Wedstrijdverslag thuis tegen De Ketel 1

Schaijk, dinsdag 29 november 2011.
Omdat wij al onze thuis wedstrijden spelen op de maandagavond , is het niet zo verwonderlijk dat ook gisteren, maandag 28 november, er een competitie wedstrijd gespeeld is in Gasterij ’t Koetshuis te Reek. Wij kregen het team van De Ketel 1, van het gelijknamige café uit Vorstenbosch op visite.
De avond begon met de partij van Frank tegen Ron Bevers. Beide heren stonden geweldig, zo niet super te gooien. Zeer regelmatig werden op het scorebord aan beide kanten scores genoteerd van 100+. Het was voor de toeschouwers een mooie pot om te zien. Het verschil werd gemaakt door Frank die zeer doeltreffend was op die laatste dubbels, getuige een 2-darts finish van 90 via T18-D18 in de laatste leg. Hiermee won Frank deze partij met 3-1.
In de tweede wedstrijd van deze avond mocht Frenky aantreden en wel tegen Robert Timmers. Ook deze partij was enorm spannend. Het lukte Frenky zelfs in leg 2 om de maximale score van 180 te gooien. Desondanks ging de winst in deze partij met 3-1 naar Robert toe.
Hierna was het mijn beurt om de strijd aan te gaan met Dennis Kanters. Scorend was mijn spel keurig verzorgd, regelmatig hoge scores en ook het finishen ging prima. De eerste leg pakte ik met een 32 finish via 16-D8. Met een finish van 44 via D16-D6 ging ook de tweede leg naar mij toe. In de derde leg kwam Dennis goed terug en bracht de stand op 2-1, maar in de vierde leg ging het bij mij weer prima, zowel de scores als ook het finishen, met de eerste pijl trof ik direct de D10. Met 3-1 ging de zege naar mij toe.
De laatste singel ging tussen René en Rob Kanters. Ook in deze partij werd goed spel vertoond, en René was finishend ijzersterk de eerste twee legs. Het was echter Rob die middels knap spel de stand op gelijke hoogte bracht waardoor er een beslissende en vijfde leg nodig was. Het was uiteindelijk Rob die er met de winst vandoor ging.
De koppels voor de tactics werden aan onze kant gevormd door Frenky & René, die begonnen en gelijk hun eerste partij maar nét verloren met 2-1. Daarna was onze beurt van Frank & mij om onze tactics te gooien. Onze eerste partij wonnen wij met minimaal verschil met 2-1, onze tweede partij daarentegen ging helaas verloren met 2-1. De laatste tactics van Frenky & René ging met een 2-0 zege naar het team van De Ketel toe.
De teamronde werd deze avond geleid door Anthony van der Lee die dit tot aan het einde toe prima deed. Anthony bedankt voor je spontane aanbod om deze ronde te schrijven. Gedurende deze ronde werd er door ons team beduidend beter gescoord dan het team van de tegenstanders. Via een uitgooi van 20 via D10 maakte ikzelf een einde aan deze ronde en behaalde hiermee voor ons het laatste puntje binnen, en het bier uiteraard. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team De Ketel. Heren van De Ketel bedankt voor jullie gezelligheid, de sportiviteit en de vele spannende partijen die we deze avond mochten beleven. Ik wens jullie veel succes toe voor het verdere verloop van de competitie en tot ziens bij jullie in Vorstenbosch.

2de Ranking Bens-Koetshuis

Schaijk, zondag 27 november 2011.
Vandaag stond alweer de 2de ranking van Bens-Koetshuis op het programma. Deze keer was plaats van handeling Gasterij ’t Koetshuis in Reek. Vanwege het feit dat dit weekend ook de Centerparcs Masters 2011 in België gespeeld wordt en waaraan diverse regionale darters aan deelnemen, die anders vast en zeker in Reek aanwezig zouden zijn geweest, was de opkomst voor de ranking van Bens-Koetshuis deze middag mager te noemen. Met een aantal van 12 viel dit enigszins tegen.
Zodoende konden er vandaag 3 poules van 4 gemaakt worden. In mijn poule zaten naast mijzelf de volgende personen ingedeeld, Theo van Dijk, Rene Verwijmeren en Joan van Orsouw. Mijn eerste partij ging tegen Theo van Dijk. Scorend verliep het voor mij gedurende deze partij prima. Ook de dubbels lieten mij in de eerste twee legs niet in de steek, een verdiende voorsprong van 2-0 was een terechte tussenstand, helaas kon ik in de resterende drie legs die laatste dubbel niet geraakt krijgen ondanks dat ik mogelijkheden genoeg kreeg. Een nederlaag met 3-2 was mijn deel. In de tweede partij mocht ik spelen tegen Rene Verwijmeren. Ook hierin waren de scores iedere beurt hoog en in tegenstelling met de vorige partij vielen in deze pot de dubbels aan mijn zijde zeer snel. Met een 3-0 zege voor mij werd deze wedstrijd afgesloten. Mijn laatste partij ging tegen Joan van Orsouw. In de eerste 2 legs was het Joan die scorend en finishend scherper was dan ik zodat hier een tussenstand bereikt werd van 2-0 in het voordeel van Joan. Met een 36-finish via D4-D14 pakte ik de derde leg, en ook de vierde leg ging in mijn voordeel via een finish van 65 via Dbull-3-D6. In de beslissende vijfde leg was het Joan die er met de winst vandoor ging. Met één gewonnen partij en twee verloren partijen, maar met 7 gewonnen legs in totaal was dit voldoende om tweede te worden in onze poule. De kwartfinale in de winnaarsronde was bereikt.
Mijn tegenstander in deze kwartfinale was Robert Kusters. In de eerste leg neem ik de voorsprong in punten omdat ik scorend beter sta te gooien, maar met een eindsprint van Robert via een 180-score komt deze langszij en pakt de leg. In leg twee en drie gaat het mooi gelijk op, met regelmatig goede scores aan beide kanten, alleen wilde die dubbel bij mij niet lukken. Gevolg hiervan was een nederlaag met 3-0 van Robert Kusters. Hier hield voor mij dit rankingtoernooi op.
De finale in de verliezersronde ging tussen Rene Verwijmeren en Leo Bakker. Beide spelers stonden goed te gooien, maar Rene gooide én goed én finishte prima. De laatste leg pakte Rene door met twee pijlen 90 uit te gooien via T18-D18. Met een 4-0 zege ging de winst in de verliezersronde naar Rene Verwijmeren en werd Leo Bakker tweede in de B-ronde.
De finale aan de winnaarskant ging tussen Janco de Schouwer en Theo van Dijk. Na een spannende strijd waarbij Janco aanvankelijk een grote voorsprong nam, maar daarna Theo knap terug zag komen, ging de winst en de titel van winnaar van deze ranking vandaag met een 5-3 zege naar Janco de Schouwer en werd Theo van Dijk de nummer twee.
Voor meer info omtrent de stand in deze ranking alsmede het aantal behaalde punten, het aantal gegooide 180-ers en de 100+ finishes door de deelnemers verwijs ik je graag door naar de websites van dartclub Langenbom via deze link: langenbomdc.nl en naar de website van dartvereniging het Koetshuis Reek via deze link: koetshuisdarts-reek.com .

Wedstrijdverslag uit tegen Duh Stumpers

Schaijk, vrijdag 25 november 2011.
Op donderdag 24 november is de competitiewedstrijd tegen Duh Stumpers gespeeld. De speelgelegenheid deze avond was café SAS uit Heesch. Dat deze jonge gasten flink carnaval kunnen vieren was voor ons geen nieuws, het dartteam is dan ook voortgekomen uit dezelfde carnavalsclub. Dat deze jongens ook nog eens een aardig pijltje kunnen gooien hebben we gister avond aan den lijve ondervonden. De eerste singel ging tussen Frenky en Robert Leeijen. Frenky was scherp op de laatste dubbels en moest ons zo nodig in de derde en laatste leg laten zien dat hij 64 uitgooide via D16-D16. Deze voorsprong zou echter van korte duur zijn. De tweede singel was een treffen tussen Pierre en Jordie van Buul. Het was een mooie partij waarbij het verschil gemaakt werd in het trefzeker raken van die laatste dubbel. Jordie was hierin beter en won de partij met 3-1. In partij drie mocht Frank het opnemen tegen Ken Broeksteeg. Het spel van Frank was zeker niet slecht te noemen, maar tegen een ontketende Ken was deze avond geen kruit gewassen. Met buitengewoon prima spel ging de zege met 3-0 naar Ken toe. De laatste singel ging tussen René en Marcel Verstegen. Vanwege het feit dat René in de eerste twee legs direct de dubbel wist te vinden was er een voorsprong van 2-0 in het voordeel van René. Helaas voor René lukte het hem niet meer om in de volgende drie legs die laatste dubbel te raken, alhoewel er voldoende kansen aanwezig waren. Met een uitslag van 3-2 in het voordeel van Marcel werd deze pot beëindigd. Onze koppels in de tactics werden gevormd door Frenky & Rene enerzijds en anderzijds door Pierre & Frank. Het eerstgenoemde koppel, Frenky & René, startte de eerste tactics en verloren met 2-0. Hierna kwam het andere koppel, Pierre & Frank, in actie en ook hun eerste partij ging verloren met 2-0. Deze twee nederlagen waren vooral te danken aan het sublieme spel van tegenstander Ken Broeksteeg, die deze avond zéér sterk stond te spelen. Ons koppel van Pierre & Frank won daarna met goed spel hun tweede tactics, en ook het koppel van Frenky & Rene won hun laatste tactics, mede omdat ze beiden zeer scherp waren op de bull. Als slotstuk de teamronde gegooid, waarin Frenky keurig opende met een 140-score. Tijdens deze bierronde werd er door ons team regelmatig hoge scores op het bord genoteerd. Met de tegenstander nog op dik 400 punten was het voor ons René die via D2 de winst in deze ronde voor ons pakte. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van Duh Stumpers. Jongelui, of beter gezegd heren, van Duh Stumpers bedankt voor deze gezellige en sportieve avond en veel succes toegewenst voor de rest van de competitie.

2de Ranking BBDB in Mariaheide

Schaijk, maandag 21 november 2011.
Afgelopen zondag, 20 november, is de tweede ranking van de Brabantboel Darts Bond gespeeld. Plaats van handeling was café zaal d’n Brouwer in Mariaheide. Was het voor menigeen al niet makkelijk om de weg naar Mariaheide te vinden door de zeer dichte mist deze dag, was het darten voor mij persoonlijk deze middag ook een wazige gebeurtenis. Helaas zou het voor nóg enkelen een nare (ver)mistige dag worden.
Het gevaarlijke weer trotserend waren toch nog 92 deelnemers aanwezig om aan dit 2de rankingtoernooi van de BBDB mee te doen. Ten aanzien van de vorige ranking een duidelijke toename van het deelnemers aantal. Het bestuur van de BBDB denkt er dan ook niet over om met deze rankings te stoppen.
Ik was ingedeeld in een poule van 4, tezamen met Niels Mauel, Rene Lathouwers en John van de Weerd. Zoals gezegd, zou het vandaag bij mij net als bij het weer, een trieste vertoning worden. Mijn eerste partij ging tegen Niels Mauel. In de eerste leg liep het scorend nog af en toe redelijk, waardoor ik een voorsprong kon nemen in deze partij, iets wat mij deze middag niet meer gelukte. Maar naarmate de tijd vorderde ging het bij mij steeds slechter. Met een 2-1 nederlaag tegen Niels kon ik aan de tweede partij beginnen. Ditmaal was Rene Lathouwers de tegenstander. Ook in deze pot wilde het niet lukken, in tegenstelling tot bij Rene die een aardige partij liet zien. Verdiend ging de zege met 2-0 naar Rene toe. De laatste partij in de poule ging tegen een Nederlander, woonachtig in het Duitse Kalkar en die daar internationaal op het hoogste niveau gooit, en luistert naar de naam John van de Weerd. Het zal dan ook niemand verbazen dat ik ook deze partij verloor met 2-0. Met drie nederlagen was mijn lot bezegeld deze middag, ik zou verder gaan in de verliezersronde. Hierin trof ik Hans Verkuijlen aan, waaraan ik een hekel heb, oh nee, hij speelt bij De Hekel, dat is toch iets anders. En omdat in deze partij de andere Hans beter stond te spelen dan deze jongen, ging ook deze partij met een verdiende overwinning naar Hans Verkuijlen toe. Hiermee kwam een einde aan deze voor mij persoonlijke trieste middag. Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Vol goede moed kijk ik uit naar het volgende rankingtoernooi.
Winnaar deze middag is geworden de Spaanse Nederlander, of de Nederlandse Spanjaard, ik ben het spoor even bijster, Braulio Roncero, die in de finale won van Bjorn Fransen, de Berghemnaar die de vorige ranking op zijn naam wist te schrijven. De finale in de verliezersronde ging tussen Dirk Plug en Hans Achten, die door Dirk gewonnen werd.
Voor meer info omtrent de stand in deze ranking, verwijs ik je graag naar de website van de Brabantboel Darts Bond, die je krijgt via de volgende link aan te klikken: brabantboel.nl.

4de Verjaardag van deze Website

Schaijk, maandag 21 november 2011.
Tijd voor een feestje. Vandaag precies 4 jaar geleden, te weten op 21 november 2007, verscheen deze site voor het eerst. Het begon met, onder andere, het foto album genaamd “Actie-foto’s” op de fotopagina. Hierop zijn diverse actie foto’s van mij te zien, waaronder een foto waarop ik tegen Mervyn King sta te gooien op een demonstratie avond gehouden in het Koetshuis te Reek. Mervyn King toen nog lid van de BDO, inmiddels al weer geruime tijd lid van de PDC.
Gaandeweg kreeg deze site meer gestalte en ook wat betreft de berichtgeving wordt het steeds meer persoonlijker, iets wat volgens mij door jullie als lezers, wel gewaardeerd wordt. Het feit dat het getal van gemiddelde unieke bezoekers per maand nog steeds groeiende is, doet mij enorm veel deugd. Lag dit aantal vorig jaar nog op 377, dan kan ik jullie nu met trots melden dat het afgelopen jaar het aantal unieke bezoekers per maand is gestegen naar 435, een ontwikkeling waar ik reuze blij mee ben. Het is dan ook mijn plicht om jullie, als zéér trouwe bezoekers van deze site, een welgemeend DANK-JE-WEL te geven, en hoop uiteraard dat jullie deze site regelmatig blijven bezoeken in de toekomst.
Hoofddoel van deze site is en blijft de verrichtingen van het darten van zowel mijzelf als ook van “mijn” dartteam , Koetshuis 4 BBDB, op papier te verslaan, zodat ook anderen mogen ervaren welke schitterende beleving wij ondergaan bij het spelen van de sport darten.
Ook wil ik nog even de aandacht vestigen op diegenen die mij ondersteunen door sponsoring op deze site, te weten De Molen Banden te Reek, Herberghe de Pannecoeke te Linden, Gasterij ’t Koetshuis te Reek, Sterdarts te Middelrode, Van den Bersselaar Schilderwerken te Heesch, Handelsonderneming Eurotrade-Orsouw te Reek en Marcsdartbanen te Langenboom. Voor belangstellenden: er is nog plaats genoeg op de sponsorpagina.
Wat ook zeker heeft bijgedragen aan de populariteit van deze site is het feit dat de webmaster van de website van de BrabantBoel Darts Bond, een link geplaatst heeft bij alle uitslagen van dartteam Koetshuis 4, zodat iedereen snel en gemakkelijk op deze site terecht komt, en derhalve de prestaties en de wedstrijdverslagen van ons team kan lezen. Stefan bedankt. Brabantboel.nl.
Nogmaals iedereen bedankt voor het mogelijk maken van deze feiten. Ik vind het fantastisch om deze site te beheren en te bewerken, en zolang jullie enthousiast blijven lezen kunnen we hier nog wel een tijdje mee doorgaan.
Leuke opmerkingen zijn te allen tijde welkom, dit doe je door rechts onder te klikken op reacties.

Wedstrijdverslag thuis tegen TheTriple Gentlemen

Schaijk, dinsdag 8 november 2011.
Op maandag 7 november vond er een onderling Landerds dartduel plaats. Plaats van gebeuren was gasterij ’t Koetshuis in Reek. Onze tegenstander was het team van The Triple Gentlemen uit Schaijk, van café de 3Heere. Tevens vond op deze avond een treffen plaats tussen twee teamgenoten. Zowel Frenky (Koetshuis 4) als ook Remi Hendriks (The Triple Gentlemen) spelen gezamenlijk in het dartteam van Koetshuis 4 wat uitkomt in de competitie van de RDB. De eer was dan ook aan deze twee heren om de avond te beginnen, niet als teamgenoten, maar als elkaars tegenstanders. Het was een mooie strijd, de spelers waren aan elkaar gewaagd. Met een 3-1 overwinning door Remi ging het eerste punt naar het team van The Triple Gentlemen. Na deze partij was het de beurt aan Frank om het op te nemen tegen Gerwin Spanjers. Ook Frank liet goed spel zien, pakte zelfs ook nog een leg, maar moest erkennen dat Gerwin beter stond te gooien. Tijdens deze partij noteerde Gerwin een 180-score, en won deze pot met 3-1. Een echt streekduel en wij stonden met 2-0 achter, hierin moest verandering komen. De tegenstander van Wilke in de derde partij was Joey van de Venne. Zoals we van Wilke gewend zijn, stond ze een aardige partij te gooien, goeie scores en snelle dubbels. Maar ook Joey stond lekker te spelen. Met een tussenstand van 2-2 was hier een laatste leg nodig die de beslissing zou geven. Zeer geconcentreerd en met prima spel pakte Wilke de zege. De laatste singel partij ging tussen mij en Wesley van Rossum. In deze pot had ik steeds scorend het betere van het spel, de dubbels gingen stroef, maar vielen uiteindelijk wel. Met een 3-0 winst voor mij eindigde deze partij. Tussenstand na de singels dus 2-2. Ons koppel, van Wilke & Frank, won na een spannende partij de eerste tactics met 2-1. Aansluitend was het onze beurt,van Frenky & mij, om de tactics te gooien. Onze eerste partij wonnen wij met 2-1, en ook onze tweede partij werd in winst, met 2-0, omgezet. Mede dankzij de vele rake pijlen op de bull, en de nodige punten te scoren, daar wanneer het nodig was. De verandering was daar, van een 2-0 achterstand naar een 5-2 voorsprong. De laatste tactics werd gespeeld door Wilke & Frank, en ook deze partij was uiterst spannend tot en met de derde leg toe. Omdat het team van The Triple Gentlemen een werkelijk schitterend slotoffensief liet zien, mede dankzij Kim Schepens, wonnen zij deze partij. De teamronde werd deze dag keurig geleid door Jan Raaijmakers, onze dank hiervoor. Er werd aan beide kanten lekker gespeeld, het ging gelijk op, maar omdat Gerwin via D8 die laatste dubbel raakte, ging dit punt naar The Triple Gentlemen toe. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Onze eerste overwinning deze competitie was een feit. Heren en dame van The Triple Gentlemen bedankt voor deze fijne avond, jullie gezelligheid en sportiviteit was enorm. Heel veel succes toegewenst voor de rest van de competitie, en we zien jullie graag terug in Schaijk.

Wedstrijdverslag uit tegen DT De Zaak

Schaijk, zaterdag 5 november 2011.
Gisteravond, op vrijdag 4 november, afgereisd naar Veghel om daar te spelen tegen het team van De Zaak van het gelijknamige café. Bijna aangekomen op de plek van bestemming wachtte ons een onaangename verrassing, er was een enorme ravage op de weg aangebracht. Grote hopen klinkers midden op de weg verhinderde voor ons de doorgang. Geheel verbouwereerd een omweg moeten vinden om alsnog bij De Zaak terecht te komen. Totaal ontredderd kwamen wij daar aan, en mogelijk is dat dan ook de reden voor ons belabberde spel deze avond.
De eerste partij was die van Réne tegen Folkert de Jong. Mede doordat Réne niet goed uit de verf kwam met zijn eigen spel enerzijds, maar ook vanwege het feit dat Folkert een prima partij stond te spelen, ging de zege met 3-0 naar Folkert toe. In partij twee mocht Frenky het opnemen tegen George Atmatzidis. Ver van zijn geboorteland vandaan en weinig hinder ondervindend van de crisis stond George een aardige partij te spelen. Iets wat overigens ook gezegd kan worden van onze Frenky. Met een 2-2 tussenstand moest de laatste leg de beslissing brengen. Hierin was George diegene die het eerste die laatste dubbel trof, en zodoende de winst pakte. Mijn tegenstander in de derde pot was Roland van den Dungen. In deze wedstrijd nam Roland de voorsprong, simpelweg omdat ik met mijn matig spel niet kon bijblijven. In de tweede leg gelukte het mij om vanuit het niets plotsklaps een 180-score uit de hoge hoed te toveren, en ook nog de legwinst te pakken. In de volgende twee legs ging het gelijk op en ook hier was dus een beslissende vijfde leg nodig om de winnaar aan te wijzen. Met beter spel van Roland tijdens deze leg ging de zege verdiend naar hem toe. Als laatste in de rij mocht Frank spelen tegen Arno Laurensen. Ook Frank bleef deze avond ver onder zijn normale niveau gooien, iets waarvan wij allen deze avond last van hadden, en ging ten onder met 3-0 omdat Arno beduidend beter stond te spelen. Hierna de tactics gespeeld. Onze koppels werden gevormd door Frenky & mij en door Réne & Frank. Hierover kan ik kort zijn, wij verloren alle partijen omdat de tegenstanders veel beter dan wij stonden te gooien. Ten slotte nog even aan de teamronde, met lood in de schoenen, begonnen om vlug een einde te maken aan onze waanvertoning deze avond. Ook in deze teamronde stonden de heren van De Zaak scorend veel beter te gooien dan wij, en konden dus ook veel eerder beginnen met het uitgooien. Gelukkig voor ons ging dit bij hun niet naar wens en met 19 punten staand op het scorebord voor ons, was het Réne die via 3-D8 de zege in deze ronde pakte en tevens ons enige punt deze avond. Het lekkere bier had voor ons toch nog een bittere nasmaak. Samenvattend kwam er een einduitslag te voorschijn van 8-1 in het voordeel van team De Zaak. Voor ons een avond om snel te vergeten. Heren van De Zaak bedankt voor de gezelligheid, en jullie sportiviteit om ons dat laatste puntje te gunnen, en heel veel succes toegewenst voor de rest van de competitie en tot ziens in Reek. Waar we hopelijk een beter spel laten zien dan dat gisteren het geval was.

Wedstrijdverslag uit tegen PDC

Schaijk, woensdag 2 november 2011.
Op dinsdag 1 november was het dan eindelijk zover. Onze eerste competitie wedstrijd kon gespeeld gaan worden. Plaats van handeling was café de Beukenhof in Odiliapeel, het thuishonk van de PDC. De eerste én de laatste pijl werden deze avond door mij persoonlijk gegooid, maar hierover later meer. De eerste partij van de avond ging tussen Robert van de Akker en mij. Er werd door mij redelijk gegooid, hoge scores werden afgewisseld met mindere beurten. Robert daarentegen stond constant én goed te gooien, wat resulteerde in een overwinning van Robert met 3-1 op mij. Hierna mocht Wilke het opnemen tegen Jack Hendriks. Ondanks dat Wilke goed tegenstand bood, was het toch Jack die net iets beter stond te gooien, en zodoende ook zijn partij won met 3-1. De tegenstander van Réne was “good old” Ger van de Wijngaard. In deze partij liet Ger nog maar eens even zijn kwaliteiten op dartgebied zien. Met overmacht werd Réne met 3-0 aan de kant gezet, waarbij ook nog vermeld moet worden dat Ger tijdens deze partij een leg won met een 101-finish. De laatste singel partij ging tussen Frank en Ronald van de Burgt. Dat ook Frank een aardig pijltje kan gooien liet hij gisteren zien. Dik verdiend ging de zege met 3-0 naar Frank toe en hoe !! Met een knappe 147-finish via T19-T18-D18 maakte Frank een einde aan de laatste leg. Inmiddels was ook Frenky, die vandaag reserve stond, aangeschoven aan de hangtafel om de verrichtingen van zijn teamgenoten te aanschouwen, evenals Cecile en Marijn die ons ook kwamen ondersteunen. Bij de tactics werd een koppel gevormd door Wilke & Frank, die ook gelijk hun partijen achter elkaar speelden. Beide partijen stonden bol van de spanning en gingen mooi gelijk op. Door op het laatst net iets scherper te zijn dan de heren van de PDC, konden Wilke & Frank beide partijen afsluiten met een 2-1 zege. Hierna was het de beurt aan Réne & mij om de tactics te gooien. Wij stonden niet slecht te gooien, maar de heren van PDC waren duidelijk beter. Helaas voor ons gingen beide partijen verloren met 2-0. Als afsluiting van de avond nog de teamronde gespeeld, welke onder de voortreffelijke leiding stond van Cecile. In deze ronde ging het mooi gelijk op tot aan het eind. Met de hete adem van PDC in mijn nek, en een stand van 72 op het bord mocht ik aantreden. De eerste pijl viel in de 9, de tweede pijl bewust in de 13 en de laatste pijl ging loepzuiver in de dubbele bull. Zodoende werd zowel de eerste pijl van de avond als ook de laatste pijl van de avond door mij gegooid. Hiermede kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van PDC, en dat was voor hun een unieke ervaring want ze hadden nog nooit van ons kunnen winnen. Maar het is ze van harte gegund. Heren van PDC bedankt voor de gezellige en bovenal sportieve avond, tegen jullie gooien is altijd een feest, in de goede zin van het woord. Nogmaals bedankt en veel succes toegewenst voor het verdere verloop in de competitie en graag tot ziens in Reek.