Koetshuis 4 ronde verder in de beker

Op maandagavond 27 oktober 2008 moesten we thuis voor de beker spelen tegen het team Elly's cafe uit Ravenstein. Het spits werd afgebeten door Rene die in zijn single tegen Twan van den Broek moest gooien. Rene had weinig moeite met zijn tegenstander en won gemakkelijk met 3-0. De tweede partij ging tussen Pierre en Robert van Boxtel. Het was een gelijk opgaande strijd, waarbij de 5de leg de beslissing moest geven. Helaas voor Pierre ging de winst naar Robert van Boxtel met 3-2. De tegenstander van Wilke deze avond was Wilco Bakker. Ook deze partij kende geen duidelijke betere speler, waardoor het ook spannend was. Gelukkig voor Wilke gooide zij het eerst de 5de leg uit, waardoor ze met 3-2 won van Wilco Bakker. Als laatste deze avond mocht ik gooien tegen Hans van der Leest. Ik kwam vrij gemakkelijk met 2-0 voor, mede door direkt de dubbels te raken. Maar de 3de en de 4de leg gingen toch naar Hans van der Leest. Dus ook deze strijd werd beslist in de 5de leg. Na wat worpen op de dubbels van beide spelers was ik het dan toch uiteindelijk die hem gooide, en dus won met 3-2. De koppels deze avond werden gevormd door Wilke samen met Pierre, en Rene en ik. De tactics van Wilke en Pierre werden moeiteloos gewonnen met 2-0. Daarna gooiden Rene en ik de 701. Wij wonnen deze partij met 2-1, met als hoogtepunt de maximale score van 180 gegooid door Rene. Hierna moest Wilke samen met Pierre de 701 gooien, welke zij wonnen met 2-0. Het laatste duel van de koppels was dat van Rene met mij in de tactics. Ook deze partij wonnen wij met 2-0. Tot slot nog even de bierronde gegooid, die ook door ons werd gewonnen. Einduitslag derhalve 8-1 in het voordeel van Koetshuis 4. De mannen van Elly's cafe bedankt voor de gezelligheid en succes toegewenst in de competitie. Het is ons dan na al die jaren toch gelukt om voorbij de eerste ronde van de beker te komen. We hopen nog hoge ogen te gooien in het beker toernooi, maar dat zal in de toekomst moeten blijken.

Wedstrijdverslag uit tegen 't Oventje 1

Vrijdagavond 24 oktober 2008 zijn we afgereisd naar 't Oventje om aldaar te spelen tegen 't Oventje 1. Omdat Frank deze week vader is geworden van zoon Jort deed hij vanavond niet mee, maar is wel later op de avond naar onze verrichtingen komen kijken. Dit is de juiste team-spirit. De eerste wedstrijd deze avond was die van mij tegen Willie Gerrits. We waren beiden even goed (of slecht) waardoor het een spannende strijd werd die uiteindelijk door Willie Gerrits gewonnen werd met 3-2. In de tweede partij stond Wilke tegenover Guus Eggink. Door goede finishes won Wilke met 3-0. De derde partij was die van Pierre tegen Mart de Louw. Ook in deze partij waren de spelers aan elkaar gewaagd. Ondanks pijlen op de laatste dubbel kon Pierre niet winnen van Mart de Louw die nipt met 3-2 met de winst ervandoor ging.
Als laatste trad Rene aan tegen Arno Beekmans. Het werd de wedstrijd van Rene, die vooral door hoge scores en goeie uitgooien de winst naar zich toe trok en overtuigend won met 3-2. Tussenstand derhalve na de singels 2-2. Bij de koppels werden de teams gevormd door Wilke samen met Rene, en Pierre met mij. Wilke en Rene, waarbij Rene wederom zeer solide stond te gooien, wonnen de eerste partij met 3-0. Helaas verloren ze de andere partij met 3-2. Pierre en ik verloren onze eerste koppelwedstrijd met 3-1. Gelukkig wonnen we de andere partij met 3-2 door een welgemikte worp van mij op de dubbel 1. (dit na overigens diverse pijlen op de dubbels te hebben gegooid). De bierronde moest dus de beslissing brengen welk team met de overwinning zou gaan strijken. Ook het team van 't Oventje kende deze avond weinig geluk op de laatste dubbel, waardoor Pierre met dubbel 8 voor ons de winst binnenhengelde. Einduitslag 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Na de nederlaag van vorige week dus de eerste overwinning in de 1ste divisie. Rest mij nog het gezellige team van 't Oventje veel succes toe te wensen in de rest van de competitie, en tot ziens in Reek.

Wedstrijdverslag thuis tegen Mickey Mouse 1

Op maandagavond 13 oktober 2008 hebben wij onze eerste wedstrijd gespeeld van dit seizoen in de 1e divisie A van de Brabant Boel Darts Bond. Onze tegenstander deze avond waren de heren van Mickey Mouse 1 uit Grave. Omdat mijn voorbereiding op dit winterseizoen niet optimaal was, heb ik deze avond zelf niet gegooid, maar was uiteraard wel aanwezig om de teamleden aan te moedigen. De spits deze avond werd afgebeten door Wilke tegen Ferry de Wit. Jammer was dat Wilke dit keer niet haar niveau haalde, waardoor de wedstrijd door Ferry gewonnen werd met 3-1. De tweede wedstrijd was die tussen Rene en Louis Hagen. Voor Rene was dit zijn aller eerste competitie-wedstrijd. Naarmate de strijd vorderde, kwam Rene beter in zijn spel. Helaas voor Rene was Louis met een uitgooi van 109 vandaag de betere. Uitslag was 0-3 in het voordeel van Louis. Voor de derde partij deze avond mocht Pierre het opnemen tegen Peter Ruiken. Ondanks goed tegenspel van Pierre ging de winst met 3-1 naar Peter Ruiken. De laatste single van de avond was die van Frank tegen Leo Janssen. Mede door goede scores en prima finishes trok Frank de wedstrijd naar zich toe en won met 3-0. De koppels werden gevormd door Wilke en Frank en door Pierre met Rene. Beide koppels wonnen een partij met 3-1, maar verloren ook een partij met 3-1. De bierronde werd gewonnen door Mickey Mouse 1, waardoor de einduitslag neerkwam op 3-6 in het voordeel van Mickey Mouse 1. Zodoende werd onze eerste wedstrijd in de 1e divisie afgesloten met een nederlaag.

Slechte voorbereiding op winterseizoen 2008/2009

Door omstandigheden in de familiare sfeer was het voor mij persoonlijk niet mogelijk om me optimaal voor te bereiden voor het komende winterseizoen. Ik heb nauwelijks kunnen oefenen en heb daardoor een aanzienlijke achterstand opgelopen. Heb vanavond wat pijltjes staan te gooien, maar de scherpte is nog ver te zoeken. Hopelijk veranderd dit de komende weken. Ondanks de slechte voorbereiding heb ik er wel zin in, temeer omdat we als team voor het eerst in de eerste divisie gaan gooien. Rest mij nog om iedereen in het algemeen, maar de teamgenoten van Koetshuis 4 in het bijzonder, heel veel succes toe te wensen in de aanstaande wintercompetitie van de Brabantboel.