Wedstrijdverslag thuis tegen Red Bull

Schaijk, vrijdag 24 oktober 2014.
Donderdag avond 23 oktober 2014 stond onze thuiswedstrijd tegen team Red Bull uit Schijndel op het programma van de Brabantboel darts bond. Frenky startte deze avond met zijn singel tegen Ruud Alberts. Het was een mooie spannende pot die bij een tussenstand van 2-2 beslist moest gaan worden in de laatste leg. Hierin was Ruud diegene die uitgooide en dus de overwinning opeiste. In de tweede partij was het mijn beurt om het op te nemen tegen Dennis Rutten. Met één pijl had ik genoeg om via D19 een 38 finish te maken in de eerste leg. In de tweede leg trekt Dennis de stand gelijk. In de derde leg maak ik een 2-darts finish van 57 via 17-D20. Ook de vierde leg gaat mijn kant op via D4, een zege van 3-1 is mijn deel. Als derde gooide Rene zijn singel tegen Dim Broeksteeg. Ondanks dat Rene een 100-finish maakte via 20-T16-D16 ging de winst in deze pot met 3-1 naar Dim toe. De laatste singel ging tussen John en Ramon van der Veer. Evenals de vorige wedstrijd ging de zege met 3-1 naar team Red Bull toe. Na de singels werden de koppel partijen afgewerkt. Rene koppelde met John en Frenky en ik waren het andere koppel. Bij de tactics was het team van Red Bull oppermachtig over ons. Met 2x een verpletterende nederlaag van 2-0 konden wij het deze avond doen. Gelukkig wist het koppel Rene/John de 501 winnend af te sluiten met 3-1, waarbij Rene ook nog een 104-finish liet aantekenen. Wij verloren de 501 met de cijfers 3-0. Als slotstuk van de avond de teamronde gespeeld. Scheidsrechter in deze laatste ronde was team Red Bull speler Martijn Sanders, die deze taak perfect uitvoerde waarvoor onze dank. Gedurende deze laatste ronde lopen wij steeds achter team Red Bull aan. Aanbeland bij het finishen komen wij dichterbij vanwege het feit dat bij team Red Bull die laatste dubbel niet wordt geraakt. Met 59 punten op het score bord voor ons komt John in actie. De eerste pijl treft de 19, de tweede pijl gaat loepzuiver in de D20 waardoor wij deze ronde winnend besluiten. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 6-3 in het voordeel van team Red Bull, die hiermee geschiedenis schreven want dit was de eerste keer dat zij van ons wonnen. Heren van Red Bull bedankt voor de spannende, sportieve en gezellige dartavond en tot ziens in Schijndel.

4e Ranking De Gouden Leeuw Sambeek editie 5

Schaijk, zondag 19 oktober 2014.
Zoals gebruikelijk op de zaterdag avond vond ook gisteren de 4e ranking plaats van De Gouden Leeuw te Sambeek. Deze avond waren 21 deelnemers aanwezig in het gezellige eetcafé met de gelijknamige naam. Hierdoor konden er 4 poules gevormd worden. Ik was ingedeeld in een poule van 4. Mijn eerste partij van de avond ging tegen Angelino Kranenburg. Met overmacht werd deze pot door Angelino met 2-0 gewonnen. In de tweede poule wedstrijd was Johnny Zegers mijn volgende tegenstander. Johnny wint het bullen en begint met de partij en neemt de voorsprong door zijn eigen leg te behouden. Tijdens de tweede leg weet ik de stand gelijk te trekken door een finish van 4 te maken via D2. In de laatste en beslissende leg laten de dubbels mij behoorlijk in de steek, maar wanneer ik wederom op 4 sta weet ik dit wel uit te gooien via 2-D1 en win hiermede de partij. De laatste wedstrijd in de poule is een treffen tussen Jan Kuijpers en mij. In deze pot neem ik de leiding maar zie Jan terugkomen tot op gelijke hoogte in de tweede leg. In de derde leg, die bol stond van de spanning, krijgen we allebei kansen om de partij winnend af te sluiten. Het geluk lacht mij toe want met een 2-finish via D1 maak ik een einde aan deze wedstrijd. Moeizaam en met de hakken over de sloot beland ik in de winnaarsronde. De eerste wedstrijd in de winnaarsronde gaat tegen Sander Roodbeen. Deze wedstrijd is niet van hoog niveau, spannend daarentegen is het zeker. Ik win de eerste en de tweede leg maar krijg daarna die laatste dubbel niet meer geraakt, dit ondanks de grote hoeveelheid kansen. Met een 2-darts finish van 91 via T17-D20 maakt Sander in de vierde leg gelijk. In de beslissende en vijfde leg is bij mij de scherpte ver te zoeken, scorend is het belabberd en het is dan ook niet verwonderlijk dat Sander er met de winst vandoor gaat. Tot zover mijn deelname aan deze 4e ranking. De winnaarsronde behaald vandaag met bloed zweet en tranen, daarna was de koek helemaal op. Wellicht dat de volgende ranking een ander beeld zal vertonen. Hoop doet leven.

Wedstrijdverslag uit tegen Boozers

Schaijk, zaterdag 18 oktober 2014.
Gister avond met ons team te gast geweest in café De Preek te Uden alwaar we voor de competitie van de Brabantboel mochten spelen tegen team Boozers. Ik mocht het spits afbijten tegen Bart Baggen. Ik kwam met 1-0 en 2-1 voor maar moest telkens toezien hoe Bart langszij kwam. Een beslissende vijfde leg was noodzakelijk. Hierin schakelde Bart een tandje bij terwijl er bij mij zand in de motor terecht kwam. Een verdiende overwinning met 3-2 voor Bart was het gevolg. In de tweede partij mocht Frenky het opnemen tegen Freek van Boxtel. Met degelijk spel ging de winst naar Freek toe met een 3-0 uitslag. De tegenstander van Wilke was Jay Verhoeven. Wilke neemt de leiding in de wedstrijd maar in de tweede leg trekt Jay de stand op gelijke hoogte. Vanaf de derde leg is het Wilke die de wedstrijd dicteert en verdiend de partij opeist met een 3-1 zege. Als laatste mocht John zijn singel gooien tegen Roel Snijders. Ook John staat een prima partij te spelen en komt met een 3-0 stand als overwinnaar uit de bus. Tussenstand na de singels dus 2-2. Bij de koppels, enerzijds gevormd door Wilke/John en dus anderzijds door Frenky/ik, ging het er ongemeen spannend aan toe. Het eerst genoemde koppel verloor hun tactics maar won hun 501 pot. Wij deden het net omgekeerd, Frenky en ik wonnen de tactics maar verloren de 501. Tussenstand dus na de koppels 4-4 gelijk. De teamronde, ook wel de bierronde genoemd, zou de beslissing moeten brengen. Hierin ging het mooi gelijk op en wanneer het team Boozers de kans op D2 laat liggen ben ik aan de beurt met nog maar 2 punten voor ons op het score bord. Deze avond heb ik aan één pijl genoeg om de D1 te treffen en zodoende deze ronde voor ons weet te winnen, maar belangrijker nog het bier én de eindoverwinning. Met een einduitslag van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4 komt er een einde aan deze gezellige avond met spannende partijen. Heren van team Boozers bedankt voor de getoonde gezelligheid en sportiviteit en tot ziens in Reek.

3e Ranking De Gouden Leeuw Sambeek editie 5

Schaijk, zondag 12 oktober 2014.
Op de zaterdag avond van de 11e oktober vond alweer de 3e ranking plaats van de Gouden Leeuw. In dit gezellige dartcafé te Sambeek deden 21 personen mee aan deze ranking. Ik was ingedeeld in een poule van 4. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Willem van Keysteren. Willem behoud zijn eigen leg en neemt de voorsprong in deze pot. In de tweede leg trek ik de stand gelijk door te finishen met D10. In de beslissende derde leg staan wij beide scorend goed te gooien en wanneer Willem met een 2-darts finish van 94 via T18-D20 de leg wint is de partij over. Het is Harmen Bergmans waar tegen ik het mag opnemen in de tweede wedstrijd in de poule. Met een 2-0 uitslag is de winst voor mij. In de laatste poule wedstrijd is Daniel Folla mijn tegenstander. De eerste leg weet ik te pakken door tops te gooien. De tweede leg gaat ook naar mij toe, maar ditmaal via D1. Een 2-0 overwinning is het gevolg. Met 5 gewonnen legs en 2 gewonnen partijen in de poule fase ga ik verder in het toernooi aan de winnaarskant, iets wat ik in de voorgaande twee rankings niet heb kunnen bereiken. Hierin tref ik Rene Janssen als opponent. Als Rene in de eerste leg verzuimd om te finishen ben ik het die hiervan profiteert en de voorsprong neemt. In de tweede leg komt Rene langs zij. In de derde leg neem ik wederom de leiding in de wedstrijd door 18 te finishen via 9-1-D4. Omdat ik in de vierde leg veel te veel problemen ondervindt met finishen is het deze keer Rene die daar optimaal van profiteerde en de stand weer op gelijke hoogte zette. In de beslissende en laatste leg staat Rene scorend beter te gooien dan ik. Ondanks dat krijg ik nog een kans om de wedstrijd naar mij toe te trekken. Wanneer ik 68 net niet uitgooi, 20-8-20, is het Rene die wel die laatste dubbel vind en derhalve deze spannende partij wint met 3-2. Hiermee was voor mij deze ranking ten einde. Samenvattend kan ik over deze avond zeggen dat het darten persoonlijk voor mij langzaam de betere kant op gaat, anderzijds was de gezelligheid en de gemoedelijkheid in het café zoals het altijd en overal zou moeten zijn, buitengewoon geweldig en dat is ook veel waard.

Wedstrijdverslag tegen Dartvader

Schaijk, vrijdag 10 oktober 2014.
Gister avond gespeeld voor de competitie tegen team Dartvader uit Langenboom. Rene trapte af tegen Mendy Verhofstad en verloor met 3-1. Ik mocht het opnemen tegen Lars Fransen en ging kansloos ten onder met 3-0. De tegenstandster van Frenky was Rianne van den Berg. Met 3-0 wist Frenky voor ons het eerste punt te pakken. De laatste singel was een treffen tussen John en Geert Hendriks, die door Geert gewonnen werd met de cijfers 3-0. Frenky en ik begonnen met de tactics en wonnen met 2-0. Het koppel Rene/John verloren hun tactics met 2-0. Gelukkig won dit koppel wel de 501 met 3-2. Wij, Frenky en ik, verloren helaas de 501 met 3-1. Afsluitend de teamronde gespeeld en ook hierin was team Dartvader beter dan wij. Al doende kwam er een einduitslag uit de bus van 6-3 in het voordeel van team Dartvader. Dames en heren van team Dartvader bedankt voor de gezellige avond, het was duidelijk dat jullie deze avond een maatje te groot waren voor ons. Veel succes toegewenst voor het verdere verloop in de competitie en tot ziens voor de revanche match.

Wedstrijdverslag thuis tegen De Coehoorn

Schaijk, zaterdag 4 oktober 2014.
Op donderdag 2 oktober hebben wij als team Koetshuis 4 onze eerste competitie wedstrijd van dit winterseizoen gespeeld. Het was een thuis wedstrijd tegen team De Coehoorn uit Grave. In de singels werden de volgende partijen gespeeld. Ik won van Enrico Vollenberg met 3-0, Pierre verloor zijn partij met 3-0 van Jurgen Rutten, Rene behaalde een overwinning op Dave Pannemans met de cijfers 3-1 en als laatste ging John onderuit met 3-1 tegen Ben Krebbers. Onze koppels werden gevormd door Pierre & ik en door John & Rene. Helaas verloren wij zowel de tactics als ook de 501 met respectievelijk 2-0 en 3-0. Het koppel John/Rene deed het beter, winst bij de tactics met 2-0, de 501 werd verloren met 3-0. Als afsluiting van deze eerste competitie wedstrijd de teamronde gespeeld onder leiding van Gemma, die deze zware taak voortreffelijk uitvoerde. Met in het achterhoofd het goud-gele schuimende vocht én om de achterstand zo klein mogelijk te maken begonnen wij aan deze laatste pot. Het is John die aan één pijl voldoende heeft om tops te raken en zodoende voor ons het laatste puntje pakt en het lekkere gerstenat. Met een eindstand van 5-4 in het voordeel van team De Coehoorn eindigt deze wedstrijd. Heren van De Coehoorn bedankt voor de gezelligheid, de sportiviteit en vooral de spannende partijen die we gezamenlijk mochten beleven deze avond. Veel succes toegewenst voor het verdere verloop in de competitie en tot ziens in Grave.