Wedstrijdverslag uit tegen Spitfire 3

Donderdagavond 27 november 2008 zijn we afgereisd naar het verre Nistelrode. Daar mochten we gooien in cafe den Heuvel tegen het team van Spitfire 3. De ruimte in het cafe om te gooien was top. Ook de heren van Spitfire zijn hartstikke gezellige mensen, met het hart op de goede plaats. De avond begon met mijn single tegen Jan van de Heijden. Het was een partij die gelijk op ging, waarbij zowel Jan als ik maar niet die laatste dubbel gegooid konden krijgen. Het was dus weer nodig om de beslissing te laten vallen in de vijfde leg. Met dubbel 3 besliste ik deze partij in mijn voordeel. Wilke gooide als tweede tegen Peter Pittens. Ook deze partij was enorm spannend, en had ook een vijfde leg nodig om de beslissing te brengen. In deze partij gooide Wilke ook nog eens de maximale score van 180. Het was wederom Wilke die de laatste dubbel gooide, en dus ging de winst naar Koetshuis 4. Daarna was voor ons de koek even op. De familie Haerkens moest zo nodig hun kunsten aan ons laten zien, en hoe !!! Pierre had helaas geen schijn van kans tegen Kevin Haerkens. Iedere kans op een dubbel werd gelijk door Kevin benut, klasse gewoon. Pierre verloor dan ook met 3-0 van Kevin. De laatste single ging tussen Rene en William Haerkens. Ook deze Haerkens liet er geen gras over groeien, en won verdiend met 3-1 van Rene. Na de singels waarbij de punten netjes over beide teams waren verdeeld, kwamen de koppels in aktie. Voor ons gooide Wilke samen met Rene, en het andere koppel werd gevormd door Pierre en ik. De koppels begonnen met Wilke en Rene, die beide koppels achter elkaar gooiden. De eerste partij verloren ze nipt met 3-2, de andere partij verloren ze met 3-1. Daarna was het de beurt aan Pierre en ik om te koppelen. Ook wij verloren onze eerste partij met 3-0. Maar toen sloeg het tij om. Wij wonnen onze laatste koppel, zij het moeizaam, met 3-2. Dit resultaat gaf ons team weer moed, wat de bierronde ten goede kwam. Met een welgemikte worp op de dubbel 10 gooide Rene voor ons het laatste punt.
De einduitslag is dan ook 5-4 geworden in het voordeel van Spitfire 3.
Heren bedankt voor de gezellige avond, veel succes gewenst in het vervolg van de competitie, en tot ziens in Reek.

Tijd voor een feestje

Schaijk, 21 november 2008. Vandaag is het feest. Precies een jaar geleden ging mijn eigen website online. Mijn zoon Stef heeft deze website voor mij gebouwd, zodanig dat het voor mij heel gemakkelijk is om zowel berichten alsook foto's toe te voegen.
De bedoeling van deze site is vooral om mijn beleving in het darten naar voren te brengen. Na iedere wedstrijd van ons dartteam schrijf ik hiervan een verslag, zodat iedereen kan lezen hoe ieder van ons team gepresteerd heeft. Ook andere, niet met darten te maken dingen of gebeurtenissen worden onder de aandacht gebracht, zoals bijvoorbeeld de buurtvereniging in mijn wijk, en het 50-jarig bestaan van het bedrijf waar ik werk.
Zelf geniet ik enorm van het bijhouden van deze site. Maar het geeft mij heel veel voldoening dat ook anderen regelmatig naar mijn site kijken. Op dit moment kijken per maand gemiddeld 162 unieke bezoekers naar deze site. En juist dit gegeven is voor mij een extra reden om er nog lang mee door te gaan. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor het bezoek op mijn site, en de belangstelling voor de sportieve prestaties van ons dartteam. Ik zou het dan ook leuk vinden als je een berichtje zou achterlaten op dit schrijven, je kunt dit doen door op "reacties" te klikken rechtsonder aan dit bericht.
Beste lezers, zolang jullie blijven lezen, zal ik blijven schrijven. Bedankt.

Wedstrijdverslag thuis tegen Kobus 2

Maandagavond 17 november 2008 hadden we de heren van het team Kobus 2 op bezoek in Reek. De eerste singel van de avond was die van Wilke tegen Jeroen van Velzen. Wilke speelde een hele goede wedstrijd en had geen kind aan Jeroen. Wilke won dan ook met 3-0 de partij. Wilke is de enige die opgewassen was tegen het geweld van Kobus 2, en derhalve uitgeroepen is tot women of the match. Als tweede gooide ik tegen Ulko Verbeeten. Scorend was ik zeker niet de mindere, maar de beslissende laatste dubbel kon ik maar niet gegooid krijgen. Dit in tegenstelling tot Ulko, die direct iedere kans pakte. Ulko won met 3-0. De derde partij van de avond was die van Rene tegen Joep Trienekens. Ook in die partij was Rene zeker niet de mindere van Joep, maar de dubbels vielen niet. Gevolg was dat Joep won met 3-1. De laatste singel ging tussen Pierre en Perry van Duren. Het was een gelijkopgaande strijd, waarbij Pierre tussendoor nog een uitgooi had van 106. De wedstrijd had de volle 5 legs nodig, en Perry pakte de winst met 3-2. Tussenstand derhalve na de singels 3-1 voor het team Kobus 2. De koppels werden bij ons gevormd door Wilke samen met Rene, en Pierre vormde met mij het andere duo. Wilke en Rene begonnen de koppels en verloren ze beide met 2-3 en 0-3. Daarna was het de beurt aan Pierre en ik, wij wonnen een partij met 3-1, waarin ik de maximale score gooide van 180. De andere partij verloren we nipt met 2-3. De bierronde ging tot aan de finish gelijk op, maar Jeroen moest zo nodig wederom voor Kobus 2 de laatste dubbel gooien, waardoor de einduitslag neerkwam op een winst van 7-2 voor het team van Kobus 2. Heren van Kobus 2 bedankt voor de dartlessen, we weten nu dat je nooit een wedstrijd kunt winnen als je niet de laatste dubbel gooit. Ik wil afsluiten met te zeggen dat het een leuke spannende dartavond is geweest en voor de heren van Kobus 2 veel succes gewenst in het vervolg van de competitie.

Wedstrijdverslag uit tegen Als bijna telt

Donderdagavond 13 november 2008 zijn we afgereisd naar Mariaheide. In cafe d'n Brouwer moesten we aantreden tegen het team van Als bijna telt. De eerste single was die van Wilke tegen Pascal van der Kuijlen. Het was een gelijk opgaande strijd, waarbij Wilke telkens iets eerder de laatste dubbel gooide, en dus won met 3-1. De volgende partij was die van mij tegen Ronnie van Grinsven. Ook in deze partij ging het gelijk op. De strijd moest dan ook beslist worden in de laatste vijfde leg. Ondanks dat ik wel pijlen voor de wedstrijd heb gehad, was het toch Ronnie die met de winst ervandoor ging. De derde partij was die van Marijn van Summeren, speler van Koetshuis 5, die het mocht opnemen tegen Stefan van Doorn. Ook Marijn stond goed te gooien, en ook deze partij duurde de volle vijf legs. Helaas voor Marijn gooide Stefan net iets eerder de laatste dubbel. De laatste partij van de avond was die van Pierre tegen Arno Joosten. Ook deze partij was reuze spannend, maar werd uiteindelijk gewonnen met 3-1 door Arno Joosten. De koppels werden gevormd door Wilke samen met Marijn, en door Pierre met mij. Wilke en Marijn begonnen met de koppels en verloren met 3-1. Wel gooide Wilke in deze partij een 180 score. De tweede en derde koppel werden door Pierre en mij gegooid. We verloren beide partijen door matig spel. De laatste koppel werd gegooid door Wilke en Marijn, die ze wonnen met 3-1. Tot slot hebben we de bierronde gegooid, waarin wij duidelijk hogere scores gooiden dan de tegenstander. Het was dan ook Pierre die met dubbel 16 voor ons de winst binnenhaalde in deze ronde. Hierdoor werd het eindresultaat 6-3 in het voordeel van het team Als bijna telt. Dan wil ik nog alle spelers van Als bijna telt bedanken voor de sportieve en gezellige avond die we hebben gehad, en hun veel succes toewensen in de rest van de competitie.

Wedstrijdverslag thuis tegen Tunneke 1

Maandagavond 3 november mochten we thuis spelen tegen het team van 't Tunneke 1 uit Heesch. De eerste partij van deze avond was die van Pierre tegen Marco van Rosmalen. Beide spelers deden niet voor elkaar onder, zodat het tot aan de laatste pijl een vraagteken bleef wie zou gaan winnen. Het geluk zat Pierre niet mee, waardoor hij met 3-2 verloor van Marco van Rosmalen. Als tweede deze avond stond de partij van Wilke tegen Johan van Heertum op het programma. Mede door goede scores en prima finishes ging de winst verdient naar Wilke. Wilke won de partij met 3-1. Hierna volgde de partij van mij tegen Erwin Veld. Ook deze partij kende een hoog niveau waarbij op voorhand niet vaststond wie zou gaan winnen. De beslissing zou moeten vallen in de laatste beslissende 5de leg. Met enkel 7, gevolgd door enkel 9 ging de laatste pijl van mij in de dubbel 8, wat de winst betekende. Als laatste mocht Rene aantreden tegen Rik Voet. Bij Rene vielen de pijlen niet zoals voorheen, waardoor Rik Voet met de winst ging strijken, Rik won met 3-0. Na de singels gingen we door met de koppels, die gevormd werden door Wilke met Rene aan de ene kant, en Pierre en ik aan de andere kant. Wilke en Rene begonnen met de koppels en verloren hun eerste partij met 3-0. De tweede partij liep het gelukkig beter, waardoor ze deze wedstrijd met 3-2 wonnen. Hierna waren Pierre en ik aan de beurt om onze kunsten te laten zien. En dat deden we ook. We wonnen beide partijen met 3-1, mede door hoge scores, vooral van Pierre, en door direct de laatste dubbel te gooien, vooral door mij. De bierronde ging lekker gelijk op maar helaas voor ons verzilverde het team van 't Tunneke 1 gelijk de eerste de beste mogelijkheid op de laatste dubbel. Zodoende werd de einduitslag 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Rest mij nog de heren van 't Tunneke te bedanken voor de leuke, gezellige, sportieve en spannende avond, en hun succes te wensen in het verdere verloop van de competitie, en tot ziens in Heesch.