Wedstrijdverslag uit tegen Den Buurman

Schaijk, vrijdag 30 november 2012.
Op donderdag 29 november stond onze uitwedstrijd gepland tegen het gezellige team van Den Buurman, van het gelijknamige café, uit Oeffelt. De eerste partij deze avond ging tussen Geert Derks en Rene. In deze partij ging het mooi tegen elkaar op. Het is Geert Derks die middels een 118-finish een leg eindigt. Al doende gebeurde het dat bij een tussenstand van 2-2 er een alles beslissende vijfde leg gegooid moest worden. Tijdens deze laatste leg is het Rene die voor ons het eerste punt binnenhaalde door te winnen van Geert. De tegenstander van Frank in de tweede partij is Michael Thoonen. Hierin is het Michael die het betere spel vertoond, Frank speelde duidelijk onder zijn kunne, waardoor de overwinning met 3-1 naar Michael toe ging. De derde partij van deze avond ging tussen Cliff van Sambeek en mijzelf. In de eerste leg pak ik de voorsprong door meteen met de eerste pijl tops te gooien. In de tweede leg vergroot ik de voorsprong door met D8 te finishen, en ik maak een einde aan deze wedstrijd door een 60-finish via 20-D20. Als laatsten mogen de heren Berry Miggiels en Pierre tegen elkaar spelen. Pierre doet zijn uiterste best, maar het mocht niet baten. Met een 3-1 uitslag gaat de winst naar Berry toe. Tussenstand na de singels eerlijk verdeeld in 2-2. Bij de tactics vormen Frank en ik een koppel, het andere koppel aan onze kant wordt gevormd door Pierre en Rene. Het koppel Frank en ik beginnen met de tactics. Onze eerste partij weten wij in de beslissende derde leg met prima spel te winnen. Onze tweede tactics partij gaat met een 2-0 zege onze kant op. Het koppel Pierre en Rene nemen in hun eerste tactics nog wel de leiding, maar moeten uiteindelijk de winst toch aan de tegenstander laten. Hun tweede tactics verloopt anders dan gewenst, en dus is een nederlaag het gevolg. Met een gelijke stand van 4-4 wordt aan de teamronde begonnen. In deze ronde gaat het aan beide kanten scorend goed, en al spoedig staan we beiden op een uitgooi. Nadat ik de kans om 84 te checken mis, is het Cliff van Sambeek, namens Den Buurman, die voor hun de eindzege veilig stelt. Met een einduitslag van 5-4 in het voordeel van team Den Buurman wordt deze avond afgesloten. Heren van Den Buurman, bedankt voor de gezelligheid deze avond, de super spannende partijen die we speelden en het sportieve gedrag gedurende de gehele avond. Heel veel succes toegewenst voor de rest van de competitie, en we zien jullie graag terug bij ons in de Reek.

3de Ranking Bens-Koetshuis

Schaijk, zondag 25 november 2012.
Vandaag vond alweer ranking nummer 3 plaats van de Bens-Koetshuis. Vandaag hadden 17 darters de weg gevonden naar café d’n Bens in Langenboom. Door dit aantal konden er 3 poules van 4 gevormd worden en één poule van 5. Ik werd ingedeeld in de poule van 5, tezamen met Anthony van der Lee, Roy Leenders, Geert van den Berg en Robert Kusters. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Anthony. Tijdens deze partij sta ik scorend goed te gooien, het uitgooien kan hier en daar wat beter, net mis is ook fout. Ondanks de kansen die ik kreeg om te partij te beslissen, ging de zege in deze pot met 3-2 naar Anthony toe. Tegenstander in mijn tweede wedstrijd was Roy. Met beter spel neemt Roy de leiding in deze wedstrijd, maar met een 52 finish via 12-D20 trek ik de stand gelijk. Helaas voor mij speelt Roy de resterende legs zoals we van hem gewend zijn, en heb ik het nakijken. Met 3-1 wint Roy de partij. Bij het bullen in de derde partij tegen Geert mag ik beginnen en gooi een bull, maar Geert weet dit te overtreffen door dubbele bull te gooien. Geert mag dus beginnen, maar na de eerste beurt sta ik voor op Geert, want mijn eerste beurt in de partij was een 180-score voor mij. Jammer genoeg was dit niet voldoende om de winst veilig te stellen. Met regelmatig hoge scores is het Geert die de partij met een 3-0 zege wint. Mijn laatste partij in de poule fase gaat tegen Robert. Ook in deze partij sta ik scorend best aardig te gooien, het zijn de dubbels die op cruciale momenten mij in de steek laten. In de beslissende vijfde leg benut ik de kans die ik krijg niet, waardoor Robert er met de winst vandoor gaat. Na deze teleurstellende resultaten ga ik verder in de verliezersronde. Hierin tref ik Marc de Klein aan als tegenstander. In deze partij staan wij beiden knap spel te vertonen, Marc gooit zelfs een 180-score. Na de vierde leg is de stand 2-2, en dus moet ook hier een alles beslissende vijfde leg gegooit worden. In deze laatste leg loopt de dubbel aan mijn zijde wel goed, en weet hierdoor de partij te winnen. In de volgende ronde is het nogmaals Geert van den Berg die mijn pad kruist. Ditmaal weet ik wel de nodige tegenstand te geven, en na vier legs is de stand gelijk. In de laatste leg krijgen we alle twee kansen om de partij te beëindigen, iets wat mij niet lukt, en dus wint Geert ook deze partij van mij. Met deze nederlaag was voor mij deze ranking ten einde. Samenvattend heb ik deze middag lekker staan spelen, de scores waren goed, de finishes moeten iets scherper worden, maar wederom genoten van het darten.

Wedstrijdverslag uit tegen Laco

Schaijk, vrijdag 23 november 2012.
Op donderdag 22 november stond de competitie wedstrijd in de Brabantboel op het programma van Laco tegen Koetshuis 4. Met goede moed maakten wij de reis naar sportcentrum De Beemd in Veghel alwaar het dartteam van Laco hun thuisbasis heeft.De meeste spelers van dit team waren voor mij geen onbekenden, daar deze gezellige heren regelmatig aan de rankings van de BBDB deelnemen, iets wat ikzelf ook doe. De eerste partij deze avond ging tussen Bram Loonen en Rene. Het is in deze partij Bram die via een 3-1 zege met de winst gaat strijken. Het zijn de heren Henk Verweij en Frank die elkaar treffen in de tweede partij. Moeizaam maar zeer effectief weet Frank deze pot te winnen met 3-1. Mijn tegenstander in de derde partij is Sander Aarts. Het laatste treffen tussen Sander en mij was op de eindranking van de BBDB op zondag 3 juni 2012. Deze ontmoeting ging toen met een 2-0 zege naar Sander toe. Nog iets langer geleden, namelijk tijdens de 6de ranking van de BBDB op zondag 11 maart 2012 te Beers, was Sander nogmaals mijn tegenstander en ook hier ging de winst met 3-1 naar Sander toe. Ik was gebrand op revanche. Sander dacht daar heel anders over, en met prima spel nam Sander een 2-0 voorsprong deze avond. Met een 38 finish via D19 verklein ik de achterstand in de derde leg. In de vierde leg trek ik de stand gelijk door een 69 finish te gooien via 19-10-D20. Tijdens de beslissende vijfde leg gaat het mooi gelijk op, en wanneer Sander die laatste dubbel niet vind, ben ik het die 40 checkt via D20, en hiermee de partij in winst omzet. Revanche ! In de laatste singel partij is het Theo van der Heijden die het opneemt tegen Frenky. Met een zege van 3-1 gaat de winst in deze partij naar Theo toe. Na de singels dus een tussenstand van 2-2. Bij de tactics werden aan onze zijde de koppels gevormd door Frank & ik enerzijds, en door Frenky & Rene anderzijds. Frank en ik begonnen met de tactics en wonnen beide partijen met respectievelijk 2-0 en 2-1, vooral doordat wij vele malen scherper waren op de bull. Ook het koppel Frenky en Rene wist één partij te winnen met 2-1, maar verloor hun laatste partij met 2-0. Als afsluiting van deze gezellige dartavond de teamronde gegooid. Hierin ging het mooi gelijk op. Het is voor ons Rene die, wanneer Laco op 36 staat, een geweldige prestatie neerzet door een 103 finish te maken via T20-3-D20, en hiermee ook dit laatste punt voor ons pakt. Hiermee eindigt deze wedstrijd in een 6-3 overwinning voor team Koetshuis 4 BBDB. Heren van team Laco bedankt voor de gezellige dartavond, waarin we sportief vele spannende momenten beleefd hebben, en veel succes toegewenst voor het verdere verloop van de competitie.

FEEST i.v.m. 1e LUSTRUM DEZE WEBSITE

Schaijk, woensdag 21 november 2012.
Het is vandaag precies op de kop af 5 jaar geleden dat deze website gelanceerd werd. Ik ben toentertijd met veel enthousiasme aan deze website begonnen als een hobby. Inmiddels 5 jaar later doe ik nog steeds met hetzelfde plezier aan deze site werken. Het is op dit moment zelfs een uit de hand gelopen hobby geworden, maar de waardering die ik er voor terug krijg maakt alles goed. Aangemoedigd door de vele bezoekjes die op deze site gebracht worden, zal het nog wel een tijdje duren voordat ik de handdoek in de ring gooi. Alle lezers hiervoor bedankt !

2de Ranking Brabantboel Darts Bond 2012-2013

Schaijk, zondag 18 november 2012.
Vandaag vond alweer de tweede ranking plaats van de Brabantboel . Ditmaal was de locatie café Salut in Boekel. Met een deelnemersaantal van 70 werd er een begin gemaakt aan deze ranking. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Jos Vos. Tijdens deze partij staan wij beiden scorend prima te gooien, beurten van 140 en 100 werden veelvuldig genoteerd.Het is dat Jos direct de mogelijkheid pakt om te checken, en hierdoor de partij wint met 2-0. In mijn tweede wedstrijd tref ik Elza van Geffen als tegenstandster aan. In de eerste leg gaat het scorend mooi gelijk op, en wanneer Elza op 40 staat, gooi ik een finish van 71 via 13-18-D20. In de tweede leg van deze partij sta ik scorend iets beter te gooien dan Elza, maar het uitgooien laat iets langer op zich wachten. Met een 2-0 zege gaat de winst naar mij toe. De derde partij in de poule gaat tegen Gaico van Hinthum, het toeval wil dat wij ook tegen elkaar mochten spelen op de 1ste ranking van de Brabantboel dit seizoen. In de eerste leg gaat het scorend bij ons beiden niet zoals we het graag zouden willen. Mijn finish van 67 via T19-D5 komt dan ook als een blij geschenk. In de tweede leg sta ik veel eerder te checken dan Gaico, maar ook nu gaat die laatste dubbel dwars liggen. Na diverse pogingen lukt het mij dan toch om via D4 te partij winnend af te sluiten. Met twee overwinningen op zak in de poule fase wordt ik 2de in onze poule, en dus door naar de winnaarsronde.
In de winnaarsronde is Theo van Dijk mijn tegenstander. Tijdens de eerste leg gaat het mooi gelijk op met hoge scores aan beide kanten. Wanneer Theo tops mist voor de legwinst, ben ik het die 57 uitgooit via 3-4-Dbull. In de tweede leg weet ik een finish te noteren van 75 via 17-18-D20. Het is Theo die met prima spel de derde leg wint. In de vierde leg begint Theo ijzersterk door in zijn tweede beurt een 180-score te noteren. Enkele beurten later laat ook ik de maximale score van 180 noteren. En met de eerste pijl weet ik tops te vinden in deze leg, en pakt de wedstrijd zege met een 3-1 winst. Een ronde verder kom ik Dirk Plug tegen in de winnaarsronde. Met speels gemak weet Dirk deze partij van mij te winnen met 3-0. Deze nederlaag was voor mij gelijk het einde aan deze ranking. Al met al vandaag niet slecht staan te darten, de nodige rankingpunten vergaard, maar bovenal weer intens genoten van het dartsspel.

Wedstrijdverslag uit tegen De Prutsers

Schaijk, donderdag 15 november 2012.
Het is door pruts werk dat wij onze tweede nederlaag in deze competitie van de Brabantboel hebben geleden. Op de woensdag avond van de 14de november gingen wij vol goede moed naar Beuningen, naar café de Vrijboom, wat de thuishaven is van het team wat luistert naar de naam De Prutsers. Gewapend met invaller Kevin de Haas, van team Koetshuis 8, begonnen wij aan de klus deze avond. In tegenstelling tot hun naam waren onze tegenstanders zeker geen prutsers. De eerste partij van de avond ging tussen Jorgen de Wildt en Rene. Het duurde enkele beurten voordat beide heren er een wedstrijd van maakten, maar daarna was het vooral Rene die scorend prima stond te gooien. Zowel in de eerste en de tweede leg was Rene scherp op de laatste dubbel, en kwam zodoende met 2-0 voor te staan. Hierna kwam ook Jorgen los. Omdat Jorgen veel minder problemen kende met het finishen dan Rene in de volgende legs, ging de winst met 3-2 naar De Prutser speler Jorgen toe. In de tweede partij ging het tussen oma Janet Jansen en Frank. In deze partij zijn de beurten wisselvallig aan beide kanten. Moeizaam, maar effectief, pakt Frank de winst in deze partij met een 3-1 zege. Mijn tegenstandster in de derde leg is Ria Niemeyer. Nadat ik de voorsprong nam in de eerste leg, is het Ria die de stand gelijk trekt in de tweede leg. In de derde leg staat Ria eerder op een dubbel dan ik, maar vindt hem niet. Met een 84-finish via T12-8-D20 neem ik wederom de voorsprong in deze partij. In de vierde leg gaat het scorend bij mij goed, en met D16 maak ik een einde aan deze partij, en win met 3-1. De laatste singel deze avond gaat tussen Jacqueline Jansen en onze invaller Kevin de Haas. Het is in alle legs dat Kevin scorend de betere speler is, maar het is Jacqueline die zeer scherp is op die laatste dubbel, en al doende de partij wint met 3-1. Kevin bedankt voor je invalbeurt, je hebt een goede indruk bij ons achtergelaten, hopelijk mogen we nogmaals een beroep op je doen als de situatie hierom vraagt. Tussenstand 2-2 na de singels. Bij de tactics werden de koppels gevormd door Frank & ik aan de ene kant en door Rene en Kevin aan de andere kant. Elk koppel won en verloor een partij waardoor de stand na de tactics 4-4 was. De teamronde zou de beslissing moeten brengen. Tijdens deze teamronde gaat het mooi gelijk op, wij krijgen als eerste de mogelijkheid om de partij te beëindigen, maar falen hierin. Het is oma Janet die met een 20-finish via 15-3-D1 het laatste punt binnenhaalde voor team De Prutsers. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team De Prutsers. Dames en heer van team De Prutsers bedankt voor de gezelligheid, de sportiviteit en de spannende partijen gedurende deze avond. Heel veel succes toegewenst voor de rest van de competitie. Kevin bedankt voor de invalbeurt.

Wedstrijdverslag thuis tegen Pepper

Schaijk, vrijdag 9 november 2012.
Laat ik beginnen met aan Wilke een voorspoedig herstel toe te wensen na een zware ingreep. Het was op donderdag 8 november dat wij, als team Koetshuis 4, onze thuiswedstrijd mochten spelen in de Brabantboel. Onze tegenstander deze avond was het team Pepper uit Uden, van café Sergeant Peppers. De eerste partij deze avond ging tussen Robert van Ras en mijzelf. Tijdens deze pot gaat het scorend mooi gelijk op, het verschil zat hem in het finishen. Hierin was ik het die weinig problemen kende met het uitgooien, en al doende de partij met een 3-1 zege opeiste. Partij twee ging tussen Edwin van de Acker en Frank. Ook in deze partij werd het verschil gemaakt door het finishen. En ook hierin was Koetshuis 4 speler Frank de betere. Met 3-0 ging de winst naar Frank toe. De tegenstander van Frenky in de derde wedstrijd was Wolfgang van Schaijk. Scorend ging het mooi gelijk op, met hier en daar een “lucky afzwaaier”, maar het was onze Frenky die de zege pakte met een 3-1 overwinning. Als laatste mocht Roy Balvers aantreden tegen Rene. Na een tussenstand van 1-1 maakte Rene er 2-1 van door een 100-Finish, via T20-D20, te gooien. Dit was de ommekeer in de partij en Rene denderde door naar een 3-1 winst. De koppels bij de tactics werden gevormd door Frenky & Rene, en door Frank & ik. Het koppel Frenky & Rene begon met de tactics en verloren met minimaal verschil hun eerste partij met 2-1. Hierna mochten Frank & ik onze tactics gooien. Onze eerste partij werd gewonnen met 2-1, de tweede partij werd gewonnen met 2-0, vooral omdat wij vele trippels wisten te vinden, en ook de (dubbele) bull veelvuldig raakten. Het koppel Frenky & Rene wist helaas hun laatste tactics partij ook niet te winnen, na een spannende partij viel het “kwartje” de kant op van team Pepper. De teamronde werd geschreven door Pierre, die vandaag reserve stond en de prestaties van zijn teamleden aanschouwde. In deze teamronde was het Pepper die lange tijd er het beste voor stond, ware het niet dat op het einde wij sterk terugkwamen. En zo gebeurde het dat Rene voor ons via D1 ook dit punt van de teamronde voor ons pakte. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 7-2 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van team Pepper bedankt voor de gezelligheid, sportiviteit en de spannende partijen gedurende deze avond, en veel succes toegewenst voor het verdere verloop van de competitie.

2e Ranking Bens-Koetshuis 2012-2013

Schaijk, zondag 4 november 2012.
Vandaag vond alweer de tweede editie plaats van de Bens-Koetshuis rankings. Ditmaal was plaats van handeling gasterij ’t Koetshuis te Reek. Met een deelnemersveld van 16 konden er vier poules van 4 gemaakt worden. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Stef van der Wijst. In deze partij gooi ik met enige regelmaat hoge scores, en ook met het finishen zit het zeker niet tegen. Met een 3-0 overwinning ga ik verder naar de volgende wedstrijd. Tegenstander in de tweede poule wedstrijd is de baas van gasterij ’t Koetshuis te Reek, en ook een fanatiek darter, luisterend naar de naam van Joan van Orsouw. Wij houden elkaar mooi in evenwicht, en na een tussenstand van 2-2 is er dus een beslissende vijfde leg nodig. In deze laatste leg begint Joan sterk, maar ziet mij naderbij komen in het vervolg van de leg. Als wij beiden aanbeland zijn bij het finishen, ben ik het die met D8 de zege opeist. Mijn laatste poule wedstrijd ging tegen Dave van der Lee. Het klasse verschil, met ere-divisie Fabelstar speler Dave, was duidelijk zichtbaar en het zal niemand verbazen dat ik deze pot verloor met 3-0. Ondanks deze laatste nederlaag in de poule wist ik toch beslag te leggen op de tweede plaats in onze poule, dus door naar de winnaarsronde. Het is wederom een ere-divisie Fabelstar speler die hierin mijn tegenstander is, namelijk Roy Leenders. Het enige wat ik in deze partij heb gewonnen is het bullen. Roy zette de bull, daar waar ik de dubbele bull gooide. Met speels gemak zette Roy mij opzij. Hoe gooi je 76 uit als je Roy heet ? Juist ja, via D18-D20. Met een afgetekende overwinning van 3-0 was de zege voor Roy. Dit verlies betekende voor mij het einde aan deze ranking.

Koetshuis 4 BBDB bekert verder

Schaijk, donderdag 1 november 2012.
Op de laatste dag van oktober, namelijk woensdag de 31ste, stond er voor ons een bekerwedstrijd op het programma van de Brabantboel. Het was een uit-wedstrijd, en wel tegen het team van Mad House uit Heesch wat hun thuiswedstrijden speelt in café Babbels. De avond begon met de partij waarin ik het opnam tegen Erwin Hoeks. Evenals vorige week had ik totaal geen problemen met het maken van hoge scores. In de eerste leg werd met de eerste pijl de D10 getroffen, zodat ik de leiding nam in deze pot. In de tweede leg sta ik door betere scores als eerste op die laatste dubbel te gooien, maar faal hierin. Gelukkig blijven de hoge scores bij mij vallen in de derde leg en met een finish van 68 via T20-D4 pak ik deze leg. Scorend blijft het goed verzord en met een 41 finish via 1-D20 win ik de vierde leg, en win dus deze partij met 3-1. Als tweede mag Frank spelen tegen Remco van Baren. Het is Remco die in deze partij de voorsprong neemt, maar daarna moet toekijken hoe Frank het betere van het spel heeft, en al doende de wedstrijd met 3-1 wint. In de derde partij neemt Pierre het op tegen Sebastiaan van den Berg. Het gaat mooi gelijk op, kansen heen en weer, maar uiteindelijk zegeviert Sebastiaan met een 3-1 uitslag. Ten slotte gooit Rene zijn singel tegen Tom van Grunsven. Het lukt Rene niet om in zijn spel te komen, en verliest zijn partij met 3-1. Hierna spelen we de tactics partijen. De koppels aan onze zijde worden gevormd door Frank & ik enerzijds en door Pierre & Rene anderzijds. Frank en ik beginnen met de tactics en weten alletwee de partijen, die bol stonden van de spannende momenten, met een 2-1 zege af te sluiten. Pierre en Rene verliezen hun eerste tactics met 2-0, maar winnen met prima spel hun tweede partij met 2-1, waarbij Rene een sleutelrol vertolkte door in zijn laatste beurt eerst punten te scoren en daarna enkele bull gevolgd door dubbele bull te gooien en hiermee de wedstrijd in ons voordeel besliste. Sluitstuk van de avond was de teamronde waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Met een finish van 4 via 2-D1 pakt Rene voor ons ook dit laatste punt. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4 BBDB, en zijn wij dus een ronde verder in het bekertoernooi. Rest mij nog om de heren van team Mad House te bedanken voor de fijne dart avond, en hun veel succes toe te wensen in hun competitie.