Gijs van den Elzen winnaar 1ste ranking

Schaijk, maandag 31 oktober 2011.
Gijs van den Elzen is de winnaar geworden van de 1ste ranking van Bens-Koetshuis. Zondag 30 oktober was caf dn Bens in Langenboom het strijdtoneel van de allereerste ranking van de Bens-Koetshuis rankings. Met maar liefst 30 deelnemers werd een begin gemaakt deze middag aan dit rankingtoernooi. Eerst in poules, daarna verder gaand in een knock-out systeem.
Dat er deze middag voortreffelijk gepresteerd werd blijkt wel uit het feit dat er deze middag maar liefst 31 keer de maximale score van 180 gegooid werd. Gijs van den Elzen was ook hierin de beste met 6x, gevolgd door Bjorn Fransen, Paul Tesser en Richard Janssen met ieder 3x, de volgende spelers, Ruud Nicolasen, Christian van Ballegooij, Marco Verhofstad, Rick van Dijk en Roy Leenders hadden ieder een 2 achter hun naam staan, en verder hadden de volgende spelers 1x de maximale score, te weten Geert van de Berg, Janco de Schouwer, Angelino Kranenburg, Leo Bakker, Robert Kusters en Lars Fransen. Ook werd er 8x een finish van 100+ gegooid. Ook in deze categorie was Gijs van den Elzen veruit de beste met een finish van 154, gevolgd door Geert van de Berg met 129, Rick van Dijk met 124, Lars Fransen met 115, Theo van Dijk met 110, nogmaals Gijs van den Elzen met 105, Roy Leenders met 104 en tot slot nogmaals Rick van Dijk met 103.
Winnaar in de A-ronde, zoals gezegd Gijs van den Elzen die in de finale Roy Leenders versloeg. Op een gedeelde 3de plaats de heren Richard Janssen en Bjorn Fransen, de plaatsen 5 t/m 8 waren voor: Geert van de Berg, Marco Verhofstad, Leo Bakker en Christian van Ballegooij.
Winnaar in de B-ronde is geworden Rick van Dijk die in de finale de meerdere was van Paul Tesser. Op de derde plaats zijn geindigd Theo van Dijk en Danny Verhoeven, de bezetting van de plaatsen 5 t/m 8 werden toegekend aan: Wilco Teeuwensen, Frenky Heurkens, Lars Fransen en Angelino Kranenburg.
De twee dartverenigingen die verantwoordelijk zijn voor deze rankings, te weten D.C. Langenbom www.langenbomdc.nl uit Langenboom, en dartvereniging Koetshuis Reek www.koetshuisdarts-reek.com uit Reek, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde eerste ranking en hopen dat op de tweede open ranking er nog veel meer darters op af komen. De volgende ranking is op zondagmiddag 27 november 2011 en vindt dan plaats in gasterij t Koetshuis in Reek.

1ste Ranking Bens-Koetshuis

Schaijk, zondag 30 oktober 2011.
Vanmiddag heeft de eerste ranking plaatsgevonden van de Bens-Koetshuis rankings. Plaats van handeling deze middag was caf dn Bens in Langenboom. Dit is tevens ook de thuishaven van dartclub DC Langenbom, die samen met dartvereniging Koetshuis uit Reek verantwoordelijk is voor deze rankings. Deze eerste keer hadden maar liefst 30 personen zich ingeschreven, waardoor het mogelijk werd om 6 poules te vormen van ieder 5 deelnemers. In de poule-fases werd een format gebruikt van best of 5, waardoor iedereen diverse kansen kreeg om n of meerdere legs, dan wel de partij, te winnen.
Naast mijzelf zaten in onze poule de volgende spelers, te weten: Anthony van der Lee, Rene Verwijmeren, Marco Verhofstad en Levy Frauenfelder. Mijn eerste partij in de poule ging tegen Anthony. Aanvankelijk werd er in deze partij niet zo best gegooid door ons beiden, en ook het finishen kon beduidend beter. Ondanks deze magere vertoning was het toch Anthony die tweemaal die laatste dubbel wist te raken en derhalve de leiding nam met 2-0. In de derde leg kwam gelukkig voor mij de ommekeer. Met een 2-darts finish van 70 via T18-D8 verkleinde ik de achterstand. In de vierde leg lukte het Anthony wederom niet om die laatste dubbel te raken, iets wat ik wel voor elkaar kreeg, en dus een gelijke stand liet aantekenen. Een beslissende vijfde leg was nodig om de winnaar aan te wijzen. Met een finish van 58 via 18-D20 maakte ik een einde aan deze partij, en de eerste winst was binnen. De tweede partij van mij ging tegen Rene Verwijmeren. Met knap spel pakte ik de eerste leg. De twee hierop volgende partijen gingen met beter spel naar Rene toe. De vierde leg ging gelijk op en omdat ik deze leg won, ontstond ook hier een gelijke stand. Dus ook hier moest een beslissende vijfde leg gespeeld worden. We kregen beide kansen om de leg te pakken, maar het was Rene die hem won. Achteraf zou deze uitslag cruciaal zijn voor de eindstand in onze poule. Mijn tegenstander in de derde partij was Marco Verhofstad. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Marco beter stond te gooien dan ik en derhalve verdiend de partij naar zich toe trok met een 3-1 zege. De laatste partij in onze poule ging tussen Levy en mij. Hierin stond ik scorend stukken beter te gooien dan Levy, maar die laatste dubbel viel maar niet. Nadat we beiden om D1 stonden te gooien was ik het die uiteindelijk die dubbel trof. De tweede leg was nagenoeg een herhaling van de eerste, scorend liep het bij mij goed, finishend was het een drama. Met D3 pakte ik ook deze leg. De derde leg, het word saai, was net als de voorgaande legs, scorend prima bij mij maar wederom problemen met de laatste dubbel. Ook Levy kreeg, net als in de vorige legs, kansen om de leg te pakken, maar slaagde hierin ook niet. Met een finish van 8 via 4-D2 maakte ik een einde aan deze wedstrijd.
Met in totaal 9 gewonnen legs eindigde ik in onze poule op een gedeelde tweede plaats, tezamen met Rene Verwijmeren. Maar ons onderlinge resultaat was in het voordeel van Rene, die hierdoor tweede werd in onze poule, en ik doorverwezen werd naar de verliezersronde.
Hierin trof ik Koetshuis 4 teamgenoot Frenky Heurkens aan. Tijdens de eerste leg sta ik scorend prima te presteren, na 15 pijlen sta ik op een dubbel. Helaas krijg ik deze dubbel niet geraakt, waardoor Frenky langs zij kan komen en tevens ook de leg pakt. In de tweede leg staan wij beiden een aardige partij te gooien, maar aanbeland bij het finishen is het wederom voor mij n groot drama, gevolg een 2-0 nederlaag tegen Frenky en derhalve het einde voor mij aan deze eerste ranking van Bens-Koetshuis.
Voor de stand van deze ranking verwijs ik je graag door naar de website van Langenbom Dart Club die te vinden is via deze link: www.langenbomdc.nl. De volgende ranking staat gepland voor zondag 27 November 2011 en zal dan gehouden worden in gasterij t Koetshuis te Reek.

P.s. op dit moment vinden er achter de schermen werkzaamheden plaats om een geheel vernieuwde website van dartvereniging Koetshuis uit Reek te lanceren. Wanneer deze vernieuwde website online is zullen jullie hiervan tijdig op de hoogte gebracht worden. Tevens zal dan ook op deze site informatie te vinden zijn over deze rankings.

Trieste aanblik, Koetshuis 4 onderaan in poule

Schaijk, dinsdag 25 oktober 2011.
Een blik op de standenlijst van poule 2B bij de Brabantboel Darts Bond laat een voor ons triest beeld zien. Helemaal onderaan en ook nog geen n punt vergaard, en dat na twee speelweken. Ook deze derde speelweek zal hierin voor ons helaas geen verandering in komen. De reden van ons puntloos zijn komt omdat wij nog geen enkele competitie wedstrijd gespeeld hebben. Door ziekte bij de tegenstanders in de eerste week, niet ingedeeld zijn in de tweede week, en zelf moeten afzeggen in deze huidige derde week vanwege te veel vakantie vierende eigen teamspelers is het zover gekomen.
Het is daarom maar goed dat er aanstaande zondag 30 oktober een begin gemaakt wordt met de ranking van Bens-Koetshuis, zodat we toch nog wel wat wedstrijdritme kunnen opdoen. Aanstaande zondag begint de eerste ranking in een reeks van 8 rankings, georganiseerd door Langenbom DC uit Langenboom en dartvereniging t Koetshuis uit Reek. Aanvang as zondag is 13.00 uur en vindt plaats bij caf dn Bens in Langenboom. Deze rankings zullen afwisselend gespeeld worden zowel wat betreft de plaats, Dn Bens in Langenboom en gasterij t Koetshuis in Reek, als ook de speeldagen, de ene keer op zondagmiddag, de andere keer op zaterdagavond.
Voor nadere informatie over de plaatsen en dagen verwijs ik je graag naar de flyer, links bovenaan bij dit bericht.
De finaleranking wordt gehouden bij Gasterij 't Koetshuis te Reek op zaterdag 2 juni 2012, en zal afgesloten worden met een spetterende feestavond. Kortom redenen genoeg om hieraan te gaan deelnemen. Hopelijk zien we elkaar dus aanstaande zondag bij de eerste ranking van Bens-Koetshuis.

Nieuwe sponsor: Marcs dartbanen

Schaijk, maandag 17 oktober 2011.
Met heel veel genoegdoening kan ik jullie mededelen dat niemand minder dan Marc de Klein bereid gevonden is om als sponsor aan mijn website verbonden te willen zijn. Met zijn website: marcsdartbanen.nl heeft Marc een plaats gekregen op de sponsor-pagina van deze website. Klik op de inzet voor een vergroting.

Met zijn professionele en kwalitatief hoogwaardige dartbanen is Marc al jarenlang de huisleverancier van dartbanen voor de BBDB (Brabantboel Darts Bond) rankings, alsook voor de rankings van de RDB (Rivierland Darts Bond). Maar ook diverse open toernooien heeft Marc voorzien van dartbanen.
Ook kan men bij Marc terecht voor de huur van een echt hoofdpodium zodat elk toernooi helemaal tot in de puntjes perfect geregeld is voor wat betreft de dartbanen, inclusief verlichting, borden en stiften.
Persoonlijk ken ik Marc al gedurende enkele jaren en ben dan ook zeer verheugd met deze samenwerking. Toen ik gisteren op de eerste ranking van de BBDB (zie het vorige bericht) tegen Marc moest gooien was de sponsoring snel geregeld.

1ste Ranking BBDB in Langenboom

Schaijk, zondag 16 oktober 2011.
Vanmiddag vond de allereerste ranking van de Brabant Boel Darts Bond plaats voor het seizoen 2011/2012 . Dit was de eerste in een reeks van 8. Deze middag was het strijdtoneel van dit treffen caf zaal Dn Bens in Langenboom. Maar liefst 90 darters waren hierop af gekomen tijdens deze zonnige herfstdag. Ook gooide ik voor de eerste keer met mijn nieuwe outfit, waarop de zon ook een plaatsje inneemt , zie een eerder item hierover op deze website. De eerste wedstrijd in de poule ging tegen Oguz Karahan. In de eerste leg vielen de scores aan mijn kant prima, de dubbel liep wat stroever maar viel ook. In de tweede leg was Oguz degene die beter stond te scoren en trok aldoende de stand gelijk. Tijdens de beslissende derde leg ging het mooi gelijk op, ik kreeg nog wel wedstrijdpijlen maar kon die laatste dubbel net niet geraakt krijgen, iets wat Oguz wel lukte. Mijn tegenstander in de tweede partij was Niels Mauel. Ook in de eerste leg vielen bij mij de scores goed en met een 101 finish via T20-1-D20 werd deze leg gewonnen. In de tweede leg ging het bij mij scorend nog steeds redelijk en ook die laatste dubbel werd snel gevonden, een 2-0 overwinning was mijn deel. De laatste partij in de poule ging tegen Marc de Klein. Tijdens de eerste leg had Marc het beste van het spel en trof ook die laatste dubbel. In de tweede leg nam ik een voorsprong waardoor ik eerder op een uitgooi stond dan Marc, maar net mis is ook fout en dus verloor ik ook deze partij van Marc met 2-0. Dat een nederlaag tegelijkertijd ook winst kan opleveren ervaarde ik deze middag, want Marc bleek bereid om zich als sponsor van deze website aan te melden. Marc enorm bedankt, later zal ik hieraan speciale aandacht schenken.
Geloof het of niet maar met deze resultaten, 2 x verlies en 1 x winst, bereikte ik toch nog de winnaarsronde, omdat ik de gelukkigste was met de onderlinge resultaten.
In de winnaarsronde trof ik Marco Verhofstad aan om samen te proberen een ronde verder te komen. Ondanks dat ik in de eerste en tweede leg pijlen kreeg voor de legwinst, kon ik deze legs niet winnen. In de derde en laatste leg stond Marco beduidend beter te gooien en kansloos verloor ik ook deze laatste leg. Met een 3-0 nederlaag nam ik afscheid van dit eerste rankingtoernooi. Of het aan mijn nieuwe zonnige shirt heeft gelegen weet ik niet, maar vandaag toch weer de nodige rankingpunten vergaard, en zie ik de toekomst nog steeds zonnig in.

Nieuw: Bens Koetshuis Ranking

Schaijk, donderdag 13 oktober 2011.
Dartclub Langenbom uit Langenboom en dartvereniging t Koetshuis uit Reek hebben de handen ineen geslagen voor de organisatie van een Ranking Toernooi. Dit rankingtoernooi zal gehouden worden onder de naam Bens Koetshuis Ranking.
Het betreft hier een open ranking, dus iedereen mag hieraan deelnemen. Het rankingtoernooi zal gaan over 8 rankings en een finale eindranking. Voor meer info omtrent de data van dit rankingtoernooi klik je op de flyer linksbovenaan , of breng regelmatig een bezoekje aan de website van DC Langenbom via deze link: langenbomdc.nl, of bekijk de website van dartvereniging 't Koetshuis, die te vinden is onder: koetshuisdarts-reek.com.
De eerste ranking wordt gehouden op zondag 30 oktober 2011 en wel in caf Dn Bens, Dominicanenstraat 34 te Langenboom.

Open Reek, nog even wachten !!

Schaijk, woensdag 12 oktober 2011.
Het lijkt nu nog ver weg, maar voor je er erg in hebt is het al weer voorbij, het Open Reek 2011. Het inmiddels zeer in trek zijnde toernooi is weer ingepland, en zal gespeeld worden op dinsdag 27 december 2011, daags na de kerstdagen. Dit jaar alweer voor de negende keer. Het mooie van dit toernooi is dat het een poule-systeem in het begin is waarna er doorgespeeld wordt in een knock-out fase. Hierdoor speelt iedere deelnemer aan dit toernooi deze middag minimaal 4 partijen. Ideaal voor de gelegenheids darter en perfect voor de gedreven darter. Schrijf deze datum alvast op je dart-agenda. Mis het niet, het belooft weer net als voorgaande jaren een oergezellig brabants darttoernooi te worden. Klik met de muis op de inzet links boven en de poster zal vergroot weergegeven worden. Hierop is nog meer informatie te zien die betrekking heeft op dit werkelijk schitterende Open Reek darttoernooi

Verslag bekerwedstrijd tegen Get in There

Schaijk, vrijdag 7 oktober 2011.
Op donderdag 6 oktober vond onze eerste wedstrijd plaats in het bekertoernooi van de Brabantboel Darts Bond. Met vier man sterk waren we te gast in cafe The Hertog in Oss. Hier heeft het team van Get in There hun thuisbasis. Nagenoeg alles was aanwezig om er een mooie dartavond van te maken. Een klein minpuntje was de kwaliteit van het dartbord, wat helaas grote gevolgen zou hebben. De avond begon met de wedstrijd van mij tegen Hilko Toonen. In de eerste leg stond ik het beste te gooien, maar kon die laatste dubbel niet vinden. In de tweede leg was het Hilko die beter stond te scoren en ook die laatste dubbel wist te raken. Opvallend was wel de vele pijlen die bij mij uit het bord vielen, en dan bedoel ik niet de bouncers. Met een achterstand van 2-0 kwam gelukkig voor mij de ommekeer. Met beter spel wist ik de partij met een 3-2 zege winnend af te sluiten. In de tweede partij waren Rene en Marco Krom elkaars tegenstander. Scorend ging het mooi gelijk op, het verschil zat hem in de finishes. Hierin was Marco zeer doeltreffend, getuige een 2 darts finish van 96 via T20-D18. Ondanks dat Rene goede tegenstand bood kon hij helaas niet voorkomen dat de winst met 3-0 naar Marco ging. De derde partij deze avond was een treffen tussen Frenky en Rik van Oort. Ook in deze partij had vooral Frenky last van de kwaliteit van het dartbord want ook hier waren veel pijlen te zien die spontaan uit het bord vielen. Mede door deze tegenslagen en deels ook door het knappe gooien van Rik eindigde deze partij in een 3-1 zege voor Rik. De laatste singel ging tussen Pierre en Randy van Kessel. In deze pot waren de spelers aan elkaar gewaagd, waarbij het geluk niet aan de zijde van Pierre was, vele pijlen zaten strak op het ijzerdraad, maar wel aan de verkeerde kant. Gevolg hiervan was een overwinning met 3-1 door Randy. Voor aanvang van de tactics konden Frenky en ik ,met behulp van de aangereikte slijpsteen door Ronald Nijhuis, onze pijlpunten scherpen. Want zo spreekt Ronald: "Succes behaal je samen & Verbeteren doe je niet alleen". De eerste tactics partij van Frenky & ik ging tegen Hilko en Marco en hierin was het een echte kraker die met minimaal verschil in elke leg verloren ging. Met een 2-0 nederlaag konden wij weer gaan zitten. Aansluitend gooide Rene & Pierre tegen ditzelfde koppel en ook deze partij eindigde in een 2-0 winst voor het team van Get in There. Hierna was het weer onze beurt voor de tactics, ditmaal tegen Rik & Randy. Ook in deze pot ging het mooi gelijk op en de derde leg moest de beslissing brengen. De partij werd door mij beindigd omdat ik in mijn laatste beurt 2x de dubbele bull raakte en dat was voldoende voor de overwinning. Als laatste tactics stonden Rene & Pierre tegenover het koppel Randy & Ronald. Ook hierin was het enorm spannend, het ging mooi tegen elkaar op en ook hier moest de derde leg de beslissing geven. Met een mooie eindspurt ging de winst naar ons toe. Als afsluiting van deze gezellige avond in een gezellig cafe met alleen maar zeer gezellige spelers de teamronde gespeeld. Om een lang verhaal kort te maken, toen beide teams op 2 stonden was het Pierre die voor ons de D1 erin prikte, en dus hiermee het laatste punt voor ons binnen haalde. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team Get in There. Helaas is voor ons hiermee het bekertoernooi ten einde. Heren van Get in There bedankt voor de gezelligheid en sportiviteit deze avond en namens ons nog heel veel succes toegewenst in het bekertoernooi.