Zon overschaduwt Koetshuis 4 in beker

Donderdag 29 oktober 2009.
Een tekstregel uit een liedje luidt: “zoek de zon op, dat is zo fijn”. Gisteren, woensdag 28 oktober 2009, hebben wij de Zon opgezocht en wel in het Gelderse Ewijk, maar fijn was het zeker niet. Al vlug verdween de zon voor ons, om plaats te maken voor grote donkere onheilspellende wolken. Voor de beker moesten we tegen het team van de Zon van het gelijknamige cafe aldaar. Als eerste trad Pierre aan tegen Danny van Klompenburg. Pierre gooide helemaal niet slecht, maar kwam toch ruim tekort. De eerste nederlaag met 3-0 was een feit. De volgende partij ging tussen Marco Niemeyer en mij. Ook ik stond ze lekker te raken, maar Marco liet zien dat hij een klasse beter was. De tweede nederlaag met 3-0 was daar. Wilke had als tegenstander Erik van Zanten. Ook Wilke liet zich van haar beste kant zien. Als enigste van ons team kon Wilke een klein zonnestraaltje ontwaren want ze pakte een leg in haar partij, maar verloor desondanks toch met 3-1. Hekkensluiter in de singels was Rene die het mocht opnemen tegen Theo Reuters. In deze partij hetzelfde liedje als in de voorgaande partijen, er werd door Rene helemaal niet slecht gegooid, maar Theo was scorend nog beter. De derde nederlaag met 3-0 was een feit. Bij het spelletje tactics lieten de heren van de Zon zien dat ze ook dit onderdeel van het darten onder de knie hadden. Zowel Rene samen met mij alsook Wilke met Pierre verloren de tactics van hun. Bij de 701 verloren Rene en ik kansloos met 2-0. Wilke en Pierrre pakten nog wel een leg, maar ook dat was onvoldoende voor een overwinning. Tot slot nog even vlug de teamronde gegooid. Met scores voor de heren van de Zon nauwelijks onder de 100 per beurt was het snel bekeken. Met een knappe finish van 92 werd een einde gemaakt aan onze martelgang. Deze heren van de Zon waren deze avond duidelijk een maatje te groot voor ons. Een voor ons bedroevende uitslag van 9-0 in het voordeel van de Zon was het eindresultaat. Heren van de Zon bedankt voor de dartlessen, en succes in het verdere verloop van de beker.

WILGOAHARD op PDC toernooi

Schaijk, maandag 26 oktober 2009.
Afgelopen weekend, zaterdag 24 en zondag 25 oktober was er in Nuland bij motel de Valk het laatste Pro-tour Players Championship van dit jaar. Behalve Phil Taylor was de gehele PDC top aanwezig. Ook ik was zondag aanwezig op dit toernooi, maar dan wel als toeschouwer. Wie gedurende dit weekend wel aan beide toernooien deelnam als darter, was niemand minder dan Wilchard Vissers, oftewel WILGOAHARD uit Geffen. Voor de brabantboelers onder ons geen onbekende. Wilchard was speciaal voor dit weekend gesponsord door zijn beste maten. Op zaterdag mocht WILGOAHARD het opnemen tegen Dennis Smith. Scorend liep het prima deze partij, Wilchard mocht steeds als eerste beginnen aan de laatste dubbel, maar was hierin net niet scherp genoeg. Dit in tegenstelling tot zijn professionele tegenstander, die gelijk de dubbels erin prikte. Een nederlaag met 6-1 was het gevolg. Op zondag was Barrie Bates zijn opponent. Toegejuicht en gesteund door zijn maten en ondergetekende speelde Wilchard deze partij. Helaas liet WILGOAHARD tijdens deze partij niet zijn beste kunnen zien. Niettegenstaande winst in 1 leg, werd ook deze partij afgesloten met verlies. Ondanks de nederlagen bleef toch de lach op zijn gezicht, en met een hele ervaring rijker was dit toernooi voor Wilchard ten einde. Gezamelijk hebben we gezellig dit toernooi tot aan het einde toe bijgewoond. Met dank aan Bas van Dartfreakz.nl die ons samen op de gevoelige plaat vastlegde. Zie inzet (klik op de foto voor een vergroting). Winnaar van het zaterdag toernooi is Steve Beaton geworden, de winnaar op zondag heette James Wade. Andere hoogtepunten die ik tijdens dit toernooi gezien heb was de finish van 144, T18-T18-D18, van Andy "the Hammer" Hamilton, die hiermee de wedstrijd won. Heb ook gezien hoe Braulio middels een 140 finish, T20-T20-D10, een leg pakte. Mede dankzij WILGOAHARD kan ik terugkijken op een leuke middag darts.

Dartshirt met eigen logo

Zaterdag 24 oktober 2009.
Omdat ik regelmatig mee doe aan open- en gezelligheidstoernooien, leek het mij mooi om hiervoor een eigen dartshirt met persoonlijke inbreng te laten maken.
In de competitie van de Brabantboel spelen we in zwarte shirts van Gasterij 't Koetshuis met op de mouw het logo van onze sponsor, te weten De Molen Banden uit Reek, en op de achterzijde uiteraard reklame voor Gasterij 't Koetshuis.
Voor de toernooien die niet direkt aan de Brabantboel gekoppeld zijn heb ik tesamen met zoon Stef een eigen logo voor mij persoonlijk ontworpen. Zie inzet. Dit logo heb ik op de achterkant van een zwart dartshirt laten drukken, zodat ik dit shirt kan dragen op deze toernooien. Voor foto's van deze shirts moet je naar de foto-pagina gaan.

Wedstrijdverslag uit tegen de Wissel 2

Vrijdag 23 oktober 2009.
Afgelopen woensdagavond 21 oktober waren we te gast in Oeffelt bij de heren van de Wissel 2 van het gelijknamige cafe. Als eerste mocht aan onze kant Rene gooien tegen Theo Cornelissen. Tijdens de eerste en de tweede leg stond Rene lekker te gooien, maar miste de dubbels. De laatste leg liep het niet meer zo soepel bij Rene, wat resulteerde in een verliespartij met 3-0 van Theo. Als tweede deze avond had ik als tegenstander Will van Lin. Ik opende met 140 en bleef gedurende de eerste leg goed scoren, ook een 2-darts finish van 85 viel meteen. Ook in de tweede leg ging het goed, wederom gelijk gefinished op 35, 3-D16 met twee pijlen. In de derde leg kwam ook Will op gang, en won deze leg. De vierde leg was bij Will de koek al weer op, zodat ik met dubbel 2 de winst naar ons toe trok. In de derde partij van de avond speelde Wilke tegen Mark Janssen. Gedurende de eerste en de tweede leg stond Wilke knap te spelen, waardoor zij met 2-0 voor kwam te staan. In zowel de derde alsook de vierde leg wilde het bij Wilke niet meer, gevolg 2-2. In de laatste beslissende leg was het Wilke dan toch die uiteindelijk het hoofd het meest koel hield, en het eerste die laatste dubbel gooide. Tot slot mocht Pierre aantreden tegen Gerard Hendriks. Het was Gerard die het betere van het spel had, maar Pierre gooide de eerste leg knap uit met een 58-finish. Helaas voor Pierre was dit zijn enige wapenfeit, de volgende drie legs gingen naar Gerard toe. De samenstelling van de koppels was hetzelfde als vorige week. Rene en ik speelden samen, en wonnen gelijk onze eerste koppelpartij met zeer goed spel. De tweede koppelpartij verloren we maar net met 2-1. Wilke en Pierre verloren hun eerste koppel met 2-0, en ook hun tweede koppelpartij verloren ze met 2-1. Zoals gebruikelijk wordt de avond beeindigd met de teamronde. Rene mocht voor ons als eerste beginnen, en opende gelijk met een 140-score. Helaas voor ons stond na enige tijd de stand weer gelijk. Het lukte Pierre helaas net niet om middels een 100+ finish het laatste puntje te pakken. Ook de teamronde werd verloren, zodat er een einduitslag verscheen van 6-3 in het voordeel van de heren van de Wissel 2. Heren bedankt voor de gezellige avond, veel succes toegewenst voor de rest van de competitie, en hopelijk valt bij ons in Reek het kwartje onze kant op.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Zondag, 18 oktober 2009.
Vandaag was het tweede gezelligheids toernooi van Gasterij 't Koetshuis in Reek een feit. Vandaag hadden 25 fanatieke darters de weg naar Reek gevonden. Aanwezig waren o.a. Braulio Roncero, Eimardo van Engelen, Hermie van Orsouw en vele voor de lokale dartwereld bekende gezichten. Ik was ingedeeld in een poule tesamen met Roy Leenders, Christian van Ballegooij en Mark Roefs, allen ere-divisie spelers. Alle drie partijen werden verloren, dus ging ik na de poule-fase verder in de verliezersronde. Hierin trof ik Antoine van Bakel, die de eerste leg pakte, maar met een knappe 88 finish T20-D14 trok ik de partij gelijk. De beslissende leg werd door mij gewonnen. In de volgende ronde trof ik Colinda Dolenweerd als tegenstandster. Deze partij won ik met 2-0, dus ik stond in de halve finale van de B-ronde. In deze wedstrijd was Paul Tesser mijn tegenstander. Ik pakte gelijk de eerste leg, maar daarna was het sprookje voor mij over. Paul won met 3-1. In de finale van de B-ronde won Mark Roefs van Paul. De finale van de winnaarsronde ging tussen Eimardo van Engelen, die de ronde ervoor Braulio opzij zette, en Hermie van Orsouw. Laatstgenoemde won de finale. Het volgende toernooi bij Gasterij 't Koetshuis vind plaats op zondag 29 november 2009 aanvang 13.00 uur.

Wedstrijdverslag thuis tegen Typhoon Tigers

Maandagavond 12 oktober 2009 was voor ons de aftrap van het nieuwe winterseizoen. We hadden in Reek de heren van Typhoon Tigers op bezoek. Ze deden hun naam (tijgers) geen eer aan, ze vochten als leeuwen. Voor ons team begon Pierre in de eerste wedstrijd tegen Patrick van Rossum. Beide heren stonden aardig te gooien, maar het verschil werd gemaakt door knappe finishes door Pierre. Ons eerste punt was daar want Pierre won met 3-1. Hierna volgde de "kraker" van de avond. Wilke tegen Ger Kraus. Ger had nog niet zo lang geleden al een keer van Wilke verloren, en wilde dus iets rechtzetten. Ger produceerde nog wel een 180, maar moest wederom toezien hoe Wilke met knap spel de wedstrijd won met 3-1. Als derde in de rij mocht Rene het opnemen tegen Michel van Wanroy. Bij Rene vielen de pijlen of niet goed, of op de grond. Kortom het was niet de avond zoals Rene zich had voorgesteld. Een 3-0 nederlaag was het gevolg. De laatste singel ging tussen Ian Okey en mij. Het was een gelijk opgaande strijd, met net geen hoge uitgooien, Ian miste nipt een uitgooi van 109, terwijl ik bij een stand van 120 die laatste dubbel ook niet raakte. Het werd een overwinning met 3-0 voor Ian Okey. Bij de tactics vormden Wilke & Pierre een koppel en Rene & ik. Wij begonnen en verloren niet geheel kansloos met 2-1. Wilke en Pierre gooiden daarna hun twee partijen. De eerste partij wonnen ze met 2-1, hun tweede partij verloren ze met 2-0. Daarna mochten wij nog onze laatste tactics partij spelen. Ondanks dat er af en toe zeer goede beurten tussen zaten, verloren we toch met 2-0. De avond werd afgesloten met de bierronde. Hierin stonden beide teams aardige scores te gooien. Met een stand van 40 op het scorebord mocht voor ons Wilke aantreden, en die gooide met zuivere precisie haar eerste pijl in de D20. De einduitslag is geworden 5-4 in het voordeel van Typhoon Tigers. Heren van Typhoon Tigers bedankt voor de gezellige avond en tot ziens in Gennep. Succes toegewenst voor de rest van de competitie.

1ste Rankingtoernooi BBDB te Beuningen

Zondag, 11 oktober 2009.
Vanmiddag begon het winterseizoen 2009/2010 van de Brabantboel darts bond met het eerste rankingtoernooi in Beuningen, jawel in Gelderland, bij cafe de Vrijboom. Samen met mijn teamgenoot van Koetshuis 4, Rene Elbers, afgereisd naar het "buitenland". Er hadden zich vandaag 84 darters ingeschreven. Ik zat tesamen met Marco Gerrits, Ted Wijnen en Wilco Vissers in een poule. Mijn eerste wedstrijd tegen Wilco Vissers wist ik te winnen met 2-1. In de tweede wedstrijd was Marco Gerrits mijn tegenstander. Ook deze partij wist ik met 2-0 te winnen. De laatste wedstrijd tegen Ted Wijnen verloor ik met 2-0. Ondanks twee overwinningen van de drie partijen in de poule-fase, was dit net niet goed genoeg voor de winnaarsronde. In de verliezersronde ging ik onderuit tegen Christian van Ballegooij met 2-0. Niet slecht gegooid deze dag, maar toch een enigzins teleurstellend resultaat geboekt. Voor meer info omtrent dit 1ste rankingtoernooi van de Brabantboel darts bond verwijs ik je graag naar www.brabantboel.nl.

Darttoernooi Witte Paard Volkel

Schaijk, zondag 4 oktober 2009.
Vanmiddag deelgenomen aan een gezelligheids darttoernooi bij cafe 't Witte Paard in Volkel. Naast het gezelligheids toernooi individueel, werd daar ook een blind-koppel toernooi gehouden. In het singel toernooi, waarin ik ingedeeld was in een poule van 4, won ik twee van de drie wedstrijden, maar dit bleek achteraf toch net niet goed genoeg te zijn om door te gaan naar de winnaarsronde. In de verliezersronde verloor ik mijn eerste wedstrijd van Virginia Coomans, omdat de pijlen in deze wedstrijd niet gingen zoals ik bedoelde. In het koppeltoernooi waarbij ik samen koppelde met Hans Geerings, ging het een stuk beter. Samen bereikte we de finale, waarin Stefan Kanters en Twan Nijland onze tegenstanders waren. Zowel Hans als ik stonden lekker te gooien wat resulteerde in een 3-1 overwinning voor ons. Gedurende deze partij miste ik net een finish van 109 op dubbel 18, maar in een andere leg finishte ik met 80, en ook de laatste dubbel D16 werd door mij geraakt. Met genoegdoening kan ik terugkijken op een fijne middag darten.