7e Open Reek 2009

Schaijk, maandag 28 december 2009.
Op derde kerstdag, zondag 27 december 2009, vond alweer de 7e editie plaats van het Open Reek darttoernooi. In totaal waren er 121 personen op dit toernooi afgekomen. Hiervan waren er 107 heren en 14 dames, die ieder hun eigen toernooi speelden. Het was een internationaal bezet veld, getuige de aanwezigheid van de Belgen, Patrick Smullenberghs en Marco Taels, alsook de Engelsman Tony West. Er werd gespeeld volgens het poule-systeem. Ik zat in een poule met Tom Hermers, Teun van Iperen en Mari Verberk. In mijn eerste partij tegen Tom pakte ik nog wel de eerste leg, maar moest ondanks goed spel van mezelf, toegeven dat Tom beter was, gevolg verlies met 2-1. Tijdens mijn tweede partij had ik te maken met een ontketende Teun. De eerste leg ging overtuigend naar Teun toe, de tweede leg won ik, maar ik de beslissende derde leg was het Teun met prachtige hoge scores iedere beurt die hiermee de wedstrijd won. Mijn laatste wedstrijd tegen Mari werd voor ons bieden een drama op die laatste dubbel. De eerste leg won ik door D1 te gooien, de tweede leg ging naar Mari, en ook de laatste leg werd door Mari gewonnen met D1.
Mijn teammaat Rene Elbers nam ook deel aan dit toernooi, waarbij Rene in een van zijn poule wedstrijden een leg won met een 147 finish. Later in het toernooi produceerde Rene ook nog een finish van 112. Dit zijn prestaties die gezien mogen worden.
Door mijn verliezen in de poule ging ik door naar de verliezersronde. Hierin trof ik de Belg Patrick Smullenberghs. De eerste leg ging met goed spel van Patrick verdiend naar hem toe. In de tweede leg waarin ik door scores van 140 en 121 goed op weg was, kreeg ik twee beurten waarin er een bouncer viel. Met tops op het scorebord voor mij, gooide Patrick de wedstrijd uit. Zuur van die twee bouncers, er had meer ingezeten. Dit betekende voor mij einde toernooi. Terugkijkend naar het toernooi ben ik niet ontevreden over mijn spel, de scores waren goed.
Een andere teamgenoot van mij, Wilke Heinemans, gooide deze middag dermate goed, dat ze de finale in het damestoernooi bereikte. Haar tegenstandster in deze finale was Suzanne Verwijmeren. Met een knappe overwinning van 4-2 schreef Wilke dit toernooi op haar naam.
In de hoofdfinale bij de heren, ging de strijd tussen Braulio Roncero en Mark Sleegers. Het werd een spannende strijd die uiteindelijk door Braulio Roncero werd gewonnen met 5-4.

Winterweer

Schaijk, zondagmiddag 20 december 2009.
Hier had eigenlijk mijn verslag moeten staan van mijn deelname aan het 3e rankingtoernooi van de Brabantboel, maar het winterweer strooide roet in het eten. Vanwege de dermate grote sneeuwval van afgelopen nacht, vond ik het niet verantwoord om met de auto van huis af te gaan. Darten is nog steeds mijn grootste passie, maar niet ten koste van alles. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan alleen maar het darten. Naast mijn hobby als darten heb ik ook de verplichting om maandagmorgen heelhuids en gezond op mijn werk te verschijnen, vandaar dat ik nu besloten heb om vanmiddag gezellig thuis te blijven bij mijn gezin. Ik had het graag anders gezien, maar soms moet je een verstandige beslissing durven nemen, ook al gaat die tegen je gevoel in.

Wedstrijdverslag thuis tegen Oventje 2

Schaijk, dinsdag 15 december 2009.
Maandagavond 14 december 2009 mochten we onze thuiswedstrijd spelen tegen de heren van t Oventje 2. In een zeer gezellige omgeving, gasterij t Koetshuis was al omgetoverd tot een schitterend kerstschilderij, begonnen we aan de wedstrijd. De kou van buiten werd snel door het brandend Oventje verdreven en we kregen er behaaglijke warmte voor terug. Vooral in de singels kwam die warmte grotendeels ten goede aan het Oventje. Bij de tactics bracht de warmte het beste bij het Koetshuis naar boven. Wilke begon deze avond en wel tegen Rudy van Berkel. Rudy was op stoom en brandde los. Met gelijk in de eerste leg een 180-score ging Rudy aan kop. Gelukkig stond Wilke ook niet onaardig te gooien, en pakte zodoende de eerste leg. Maar Rudy was vanavond zeer aangebrand, en won de volgende drie legs, en gooide zijn tweede 180-score tijdens een van deze legs. Hierna was het de beurt aan Rene om zich te meten met Mike van Boxtel. Mike had er zin in deze avond en onder het wakend oog van oom Antoon liet Mike zien dat hij het darten nog niet verleerd was. Met een knappe 3-0 zege door Mike eindigde deze partij. Als derde mocht ik het opnemen tegen Ton Lunenburg. In de eerste en de tweede leg stond ik aardig te gooien, en ook de dubbels vielen vlot bij mij. In de derde en de vierde leg stond ik aardig te gooien, maar die laatste dubbel viel niet. In de beslissende vijfde leg lukte het mij wel om als eerste die laatste dubbel te gooien, waardoor deze partij door mij gewonnen werd met 3-2. Als laatste was het Pierre die tegen Antoon Derckx mocht gooien. Antoon begon sterk aan de wedstrijd, en nam de voorsprong. Maar ook Pierre was scherp, en trok de stand gelijk met een 100-Finish (T20-D20). Ook de volgende twee legs werden eerlijk verdeeld. Er moest dus ook hier een beslissende vijfde leg aan te pas komen. Deze leg werd door Antoon gepakt, die hiermee de wedstrijd won. Bij de tactics gooiden Rene & ik de eerste partij, die tot aan de 1-1 stand hartstikke spannend was. De derde leg ging met overmacht naar t Oventje toe. Wilke & Pierre waren inmiddels gewend aan de hitte van t Oventje en brachten dit tot uiting in hun spel. Beide partijen werden door Wilke & Pierre met 2-0 gewonnen, waarbij nog vermeld moet worden dat Pierre in n beurt 2x dubbele bull en 1x enkele bull gooide. Een mooie prestatie. Als laatste in de tactics mochten Rene & ik nog gooien. Ook wij wonnen deze partij met 2-0. Zoals gebruikelijk sluiten we de avond af met de teamronde. Hierin ging het gelijk op met af en toe zeer hoge scores door Wilke, 135 en 100, waardoor het reuze spannend was. Helaas lukte het ons niet snel genoeg om die laatste dubbel erin te prikken, wat wel het geval was bij t Oventje. Aldoende kwam de einduitslag neer op een overwinning van t Oventje op ons met 5-4. Heren bedankt voor de gezellige avond, de spannnende partijen en succes toegewenst voor de rest van de competitie.

Gezelligheids darttoernooi Witte Paard Volkel

Schaijk, zondag 13 december 2009.
Vandaag was er weer een gezelligheids darttoernooi bij cafe t Witte Paard te Volkel. De opkomst vanmiddag was niet erg groot. In totaal kwamen welgeteld 7 darters naar Volkel. Er werden 2 poules gevormd, een van 3 en een van 4. Ik werd ingedeeld in de poule van 4 deelnemers. In deze poule won ik alle drie de wedstrijden. Tijdens een van deze wedstrijden had ik ook nog een finish van 120 (T20-S20-D20). Direkt na de poule wedstrijden werden de finales gegooid. Omdat ik eerste was geworden in onze poule ging ik rechtstreeks door naar de finale van de winnaarsronde. Mijn tegenstander in deze finale was Twan Nijland, die eerste was geworden in de andere poule. De finale werd door mij met 3-0 gewonnen. Hiermee werd het toernooi door mij afgesloten als winnaar.

Fijne feestdagen aan iedereen

Schaijk, donderdag 10 december 2009.
Vanaf deze plaats wil ik iedereen hele fijne feestdagen en een mooie jaarswisseling toewensen. Verder wens ik iedereen voor het nieuwe jaar heel veel gezondheid, wijsheid en geluk toe. Sportief gezien een prachtig dartjaar met spectaculaire wedstrijden. Maar voordat het zover is gaan we sportief gezien nog minimaal een keer knallen tijdens het 7e Open Reek op zondag 27 december in Gasterij 't Koetshuis te Reek. Enkele dagen daarna gaan we dan letterlijk knallen tijdens oud en nieuw. Maar pas wel op met vuurwerk, darten gaat zo moeilijk wanneer je een of meerdere vingers mist. Nogmaals iedereen het beste toegewenst voor het komende jaar.