6e OPEN REEK 2008

Op zaterdag 27 december 2008 werd alweer de zesde editie gehouden van Open Reek. Bij de heren hadden in totaal 140 personen zich ingeschreven. Mijn eerste wedstrijd in de poule was gelijk een moeilijke. Niemand minder dan Tony Martinez, de huidige nr 3 van Belgie was mijn tegenstander. (zie foto). In de tweede leg had ik nog wel een kans om te winnen door met 80 te finishen, maar dat mislukte. De andere twee partijen in de poule gingen verloren door slecht spel. Hierdoor kwam ik terecht in de verliezersronde. De eerste partij in de verliezersronde won ik met 2-0 door degelijk spel en goede finishes. De volgende wedstrijd verloor ik met 2-1, waarbij ik in de derde leg een 129 finish mistte op de dubbele bull. Hiermee was voor mij het toernooi afgelopen. De winnaar van het 6e Open Reek werd Ron Willemsen die in de finale Christian van Overdijk versloeg met 4-2.

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Ik wil iedereen prettige feestdagen toewensen en het aller beste voor 2009. Ik wil vooral de nadruk leggen op een gezond 2009. Gezondheid is niet in geld of punten uit te drukken. Daarnaast hoop ik dat we weer als vanouds vele pijltjes in het bord mogen gooien in het nieuwe jaar. Maar voor het zover is speel ik nog zeker n toernooi in 2008, en wel het 6e OPEN REEK op zaterdag 27 december. Wellicht ontmoeten we elkaar nog in het Koetshuis voor de jaarswisseling, zoniet dan tot volgend jaar.

Wedstrijdverslag thuis tegen de Ketel 1

Maandagavond 15 december 2008 hebben we thuis gespeeld tegen de heren van de Ketel 1 uit Vorstenbosch. Dit team stond tot op dit moment bovenaan in onze poule, het zou dus een zware dobber worden. We moesten ons beste beentje voor zetten. Rene begon de eerste singel tegen Rob Kanters. In de eerste leg kon Rene scorend aardig bijblijven, maar het was Rob die de eerste leg pakte. Daarna liet Rob zien wat darten was en won overtuigend de andere twee legs. De tweede partij van de avond ging tussen Wilke en Robert Timmers. Wilke pakte nog wel netjes de eerste leg, maar daarna vielen de pijlen minder goed. Robert daarentegen stond lekker te gooien, en met onder andere een finish van 118 won hij verdiend van Wilke. De derde partij had als spelers onze Pierre tegen Jan van de Aa (alias de "kromme"). Maar Jan gooide de pijlen helemaal niet krom. De ene tripple na de andere werd gegooid, met als resultaat een dik verdiende overwinning. De laatste singel ging tussen mij en Ferry van Uden. Zowel Ferry als ik stonden lekker te gooien, waarbij regelmatig de trippel 20 geraakt werd. Het was een gelijk opgaande strijd die uiteindelijk beslist zou moeten worden in de vijfde leg. In deze laatste leg stond ik duidelijk beter te scoren dan Ferry, maar die laatste dubbel wou maar niet vallen. Ook Ferry liet het na om die laatste dubbel te gooien, zodat ik de partij won met dubbel 1. De koppels waarbij Pierre & ik een koppel vormden begonnen en verloren direkt kansloos met 3-0. Hierna was het de beurt aan Wilke & Rene, maar ook zij verloren hun eerste koppel met 3-0. Wilke & Rene bleven staan om hun tweede koppel te gooien, en dit ging een stuk beter dan hun eerste koppelpartij. Rene gooide in deze partij een finish van 106. Maar helaas verloren ze de wedstrijd nipt met 3-2. De laatste koppelwedstrijd mochten Pierre en ik wederom aantreden. In deze partij werden door ons zowel de scores alsook de dubbels goed geraakt, waardoor wij wonnen met 3-0. Inmiddels was de tussenstand 6-2 geworden in het voordeel van de Ketel 1. De bierronde tot slot was een gelijkopgaande strijd, waarbij Wilke voor ons naar de eindstreep sprinte door 140 te gooien, gevolgd door Pierre met 100. En ondanks dat we enkele kansen kregen op die laatste dubbel, was het toch het team van de Ketel 1 die ook de bierronde won. Het was een leuke avond, maar de eerlijkheid gebied te zeggen, dat de Ketel 1 deze avond duidelijk de betere was. De einduitslag kwam neer op 7-2 in het voordeel van de Ketel 1. Heren bedankt voor de gezellige en leuke avond darten bij ons in het Koetshuis, veel succes verder in de competitie, en tot ziens in Vorstenbosch.

Wedstrijdverslag thuis tegen de Botte Puntjes

Maandagavond 8 december 2008 hadden we de heren van de Botte Puntjes te gast in het Koetshuis te Reek. Enigzins verzwakt gingen we de confrontatie aan. Met Frank nog steeds geblesseerd en Wilke vandaag ziek, moesten we dus de klus met zn drieen klaren. Helaas voor ons hadden de Botte Puntjes net van tevoren hun puntjes geslepen, waardoor ze messcherp waren. De eerste partij ging tussen Pierre en Daan Vloet. Ondanks dat Pierre de eerste leg pakte, verloor hij met 3-1. In deze partij had Daan een uitgooi van 105. De tweede wedstrijd ging tussen Stefan Lakerveld en mij. Een captainsduel dus. Het was een gelijk opgaande strijd, waarbij Stefan net iets scherper was op de dubbels. Stefan won met 3-1. De derde partij ging tussen Rene en Andy Maartens. Ook bij Andy kon je wel zien dat die net tevoren zijn puntjes had geslepen. Hij gooide hoge scores en ook de dubbels liepen goed. Andy won met 3-1. Als laatste mocht wederom Pierre aantreden tegen Alex Vloet. Door goed spel won Pierre verdiend met 3-1 van Alex. Voor Pierre was dit zijn eerste winst in de singels, na diverse keren verlies met 3-2. Bij de koppels, gevormd door Rene en mij en Pierre samen met mij, liep het voor ons iets beter. Rene en ik wonnen de eerste koppel met 3-1. De tweede koppel was erg spannend. Hierbij was een beslissende vijfde leg nodig voor de winst. Andy voerde de druk op door in deze leg een 180-score te noteren. Maar op even spectaculaire wijze gooide ik de partij uit door met 114 te finishen. De laatste twee koppels waarbij Pierre en ik samen gooiden verliepen redelijk, maar de Puntjes waren scherper. We verloren met 3-2 en met 3-1. Tot slot de bierronde gegooid, waarin we elkaar goed in evenwicht hielden.... tot op het laatst. Door een prachtige uitgooi van 116, door Stefan Lakerveld, ging ook dit punt naar de Botte Puntjes. Zodoende kwam er een einduitslag te voorschijn van 6-3 in het voordeel van de Botte Puntjes. Heren bedankt voor de sportieve en gezellige avond en succes voor de rest van de competitie.

Koetshuis 4 ronde verder in de beker

Op maandagavond 1 december 2008 zijn we afgereisd naar het verre Odiliapeel, waar we in het gemeenschapshuis Terra Victa mochten aantreden tegen de jongens van PDC, voor de beker. We waren vanavond met vijven in getal, waardoor Pierre bij de singels niet mee deed. Als eerste beet Wilke het spits af tegen Roland Theunisz. Door solide spel, goeie scores en snelle laatste dubbels, won Wilke overtuigend met 3-0. De tweede partij van de avond was van Rene tegen Twan de Vocht. Helaas bakte Rene er vanavond niets van, waardoor hij met 3-0 verloor, ook mede door het goede spel van Twan. De derde partij speelde ik tegen Ger van de Wijngaard. Ook ik stond zo slecht te gooien, dat ik het zeker niet verdiende om te winnen. Ger stond overigens erg lekker te gooien, en won dan ook terecht van mij met 3-0. Tot slot gooide Frank zijn singel tegen Robert van de Akker. Frank kwam met 2-0 voor te staan, maar liet zijn tegenstander terugkomen tot 2-2. De laatste leg moest de beslissing brengen. Gelukkig pakte Frank de draad weer op en won de partij. Bij de koppels wisselden we van speler. Rene eruit en Pierre erin. Wilke en Frank koppelden samen en wonnen gelijk hun tac-tics. Daarna gooiden zij hun 701, maar die verloren ze helaas. Daarna was het de beurt aan Pierre en mij om de tac-tics te gooien. Jammer genoeg vielen voor ons de pijlen niet op de door ons gewenste plaats, en dus verloren we de partij. De stand was inmiddels 4-3 in het voordeel van PDC geworden. Onze laatste 701 zou dus gewonnen moeten worden, anders was voor ons het bekertoernooi afgelopen. De eerste leg pakten we, de tweede verloren we. De laatste en derde leg zou dus erg belangrijk gaan worden. Gelukkig gooide ik dubbel 10 waardoor de stand gelijk werd. 4 punten voor beide teams. De bierronde zou bepalend zijn wie door ging in het bekertoernooi. In deze bierronde werden weer voorzichtig de scores wat hoger, waardoor we een redelijke marge in punten pakten op de heren van PDC. Gelukkig maar dat we een voorsprong hadden, waardoor we erg lang over die laatste dubbel konden doen, en dat ook deden. En jawel, die werd zowaar gegooid door Frank met D2. Hierdoor werd het uiteindelijk 5-4 in het voordeel van Koetshuis 4. Gevolg hiervan is dat PDC uit het bekertoernooi ligt, ondanks goed spel, maar soms is de wereld hard en oneerlijk. Heren van PDC bedankt voor de gezellige avond, en succes toegewenst in jullie competitie. Door dit resultaat zijn wij bij de laatste 32 terechtgekomen in de beker. Onze volgende tegenstander is gewaarschuwd, zo slecht als we vanavond hebben gegooid doen we niet meer, dat hebben we gezamelijk afgesproken. Ik besluit met het gezegde: het eindresultaat telt, en het maakt niet uit hoe !!!