Wedstrijdverslag tegen Darth Vader

Schaijk, vrijdag 30 januari 2015.
Op de donderdagavond van de 29ste januari hebben we onze competitie wedstrijd gespeeld tegen team Darth Vader uit Langenboom. Onze tegenstander staat halverwege de competitie al een straatlengte voor op de nummer 2 in onze poule, met andere woorden we wisten dat we het vanavond niet gemakkelijk zouden krijgen. De avond begon met de singel partij van mij tegen Lars Fransen. Verder dan het afsnoepen van één leg kwam ik niet in deze partij, die door Lars gewonnen werd met 3-1, een terechte uitslag omdat Lars gewoon beter was. Wilke gooide in haar partij tegen Mendy Verhofstad prima pijlen, het finishen was net niet goed genoeg, hierin was Mendy het scherpst en won al doende, enigszins vertekend, de wedstrijd met 3-0. In de derde singel mocht John het opnemen tegen Geert Hendriks. John stond zeker niet onaardig te gooien maar was niet opgewassen tegen een ontketende Geert. Met een zege van 3-0 ging de winst naar Geert Hendriks toe. In de laatste singel was Geert van den Berg de tegenstander van Frenky. Scorend kon Frenky wel bijbenen met Geert, maar bij het finishen was Geert uiterst scherp. Frenky deed zijn best maar moest toch in Geert zijn meerdere erkennen en verloor de partij met 3-0. De koppels aan onze kant werden gevormd door Wilke/Frenky en door John/ik. Het eerstgenoemde koppel verloor hun tactics na een spannende strijd met 2-1. John en ik verloren bij de tactics beide legs met maar een haardikte verschil, een nederlaag met 2-0 was ons deel. Bij de 501 wisten John/ik nog wel één leg te winnen, maar kregen er ook 3 om onze oren, gevolg een verliespartij met 3-1. Het koppel Wilke/Frenky eindigde hun 501 met een overwinning van 3-1 op team Darth Vader. De eer was gered. Deze laatste overwinning van ons gaf ons moed om zelfverzekerd de teamronde in te gaan. Lange tijd stonden wij ver voor met de scores, maar uiteindelijk stonden beide teams op 5 punten. Het is Wilke voor ons die via 1-D2 deze 5 uitgooit en daarmee voor ons het laatste punt binnen haalde en het lekkere bier. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 7-2 in het voordeel van team Darth Vader. Deze avond bevestigde de koploper positie van het team van Darth Vader, wij kwamen duidelijk te kort. Samenvattend hebben we gezamenlijk een oer gezellige dartavond gehad. Heren en dame van team Darth Vader veel succes toegewenst voor het verdere verloop in de competitie en op voorhand al gefeliciteerd met het kampioenschap in onze poule dit seizoen.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, zondag 25 januari 2015.
Het was weer een drukke en sfeervolle aangelegenheid gister avond, zaterdag 24 januari, in het Koetshuis te Reek waar een gezelligheidstoernooi gehouden werd. Met een deelnemers aantal van 33 was dit zeker een geslaagde opzet te noemen. Onder deze deelnemers een groot aantal jeugdige spelers die zeker niet onaardig stonden te darten. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Voor wat betreft het darten is dat zeker het geval. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Brian Bartels. De eerste leg is voor Brian. In de tweede leg trek ik de stand gelijk met een 2-darts finish van 85 via T15-D20. Hierna behouden wij beiden onze leg en dus moet de vijfde leg de beslissing brengen. Het gaat mooi gelijk op en wanneer ik 42 net niet uitgooi is het Brian die in zijn beurt wel die dubbel weet te vinden en dus wint. In de tweede poule wedstrijd mag ik het opnemen tegen aanstormend jeugd talent Luuk van Lieshout. Het is mijn negenendertig jaar jongere tegenstander, Luuk is nog maar 15 lentes jong, die geen genade met mij kent en met prima spel mij overklast. Ik weet nog wel een leg te pakken met een 48 finish via 16-D16 maar daarmee was voor mij de koek op. Dik verdiend gaat de zege naar de jeugdige Luuk van Lieshout toe met 3-1 overwinning, een naam om te onthouden voor de toekomst. De laatste poule wedstrijd mag ik spelen tegen Rob Ariëns, een carnavalsvierder uit Reek die ook nog goed kan darten. Na vier gespeelde legs is de stand 2-2 dus ook hier weer een beslissende vijfde leg nodig. Na een bloedstollende leg waarin de spanning voelbaar is gaat Rob er met de winst vandoor. Met deze poule resultaten ga ik het toernooi verder in de B-ronde. Hierin treft ik Luc Wright aan als tegenstander. Jammer genoeg kan ik ook in deze partij geen vuist meer maken en verlies deze pot met 3-1 van Luc. Het was deze avond niet mijn avond, mijn spel was veel te wisselvallig, hopelijk vergaat het mij de volgende keer beter af. En zo niet, dan zal ik ermee moeten leren leven. Enerzijds is verliezen van de sterk opkomende jeugd geen schande, het leven bestaat uit meer dingen dan alleen maar darten. Anderzijds blijf ik het darten nog steeds een fantastische manier vinden waarin ik enorm kan ontspannen en dat is tegenwoordig ook veel waard. Je zult mij dan ook nog regelmatig op diverse darttoernooien tegen komen.

Wedstrijdverslag uit tegen De Coehoorn

Schaijk, zaterdag 24 januari 2015.
Vrijdag avond 23 januari in de Brabantboel dartsbond de competitie wedstrijd gespeeld uit tegen team De Coehoorn uit Grave. Frank won zijn singel met 3-0 van Emiel van Beuningen. John wist ook zijn singel te winnen van Mark Koster met 3-1. Dit waren helaas de enigste punten die wij deze avond zouden behalen. Dirk verloor zijn partij tegen John Eggenhuizen met 3-1, en ik verloor mijn singel met 3-0 van Ben Krebbers. Ook alle koppel partijen gingen verloren al stonden de meeste partijen bol van de spanning, het mocht niet baten. Eentonig als het is ging ook de teamronde verloren. Met het verliezen van deze teamronde ging ook gelijk onze ongeslagen status van de teamrondes ten onder. Heren van team De Coehoorn bedankt voor de gezellige avond, want dat was het wel, en veel succes toegewenst voor de verdere wedstrijden in de competitie.

Open Niftrik 2015

Schaijk, maandag 12 januari 2015.
Gisteren, zondag 11 januari, stond in het teken van het Open Niftrik darttoernooi. Dit toernooi wat zijn oorsprong heeft bij voetbal vereniging Niftrik om tijdens de winterstop de voetballers op een gezellige manier bij elkaar te brengen voor een spelletje darts. Gisteren was dat alweer voor de 16e keer dat dit darttoernooi gehouden werd. Onder deskundige leiding van VV Niftrik bestuurslid Marko Hofmans werd ook deze editie een ware belevenis. Inmiddels is dit darttoernooi niet alleen maar bedoeld voor de voetballers, maar ook voor de lokale bevolking en zelfs ver daar buiten. Dit was mijn vierde deelname aan dit toernooi. Belangrijkste redenen om hieraan mee te doen zijn voor mij de gemoedelijkheid, de gezelligheid en het feit dat meedoen belangrijker is dan winnen. Plaats van handeling is de Waaijershof, het gemeenschapshuis van Niftrik, tevens kantine van VV Niftrik. Het toernooi afgelopen zondag telde 65 deelnemers. Ik werd ingedeeld in een poule van 5. Mijn eerste partij ging tegen Willem van de Zandt en wist deze te winnen met een 2-1 zege. De tegenstander in partij twee was Mike Broeren. Deze partij kende een terechte winnaar in Mike, zowel scorend als finishen was Mike heer en meester over mij. In de derde partij mocht ik het opnemen tegen Stijn Korssen. Ook deze partij verloor ik met de cijfers 2-1. Mijn laatste partij in de poule fase ging tegen Mike van Eck. In tegenstelling tot de voorgaande twee partijen kon ik ditmaal wel de partij winnend afsluiten met een 2-1 uitslag. Met twee overwinningen maar ook twee verliespartijen in de poule werd ik derde in onze poule en mocht dus het toernooi voortzetten in de verliezersronde. Hierin tref ik Michel Beerens aan als tegenstander. Deze partij was er een van “hangen en wurgen”. Scorend bleef het ver onder niveau, ondanks dat kreeg ik nog voldoende pijlen om uit te gooien maar het mocht allemaal niet baten. Met een verlies van 2-1 hield hier voor mij dit toernooi op. De winst in de verliezersronde ging naar Marc Coeleveld toe. De hoogste finish kwam op naam van Henk Breunesse met 150. De finale in de winnaarsronde ging tussen Ronald Brandsen en Patrick van Olderen, die door Ronald Brandsen gewonnen werd en dus uitgeroepen werd tot winnaar Open Niftrik 2015. Rest mij nog om Marko Hofmans te bedanken voor zijn inzet deze dag, het was weer als vanouds enorm gezellig, en een speciale vermelding voor het maken van de foto’s terwijl ik zelf in actie was. Klik met de muis op de inzet links boven bij dit verslag voor een vergroting. Tot volgend jaar.

Koetshuis 4 ronde verder in Beker toernooi BBDB

Schaijk, zaterdag 10 januari 2015.
Gister avond, vrijdag 9 januari, stond voor ons team de uitwedstrijd in de beker van de Brabantboel darts bond gepland tegen het team van Triple 31 uit Venhorst. Dit team speelt hun thuiswedstrijden in café Plein 31. Helaas was ik zelf niet van de partij, maar kan toch wel enkele gegevens over deze wedstrijd vermelden. Van de vier gespeelde singels werden er 3 gewonnen door ons. Bij de koppels was het zelfs nog beter, alle vier koppel partijen werden door ons met winst afgesloten. Iets wat ons nog niet overkomen is in de reguliere competitie dit seizoen gebeurde gister avond helaas wel. De bierronde werd verloren. Ondanks dit laatste puntverlies kwam er een einduitslag te voorschijn van 7-2 in het voordeel van team Koetshuis 4. Hierdoor zijn wij een ronde verder in het Beker toernooi. Heren van team Triple 31 bedankt voor deze avond en succes toegewenst voor de wedstrijden in jullie competitie.

Wedstrijdverslag thuis tegen De Scherpe Peren

Schaijk, vrijdag 9 januari 2015.
Op de donderdag avond van 8 januari hebben we als team de competitie wedstrijd in de Brabantboel gespeeld, thuis tegen het team van De Scherpe Peren uit Mariaheide. Bij aanvang van deze wedstrijd was onze tegenstander de hekkensluiter in onze poule en wij stonden vierde van onderen. Gelukkig voor beide teams zouden ze na afloop klimmen in de stand. Ik mocht de openingssingle gooien deze avond tegen Arno van Sinten, en won deze met 3-2. Helaas verloren zowel Frank als ook John hun singel. Wilke daarentegen wist haar singel wel te winnen. Tussenstand na de singels dus gelijk. Aan onze kant werden de koppels gevormd door John & Frank, en door Wilke & ik. Het duo John/Frank begon met de tactics en wisten deze te winnen. Ook Wilke/ik wonnen de tactics. Hierna mocht het koppel John/Frank hun 501 gooien en wisten deze partij winnend af te sluiten. De 501 van Wilke en mij ging overtuigend naar ons toe. Ter afsluiting van deze avond nog de teamronde gegooid, die ditmaal voortreffelijk geleid werd door Eimardo van Engelen waarvoor onze dank. Het laatst te verdienen punt deze avond ging ook naar ons toe. Met een finish van 49 via 3-10-D18 was ik trefzeker, en wist hiermee de nog steeds ongeslagen status van ons team in de bierronde te behouden. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 7-2 in het voordeel van team Koetshuis 4. Rest mij nog om de heren van team De Scherpe Peren te bedanken voor deze avond en hun veel succes toe te wensen voor het restant van de competitie, en tot ziens in Mariaheide.

2015 Gelukkig Nieuwjaar

Op deze manier wens ik iedereen een gelukkig Nieuwjaar en veel gezondheid toe voor 2015. Ook sportief gezien wens ik iedereen het allerbeste. Mogelijk dat we net als de "groene sloopkogel" aan het succes van de dartssport onze bijdrage kunnen leveren. En mocht je niet kunnen winnen dan hoop ik dat dan de slogan "meedoen is belangrijker dan winnen" een opsteker voor je is. In mijn geval is dat een keiharde waarheid. Winnen is leuk maar de beleving in deze sport is voor mij nog steeds onbeschrijflijk belangrijk en onbetaalbaar.