Wedstrijdverslag uit tegen De Kroeg 3

Schaijk, donderdag 28 januari 2010.
Gisteren op woensdag 27 januari 2010 zijn we te gast geweest in Heesch bij cafe de Kroeg. Onze tegenstanders deze avond waren de heren van het team De Kroeg 3. Het zou een zeer gezellige brabantse avond worden, waarin uiteraard flink gelachen en geouwehoerd werd, maar er werd ook nog serieus gedart getuige hetvolgende. De eerste partij van de avond ging tussen Pierre en Marijn van den Broek. Door zeer goed spel van Marijn, waaronder zelfs een 180-score, werd het 2-0 voor Marijn. De derde leg pakte Pierre door goed spel en een finish van 57. Ook in de vierde leg ging het mooi tegen elkaar op. Het was Marijn die met een 3-1 winst de partij afsloot. Als tweede mocht Wilke aantreden tegen Hans ten Broeke. Wilke stond een degelijke partij te gooien, zoals we van haar gewend zijn, met prima hoge finishes. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Wilke de partij dik verdiend met 3-0 won. Hierna was het mijn beurt om de pijlen te kruisen met Robbie Bekkers. In de eerste leg liet ik scorend Robbie achter mij, en ook de laatste dubbel ging goed. De tweede leg ging Robbie scorend beter, met als gevolg een gelijke stand. De derde leg ging naar mij, de vierde naar Robbie. In de alles beslissende laatse leg stond Robbie eerder op een dubbel te gooien dan ik, maar kreeg hem niet geraakt. Met een voltreffer in de D2 pakte ik de winst in deze partij. Ten slotte was het Frank die tegen Stefan van Schaik mocht gooien. Mede door het feit dat Frank op dit moment nog te weinig wedstrijdritme heeft enerzijds, en het goede verzorgende spel van Stefan van Schaik anderzijds, werd het 3-0 in het voordeel van Stefan. Tussenstand na de singels 2-2, dus gelijkspel. Wilke & Frank begonnen met de tactics, en wonnen gelijk hun eerste partij zeer overtuigend met 2-0. Helaas voor hun was toen de koek op, de tweede partij werd met 2-0 verloren. Ook Pierre & ik begonnen onze eerste tactics voortvarend, winst met 2-0. De tweede partij ging tot aan het gaatje, met een tussenstand van 1-1 moest de derde leg de beslissing brengen. Ondanks het feit dat we op het eind een inhaalslag aan het maken waren, mocht het niet baten. Verlies was het gevolg. Tussenstand na de singels en tactics dus gelijkspel. De teamronde verliep gelijk op, waardoor beide teams nagenoeg gelijk bij die laatste dubbel aankwamen. Met een loepzuivere worp op de D10 pakte ik namens Koetshuis 4 de overwinning. Hierdoor eindigde deze wedstrijd in 5-4 in het voordeel van Koetshuis 4. Maar eerlijk is eerlijk, voor deze ontmoeting zou een gelijkspel rechtvaardiger geweest zijn. Heren van De Kroeg 3 bedankt voor de gezellige avond, de leuke en spannende wedstrijden, en de machtig mooie verhalen gedurende de gehele avond, “komt wel goed schatje”. Veel succes toegewenst voor de tweede helft van de competitie, en tot ziens in Reek.

4e Rankingtoernooi BBDB te Mariaheide

Schaijk, zondag 24 januari 2010.
Vanmiddag heeft het vierde rankingtoernooi van de Brabantboel plaatsgevonden in cafe den Brouwer in Mariaheide. Dit rankingtoernooi was voor mij persoonlijk in meerdere opzichten opmerkelijk te noemen. In totaal hadden vanmiddag 103 deelnemers zich ingeschreven. Ik was ingedeeld in een poule van 4. Mijn eerste partij in de poule ging tegen Arno Joosten, die ik met 2-0 won door goed spel en snelle finishes. De tweede partij in de poule ging tussen Anne Hermans en mij. De eerste leg ging ik scorend nog wel goed, maar de dubbel ging moeizaam. De tweede leg was scorend ver onder de maat, en ook die laatste dubbel wou maar niet vallen, Anne daarentegen stond lekker te gooien en won verdiend deze leg. Er moest tegen Anne een beslissende derde leg gespeeld worden. Ook in deze leg stond Anne scorend beter te gooien dan ik en ook die laatste dubbel was voor ons beiden het grote struikelblok. Toen Anne net miste op dubbel 8, was ik het die dubbel 1 gooide, en hiermee erg opgelucht de wedstrijd in mijn voordeel besliste. De laatste partij in de poule was tegen Chris Janssen. In deze partij ging het scorend weer redelijk, Chris zette geen tegendruk, en ook de dubbels vielen bij mij weer. Ik won dan ook met 2-0. Het is opmerkelijk dat je met matig spel toch alle drie je partijen in de poule kunt winnen, en zodoende poulewinnaar wordt. Aanbeland in de winnaarsronde kreeg ik de eerste ronde een bye. In de tweede ronde trof ik Frank van Lit als tegenstander. Frank stond de eerste twee legs lekker te gooien, met beide keren hoge finishes. Opmerkelijk was het dan ook, dat Frank daarna geen trippel meer kon raken, waardoor ik de stand door winst in de derde en vierde leg gelijk kon trekken. Ook hier moest er een vijfde leg gegooid worden. In deze leg stond ik scorend veel beter te gooien dan Frank, maar ik had wederom problemen met de dubbel, het was elke keer NET NIET. Uiteindelijk lukt het mij dan toch om de wedstrijd te winnen door dubbel 2 te raken. Hierdoor was ik aanbeland bij de laatste 16. Een ander punt wat opmerkelijk te noemen was, was het feit dat mijn tegenstander bij die laatste 16 onverrichte zaken huiswaarts moest keren in verband met werkzaamheden. Een bye was het gevolg en dus zat ik in de kwartfinale van de winnaarsronde. Hierin was Theo Bekkers mijn tegenstander. Theo pakte keurig de eerste en de tweede leg, maar in de derde leg kon ik de eer redden, door 45 (13-D16) uit te gooien. De vierde leg ging gelijk op, maar Theo was trefzekerder en won de partij van mij met 3-1. Hiermee was voor mij dit opmerkelijke rankingtoernooi ten einde. Terugkijkend op dit toernooi kan ik zeggen dat het geluk deze middag duidelijk aan mijn zijde was, maar ja zo is het leven. Vandaag toch weer enkele rankingpunten vergaard.

Gezelligheids toernooi Koetshuis Reek

Schaijk, zondag 17 januari 2009.
Vanmiddag had alweer het derde gezelligheids darttoernooi plaats in Gasterij 't Koetshuis in Reek. Dit immer gezellige darttoernooi is bezig met een enorme opmars. Deze middag hadden in totaal 37 darters de weg naar Reek gevonden. Bijna een verdubbeling ten opzichte van de vorige keer, waardoor het kwaliteitsniveau er alleen maar hoger op wordt. Wanneer je op de poster (zie inzet) klikt, wordt deze vergroot en kun je zien dat het volgende toernooi plaatsvindt op 21 februari 2010, maar ook alle andere datums worden zichtbaar. Deze toernooien worden geleid door dartvereniging Koetshuis Reek.
Omdat ik zelf ook bij deze vereniging dart is het voor mij niet meer dan logisch dat ik aan deze toernooien deelneem. Zo ook vanmiddag. Ingedeeld in een poule van 4 tesamen met Lars Franssen, Hans van den Berg en Jan van den Broek. Van deze wedstrijden won ik er één met 2-1, en één met 2-0, en de derde partij verloor ik met 2-1. Door deze resultaten werd ik tweede in onze poule, en dus ging ik door naar de winnaarsronde. Hierin trof ik Roy Leenders als tegenstander. De eerste leg pakte ik omdat Roy geen dubbel raakte. De tweede en derde leg gingen knap naar Roy, maar in de vierde leg kreeg Roy geen dubbel geraakt en ik wel. Een vijfde beslissende leg moest er aan te pas komen. Het moge duidelijk zijn dat het voor mij geen schande is om van de latere finalist met minimaal verschil te verliezen. Hiermee was voor mij dit toernooi ten einde, maar ik heb deze middag lekker staan te gooien, met regelmatig hoge scores en prima finishes. Ik heb gefinished met 40(20-10-D5), met 56(20-D1-D17), met 62(15-15-D16), met 64(T16-D8) en met 65(Bull-20-D10).
In de finale van de verliezersronde stonden twee spelers van Keetje on Fire tegenover elkaar. Maikel Smits en Gijs van den Elzen mochten uitmaken wie uiteindelijk winnaar in deze ronde zou worden. Met een overwinning van 4-0 ging de zege naar Gijs toe.
De finale van de winnaarsronde ging tussen Marcel Manders en Roy Leenders. Met overmacht werd deze finale met 5-1 gewonnen door Roy Leenders.

Wedstrijdverslag thuis tegen De Leeuwerik 1

Schaijk, dinsdag 12 januari 2010.
Gisteravond maandag 11 januari 2010 stond de thuiswedstrijd tegen de Leeuwerik 1 op het programma. En zoals het spreekwoord zegt: Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Welnu de leeuwerik is een echte zangvogel, die dus ook deze avond geweldige noten liet horen (en zien). Het spits deze avond werd afgebeten door Pierre tegen Kevin van de Hurk. Deze twee spelers floten (lees: speelden) deze avond hun beste noten (lees: dartpijlen). De strijd ging mooi gelijk op waardoor er een beslissende vijfde leg aan te pas moest komen om een winnaar aan te wijzen. Het was Pierre die voor ons het eerste punt binnenhaalde. Als tweede in de rij mocht Frank het opnemen tegen Willem van Wanrooij. Het werd de partij van de lage scores en gemiste dubbels aan weerskanten. Beide spelers waren dan ook van een zware last verlost toen de partij eindigde. Willem won de partij in zijn voordeel met 3-1. Rene had in de derde partij als tegenstander Rob Boeijen. Met solide spel won Rene de wedstrijd met 3-1 en pakte ons tweede punt. De laatste singel was een echt captains-duel. Ik als captain van Koetshuis 4 en John van Lieshout namens de Leeuwerik 1. In de eerste leg was het John die voorsprong nam, maar daarna zakte het spel van John in. Ik daarentegen bleef aardige pijltjes gooien en ook de dubbels vielen vlot.Gevolg: een 3-1 overwinning voor mij. Na de singels maakte ik plaats voor Wilke die samen met Frank de tactics gooide. Hun eerste partij werd kansloos verloren, maar tijdens hun tweede partij lieten ze weer zien wat winnen is. Hierna wonnen Pierre & Rene hun eerste tactics, maar in hun tweede partij kwamen ze net iets te kort. De teamronde tot slot was niet van hoogstaand niveau. Beide teams hielden gelijke tred tot aan het einde. Het was de Leeuwerik die met D4 het laatste wedstrijdpunt voor hun verzilverde. Aldoende werd er een einduitslag bereikt van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van de Leeuwerik bedankt voor jullie vrolijk gezang deze avond, en veel succes toegewenst voor de rest van de competitie, en tot ziens bij jullie daar in de polder.

Wedstrijdverslag uit tegen Japinezen

Schaijk, vrijdag 8 januari 2010.
Gisteravond, donderdag 7 januari waren we te gast bij cafe Japi in Veghel. Deze avond waren we weer sinds lange tijd met het complete team afgereisd. Ondanks dat de blessure bij Frank nog niet hersteld is, pakt hij wederom de dartpijlen ter hand. De avond begon met de partij van mij tegen Arno Laurenssen. Zowel Arno als ik stonden scorend goed te gooien, maar de eerste twee legs had Arno problemen met de dubbel. Ik daarentegen gooide direct met de eerste pijl de dubbel. In de derde en vierde leg was het Arno die scorend beter was, en ook zijn dubbels raakte. Er moest dus een beslissende vijfde leg komen. Ik opende met 123, gevolgd door 2x 81, maar ook Arno noteerde hoge scores. Het was dan ook Arno die tijdens deze leg een 180-score neerzette. Ditmaal lukte het mij niet om 68 uit te gooien, terwijl Arno zijn dubbel wel raakte. In de tweede partij van de avond mocht Pierre het opnemen tegen Roland van den Dungen. Beide spelers stonden goed te gooien, en deden niet voor elkaar onder. Ook hier was een beslissende vijfde leg nodig om te bepalen wie de winnaar zou worden. Ondanks het feit dat Pierre wel kansen kreeg op die laatste dubbel, was het toch Roland die het laatst lachte. De derde partij ging tussen Frank en Danny Verhoeven. Voor Frank was het nog wel even wennen, goede beurten werden afgewisseld met minder goede beurten. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht, dus ook hier een vijfde leg. Gelukkig stond Frank deze leg goed te gooien en pakte voor ons het eerste punt deze avond. Als laatste was het Wilke die het mocht opnemen tegen Harald van den Nieuwenhof. En zoals we van Wilke gewend zijn stond ze lekker te spelen. Ze had dan ook weinig moeite om de partij met 3-0 in haar voordeel te beslissen. Na de singels maakte Pierre plaats voor Rene. Bij de tactics begonnen Wilke samen met Frank aan hun partijen. De eerste partij wonnen ze, maar bij de tweede partij moesten ze in Japinezen hun meerdere erkennen. Ook Rene en ik verloren onze eerste tactic partij, maar de tweede partij eindigde in ons voordeel. Gevolg was dat voor aanvang van de teamronde de stand stond op 4-4. Tijdens de teamronde werd door ons team door iedereen hoog gescoord, waardoor we rap bij die laatste dubbel aanbeland waren. Met 40 op het score bord voor ons, en ik aan de beurt zou het moeten kunnen. Mijn eerste pijl belande in de singel 20, en de tweede pijl ging keurig netjes in de D10. Hierdoor bereikten we een einduitslag van 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. De eerste gewonnen wedstrijd in het nieuwe jaar was een feit. Heren en dame van Japinezen bedankt voor de gezelligheid, en veel succes toegewenst voor de rest van de competitie.

Gelukkig Nieuwjaar

Schaijk, vrijdag 1 januari 2010.
We staan weer aan het begin van een nieuw jaar. Een jaar waarin ik iedereen persoonlijk heel veel geluk, wijsheid maar vooral goede gezondheid toe wens. Dat we vanuit sportief oogpunt gezien dit komende jaar nog samen vele pijltjes naar het bord mogen gooien in een gezellige, prettige, ontspannen en vreedzame sfeer. En wellicht dat dan dit jaar die ene sportieve wens in vervulling zal gaan, die vanzelfsprekend voor iedereen anders is. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.