3e Rankingtoernooi Koetshuis-Fabeltje

Schaijk, zondag 30 januari 2011.
Vandaag stond alweer de derde ranking van Koetshuis-Fabeltje op het programma. Op deze koude zondagmiddag waren maar liefst 28 deelnemers naar gasterij ’t Koetshuis in Reek gekomen om mee te doen aan deze ranking. Zelfs Braulio Roncero gaf vandaag de voorkeur aan dit toernooi . Het was vandaag ook NDB ranking in Veldhoven, maar Braulio was in Reek aanwezig. Dit zegt genoeg over de populariteit van de Koetshuis-Fabeltje rankings. Wat mijzelf betreft was ik ingedeeld in een poule van 4 tezamen met Janco de Schouwer, Robin Eggenhuizen en Edwin van de Hoek. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Janco. Hierin stond Janco gewoon beter te gooien dan ik en had ook geen problemen met het uitgooien. Hierdoor ging mijn eerste wedstrijd met 2-0 verloren. In de tweede wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Robin. Gaandeweg de partij begon het lekkerder te lopen bij mij en via een 60-finish via D20-D10 nam ik de leiding. Ook de tweede leg ging met goed spel naar mij toe. De laatste wedstrijd in de poule ging tegen Edwin. Het was vanwege het feit dat Edwin geen dubbel raakte dat ik de eerste leg pakte met een 82-finish via Bull-17-D20. Ook in de tweede leg stond Edwin scorend beter te gooien dan ik, maar kon helaas weer niet die laatste dubbel raken, iets wat mij wel lukte op de D5. Door deze resultaten werd door mij de winnaarsronde gehaald. Mijn eerste tegenstander in deze winnaarsronde was Tim Fonteyn, voor mij geen onbekende. Ik had al een keer tegen Tim gegooid zie de berichtgeving hierover op deze site van het verslag van het darts Kidsday toernooi op 5 september 2009 in Erp. Omdat ik veel scherper was op de dubbels in deze partij dan Tim eindigde deze wedstrijd met een 3-1 zege voor mij. Inmiddels was ik aanbeland in de kwartfinales. In deze ronde was mijn tegenstander Anthony van de Lee. Deze partij was zeer spannend. Na met 1-0 achtergestaan te hebben kon ik gelijk maken, maar de derde leg was een prooi voor Anthony. In de vierde leg lukte het Anthony niet om die laatste dubbel te raken waardoor ik optimaal profiteerde van mijn kans om de partij wederom gelijk te krijgen. In de laatste en beslissende leg stond Anthony als een speer te gooien. Met 160 op het bord gooide Anthony T20-T20 en enkel 20, dus net geen 160-finish. De beurt erna pakte Anthony via D10 de winst in deze partij. Hiermee was voor mij dit rankingtoernooi ten einde. Het volgende ranking toernooi van Koetshuis-Fabeltje vindt plaats op zondag 27 februari 2011 en dan is het weer in café ’t Fabeltje in Oss. Voor de stand in deze ranking ga je naar de eigen website van dartvereniging ’t Koetshuis in Reek die te vinden is onder www.koetshuisdarts-reek.com.

Onderlinge trainingsavond in Koetshuis

Schaijk, dinsdag 25 januari 2011.
Eigenlijk zou hier nu het verslag hebben moeten staan van onze competitie wedstrijd thuis tegen Salut uit Boekel op maandag 24 januari. Maar omdat dit team niet meer dan twee spelers op de been kon brengen is in onderling overleg met hun captain besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan. Jammer want we hadden graag tegen de nummer laatst van onze poule willen spelen. Fanatiek als wij zijn hebben we dus gisteren maar onderling een trainingsavond afgewerkt. Aanwezig waren ook Frenky en Rob, darters waarop wij al enkele keren een beroep op hebben kunnen doen als dat nodig was. Tijdens deze trainingsavond gooide Frenky tweemaal een 180-score, iets wat overigens overtroffen werd door Frank die er maar liefst 3 produceerde. Er werd deze avond fel gestreden voor de overwinning. Op het eind van de avond hadden Frenky en Frank ieder 11 gewonnen legs waardoor zij beiden tot winnaar uitgeroepen werden. Nogmaals jammer dat de competitie wedstrijd geen doorgang had maar dit gemis werd ruimschoots goed gemaakt door deze onderlinge confrontatie. Alle betrokkenen bedankt voor deze avond, als jullie er niet waren geweest hadden we helemaal niet kunnen gooien, en dat zou nóg erger zijn geweest. Mag ik iedereen die dit leest erop wijzen dat er aanstaande zondag 30 januari wederom een ranking-toernooi gehouden wordt in Gasterij ’t Koetshuis in Reek. Dit wordt alweer de 3e editie van de ranking Koetshuis-Fabeltje, georganiseerd door dartvereniging Koetshuis uit Reek. Wellicht tot zondag.

4e Rankingtoernooi BBDB in Mariaheide

Schaijk, zondag 23 januari 2011.
Vandaag stond alweer de vierde editie van de Brabantboel ranking toernooien voor dit seizoen op het programma. Deze keer werd het toernooi gehouden in café zaal d’n Brouwer in Mariaheide. Er waren vandaag 86 deelnemers die zich hadden inschreven. In tegenstelling tot mijn vorige rankings werd ik ditmaal ingedeeld in een poule van 5 personen. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Andre Daniels. In de eerste leg stond ik scorend bedroevend te gooien. Ik stond nog niet op een uitgooi toen Andre de leiding nam. In de tweede leg was het nog steeds ver onder de maat, maar ik kreeg gelukkig wel mogelijkheden om uit te gooien en benutte die ook. Tijdens de beslissende derde leg ging het ietsjes beter, maar het was nog steeds niet goed. Groot was mijn opluchting toen ik ook deze derde leg won en dus de partij. In de tweede partij in de poule was Marco Janssen mijn tegenstander. Door beter spel en door direct de laatste dubbel te raken nam ook Marco in deze partij de voorsprong. In de tweede leg kwam ik wat beter in mijn spel en zorgde voor de gelijkmaker. In de laatste leg ging het mooi gelijk op maar het geluk ging mijn kant op want ik raakte die laatste dubbel het eerst. De derde partij in de poule ging tegen Rien Groenendaal. In deze partij ging het weer enigszins redelijk lopen, goede beurten werden afgewisseld met mindere beurten, maar de trippel 20 werd af en toe weer geraakt. De eerste leg kaapte ik voor de neus van Rien weg door een 60-finish via D20-D10. De tweede leg was net als de eerste leg mooi gelijkopgaand, en ook hier kregen we beiden kansen om te finishen. Ook in deze leg ging de winst via D2 mijn kant op zodat deze partij eindigde met een 2-0 overwinning voor mij. Tijdens mijn laatste partij in de poule fase kreeg ik Danny van Rooij als tegenstander. Scorend verliep voor mij deze partij een stuk beter dan de vorige partijen en ook de dubbels vielen vlot. Hierdoor won ik ook deze partij met 2-0. Door alle partijen in de poule winnend af te sluiten werd ik eerste in onze poule en was dus geplaatst voor de winnaarsronde. In de eerste winnaarsronde kreeg ik een bye. Hierna mocht ik aantreden tegen Theo Bekkers. In de eerste leg kon ik scorend Theo nog wel bijhouden. Ik kreeg zelfs 1 pijl om de leg te pakken, terwijl Theo op tops stond mocht ik nog gooien met 100 op het scorebord. Mijn eerste pijl was singel 20, de tweede pijl trof de D20 en helaas ging pijl nummer 3 net buiten het bord. Theo had daarna aan 1 pijl genoeg om de leiding te nemen. In de tweede en derde leg was het Theo die met bijzonder goed spel en zéér hoge scores, in beide legs produceerde Theo een 180-score, de wedstrijd op magistrale wijze won. Theo was in deze partij niet één maar zeker twee klassen beter, kortom verliezen op deze manier dwingt bij mij alleen maar respect af voor mijn tegenstander. Ondanks dat ik er in de laatste wedstrijd erg hard ben af gegooid, ben ik uiteindelijk toch wel tevreden met de wetenschap dat ik vandaag weer de nodige rankingpunten vergaard heb.

Wedstrijdverslag uit tegen Oventje 2

Schaijk, zaterdag 22 januari 2011.
Afgelopen donderdag 20 januari zijn we als team te gast geweest in café zaal ’t Oventje om daar te spelen tegen het altijd gezellige team van ’t Oventje 2. In een zeer prettige omgeving voor mij, er mag daar binnen namelijk niet gerookt worden, werd begonnen aan de wedstrijd. De eerste partij van de avond ging tussen Roy van Lieshout en mij. In deze partij waren het vooral de dubbels aan mijn kant die een overwinning in de weg stond. Met 3-1 ging de zege naar Roy toe. De tweede partij van de avond kende de volgende spelers, Antoon Derckx en Frank. Ondanks het goede spel met regelmatig hoge scores waren het ook voor Frank de dubbels die niet wilden vallen. Met een 3-1 winst voor Antoon eindigde deze partij. In partij nummer drie stonden Rudy van Berkel en Pierre tegenover elkaar. Hierin ging het mooi gelijk op maar het was Rudy die de dubbels pakte en zodoende deze partij won met 3-1. Ten slotte mocht Ton Lunenberg het opnemen tegen Rene. In deze partij was Rene heer en meester. Met hele goede scores en snelle uitgooien ging de winst verdiend met 3-0 naar Rene toe. De koppels aan onze kant werden gevormd door Frank & Rene en door Pierre met mij. Het was ons koppel wat begon aan de tactics. De eerste tactics was enorm spannend, er werd aan beide kanten goed gegooid en er moest een derde leg aan te pas komen voor de beslissing. Na een zware strijd te hebben geleverd ging de winst onze kant op. In onze tweede partij konden wij helaas geen blok vormen voor onze tegenstanders die beduidend beter stonden te spelen. Gevolg hiervan was een nederlaag met 2-0. Het koppel van Frank & Rene begon ijzersterk aan hun eerste partij en wonnen deze vrij eenvoudig met 2-0. Jammergenoeg konden zij deze vorm niet vasthouden in hun tweede partij. Met 2-1 ging deze partij verloren. Als afsluiting van deze avond ook nog de teamronde gegooid. Hierin ging het aan beide kanten op en neer. Het was het team van ’t Oventje dat het eerst die laatste dubbel erin prikte. Hiermee kwam er op papier een eindstand te voorschijn van 6-3 in het voordeel van team ’t Oventje 2. Opmerkelijk deze avond was toch wel de grote hoeveelheid pijlen die spontaan uit het bord vielen, en dan bedoel ik niet de bouncers die terugkwamen van het ijzerdraad. Overigens had hier iedereen last van dus is dit geen excuus voor onze nederlaag. Laten we het erop houden dat de kwaliteit van het bord beter had gekund. Rest mij nog om de heren van ’t Oventje te bedanken voor de oer-Brabantse gezelligheid deze avond in een prima omgeving en hun veel succes toe te wensen voor de rest van de competitie en tot ziens bij ’t Koetshuis in Reek.

Kwartfinalist bij Open Niftrik 2011.

Schaijk, maandag 17 januari 2011.
Op zondag 16 januari 2011 vond het Open Niftrik dartstoernooi plaats. Dit keer voor de 12e keer al weer. Gehouden in verenigingsgebouw de Waayershof waar de bovenverdieping was omgebouwd tot een schitterende dartlocatie, inclusief een podium voor de finale partijen. Evenals voorgaande jaren was de organisatie van dit toernooi in handen van Marco Hofmans en Erik van de Wielen. Beide heren deden dit met veel enthousiasme en een perfecte uitvoering. Dit toernooi kenmerkt zich door een grote gezelligheid. En de prestaties van de darters kunnen gerust zeer hoog genoemd worden. Deze dag hadden zich in totaal 55 darters ingeschreven. Het begon met een poule-fase waarna de beste 32 doorgingen naar de knock-out ronde. Er werden poules van 5 en 6 personen gevormd, ik zat in een poule van 5. Mijn eerste partij ging tegen Henk van Hoek, hierin noteerde ik nog een finish van 100 via 20-D20-D20. Deze partij won ik met 2-1. Tegenstander in de tweede partij was Christiaan van Rijswijk, in deze partij werd het verschil gemaakt door de dubbels. Ook deze partij eindigde met 2-1 in mijn voordeel. In de volgende wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Tommy Nas. Ook in deze partij was het spannend en ook deze partij werd door mij winnend afgesloten met 2-1. De laatste partij in de poule ging tegen Johny van Rossen. In deze partij was het Johny die de winst pakte met een 2-1 zege op mij. In de poule-fase had ik drie van de vier partijen gewonnen en dat was voldoende om bij de laatste 32 te zitten. Vanaf nu ging het toernooi verder met een knock-out fase. Bij de laatste 32 mocht ik aantreden tegen Peter Broere. In de eerste twee legs was het Peter die het betere van het spel had en ook verdiend met 2-0 de voorsprong nam. In de derde en vierde leg kon ik de stand weer gelijk trekken waardoor er een beslissende vijfde leg nodig was. In deze laatste leg kon ik de partij eindigen door een 72 finish via 5-T17-D8 te noteren. Inmiddels aanbeland bij de laatste 16 darters. In deze ronde was Wilbert Meyer mijn tegenstander, voor mij geen onbekende, dus dat het zwaar zou worden dat wist ik. Tot aan de vierde leg ging het mooi gelijk op, ieder behield zijn eigen leg, zodat ook hier weer een beslissende laatste leg gegooid moest worden. Scorend in deze leg ging het bij ons beiden goed, maar die laatste dubbel werd het grote struikelblok. Nadat ieder van ons zeker 12 pijlen op die laatste dubbel had gemist ging uiteindelijk toch de winst mijn kant op doordat ik de D6 trefzeker wist te raken. Door dit resultaat had ik de kwartfinale bereikt. Mijn tegenstander in de kwartfinale was voor mij ook geen onbekende, namelijk Tonnie Disveld. In deze partij was het Tonnie die scorend en finishend veel beter stond te presteren dan ik. Verdiend won Tonnie deze partij van mij met 4-1. Hiermee eindigde voor mij dit toernooi deze dag. Terugkijkend op deze dag kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat ik deze dag voor geen goud had willen missen. Marko en Erik bedankt voor de goede organisatie en alle darters bedankt voor de geweldige sfeer die de gehele dag aanwezig was. Wellicht tot volgend jaar.

Wedstrijdverslag thuis tegen Ons Thuis

Schaijk, dinsdag 11 januari 2011.
Op maandag 10 januari 2011 stond er voor ons, team Koetshuis 4, weer een thuiswedstrijd gepland en wel tegen het team van Ons Thuis uit Ravenstein. Door omstandigheden kon het team van Ons Thuis niet meer man op de been brengen dan drie. En omdat wij altijd aardig zijn voor de tegenstanders vonden wij het goed dat bij hun een persoon tweemaal de singel gooide en ook zo met de tactics. De avond begon met de partij van mij tegen Mark van den Heuvel. Het was een gelijk opgaande strijd met aan beide kanten goede scores. Zo goed zelfs dat ik in de eerste leg een 180-score liet noteren, iets wat ik ook al aan het begin van de avond bij het ingooien had laten zien. Met een knappe 74-finish via T14-D16 nam ik de leiding. In de tweede leg gingen we verder met goed spel, en ook in deze leg produceerde ik een 180-score. Door ook direct 48 te finishen via 16-D16 ging ook deze leg naar mij toe. Helaas kon ik in de derde leg niet de allerhoogste score bereiken, maar via een eindspurt van 137 kon ik de beurt erna wel de winst pakken door 40 uit te gooien. De tweede partij van de avond ging tussen Wilke en Rien Schriks. Het was een wedstrijd die mooi gelijk op ging, waarbij Wilke in alle vijf de legs het betere van het spel had. Telkens was het Wilke die als eerste op een dubbel stond, maar hierbij enorm veel pech had. Net mis is helaas niet goed genoeg terwijl Rien hiervan profiteerde en de partij won met 3-2. Het was Pierre in de derde partij die het opnam tegen Paul van Lanen. Beide heren waren aan elkaar gewaagd waardoor het een zeer spannende partij werd. De beslissing werd uiteindelijk gemaakt door Pierre die tot tweemaal toe met de eerste pijl tops uitgooide en zodoende de winst met 3-1 naar zich toe trok. In de laatste singel partij stond Rene tegenover Rien Schriks, die dus mocht gaan aanleggen voor zijn tweede singel. Het was Rien die in deze partij scorend beter stond te gooien dan Rene. Het was helaas niet de avond voor Rene zoals we dat wel van hem gewend zijn, de hoge scores bleven uit. Met goed spel won Rien ook deze partij met 3-0. De koppels aan onze kant werden gevormd door Wilke & ik, en door Rene & Pierre. Het was het koppel Wilke & ik dat aan de tactics begon. Na een zeer spannende partij waren wij het die uiteindelijk de overwinning opeisten met 2-1. Ook onze tweede tactics kende de volle lengte van 3 legs, was ook uitermate spannend tot aan het laatst, maar ditmaal ging de winst naar team Ons Thuis. Ook de eerste tactics van Rene & Pierre had een hoog amusementsgehalte, met regelmatig prima pijlen van alle vier heren. Na een slopende en spannende partij ging het team van Ons Thuis met een uitslag van 2-1 er met de winst vandoor. De laatste tactics van de avond kende meer een éénrichtings verkeer en wel richting Ravenstein. Met 2-0 won Ons Thuis verdiend deze pot. Als schrijver van de teamronde trad deze avond Eimardo van Engelen naar voren en leidde deze ronde perfect. Die perfectie kan overigens niet van ons gezegd worden tijdens deze partij, met als gevolg dat ook dit punt naar het team van Ons Thuis ging. Hierdoor eindigde deze wedstrijd met een uitslag van 6-3 in het voordeel van team Ons Thuis uit Ravanstein. Heren van Ons Thuis, bedankt voor het gratis biertje dat we van jullie hebben gekregen en enorm bedankt voor de prima sfeer en gezelligheid die deze avond aanwezig was. Veel succes toegewenst voor de rest van de competitie en tot ziens in Ravenstein.

Wedstrijdverslag uit tegen Ut Spin

Schaijk, vrijdag 7 januari 2011.
Op donderdag 6 januari ’11 zijn we met ons team, Koetshuis 4, afgereisd naar het dorpje Oeffelt. Daar waren we te gast in café de Wissel waar we tegen het team van Ut Spin moesten spelen. De avond begon met de partij van mij tegen Peter s Gravemade. In de eerste twee legs ging het scorend bij mij prima en ook de dubbels vielen vlot. In de derde en vierde leg ging het scorend prima bij mij maar die dubbels vielen niet. In de derde leg pakte Peter de leg met D2, en ook in de vierde leg pakte Peter de leg met D2. In de vijfde leg ging het scorend prima bij, en je raad het al, de dubbel wilde niet lukken. Peter daarentegen verbrak het verbond dat hij had met D2 en gooide keurig netjes een 114-Finish via T20-18-D18 en won zodoende deze partij van mij met 3-2. De tweede partij van de avond ging tussen Frank en Iwan Miggiels. In deze partij was het Frank die het betere van het spel vertoonde en verdiend won met 3-1. In partij drie stond Rene tegenover Maurice Bussers. Hierin stond Maurice sterk te spelen wat hem een overwinning opleverde met 3-0. De laatste singel ging tussen Wilke en Erik Verheijen. Wat bij Erik wel lukte, hoge scores gooien, wilde vanavond bij Wilke niet lukken. Met een 3-0 stand ging de winst naar Erik toe. Onze koppels werden gevormd door Wilke & Frank en door Rene en ik. Wilke en Frank speelden hun twee tactics achter elkaar en ook hierin vielen de pijlen van het Koetshuis 4 niet op de gewenste plaatsen. Beiden partijen werden door KH4 met 2-0 verloren. Toen was het de beurt aan Rene en ik om onze tactics partijen te gooien. Wij stonden in de eerste partij alle twee lekker te gooien, en in beide legs was het Rene die voor ons de leg pakte door op het laatst in beide legs 2x de dubbele bull raakte. In onze laatste tactics partij liep het voor ons nog steeds erg lekker, regelmatig werden de tripels gevonden. Hierdoor konden wij ook deze partij afsluiten met een 2-1 winst. Afsluitend de teamronde gegooid, waarin wij het betere van het spel vertoonden, en met een welgemikte worp door Wilke ging haar eerste pijl in de D2. Hiermede kwam de einduitslag van deze wedstrijd neer op een 5-4 winst in het voordeel van team Ut Spin. Heren bedankt voor de gezelligheid deze avond, de sportiviteit en de spannende partijen. Veel succes toegewenst voor het verdere verloop van de competitie en tot ziens in Reek.