8e Open Reek in zicht.

Schaijk, zaterdag 30 oktober 2010.
Nog minder dan twee maanden wachten en dan is het eindelijk zover. Op maandag 27 december 2010 vind het jaarlijks Open Reek plaats. Dit jaar al weer voor de 8ste keer. Evenals alle voorgaande jaren zal dit dartspektakel plaatsvinden in de grote zaal van gasterij t Koetshuis gelegen aan de Heytmorgen 1 te Reek. (www.koetshuis-reek.nl). Ook dit jaar hopen we op een zeer grote opkomst, de laatste jaren was de deelname hieraan ver boven de 100 personen, zodat we ook dit jaar wederom een groots internationaal toernooi neer kunnen zetten. Er wordt allereerst gespeeld volgens een poule-systeem, zodat iedereen minimaal 4 wedstrijden speelt deze middag, alvorens het toernooi verder gaat in een verliezers- en een winnaarsronde. De organisatie is in handen van dartclub Koetshuis Reek. (www.koetshuisdarts-reek.com). Dit toernooi is d gelegenheid voor alle darters, goed en minder goed, om gezamenlijk een gezellige middag darten mee te maken. Bij voldoende deelneemsters zal er een apart dames toernooi gehouden worden. Noteer deze agenda alvast, het zal zeker de moeite waard zijn.
Klik op de inzet links boven voor een vergroting.

Wedstrijdverslag thuis tegen Pepper

Schaijk, dinsdag 26 oktober 2010.
Eindelijk dan nu weer een wedstrijdverslag van dartteam Koetshuis 4, het team waarin ikzelf dart en waar ik nog steeds reuze trots op ben. Gisteravond, maandag 25 oktober, was voor ons de vuurdoop voor de wintercompetitie van de Brabantboel. We kregen de heren van Pepper uit Uden op bezoek in het Koetshuis te Reek. Het spits werd afgebeten door Pepper speler Robert van Ras en mijzelf. In de eerste twee legs ging het scorend goed en ook de dubbels liepen lekker, waardoor ik met 2-0 voor kwam te staan. In de derde en vierde leg ging het scorend nog steeds goed, maar bij het uitgooien was het steeds net niet, waardoor Robert op gelijke hoogte kwam. Gelukkig bleven de scores in de beslissende leg goed en ook de dubbel werd gelijk met de eerste pijl geraakt, dus ons eerste punt was binnen. In de tweede partij van de avond mocht Wilke het opnemen tegen Jos Meulebeek. Beiden stonden zeer goed te gooien, regelmatig scores van 100 of meer. Jos liet zelfs een 180-score op het bord noteren. Ook hier was een beslissende vijfde leg nodig. Hierin was Jos het scherpst op die laatste dubbel. De volgende partij ging tussen Frank en Wolfgang van Schaijk. Met solide spel en buitengewoon scherp op de dubbels, n pijl was meestal voldoende, won Frank deze partij overtuigend met 3-0. Als laatste mocht Rene aantreden tegen Richard Turk. Het was een gelijkopgaande strijd, maar het verschil zat hem in het raken van de dubbels, en hierin was Rene beter dan Richard, en won derhalve deze partij met 3-0. Bij de tactics vormden Wilke & Rene het ene koppel en Frank & ik het andere. Frank en ik begonnen en wonnen onze eerste partij met 2-0 door zeer goed verzorgd spel. Onze tweede partij verliep net iets anders, de eerste leg wonnen wij zeer overtuigend, de tweede leg daarentegen ging verdiend naar Pepper toe. In de derde leg zag het er naar uit dat ook deze partij naar Pepper zou gaan, maar wij maakten dankbaar gebruik van hun missers en pakten zodoende vanuit een bijna uitzichtloze positie toch nog de volle winst. Hierna was het de beurt aan Wilke en Rene, die ook gelijk hun eerste partij met keurig spel omzetten in een 2-0 winst. De laatste tactics ging mede door minder goed spel van Wilke & Rene enerzijds en goed spel van Pepper anderzijds verdiend met 2-0 naar Pepper toe. Als afsluiting van de avond de teamronde gespeeld. Onder de aanwezige toeschouwers was het Rob Ariens die spontaan aanbood om deze ronde te schrijven, en dat ook prima deed. Rob bedankt hiervoor. Hierin was Pepper heer en meester, regelmatig de trippel vindend daar waar het aan onze kant niet echt lekker viel. Het laatste punt van deze avond ging naar Pepper toe, zodat er een einduitslag op papier kwam te staan van 6-3 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van Pepper bedankt voor de gezelligheid en de sportiviteit deze avond en veel succes toegewenst in het verdere verloop van de competitie.

1e Ranking Koetshuis-Fabeltje

Schaijk, zondag 24 oktober 2010.
Vanmiddag was de aftrap van de rankings Koetshuis-Fabeltje. In totaal worden er 8 rankings gehouden en daarna op uitnodiging de eindranking. De eerste ranking vanmiddag vond plaats in gasterij t Koetshuis. Met een opkomst van 14 personen viel dit enigszins tegen, maar vandaag vond ook de eindranking plaats van Bens/Lagerhuis waarvoor een heleboel Koetshuis spelers zich hadden geplaatst, vandaar hun afwezigheid hedenmiddag in Reek. Er werden 2 poules van 5 en 1 poule van 4 gevormd. Ik zat in een poule van 5 tezamen met Ger Kraus, Anthony van der Lee, Ian Okey en Jos Vos. Mijn eerste partij ging tegen Ger. Hierin stond ik lekker te spelen, met regelmatig hoge scores. In de eerste leg checkte ik net geen 140-finish, na 2x trippel 20 te hebben gegooid, viel de laatste pijl in het hoekje van de singel 15. In de derde leg produceerde ik een 180-score. Door goed spel wist ik deze partij met 3-1 te winnen. In mijn tweede partij tegen Anthony liep het niet zo goed als in de vorige partij, een nederlaag met 3-1 was het gevolg. De volgende wedstrijd ging tegen de Engelsman Ian. Ik stond redelijk te gooien maar het was tegen Ian niet voldoende. Ik verloor deze partij met 3-1. Mijn laatste poule wedstrijd ging tegen Jos. In de eerste leg had Jos het betere van het spel, maar raakte geen dubbel wat ik wel deed. In de volgende twee legs had ik het betere van het spel en won zodoende met 3-0. Anthony werd eerste in onze poule en Ger en ik eindigden op een gedeelde tweede plaats met evenveel punten, maar het onderling resultaat was in mijn voordeel, dus werd ik tweede en Ger derde. De winnaarsronde was gehaald. Mijn tegenstander in deze winnaarsronde was Jan Raaijmakers. De eerste leg ging met goed spel naar mij toe, de tweede leg ging naar Jan toe. In de derde leg was ik beter dan mijn tegenstander, en won deze leg. Met een finish van 102 (20-T20-D11) in de vierde leg maakte ik een einde aan deze partij en won met 3-1. Inmiddels aanbeland in de halve finale mocht ik het opnemen tegen Roy Leenders. Ik stond niet onaardig te gooien, maar Roy liet zien wat hij in huis had, en won verdiend van mij met 3-0. Hiermee was voor mij deze ranking voorbij, terwijl Roy in de finale het moest opnemen tegen Anthony, die in de finale gekomen was door in de halve finale van Mark Roefs te winnen, en hierin ook nog een 180-score noteerde. De finale werd door Roy gewonnen met 4-1. De finale in de verliezersronde ging tussen Joan van Orsouw en Jos Vos. Met 3-2 ging de winst in deze finale naar Jos toe.
De volgende ranking van Koetshuis-Fabeltje is op zondag 28 november en zal plaats vinden bij cafe Fabeltje in Oss.
Voor de stand klik hier www.koetshuisdarts-reek.com/ranking%20stand.html.

Gecombineerde trainingsavond

Schaijk, donderdag 21 oktober 2010.
Gisteren voor de laatste keer aan een trainingsavond deelgenomen bij Gasterij t Koetshuis, vanwege het feit dat vanaf volgende week de competitie begint. Aanwezig waren Joan, Wesley, Thijs, Rob, Jan en ik. Ook deze avond werden er koppels gevormd, die een hele competitie tegen elkaar zouden gooien, eerst 501/5 daarna tactics best of 3. Toevalligerwijs vormden Joan en Wesley samen een koppel, Thijs en Jan vormden een koppel, en dus bestond het laatste koppel uit Rob samen met mij. Onze eerste partij ging tegen het Eurotrade Orsouw duo (www.eurotrade-orsouw.com) wat door ons met 3-0 gewonnen werd. In onze tweede wedstijd tegen Thijs en Jan die wij ook wonnen met 3-1, maakte ik net geen 152 finish, omdat de laatste pijl geen D16 trof, maar mijn koppelmaat Rob maakte het in zijn beurt netjes af door de D16 wel te raken. Hierna gingen wij verder met tactics. De eerste tactics ging tegen Thijs en Jan, die niet nogmaals van ons een nederlaag wilden krijgen. Alle 4 stonden wij lekker te trippelen, maar door beter spel van Thijs en Jan kregen wij met 2-1 klop. De laatste tactics ging tegen Joan & Wesley. De eerste leg ging naar ons, maar de tweede leg ging verdiend naar hun toe waarbij zij meer dan 200 punten op het bord hadden staan. Dus volgde er een beslissende laatste leg. Hierin lieten wij zien dat ook wij trippels konden raken ook nadat ze al dicht waren, zodat tijdens deze leg toen ik met een Dubbele Bull de wedstrijd beindigde er ook voor ons meer dan 200 punten op het bord stonden. Al met al weer een geslaagde trainingsavond gehad tezamen met de altijd gezellige Rob als koppelmaat en alle anderen die deze avond ook aanwezig waren.
Aanstaande zondag 24 oktober vindt de eerste ranking plaats van Koetshuis-Fabeltje en wel in Reek bij Gasterij t Koetshuis. Zie inzet links boven. Klik op de inzet voor een vergroting. Iedereen die graag een pijltje gooit is van harte welkom. Er kan tot 13.00 uur worden ingeschreven. Wellicht tot zondag.

1e BBDB Rankingtoernooi bij t Tunneke in Heesch

Schaijk, zondag 17 oktober 2010.
Vandaag was de aftrap van het winterseizoen 2010/2011 van de Brabantboel Dartsbond en wel door middel van het 1ste rankingtoernooi. Ditmaal was de locatie cafe zaal t Tunneke in Heesch. Op dit eerste toernooi waren maar liefst 107 deelnemers, die allemaal gekomen waren om de eerste rankingpunten in de wacht te slepen. Dat behaalde resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst werd voor mij deze middag heel duidelijk. Daar waar ik de afgelopen twee weken zeer goed stond te gooien, was het vanmiddag bijzonder teleurstellend te noemen. Mijn eerste wedstrijd in de poule ging tegen Jos Megens, en ging verloren met 2-0 omdat ik geen hoge scores gooide en ook de kansen die ik kreeg op een dubbel liet liggen. Ricardo Mosch was mijn tegenstander in de tweede partij. Hierin stonden wij beiden zeer matig te gooien, en ook de dubbels werden rijkelijk gemist. Ricardo won deze partij van mij met 2-0. In de laatste poule wedstrijd mocht ik het opnemen tegen japi speler Folkert de Jong. Mijn scores in deze partij waren stukken beter dan die in de voorgaande partijen, maar Folkert moest zo nodig nog beter gooien. Gevolg hiervan was de derde nederlaag met 2-0. Na de poule-fase het toernooi verder gespeeld in de verliezersronde. In deze ronde was niemand minder dan Marcel Manders mijn tegenstander. Deze wedstrijd zal de boeken ingaan als de strijd der grijze duiven. Tijdens deze partij kwam er zo nu en dan een 100+ score voor mij op het bord, maar dat gold ook voor Marcel. En omdat Marcel direct zijn eerste mogelijkheden op een dubbel verzilverde, eindigde deze partij met een 2-0 winst voor hem. Terugkijkend op dit toernooi kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat het vandaag absoluut niet lukte. Maar niet getreurd, er volgen nog 7 rankingtoernooien meer waarin het voor mij alleen maar beter kan gaan.
Winnaar van dit toernooi is Braulio Roncero geworden, winnaar in de B-ronde is niemand minder dan grijze duif Marcel Manders geworden.

Nieuwe sponsor: Eurotrade-Orsouw

Schaijk, vrijdag 15 oktober 2010.
Met gepaste trots kan ik jullie mededelen dat alweer een sponsor bereid is gevonden om via deze site zichzelf te promoten.
De handelsonderneming Eurotrade-Orsouw is toegevoegd op de sponsor-pagina. Deze handelsonderneming houdt zich bezig met inkoop en verkoop van allerlei goederen voor zowel bedrijven als ook particulieren. Tevens is Eurotrade-Orsouw ht adres voor het huren van diverse goederen. Neem regelmatig een kijkje op hun zeer mooie, en goed overzichtelijke website (www.eurotrade-orsouw.com) zodat je op de hoogte blijft van hun aanbod.

Trainingsavond op de dubbels

Schaijk, donderdag 14 oktober 2010.
Gisteren wederom naar het Koetshuis afgereisd. Ditmaal waren we met 10 personen in totaal, zodat er 5 koppels gevormd konden worden. In onderling overleg werd er besloten om deze avond het spel 301 dubbel-in dubbel-uit te gooien. Dus beginnen met allereerst een dubbel te gooien alvorens de punten geteld mogen worden. De volgende koppels stonden op papier, Thijs & Johan, Wesley & Rob, Joan & Anthony, Frank & Jan en Corry & ik. Onze eerste wedstrijd ging tegen het koppel Thijs & Johan. Deze partij wonnen wij met 2-0, waarbij ik in de laatste leg 42 uitgooide met D12-D9, het was dus dubbel dubbel uit. In onze tweede wedstrijd tegen Wesley & Rob kwamen wij met 1-0 achter te staan, maar in de tweede leg wist ik een nette 103-Finish te maken, 5-T20-D19, waardoor de stand weer gelijk werd. In de laatste leg trok Wesley de overwinning naar hun toe middels een prima 98-Finish te noteren, D20-D20-D9. Dit was dus een dubbel dubbel dubbel uit. De derde partij ging tegen Joan & Anthony, waarbij er zeker in de eerste leg voor ons kansen waren maar ze helaas niet benut werden. Met 2-0 verloren we deze wedstrijd. De laatste wedstrijd van ons ging tegen het koppel Jan & Frank. In de eerste leg stonden wij veel eerder op een finish, maar raakten geen dubbels, gevolg een achterstand met 1-0. In de volgende legs ging het scoren en finishen veel beter zodat wij wonnen met 2-1.
Vermeldenswaard van deze avond is ook nog de 127-Finish, D20-T19-D15, van Thijs in de partij van Thijs & Johan tegen Frank & Jan. Dit was dus een dubbel trippel dubbel uit.
Op het eind van de avond bleek het duo Joan & Anthony het beste gepresteerd te hebben, op een gedeelde tweede plaats de koppels Wesley & Rob en Corry & ik en op een gedeelde derde plaats de koppels Jan & Frank en Thijs & Johan.
Deze avond wederom goed samen met Corry staan te gooien, zodat deze trainingsavond als zeer geslaagd mag worden bestempeld. Wellicht tot aanstaande zondag, wanneer het eerste rankingtoernooi van de BBDB zal plaatsvinden in Cafe-zaal t Tunneke te Heesch.

Winnaar in Witte Paard Volkel

Schaijk, zondag 10 oktober 2010.
Vandaag deelgenomen aan een gezelligheids dartstoernooi bij cafe t Witte Paard te Volkel. Omdat er helaas maar 8 personen vanmiddag naar deze gezellige kroeg waren gekomen, konden er twee poules van 4 gemaakt worden. Naast mijzelf zaten in dezelfde poule de volgende personen, Twan Nijland, Mia van Dalen en Marly Nijland. In mijn eerste wedstrijd tegen Twan stond ik lekker te gooien, met regelmatig hoge scores. Deze partij wist ik met 3-0 te winnen, waarbij ik in de tweede leg een finish had van 86 met twee pijlen, T18-D16. De tweede partij ging tegen Mia. Ook in deze partij stond ik ongekend goed te spelen. Tijdens een leg die ik startte met een 180-score, ging ik voor een heuse 9-darter. De vierde pijl ging ook in de T20, en ook pijl nummer 5 ging in de T20, helaas ging de laatste pijl in de T5. Ik was dus meer dan halverwege geweest voor een 9-darter. Uiteindelijk ging deze leg in 17 darts uit. Met 3-0 werd deze partij gewonnen. De laatste partij in de poule tegen Marly ging ook van een leien dakje, een verdiende overwinning met 3-0 was het gevolg. Hierdoor kwam ik in de halve finale te staan, waar Anthony Boumans mijn tegenstander was. Het ging mooi gelijk op, met goed verzorgd spel aan beide kanten. Anthony pakte de eerste leg, daar waar ik het betere van het spel had maar geen dubbel geraakt kon krijgen. De tweede leg ging naar mij toe. Ook de derde leg ging naar mij toe met een 74-finish, 11-13-Dbull. De vierde leg ging weer naar Anthony toe, waardoor er een allesbeslissende vijfde leg gegooid moest worden. Ook tijdens deze laatste leg stonden wij beiden zeer goed te spelen. Met een twee-darts finish van 86, T18-D16, maakte ik een eind aan deze leg en dus ging de overwinning naar mij toe.Hierdoor had ik de finale bereikt. In de finale mocht ik het opnemen tegen Danny Verhoeven, die eerder in de andere halve finale afgerekend had met Twan Nijland. Gedurende deze finale kon ik het goede spel van deze middag voortzetten. Bij een stand van 179 op het bord in de laatste leg scoorde ik allereerst 139, om daarna gelijk met de eerste pijl de D20 te raken. Met 4-0 won ik overtuigend deze finale. Kort samengevat kan ik zeggen dat ik vanmiddag bijzonder lekker heb staan spelen, met een 180-score, 2x een 86-Finish en een 74-Finish, en 5 winstpartijen met een legsaldo van 16 voor en 2 tegen.

Tactics trainingsavond gehouden

Schaijk, donderdag 7 oktober 2010.
Gisteravond was het aantal darters in gasterij t Koetshuis niet zo groot. Met een aantal van 6 was de opkomst gering te noemen. Aanwezig waren Anthony en Corry van de Lee, Frenky Heurkens, Jan Raaymakers, Joan van Orsouw en ik. Besloten werd om deze avond het spelletje tactics te gooien. Telkens maar n leg, dus zou er constant goed gegooid moeten worden. In eerste instantie werden er 2 poules van drie gemaakt. In mijn poule zaten naast mijzelf ook nog Corry van de Lee en Jan Raaijmakers. Ik wist beide partijen in mijn voordeel te beslissen, hiermee eindigde ik bovenaan in de poule. Nummer twee in onze poule werd Jan en Corry eindigde als derde. In de andere poule werd Anthony eerste, Joan tweede en Frenky derde. Na de poule fase werden er drie wedstrijden gespeeld, de nummers 1 van de poule tegen elkaar, de nummers 2 tegen elkaar en de nummers 3. Dus mijn tegenstander was Anthony. Met zeer goed spel won ik ook deze partij. In de andere partijen wist Joan te winnen van Jan, en Frenky van Corry. Hierdoor bleven Joan, Frenky en ik over, die onderling mochten uitmaken wie vanavond het scherpst was. In mijn partij tegen Frenky vielen de pijlen precies waar ik ze hebben wilde, met als gevolg een verdiende overwinning. Frenky verloor ook zijn partij tegen Joan. Dus moest er nog n partij gespeeld worden, namelijk Joan tegen mij. Soms zijn er van die dagen dat het absoluut niet lukt, en heel af en toe heb je van die dagen dat alles goed valt. Dat laatste was tijdens mijn laatste wedstrijd het geval. Met buitengewoon zeer goed spel, de ene trippel na de andere trippel scorend, won ik ook deze partij. Deze avond weer lekker staan gooien waardoor voor mij persoonlijk de dartsport met al zijn facetten nog steeds een prima manier is om enorm van te genieten.

Vooraankondiging Open Reek 2010

Schaijk, maandag 4 oktober 2010.
Beste darters de datum voor het 8e Open Reek 2010 is bekend, wat voor niemand waarschijnlijk een verrassing is, want Open Reek wordt altijd op 27 december gehouden, de dag na Kerstmis. Ditmaal zal het toernooi gehouden worden op maandag 27 december 2010. Het toernooi wordt gespeeld in Gasterij 't Koetshuis, Heytmorgen 1 te Reek. De organisatie van dit groots opgezet internationaal toernooi is in handen van dartvereniging Koetshuis-Reek. (www.koetshuisdarts-reek.com). Speciaal voor de dames zal er bij voldoende inschrijving een apart damestoernooi plaatsvinden, dus dames zet deze datum alvast in je agenda of op de kalender. Zoals ook voorgaande jaren zal ook dit jaar gespeeld worden in een poule-systeem zodat iedereen in ieder geval meerdere partijen gooit. Maar heel belangrijk is de Brabantse gezelligheid die op dit toernooi duidelijk naar voren komt. Dit toernooi mag je gewoonweg niet missen. Klik op de inzet links boven voor een vergroting.