tweede leg ging het aan mijn kant lekker waardoor ik de partij won met 2-0. In mijn tweede wedstrijd was Rick van Dijk mijn tegenstander. In de eerste leg nam ik een voorsprong met 1-0 via D3. De tweede leg ging keurig naar Rick toe waardoor er een beslissende derde leg gegooid moest worden. Terwijl ik op tops sta gooit Rick net geen 100+ finish zodat ik in de beurt erna de wedstrijd pak door tops te gooien. De laatste partij in de poule ging tegen Jordy Terburg. Zowel in de eerste als in de tweede leg krijg ik 3 pijlen op tops, maar verzuim in beide gevallen het uit te gooien, waarna Jordy in de beurt erna de leg pakt en ik dus deze partij verlies met 2-0 van Jordy. Door dit behaalde resultaat, 2x winst en 1x verlies, wordt ik tweede in onze poule, dus door naar de winnaarsronde. Hierin kom ik Marco Janssen tegen. Tijdens deze partij word het verschil gemaakt in het raken van de dubbels. Met regelmatig hoge scores aan weerskanten was ik het die telkenmale het scherpst was op de dubbels, gevolg een 3-0 overwinning en een ronde verder. Ditmaal besliste het lot dat Ger van de Wijngaard mijn tegenstander werd. Als goed captain van PDC moest Ger zo nodig aan zijn teamleden laten zien, die onze partij aanschouwden, dat hij gelijk de eerste mogelijkheid op een dubbel kon verzilveren. Alleen in de derde leg kon ik mijn eer redden door één leg te pakken met een 60-finish via 20-D20. Ger won deze partij van mij met 3-1 zodat deze partij voor mij de laatste was op dit rankingtoernooi. Terugkijkend op dit rankingtoernooi ben ik zeker niet ontevreden, gelukkig de nodige rankingpunten gepakt door de winnaarsronde te behalen, en regelmatig hoge scores gegooid en ook enkele mooie finishes gemaakt.

Wedstrijdverslag thuis tegen PhilThePowerTaylor.nl

Schaijk, dinsdag 14 december 2010.
Bij het horen van de naam Phil Taylor denk ik aan de beste dartsspeler ter wereld waarvoor ik enorm veel bewondering en waardering voor heb. Gisteren avond moesten we in de competitie thuis spelen tegen het team PhilThePowerTaylor. Behalve de naam kon ik geen enkele vergelijking maken met de enige echte Phil Taylor, regerend wereldkampioen bij de PDC. Deze avond gaat voor ons de boeken in als de avond van de “double trouble”. Zowel ik, in de eerste partij tegen Kevin van Susteren als Frank tegen Marco Niemeyer in de tweede partij alsook Rene in de derde partij tegen Roy Otten hadden allemaal het betere van het spel, maar raakten op de beslissende momenten niet de dubbels. Rene en ik verloren onze partij met 3-2, Frank verloor zijn partij met 3-1. Wilke daarentegen gooide in de laatste singel een puike partij tegen Jacqueline Jansen. Met prima beurten en goede snelle dubbels had Jacqueline niets in te brengen. Wilke won dik verdiend haar singel met 3-0. De tactics gingen gelijk op, elke koppel won en verloor één partij. Ten slotte nog de teamronde gegooid, waarin Pierre voor ons het laatste punt pakte door met 8 te finishen via 4-D2. Hiermee werd een einduitslag bereikt van 5-4 in het voordeel van team PhilThePowerTaylor. Heren en dame bedankt en veel succes toegewenst voor de rest van de competitie.

Gezelligheidstoernooi Witte Paard te Volkel

Schaijk, zondag 12 december 2010.
Vandaag meegedaan aan een gezelligheidstoernooi bij cafe ’t Witte Paard in Volkel. Omdat er maar 10 darters de weg naar Volkel hadden gevonden, werd er gekozen om 2 poules van 5 te maken. Naast mijzelf stonden in mijn poule Marly Nijland, Christian Lunenburg, Folkert de Jong en Ted Wijnen. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Ted, die ik won met 3-2. De tweede partij ging tegen Christian die ik won met 3-0. De derde partij tegen Folkert ging verloren met 3-2. Mijn laatste partij in de poule ging tegen Marly en die won ik met 3-1. Hierdoor werd ik 2de in onze poule, dus zou ik het in de halve finale moeten opnemen tegen de nummer 1 van de andere poule. In de andere poule was Danny Verhoeven 1ste geworden, dus mijn tegenstander in de halve finale. In deze halve finale werd er door Danny buitengewoon goed gespeeld, regelmatig scores van 140 en 100, maar ook ik stond ze lekker te raken. Zeer verdiend nam Danny de eerste 2 legs voor zijn rekening, door geweldige hoge scores te gooien en door direct zijn dubbels te raken. Tijdens de derde en vierde leg stonden wij beiden wederom scorend prima te gooien, en daar waar ik een kans kreeg op een dubbel werd die gelijk door mij verzilverd. Met een schitterende hoge finish nam ik zelfs een 3-2 voorsprong in deze partij door een finish van 123 via 19-T18-Dbull te maken. In de zesde en zevende leg ging het mooi gelijk op met prima scores, maar Danny was scherper op de dubbels en won zodoende met 4-3 van mij. Hiermee eindigde dit toernooi voor mij maar niet voordat ik de finale tussen Danny Verhoeven en Folkert de Jong had geschreven. De finale werd met 5-2 gewonnen door Danny Verhoeven.

Wedstrijdverslag uit tegen Verploegen 1

Schaijk, zaterdag 11 december 2010.
Gisteravond, vrijdag 10 december 2010, hadden we de zware wedstrijd tegen de huidige koploper in de competitie op het programma staan. We moesten uit spelen tegen het team Verploegen spelend in het gelijknamige zalen-centrum Verploegen uit Wijchen. Geloof me als ik zeg dat zij er alles aan gedaan hebben om die koppositie vast te houden hoewel wij daar anders over dachten. Er werd deze avond aan beide kanten fel gestreden en prima gegooid. Omdat dit een belangrijke wedstrijd was hadden we aan toeschouwers geen gebrek. Zelfs Toon Evers kwam hoogstpersoonlijk naar onze prestaties kijken en was zelfs nog genegen om enkele partijen te schrijven. Toon bedankt. De avond begon met de partij van Wilbert Meyer tegen mij. Scorend verging het ons beiden redelijk goed, die laatste dubbel daarentegen ging dwars liggen. Met een uitslag van 3-1 in het voordeel van Wilbert ging het eerste puntje naar Verploegen, maar het had evenzo andersom kunnen zijn. In de tweede partij nam Frank het op tegen Kees Rossen. In deze partij ook hoge scores aan weerskanten maar ditmaal ging de winst met 3-1 naar het Koetshuis toe. De derde partij was een treffen tussen Rene en Wim Hooymans. Wederom een zeer spannende pot, waarbij het verschil zat in het goede finishen van Rene. Met een 3-0 overwinning door Rene gingen wij zelfs aan kop in deze strijd. De laatste singel van de avond ging tussen Wilke en Tonnie Disveld. Overbodig om te zeggen dat ook deze spelers prima stonden te gooien, er werd gedurende de hele avond knap spel vertoond. Helaas voor ons ging Tonnie er met een 3-1 winst vandoor. Na de singels gingen we verder met de koppels. Rene & ik vormden een koppel en begonnen goed aan onze eerste tactics. Regelmatig werden de diverse tripels geraakt zowel door ons als door Verploegen. Deze partij was enorm spannend en de beslissing werd door één pijl gemaakt, met een 2-1 nederlaag konden wij aan onze tweede partij beginnen. Ook deze partij ging mooi gelijk op maar toch ging ook deze partij met 2-0 naar Verploegen toe. Hierna mochten Wilke & Frank aantreden. Met schitterend spel van alle spelers ging de winst met 2-1 naar het Koetshuis toe. De laatste tactics was eveneens ongekend spannend. Met 2-1 ging de winst naar Verploegen. Als afsluiting de teamronde gegooid, waarbij ik voor ons begon met een 140-score, maar ook de rest gooide prima scores gedurende deze partij. Met een nette finish van 68 via T20-4-D2 pakte Wilke voor ons het laatste punt waardoor de einduitslag neerkwam op een overwinning van 5-4 in het voordeel van team Verploegen. Heren van Verploegen bedankt voor de gezelligheid deze avond, maar vooral voor de super spannende partijen die deze avond gespeeld zijn, we waren erg aan elkaar gewaagd. Heren veel succes toegewenst voor het verdere verloop van de competitie en tot ziens in Reek.

Koetshuis 4 stapt goed bekertoernooi BBDB in

Schaijk, zaterdag 4 december 2010.
Op vrijdagavond 3 december stond voor ons de vuurdoop te wachten in het bekertoernooi van de Brabantboel Darts Bond. Het slechte weer trotserend zijn we op weg gegaan naar Uden. In het cafe Monty Phyton mochten we het gaan opnemen tegen het team van MP3. Deze avond mochten wij na goedkeuring van de tegenstander een invaller laten meespelen in de persoon van Frenky Heurkens, speler van KH6 uitkomend in de 3de divisie. Ook de Sint kon dit goedaardig gebaar van MP3 waarderen en beloonde ze hiervoor “rijkelijk”. De avond werd aangevangen met de partij van mij tegen Petra Verwegen. Met solide spel ging deze partij met 3-0 naar het Koetshuis toe. In de tweede partij mocht Wilke het opnemen tegen Ruben Janssen. Ook Wilke kende geen genade voor Ruben en won de wedstrijd met 3-0. Onze invaller, Frenky Heurkens, mocht in de derde partij gooien tegen Denys van Eekelen. Met prima spel van Frenky ging ook dit keer de winst met 3-1 naar team Koetshuis 4. Ten slotte moest Rene nog zijn singel gooien tegen Ties Timmers. Met gedegen spel van Rene was hier voor Ties ook geen eer te behalen, en ook deze partij eindigde in een 3-1 stand voor Rene. Na de singels werd begonnen met Wilke & Frenky in hun 701 partij die ze wonnen met 2-1 waarbij Frenky die laatste beslissende dubbel gooide. Hierna was het de beurt aan Rene & mij om onze kunsten te vertonen in onze 701 partij. Met 2-0 ging de winst naar ons toe. Direct hierna mochten Rene & ik onze tactics partij gooien.Op een kleine hapering na van ons in de tweede leg, die overigens keurig door MP3 gewonnen werd, eindigde ook deze partij in een 2-1 overwinning voor ons. Daarna mochten Wilke & Frenky aanleggen voor hun tactics. Met keurig verzorgd spel ging ook deze partij met een 2-0 winst naar het Koetshuis toe. Als afsluiting van de avond nog de teamronde gegooid, en ook hierin waren wij duidelijk de betere partij ten opzichte van MP3 zodat ook het laatste puntje van deze avond naar het Koetshuis ging doordat Rene met zijn eerste pijl de D20 raakte. Hiermee kwam er op papier een einduitslag te staan van 9-0 in het voordeel van team Koetshuis 4. Een welgemeend bedankje gaat uit naar Frenky Heurkens die zich deze avond voor ons een waardige invaller toonde. Ten slotte wil ik de heren en dames van team Monty Phyton 3 bedanken voor hun oer-Hollandse gezelligheid deze avond en mocht het even met het darten wat minder worden dan ligt er voor hun nog een hele wereld open om zich als zangers van het Nederlandstalige lied te manifesteren. Heren en dames van MP3 veel succes toegewenst in de competitie.