4e Ranking BBDB in Heesch

Schaijk, zondag 29 januari 2012.
Vanmiddag stond alweer de vierde ranking van de Brabantboel Dartsbond op het programma. De locatie deze middag was in Heesch en wel bij café zaal ’t Tunneke. Met een deelnemers aantal van 78 was dit enigszins tegenvallend, de gezelligheid was er echter zeker niet minder door, iets wat bij ieder rankingtoernooi van de Brabantboel overigens het geval is.
Laat ik beginnen met te zeggen dat ik persoonlijk deze middag super heb staan te darten. Soms is het geluk aan jouw kant, en een héél enkele keer keert het geluk zich tegen jouw. Dit laatste was vandaag bij mij het geval.
Ik werd ingedeeld in een poule van 4, tezamen met Geert van den Berg, George Atmatzidis en Elza van Geffen. Mijn eerste partij gaat tegen Geert van den Berg. In deze partij kan ik scorend Geert bijblijven en omdat Geert niet direct finisht krijg ik de kans om 41 uit te gooien en doe dat ook via 1-20-D10. Tijdens de tweede leg staan wij beiden nogmaals lekker te gooien, maar met een knappe finish van 126 via T19-T19-D6 trekt Geert de stand gelijk. In de beslissende derde leg sta ik scorend bijzonder goed te spelen, met 18 pijlen gooi ik deze leg uit met een finish van 62 via T15-1-D8.
Mijn tweede wedstrijd in de poule-fase was een treffen tussen de uit Griekenland afkomstige George Atmatzidis. In de eerste leg zet ik mijn prima spel van deze middag voort en ook deze leg gaat naar mij toe met maar 18 pijlen gegooid te hebben. De tweede leg scoort George beter dan ik en pakt ook gelijk zijn eerste mogelijkheid om te finishen, dus ook hier is een beslissende derde leg nodig. Tijdens deze derde leg gaat het scorend bij mij wederom super. Met nog een pijl in de hand en een restscore van 81 tref ik loepzuiver de T19 en zet de score keurig weg op 24. De twee beurten hierna lukt het mij net niet om die D12 te raken, al zitten ze er wel dichtbij. George inmiddels ook bij een uitgooi aanbeland gooit met zijn laatste pijl tops en verzekerd zichzelf hiermee voor de overwinning.
Mijn tegenstandster in de laatste poule-wedstrijd is Elza van Geffen. Ondanks goed tegenspel van Elza pakt ik deze partij met 2-0. Met een tevreden gevoel sluit ik hiermee de poule-fase af. Twee overwinningen en één verliespartij met 2-1 zou normaliter meer dan voldoende geweest moeten zijn om naar de winnaarsronde te gaan, maar we eindigden met drie man op 5 punten, en ook onderling was het gelijk. Het gevolg was dat we met zijn drieën, Geert, George en ik een barrage moesten gooien. Het gaat hierbij om één leg van 301 met dubbel in, dubbel uit. Ook hierin is George diegene die uiterst scherp is bij het checken. Terwijl ik op 16 sta gooit Geert voor mijn neus 20 uit via D10. Het was in deze barrage dat het geluk zich tegen mij keerde. Ondanks 5 punten in de poule-fase en super staan te gooien beland ik uiteindelijk toch in de verliezersronde, en dat is zuur.
In de verliezersronde krijg ik in de eerste ronde een bye, vanwege het goede presteren in de poule-fase. In de tweede ronde van de VR mag ik het opnemen tegen de immer vriendelijke Christian Lunenburg. In de eerste leg staat Christian scorend beter te gooien dan ik, waarschijnlijk was ik nog bezig met de frustratie van de barrage, maar Christian gooit geen laatste dubbel. Met een finish van 70 via 18-20-D16 pak ik alsnog de winst in deze leg. Tijdens de tweede leg gaat het scorend bij mij beter en via 19-D8 maak ik een finish van 35, en win zodoende deze partij met 2-0. In de volgende ronde van de VR kom ik Rene Lathouwers tegen. Wij staan alle twee goed te spelen, ik finish net geen 73, de eerste pijl is zuiver in de T17, de tweede pijl strak tegen het ijzer, maar wel aan de buitenkant van de D11, en pijl nummer drie zit strak tegen de D11, maar ditmaal aan de binnenkant. Rene finisht erna in zijn beurt keurig en wint deze leg. Ook in de laatste leg gaat het mooi gelijk op en wanneer ik op een finish sta gooit Rene de wedstrijd uit. Met een 2-0 verlies eindigt vandaag dit toernooi voor mij. Voordat ik besluit huiswaarts te keren schrijf ik tot slot nog een “internationaal” treffen tussen Gary Hurst en William Haerkens. Wat William nog vorige week met mij deed, zie het verslag van het 4e rankingtoernooi van Bens-Koetshuis, twee verslagen eerder dan dit verslag, namelijk gehakt maken van de tegenstander, was het ditmaal Gary die zijn tegenstander tot moes vermaalde.
Ook was er mij nog iets ter oren gekomen over de dorst van ene Stefan Lakerveld, maar het fijne hiervan kun je beter aan Stefan zelf vragen.
Samenvattend kan ik stellen dat ik vandaag lekker heb staan spelen, vele hoge scores, prima finishes, snelle legs, kortom wat kan een gezelligheids darter als ik zichzelf nog meer wensen……….., misschien wat meer rankingpunten vergaren, maar ja dan moet je wel de winnaarsronde halen, en dat lukte vandaag dus net niet.

Wedstrijdverslag thuis tegen PDC

Schaijk, dinsdag 24 januari 2012.
Maandag 23 januari stond de thuiswedstrijd tegen het team van PDC in de Brabantboel competitie op het programma. Deze gezellige heren komen uit Odiliapeel en hebben hun thuishonk in café de Beukenhof aldaar. Onder aanvoering van “captain Jack” mochten wij dit team verwelkomen in gasterij ’t Koetshuis te Reek. De eerste partij van de avond ging tussen “captain” Jack Hendriks, bij afwezigheid van Ger voor deze ene keer gebombardeerd als aanvoerder, en de captain van Koetshuis 4 in de persoon van mijzelf. In deze partij stond Jack beduidend beter te gooien dan ik, bij mij wilden de pijlen niet goed vallen. Het enige vermeldenswaardige feit van mij tijdens deze pot was de bijna finish van 167, na de T20 en de T19 gevonden te hebben ging de derde pijl helaas niet in de dubbele bull. Verdiend won Jack deze wedstrijd met 3-0, niet omdat het bij mij niet lekker liep maar vooral omdat Jack zelf prima stond te gooien. De tweede wedstrijd van de avond ging tussen Wilke en Jeffrey de Vocht. Het was een mooie pot voor de toeschouwers, er werd regelmatig knap spel vertoond. Met 3-1 ging de zege naar Wilke toe, die ook nog een 82-finish liet zien via Bull-17-D20. De tegenstander van Frank in de derde partij was Ronald van de Burgt. Het grote verschil in deze partij was de scherpte van Frank op de dubbels. Met een 3-0 zege pakte Frank de winst in deze partij. In de laatste singel speelde Pierre tegen Robert van de Akker. Deze partij was ook ongemeen spannend, en eindigde met een 3-1 winst voor Robert. Aan onze kant werden de koppels gevormd door Pierre & ik, en Wilke & Frank. Wij begonnen met de tactics en wonnen gelijk onze eerste wedstrijd dik verdiend met 2-0. Hierna speelden Wilke & Frank hun twee tactics partijen, waarbij ze hun eerste partij ook met een 2-0 zege afsloten, maar in hun tweede partij nipt verloren met 2-1. In onze laatste tactics wedstrijd werden wij genadeloos verslagen door het team van PDC, waarin Jeffrey grandioos stond te spelen met bijna alleen maar tripels, klasse gewoon. De teamronde werd geleid door Eimardo van Engelen, die “toevallig” toch aanwezig was om de verrichtingen van vrouwlief gade te slaan. Tijdens deze teamronde werd er door ons team in het begin matig gescoord waardoor wij een achterstand opliepen die we niet meer recht konden trekken. Het was dan ook “captain Jack” die namens PDC het laatste puntje van deze avond in de wacht sleepte, maar ook de dagoverwinning. Zo geschiedde het dat er een einduitslag tevoorschijn kwam van 5-4 in het voordeel van team PDC.
Tot slot wil ik Eimardo bedanken voor het keurig leiden van de teamronde, en de heren van PDC voor hun gezelligheid, de mooie wedstrijden en de sportiviteit deze avond. Heren van PDC succes toegewenst voor de rest van de competitie.

4e Ranking Bens-Koetshuis

Schaijk, zondag 22 januari 2012.
Vanmiddag vond alweer de 4e editie plaats van de Bens-Koetshuis rankings. Strijdtoneel van deze ranking was gasterij ’t Koetshuis te Reek. Na deze vierde ranking volgen er nog 4 waarna de eindbalans opgemaakt kan worden, waarbij de beste 32 uitgenodigd worden voor de eindranking. Dus voor iedereen die nog niet aan deze ranking heeft meegedaan is er nog altijd de mogelijkheid om je te plaatsen voor die eindranking. Voor meer info omtrent dit rankingtoernooi verwijs ik je graag naar de website van van dartclub Langenbom via deze link: langenbomdc.nl en naar de website van dartvereniging het Koetshuis Reek via deze link: koetshuisdarts-reek.com .
Vandaag verschenen er 22 deelnemers in Reek, zodat er 3 poules van 4 personen en 2 poules van 5 personen gevormd konden worden. Ik werd ingedeeld in een poule van 5.
Mijn eerste wedstrijd in de poule was meteen een kraker. Mijn tegenstander was niemand minder dan Gijs van den Elzen, geen bloedverwanten maar toch dezelfde achternaam. Tijdens deze partij sta ik scorend goed tot zeer goed te gooien, de trippel 20 werd regelmatig gevonden, maar tegen een ontketende Gijs was dit helaas nog steeds niet voldoende. Met subliem spel won Gijs zeer verdiend deze partij van mij met 3-0. In de tweede poule wedstrijd stond ik tegenover Jorn van Grinsven. In deze partij kon Jorn geen vuist maken tegen mij, zodat ik deze partij opeiste via een 3-0 zege. Mijn derde poule wedstrijd ging tegen Rick van Dijk. Deze partij was zeer spannend, met beter spel wist Rick een voorsprong te nemen van 2-0, maar in de derde leg nadat ik een 140-score op het bord genoteerd had wist ik de beurt erna 76 te checken via T20-8-D4. In de vierde leg wist ik de maximale score van 180 te gooien en pakte ook de winst in deze leg, gevolg was een 2-2 tussenstand. In de vijfde leg was het Rick die scorend het beste stond te presteren en ook prima checkte en derhalve verdiend deze partij won. Het was Cecile van de Peppel die mijn tegenstandster was in de vierde poule wedstrijd. De eerste leg ging met goede scores en een snelle dubbel naar mij toe, maar in de tweede en derde leg liet Cecile buitengewoon knap spel zien en nam verdiend een voorsprong met 2-1. In de vierde leg ging het gelijk op en omdat ik scherper was op die laatste dubbel werd de stand gelijk. De vijfde leg zou de beslissing moeten brengen. In deze leg werd er aan beide kanten hoge scores op het bord genoteerd. Terwijl Cecile op een finish van 20 staat gooi ik de wedstrijd uit via D7.
Met deze twee overwinningen in de poule wordt ik derde in onze poule wat doorgaan in de verliezersronde betekend. In de eerste ronde krijg ik gelijk een bye, waardoor ik aanbeland in de kwartfinale van VR. Hierin ontmoet ik Antoine van Bakel als tegenstander. De eerste leg gaat naar mij toe, in de tweede leg staat Antoine knap te spelen en trekt al doende de stand gelijk. In de beslissende derde leg ben ik het die het betere van het spelletje laat zien, en via D20 win ik deze partij. In de halve finale van de VR tref ik Robert Kusters als tegenstander. De eerste leg gaat naar Robert toe, de tweede leg gaat naar mij toe. In de derde leg gooi ik mijn tweede 180-score van deze dag en pakt ook de winst in deze leg via een 48 finish via 16-D16. In de vierde leg sta ik eerder op een dubbel, maar krijg hem niet geraakt. Een allesbeslissende vijfde leg is nodig. Tijdens deze laatste leg sta ik scorend prima te gooien en met een 40 finish via 20-D10 pakt ik de winst in deze partij. Terecht gekomen in de finale van de VR is het William Haerkens die mijn opponent hierin is. Helaas kan ik in deze finale mijn goede spel van deze middag niet voortzetten. Met beduidend beter spel neemt William in deze finale een voorsprong van 3-0, waarbij vermeld mag worden dat William in de derde leg een 180-score liet aantekenen. In de vierde leg lukt het mij om deze leg te pakken via D4, maar in de vijfde leg is William weer heer en meester over mij en wint verdiend deze finale met 4-1 van mij.
De hoogste finish deze dag komt op naam van Leo Bakker die een finish maakte van 124 door T20-14-Dbull te gooien.
De finale in de winnaarsronde ging tussen Eimardo van Engelen en Gijs van den Elzen. Eimardo neemt een 3-0 voorsprong, maar ziet Gijs terugkomen tot 3-3. Hierna neemt Eimardo weer het heft in handen en wint deze finale met 5-3.
De eerstvolgende ranking van Bens-Koetshuis is op zondag 5 februari en dan zal wederom Gasterij ’t Koetshuis plaats van handeling zijn.

Wedstrijdverslag thuis tegen Ons Thuis

Schaijk, dinsdag 17 januari 2012.
Op maandag 16 januari hadden we een thuis wedstrijd in de Brabantboel competitie. Ditmaal waren de heren van team Ons Thuis uit het gelijknamige café uit Ravenstein onze tegenstanders. Zo heel af en toe zijn wij in de luxe positie dat we met meer dan 4 personen aanwezig zijn, zo ook gisteren. En omdat het gisteren mijn beurt was om reserve speler te zijn, heb ikzelf niet meegedaan. Uiteraard was ik wel aanwezig om mijn teammaten aan te moedigen, en dat pakte goed uit. De avond begon met de partij tussen Frank en Mark van den Heuvel. In deze pot lukte het Frank niet om zijn normale niveau te halen, de trippels bleven uit waardoor Mark, die scorend beter uit de verf kwam, de partij met 3-0 naar zijn hand kon zetten. De tegenstander van Wilke in de tweede partij was Rien Schriks. De eerste leg ging, na diverse missers aan weerskanten, met een uitgooi via D2 naar Wilke toe. De tweede leg ging ook via D2 naar Wilke toe, waarna de derde leg met beduidend beter spel ook door Wilke opgeëist werd en derhalve de wedstrijd won met 3-0. In partij drie van de avond stonden Frenky en Antoon Markese tegenover elkaar. Het was een spannende pot, de spelers waren aan elkaar gewaagd. Ondanks goede tegenstand en de winst in één leg moest Frenky toezien hoe Antoon de partij won met een 3-1 zege. De laatste singel partij van de avond ging tussen Pierre en Parry Vermeulen. Tijdens deze pot stond Pierre knap te spelen, gooide net geen 156 finish, na tweemaal T20 ging de derde dart net buiten het bord bij de D18. Met een grote doses van zelfvertrouwen en prima pijlen trok Pierre verdiend de partij naar zich toe en won verdiend de wedstrijd met 3-1. Een opmerkelijke finish maakt Pierre tijdens deze partij door 36 te checken via D4-D11-D3, daar waar 1 dubbel ook voldoende was geweest, deed Pierre het op deze manier. Tussenstand na de singels dus 2-2. Bij de tactics vormden bij ons Wilke & Frank het ene koppel en Pierre & Frenky het andere koppel. Het koppel Wilke & Frank begon aan de tactics en speelden gelijk hun twee partijen achter elkaar. Wat bij Frank in de singel niet lukte ging bij het tactics veel beter, namelijk trefzekere pijlen gooien. Samen met Wilke, die ook prachtige pijlen liet zien, zorgde Frank ervoor dat de tegenstanders geen schijn van kans hadden. Met de duidelijke zeges van tweemaal 2-0 wonnen ze hun partijen. Hierna kwam het duo Pierre & Frenky in actie. Ook dit koppel bood goed tegenstand, waardoor er na twee gespeelde legs er een laatste derde leg aan te pas moest komen voor de beslissing. In deze allesbeslissende leg was het vooral te danken aan het loepzuiver raken van de bulls door zowel Pierre alsook Frenky dat wij als team Koetshuis 4 deze wedstrijd wonnen. In de laatste tactics van Pierre & Frenky was het wederom enorm spannend, ook hier moest er een derde leg gegooid worden. Jammer genoeg ging in deze partij de winst naar het team van Ons Thuis toe. Als afsluiting van de avond de teamronde gegooid. Omdat ik toch aanwezig was om de verrichtingen van mijn teamgenoten gade te slaan en ze aan te moedigen, was het niet meer dan logisch dat ik de teamronde als scheidsrechter zou leiden. Tijdens deze teamronde ging het mooi gelijk op en ook bij het finishen stonden beide partijen tegelijk op een finish. En hoe gooi je dan 9 uit als je Mark van den Heuvel heet en speelt namens Ons Thuis ? Dan gooi je met de eerste pijl een enkele 7 en met de tweede pijl de D1. Een ietwat ongewone manier, maar zeker niet minder effectief. Hierdoor kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Rest mij nog om de heren van team Ons Thuis te bedanken voor de gezellige en sportieve avond die we samen mochten beleven, en hun veel succes toe te wensen voor de rest van de competitie.

Laatste 16 bij Open Niftrik 2012

Schaijk, zondag 15 januari 2012.
Vandaag werd er alweer voor de 13de keer het Open Niftrik darttoernooi georganiseerd. Dit darttoernooi wordt gekenmerkt door de enorme gezelligheid onder de aanwezige darters, vandaar ook dat dit toernooi niet meer weg te denken is uit mijn dartagenda. Vorig jaar was mijn debuut op dit toernooi, waar ik strandde in de kwartfinale, en dit jaar was dus mijn tweede deelname.
Evenals voorgaande jaren was het verenigingsgebouw de Waaijershof omgetoverd tot een echte dartlocatie, met alles erop en eraan. Drank voor de dorstige, warme en koude snacks voor het inwendige van de mens. Met een deelnemers aantal dit jaar van 65 was dat een vermeerdering van 10 deelnemers ten opzichte van vorig jaar.
De aanvang van dit toernooi is al vroeg, namelijk 10.30 uur, omdat de wedstrijdleiding dit toernooi nog helemaal handmatig verzorgd, iets wat je heden ten dage niet meer zo vaak ziet, maar wat wel degelijk een bepaalde charme uitstraalt. De organisatie van dit toernooi is in handen van het bestuur van de voetbalclub V.V. Niftrik. Bestuurslid Marko Hofmans, tijdens deze toernooien dienst doende als wedstrijdleiding, doet dit op een manier die niet te kopiëren is. Zoveel enthousiasme en toewijding als Marko hier ten toon spreid is gewoon formidabel.
Met een deelnemersaantal van 65 werden er 16 poules gemaakt, in iedere poule 4 deelnemers en in één poule 5 personen. Zelf was ik ingedeeld in een poule van 4. Samen met mij zaten in onze poule de volgende personen in willekeurige volgorde, Jeroen van Marwijk, Theo Gerrits en Johnny Dappers. Mijn eerste partij ging tegen Johnny Dappers. Deze partij werd door mij gewonnen met 2-1. In de tweede wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Theo Gerrits, deze partij werd door mij verloren met 2-1. De laatste wedstrijd in de poule ging tegen Jeroen van Marwijk, en met een 2-1 winst ging de zege in deze partij naar mij toe. Scorend ging het in de poule-fase best lekker, 3x net geen 180 gegooid, maar de scores waren goed, de trippel 20 werd makkelijk gevonden. De dubbels daarentegen liepen niet geheel vlotjes. Mijn hoogste uitgooi tijdens de poule-fase was een 2-darts finish van 72 via T12-D18. Met dit resultaat in de poule, 2x winst en 1x verlies, werd ik winnaar in onze poule, dus door naar de winnaarsronde.
Bij de laatste 32 trof ik Wilbert Meyer als tegenstander aan, voor mij geen onbekende, en het toeval wil dat wij vorig jaar op ditzelfde toernooi elkaar ook tegenkwamen bij de laatste 16 in de winnaarsronde, voor de uitslag hiervan verwijs ik je graag door naar het verslag van vorig jaar. Dit jaar dus een confrontatie met Wilbert bij de laatste 32. Tijdens deze pot staan wij beiden zeer matig te darten, de tripels bij de scores bleven achterwege en ook het finishen was niet goed te noemen. Na diverse missers lukt het mij om in de eerste leg de D10 te raken. In de tweede leg noteer ik nog wel een finish van 60 via 20-D20, maar scorend was het niet goed. In de derde leg lukt het Wilbert om deze leg te winnen via D4. In de vierde leg hebben we alle twee kansen om de leg te pakken, en na vele missers aan beide kanten tref ik de D15 en pak zodoende de winst in deze partij met 3-1. Aanbeland bij de laatste 16 krijg ik als tegenstander Leo Rossen. In deze partij blijven wij beiden duidelijk onder ons niveau presteren, maar het verschil wordt gemaakt door Leo die zeer scherp is bij het finishen. Met een verdiende 3-0 overwinning door Leo Rossen op mij betekende dit voor mij het einde van dit toernooi.
Samenvattend kan ik over deze dag zeggen dat ik wederom genoten heb van mijn deelname aan dit toernooi, Marko bedankt voor de prima uitvoering van de wedstrijdleiding, alle darters en toeschouwers bedankt voor de gezelligheid en fijne sfeer deze dag, en graag tot volgend jaar.
Winnaar van dit toernooi is geworden Alex Holland, die in de finale met 4-1 won van Henk Breunesse. Tijdens deze finale liet Alex Holland ook nog een finish van 160 noteren, dit was gelijk de hoogste finish deze dag.

Wedstrijdverslag thuis tegen Red Bull

Schaijk, dinsdag 10 januari 2012.
Eindelijk kon dan gisteren op maandag 9 januari, de week waarin de tweede ronde van de beker wordt afgewerkt, onze thuiswedstrijd voor de competitie plaatsvinden tegen het team van Red Bull uit Schijndel. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd gepland op 24 oktober 2011 maar door omstandigheden was deze wedstrijd uitgesteld tot in 2012. De avond begon met de singel partij van Frank tegen Bobby Raiu. Beide spelers gooiden met vlagen zeer goede pijlen. Een mooi voorbeeld hiervan is de maximale score van 180 gegooid door Frank tijdens deze partij. Mede omdat Frank scorend en finishend goed spel vertoonde ging de winst met 3-0 naar Frank toe. In partij twee van de avond stond Wilke tegenover Ramon van der Veer. Na enige weken afwezigheid waren wij weer blij dat Wilke vanavond aanwezig was. Met goed spel van Ramon werd er een tussenstand bereikt van 2-0 in het voordeel van Ramon, maar Wilke zou Wilke niet zijn als ze zou opgeven. Met prima spel en dito finishes trok Wilke de stand gelijk waardoor er een allesbeslissende vijfde leg gegooid moest worden. In deze laatste leg ging het mooi gelijk op, maar bij het finishen was het Wilke die via 3-12-Dbull een finish neerzette van 65 en hiermee de winst in deze partij opeiste. De derde partij ging tussen mij en Roy Verkuylen. Het was een op en neer gaande wedstrijd waarbij beide spelers kansen kregen om de legs te pakken, maar omdat ik scherper was met het uitgooien kwam de eindstand neer op een 3-1 overwinning voor mij. De laatste singelpartij was een treffen tussen Pierre en Dim Broeksteeg. Het was een mooie pot, Pierre zette zoveel mogelijk druk op Dim, maar het was niet genoeg. Met een 3-0 zege ging de winst naar Dim toe. Tussenstand na de singels 3-1 voor team Koetshuis 4. Hierna begonnen we aan de tactics. Het koppel Frank & Wilke speelden als eersten hun twee partijen. Helaas kwamen ze tijdens deze partijen niet lekker op dreef met als gevolg een verlies van beide partijen met 2-0. Pierre & ik begonnen voortvarend aan de tactics en wonnen onze eerste partij met 2-1, ook in de tweede partij maakten wij het onze tegenstander erg moeilijk, maar verloren desondanks toch met 2-1. Tussenstand na de tactics dus 4-4. De teamronde zou dus de beslissing moeten brengen wie deze avond als winnaar uit de strijd zou komen. En wie kan dan beter in deze teamronde fungeren als scheidsrechter dan diegene die vrij recentelijk nog het Open Reek 2011 op zijn naam wist te schrijven, juist ja, Eimardo van Engelen. Onder het toeziend oog van Eimardo nam het team van Red Bull een riante voorsprong. Het was vanwege het feit dat Pierre aan onze kant de ene hoge score na de andere gooide, dat wij weer langszij kwamen. Het lukte Ramon net niet om 32 uit te gooien, maar liet 16 staan. Wilke liet tops over bij ons, maar eerst mocht Roy proberen om 16 te checken, helaas voor Roy zaten alle drie de pijlen net buiten de D8. En wat doet een captain als die aan de beurt komt met tops op het scorebord, dan neemt hij zijn verantwoordelijkheid en gooit koelbloedig de partij uit. Met deze uitgooi van D20 pakte ik voor ons niet alleen dit laatste punt, maar ook de eind overwinning op het team van Red Bull. Hiermee kwam er een einduitslag voor de dag van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van team Red Bull bedankt voor de leuke, spannende en sportieve partijen deze avond en nog veel succes toegewenst voor het verdere verloop in deze competitie en tot ziens bij de Hopbel in Schijndel.