Wedstrijdverslag uit tegen Old Dutch

Schaijk, zondag 28 oktober 2012.
Het was vrijdag de 26ste oktober dat wij, als team Koetshuis 4, onze uit wedstrijd hadden in de Brabantboel tegen het team van Old Dutch, van het gelijknamige café uit Wijchen. De eerste singel partij ging tussen Maikel Auwens en mijzelf. Met regelmatig scores gooiend variërend van 81 tot en met 140 liep het voor mij erg lekker in deze partij. Ook het finishen leverde weinig problemen op voor mij waardoor ik deze pot kon winnen met een 3-1 uitslag. Als tweede deze avond mocht Wilke het opnemen tegen Roy Jacobs. Zoals we gewend zijn van Wilke, stond ze ook vandaag weer een prima partij te gooien. In de eerste leg gooide ze de maximale score van 180 en denderde door naar een 3-0 overwinning. In partij nummer drie van de avond was de tegenstander van Frank het teamlid van Old Dutch, luisterend naar de naam Patrick van Loenen. Ondanks goede tegenstand van Frank was in deze partij, tegen een zeer knap spelende Patrick, geen eer te behalen. Verdiend ging de winst met 3-0 naar Patrick van Loenen toe. De laatste singel partij was een treffen tussen Rene en Remco Loomans. In deze partij was het Remco die het betere van het spel ten toon spreidde, en met duidelijk verschil Rene opzij zette met een 3-0 winst. Na de singel partijen ging het verder met de tactics. De koppels aan onze kant werden gevormd door Wilke & Frank en door het duo Rene & ik. Het koppel van Wilke en Frank startte met de tactics en met echt minimaal verschil, in een ongemeen spannende partij, werd uiteindelijk verloren met 2-1. In hun tweede tactics partij liep het wederom gesmeerd voor ons en wist het koppel Wilke & Frank een overwinning te boeken met 2-1. Rene & ik begonnen aan de tactics en pakten gelijk de winst in onze eerste wedstrijd met een 2-1 zege. Onze tweede wedstrijd waarin wij de mindere waren ten opzichte van onze tegenstanders, ging verloren met 2-0. Met een tussenstand na de singels en tactics van 4-4 werd er aan de teamronde begonnen. In deze teamronde zijn wij het als team wat scorend beter staat te gooien, wij mogen dan ook als eerste beginnen met het finishen. Helaas lukt het ons niet om in drie beurten die laatste dubbel te treffen, iets wat genadeloos afgestraft werd door het team van Old Dutch, die met hun eerste mogelijkheid op D18 trefzeker waren. Hierdoor kwam er een einde aan deze wedstrijd, die gewonnen werd door team Old Dutch met 5-4. Heren van Old Dutch bedankt voor de gezellige avond, de getoonde sportiviteit, en bovenal voor de enorm spannende partijen die we samen beleefd hebben. Rest mij nog jullie veel succes toe te wensen voor de rest van de competitie en tot ziens in gasterij ’t Koetshuis te Reek.

1e ste Ranking Brabantboel Darts Bond 2012-2013

Schaijk, zondag 21 oktober 2012.
Vandaag de aftrap van de rankings van de Brabantboel Darts Bond. Traditie getrouw komen er op deze eerste ranking veel deelnemers. Zo ook vandaag, in totaal waren er 96 inschrijvingen bij gasterij ’t Koetshuis in Reek, wat vandaag het decor was van deze eerste ranking. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Gaico van Hinthum. Ik kom met 1-0 voor in deze partij, maar zie Gaico keurig langszij komen. Een beslissende derde leg is nodig. Tijdens deze laatste leg gooi ik een 180-score en weet de partij winnend af te sluiten. Mijn tweede poule wedstrijd ging tegen de winnaar van de BBDB rankings seizoen 2011-2012, luisterend naar de naam Bjorn Fransen. In de eerste leg lukt het mij nog enigszins, door hoge scores tijdens de beurten te gooien, om bij te blijven. Maar Bjorn pakt gelijk de eerste mogelijkheid om te checken. In de tweede leg was het niveau verschil duidelijk zichtbaar. Met een 2-0 winst pakt Bjorn de zege in deze partij. Mijn laatste wedstrijd in de poule-fase is tegen Danny Verhoeven. In beide legs krijg ik de mogelijkheid om het uit te gooien, maar faal hierin steeds. Met dezelfde cijfers als de vorige partij wordt verloren van Danny. Na de poule wedstrijden mocht ik het toernooi verder spelen in de verliezersronde. Hierin tref ik Philipos Atmatzidis aan als tegenstander. In deze partij wil het aan mijn kant niet meer zo best lukken. Nadat ik tegen een achterstand aan keek, kwam ik nog wel terug tot een gelijke stand, maar in de beslissende derde leg bleven wederom de hoge scores achterwege, en ook het finishen was slecht. Met een 2-1 nederlaag tegen Philipos kwam er een einde aan deze eerste ranking. Behalve het produceren van mijn eerste maximale score van 180 in dit nieuwe dartseizoen, waren er voor mij vandaag weinig hoogtepunten tijdens deze eerste ranking van de BBDB. Wellicht gaat de volgende ranking beter.

1ste Ranking Bens-Koetshuis 2012-2013

Schaijk, zondag 14 oktober 2012.
Vandaag vond de aftrap plaats van de Bens-Koetshuis rankings. Deze eerste ranking vond plaats in Langenboom en wel bij café d’n Bens. Voor deze eerste ranking kwamen maar liefst 30 darters naar Langenboom toe. Ik werd ingedeeld in een poule van 4, tesamen met Marco Gerrits, Tonnie van Binsbergen en Anthony van der Lee. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Marco, hierin stond Marco scorend net iets beter te gooien dan ik, maar het verschil in deze wedstrijd zat hem in het finishen. In de eerste leg gooi ik gelijk met de eerste pijl D20 uit. In de tweede leg maak ik een finish van 62 via 10-D20-D6. In de derde leg maak ik een twee darts finish van 46 via 10-D18. Met een 3-0 zege pak ik deze partij. In de tweede wedstrijd mag ik het opnemen tegen Tonnie. Ik neem de voorsprong, zie Tonnie langszij komen en vervolgens ook de leiding nemen. Gelukkig win ik daarna de vierde leg waardoor er een beslissende vijfde leg nodig is. Hierin lukt het mij niet de D16 te raken, en is Tonnie wel trefzeker op die laatste dubbel, en wint al doende deze partij. In de laatste poule-wedstrijd is het Anthony die mijn tegenstander is. Met hoge scores en beter spel is het Anthony die deze partij verdiend wint met 3-1. Deze poule resultaten zorgen ervoor dat ik het toernooi verder speel in de verliezersronde. De tegenstander in deze verliezersronde is Rene Verwijmeren. Het is een mooi gelijk opgaande strijd tussen ons. Na een tussenstand van 2-2 is ook hier een beslissende vijfde leg nodig om de winnaar aan te wijzen. In deze laatste leg maak ik net geen 155-finish. Nadat de T20 geraakt was ging de tweede pijl in de T19 en vervolgens viel de derde pijl in de singel 19. Na enige pogingen lukt het mij dan toch eindelijk om die 19 uit te gooien via 3-D8. Met deze overwinning ga ik een ronde verder. Hier tref ik Theo van Dijk aan als tegenstander. In de eerste leg ben ik het die als eerste de dubbel treft en dus de voorsprong neem. In de volgende legs is het Theo die het betere van het spel heeft. In een van deze legs gooit Theo een finish van 150 via T20-T20-D15. Een prima prestatie die tevens goed was voor de hoogste uitgooi deze middag. Met een 3-1 zege wint Theo van mij. Hiermee kwam voor mij een einde aan deze eerste ranking van Bens-Koetshuis. De volgende ranking van Bens-Koetshuis is op zondag 4 november 2012 en wordt dan gespeeld in gasterij ’t Koetshuis in Reek. Tot dan.

Wedstrijdverslag thuis tegen De Botte Peren

Schaijk, vrijdag 12 oktober 2012.
Onze eerste thuis wedstrijd in deze wintercompetitie van de Brabantboel was gisteren, donderdag 11 oktober, een feit. Als gasten mochten we het gezellige team van De Botte Peren ontvangen in gasterij ’t Koetshuis in Reek. Als eerste mocht Wilke het opnemen tegen Eelco Monde. In deze partij liet Wilke er geen gras over groeien en won overtuigend de partij met 3-0. In de tweede partij was mijn tegenstander Mark Selten. Met een goede eerste leg en een finish van 20 via D10 pak ik de voorsprong. Hierna is het Mark die met goed spel en snelle dubbels de leiding in deze pot overneemt met 2-1. In de vierde leg maakt ik een finish van 60 door 20-D20 te gooien en trek hiermee de stand gelijk. In de beslissende vijfde leg gaat de overwinning naar mij toe via een 39-finish die tot stand komt door 16-19-D2. In partij nummer 3 is het Rene die aantreedt tegen Mark van Lieshout. Het gaat in deze pot mooi gelijk op, helaas voor Rene is het Mark die net iets scherper is bij het uitgooien. Met een 3-1 uitslag gaat de winst naar De Botte Peren speler Mark toe. De laatste singel van de avond wordt gegooid door Pierre tegen William van Hamond. Ondanks het feit dat Pierre prima tegenstand bied, is het toch William die de zege opeist met een 3-0 overwinning. Tussenstand 2-2 na de singels. Bij de tactics vormen bij ons Wilke & ik een koppel en het andere koppel door Rene & Pierre. Het koppel van Wilke en ik begint met de tactics en gelijk de eerste partij is adembenemend spannend. Met echt minimaal verschil gaat de winst met 2-1 naar het team van De Botte Peren toe. In onze tweede tactics is het zo mogelijk nog spannender dan in de vorige pot. Beide teams doen niet voor elkaar onder, er wordt voor ieder punt gevochten. Met een prima laatste beurt van ons zorgen wij ervoor dat de winst in deze partij naar Koetshuis 4 gaat. Het koppel Rene & Pierre staat in hun eerste tactics partij schitterend te spelen, en winnen zeer overtuigend de wedstrijd met 2-0. Hun tweede tactics is er weer eentje waarbij de spanning te snijden is, het gaat mooi gelijk op. In de beslissende derde leg is het een dubbeltje op zijn kant, die gelukkigerwijs onze kant opvalt. Ten slotte de teamronde gespeeld, onder begeleiding van Frank van Thiel die vanavond bij ons op de reservebank zat, maar wel aanwezig was om de prestaties van zijn teamgenoten te aanschouwen. In deze ronde werd er door beide teams matig gepresteerd, de inspanning van de voorgaande partijen eiste zijn tol. Het finishen daarentegen van Wilke was weer prima te noemen. Met een finish van 60 via D20-10-D5 maakte Wilke een einde aan de teamronde. Hierdoor kwam er een einduitslag tevoorschijn van 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van De Botte Peren bedankt voor de gezelligheid, de sportiviteit en de super spannende partijen gedurende deze avond. Heel veel succes toegewenst voor de rest van de competitie en tot ziens in Mariaheide.

Wedstrijdverslag uit tegen Get in There

Schaijk, vrijdag 5 oktober 2012.
Eindelijk was het dan zover, op donderdag 4 oktober, dat voor ons de start van het nieuwe winterseizoen begon. Onze eerste wedstrijd gelijk tegen Get in There uit Oss. Dit team wat speelt in café The Hertog was vorig jaar nog verantwoordelijk voor onze uitschakeling in de beker. De avond begon met de partij van Pierre tegen Hilko Toonen. Het is Hilko die een voorsprong opbouwt van 2-0, maar Pierre herstelt zich goed en weet de stand gelijk te trekken. In de beslissende vijfde leg is het een nek aan nek race, die eindigt in het voordeel van Hilko. In de tweede partij neemt Wilke het op tegen Rik van Oort. Met prima spel en weinig moeite hebbend met de dubbels is het Wilke die de partij verdiend met 3-1 wint. De tegenstander van Frank is Sven Derks in de volgende partij. Ook Frank staat goed te spelen en geeft Sven het nakijken met een 3-0 overwinning. Als laatste mag ik mijn singel spelen tegen Randy van Kessel. Ik ga goed uit de startblokken en neem een 2-0 voorsprong, mede door goede finishes. De derde leg gaat naar Randy toe omdat ik verzuim de laatste dubbel te gooien. Ook in de vierde leg laat ik de overwinning liggen, waardoor hier de beslissing in de vijfde leg moet vallen. In deze laatste leg begint Randy met een 140 score waar ik 41 gooi. Het gemaakte verschil baat Randy goed uit en wint deze partij van mij met 3-2. Bij de tactics worden aan onze kant de koppels gevormd door Wilke & Frank enerzijds en door Pierre en ik anderzijds. Het is het eerst genoemd koppel dat begint en met prachtig spel hun twee partijen in winst omzet. Met twee maal een overwinning van 2-0 geven ze hun tegenstanders het nakijken. Wat te zeggen van de prestatie van Wilke die een partij beëindigt door T12-DBull-DBull te gooien. Hierna mogen Pierre en ik onze kunsten vertonen met tactics. Onze eerste partij verliezen wij nipt met 2-1. In onze tweede tactics loopt het beduidend beter, zodat de 2-0 overwinning terecht is. Als afsluiting van de avond de teamronde gespeeld. Hierin stonden wij scorend beter te gooien dan Get in There. Terwijl er nog 201 punten op het bord staan voor Get in There, is het Frank die voor ons 38 uitgooit via D19. Hierdoor komt er een einduitslag tevoorschijn van 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4 BBDB. Onze eerste wedstrijd in de competitie is gespeeld en gewonnen, een goed begin is het halve werk. Heren van Get in There bedankt voor de gezellige en sportieve avond, en veel succes toegewenst voor de rest van de competitie.